Gå til innhold

laffy2000

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av laffy2000

  1. har noen spørsmål ang føring av mva før registrering.

    1. Da vi startet bedriften investerte vi 14000+mva i en maskin (denne momsen får vi vel igjen når vi blir registrerte i følge skattekontoret.) Fører vi hele beløpet som en kostnad nå, eller fører vi momsen mot inngående mva i og med at vi får den igjen senere?

     

    2. Varer som blir videresolgt før registrering får vi ikke igjen momsen for, men vi har jo ett varelager som vi ikke blir kvitt alt av før registrering. Fører vi da fakturaen for kjøpte varer mot varelager og inngående mva, for så å kostnadsføre inngående mva og kostpris for hver vare vi selger før registrering?

     

    Håper det er noen som kan hjelpe meg med dette, da jeg begynner å få litt dårlig tid med regnskapet for 2008 :)

  2. Som jeg skrev over her, man har forsikring i inntil 14 dager etter man har kjøpt en bil:

     

     

    Sakset fra Gjensidige:

     

    "Ved eierskifte gjelder vognskadeforsikringen til fordel for ny eier inntil ny forsikring er tegnet, men ikke lenger enn 14 dager etter eierskifte. Øvrige forsikringsdekninger opphører ved eierskifte"

    6623361[/snapback]

     

    ok, takk skal du ha. da fikk jeg oppklart det..

  3. Naturligvis får du bonustap om du "låner" bort bilen, han krasjer og din forsikring brukes. Uansett om du har fått pengene eller ikke, ville jeg gjort det slik at datoen i kontrakten som overdragelsesdato er den samme som den dagen han får bilen. (Jeg ville riktignok ikke levert fra meg bilen uten å ha fått pengene...). Jeg ville sagt opp forsikringen fra den datoen jeg leverte fra meg bilen. Han må tegne ny forsikring selv.

    6621632[/snapback]

     

    datoen i kontrakten er den samme som når han fikk bilen ja.. Forsikringa gjelder vel ikke for han når han er ny eier, forsikringspapirene gjelder jo for den som eier bilen vel. Man har jo tre dager på seg ifølge biltilsynet til å levere eierskifte, man må jo ha noen rettigheter på de tre dagene.

  4. Alle japanske biler "lider" av høy driftsikkerhet. Ingen grunn til å velge en så kjedeligste bil for det.

    6620649[/snapback]

     

     

    Nå er faktisk yaris kåret til en av de mest driftsikre bilene, dessuten er den ikke så kjedelig som man skulle tro. med 90 diesel-hester, og 190 nm så er den faktisk ganske sprek.

  5. Pass på å få et evt. lånebevis fra banken hans. Og hvis du i tillegg har signaturen hans på en kjøpekontrakt, så skulle det ikke være noe problem. Hvis han ikke har lånebevis....selg bilen til noen andre.

     

    mvh

    Pantera

    6620545[/snapback]

     

    takk for kjapt svar pantera.

    Bilen er allerede solgt, men hva slags rettigheter har jeg hvis ikke han betaler da, med tankte på å få pengene mener jeg? Så jeg har ingen forpliktelser hvis han krasjer altså.

×
×
  • Opprett ny...