Gå til innhold

faskeland

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av faskeland

  1. Litt mer info om videoopptak hadde vært fint :-)

    Har iphone 6, og den har opptak på 30 og 60 bps for vanlig filming, og for slow motion og super slow motion har den hhv 120 og 240 bps. Dette er dritfett ved f.eks sportsøyeblikk der du kan filme vanlig frem til f.eks et snowboardhopp, og ta selve hoppet (fra man forlater hoppet) i superslow motion. Man tar opp alt i 240 bps, og kan i etterkant stille inn akkurat når man vil at slowmotion skal starte og slutte. Dette er utrolig morsomt.

    Kan denne eller andre Microsoft telefoner dette? (Er veldig køen på å prøve en ms phone nemlig :-) )

  2. Merkelig at TT cardio runner er med i testen når det finnes en bedre versjon (TT cardio multisport). Det blir rart å teste polars beste og garmins beste klokker mot TTs nest beste...

    Multisport har jo flere av de programmene som etterlyses i artikkelen, sykling og svømming (i tillegg til de funksjoner som TT cardio runner har). Svømmingprogrammet er ikke dedikert til svømming(men benytter sykling og endrer sport ved overføring).

  3. På msn_v5 fikk jeg som svar at sertifikatet var utgått...? Går det an å få en msn som funker?

    Har omnia i8910 HD.

     

    Kanskje noe opptopic, men noen som vet hvordan man får lagt til egne programmer (f.eks opera mobile) i widgets-menyen? Slik at man kan ha snarvei til opera mobile (eller pc-man, msn osv) på hjemskjermen? Vet at man kan endre til "fingerskjerm" eller noe slikt, men er jo stilig med widgets på siden.. :)

    Takk!

  4. Skal skrive en review etter å ha prøvd den litt, men juletid er ingen bra tid å bestille telefoner på :(

    Den har ikke kommet enda, så jeg håper den kommer i morgen eller tirsdag...

    Skal få ned noen ord da :)

     

    OPPDATERING:

     

    Har nå hatt OmniaHD i 2 dager, og her er min foreløpig vurdering:

    Skjerm: Denne er jo veldig fin, både kontraster og farger. Man kan velge om man vi at den skal vibrere når man berører skjermen (er kapasativ forresten). Berøringsristingen kan justeres (skala fra 1-6). Dette var veldig fint da man med en gang vet om telefonen har oppdaget berøringen.

    Operativsystem: Det er en stund siden jeg sist hadde nokia (med S60), men jeg kom relativt raskt inn i det, men det er mer kronglete enn f.eks. iPhone sitt. Menyene og navigering mellom menyene er kjappe, her slår den iPhone lett. Den åpner undermenyer og programmer veldig raskt og noen av overgangene er animert. Det er lagt opp til "dobbeltklikking" for å gå inn i undermeny/program. Det er også slik at man drar fingeren nedover om man vil se nedover (gjelder ikke i nettapp). Dette er ikke vanlig for meg, men det er en vanesak. Det er også en "bar" på siden som man kan dra opp og ned for å hurtig komme seg opp/ned i en meny/nettside.

    Telefon: Den er ganske stor, men ikke en byrde. Jeg går ofte med den i innerlomme, og da skal det mye til for at det skal være ubehagelig... Har også gått med den i olabukselomme, og det går også fint. På siden sitter en åpne/lukke knapp som skrur av skjermen og låser telefonen, og de låser den opp om den er låst :).

    Bilder/video: Ikke så mye å tilføre her. Dette er veldig bra! Synes også bilder i mørket er bra (altså at blitsen er god), men nå er jo jeg vant til iPhone, så det skulle ikke så mye til for å imponere meg.. ;).

    Musikk: Her har jeg ikke prøvd ut så mye, men har fått lagt til sager ihvertfall. Dette går greit gjennom Samsung PC Studio. Her er det er eget prog som man legger til sanger/spillelister, og så legger man inn de sangene man vil på telefonen.

    GPS: Det følger med 2 års lisens til Route66. Dette (R66) har jeg hatt tidligere, og det er suverent! Fullt på høyde med TT (om ikke bedre...jeg vil si det er bedre, men da blir nok noen snurte ;)). Dette var noe krunglete å installere, men gikk greit etter noen forsøk/knoting i R66-sync-programmet. Her er det både spasering og kjøringsnavigasjon.

    Mail: Exchangemail blir synkronisert ved hjelp av Roadsync (følger med og er installert på telefonen). Dette gikk fint, og uten problemer. Har også lagt til hotmail, og det var noe vanskeligere, eller rettere sagt, der måtte jeg google, og da gikk det.

    Det følger kun med en hurtigveiledning (noe man i utg.pkt. ikke trenger), så en mer nøyaktig bruksanvisning må man laste ned fra Samsung, eller google da...

    Applikasjoner: Her er det vel heller labert. Har googlet noe rundt, og det finnes en del. Har da ikke hatt tid til å prøve så mange, men kan si at msn,opera mobile/mini og kabal funker fint. De fleste apps ligger på nettsider/forumsider, og Samsung har en bitteliten base med apps (er vel 100 stk eller noe slikt)

    Alt i alt: Jeg er veldig fornøyd med telefonen! Noe anderledels enn iPhone, men det blir jeg vant med.

    Om dette er telefonen for deg, Perle1, er vanskelig å si. Tror fortsatt iPhone er tingen for deg, men jeg kjenner jo ikke deg så godt så... Jaja, du blir nok fornøyd med en Omnia (det blir de aller fleste!), men kanskje du blir litt mer fornøyd med en iPhone...? Bilder/video er OmniaHD suveren, hurtighet i menyer er OmniaHD bedre, "smoothness" i menyer/overganger er iPhone bedre, apps er iPhone suveren. Når det gjelder "smoothness", så er Omnia veldig bra, men det er bare det at iPhone er perfekt...

    Jaja, her har du mer info til beslutningen din..LYKKE TIL!

  5. Hei.

    Min samboer har fått en Nokia 6710 Navigator (Series 60 v3), og vi har et trådløst nett hjemme. Vi kobler telefonen til nettverket og kommer direkte inn til web-sider. Vi går så ut av dette, og ser at nettverket fortsatt er tilkoblet oppe i venstre hjørne. Så går vi inn på mail(hotmail) og synkroniserer mail. Da kommer pakkedata-tegnet opp, og det ser ut til at den kobler til via 3,5G.... Etterpå holder vi inne av-knappen, og får beskjed om vi vil avslutte pakkedata (dvs at den brukte pakkedata til synk av mail, antar jeg)..

    Noen som vet hvordan man synker(laster ned) mail via trådløst nett?

    Takk for svar!!!

  6. Høres ut som iPhone er det du ønsker deg.

    Har en 3g nå, men venter på omniaHD i posten. Mitt forhold til iPhone ble litt slitt etter at jeg oppdaget dette:

    - Den er ikke fullt så rask man skulle tro (særlig på meldinger, tar 3-4 sekunder å åpne meldingsboksen)

    - iTunes er noe drit!!!! Kan ikke synkronisere med 2 forskjellige pc'er (hvis du da er borte hos noen andre, og har lyst til å legge til en sang som de har, må du slette ALLE sanger du har fra før...smart, Apple!!) Dette kan la seg ordne med egne programmer, sharepod f.eks, men ikke optimalt.

    - Du kan i realiteten ikke ta video eller bilder med den (ikke blitz og rimelig dårlig kamera, selv i gode lysforhold)

    - For å få full utnyttelse er du nødt til å jailbreake (dette er ikke vanskelig da)

     

    Ellers er det jo konge på apps, smooth i menyene, og god å lese på nettet med (selv om du kun kan bruke safari, opera eller andre er ikke mulig å bruke, selv om du jailbreaker).

    Apple er god på musikk når det gjelder menyer. Lydkvaliteten er ikke bra (heller ikke dårlig) i høytalerene, men ok i minijacken. Tror de andre tlf du nevner er vel så bra på kvalitet.

    Kan skrive litt om omniaHD etter litt bruk, men det virker som du kommer til å like iPhone.. :)

    Lykke til med valget!

  7. Hei.

     

    Noen som vet om det går å bytte/laste ned nytt os (fortsatt s60) til Samsung Omnia HD?

    Bakgrunnen for spørsmålet mitt, er at man får O-HD på pixmania for vesentlig lavere pris(4400,-) enn andre steder(5500/6000,-), men da er menysystemet på Engelsk(eller tysk, fransk).

    Jeg er derfor redd for at æøå ikke er med i qwerty-tastaturet... Går det derfor an å laste ned norsk menysystem (gratis)?

    Om noen har gjort det, kan dere legge ut en guide for hvordan man gjør det, eventuelt noen linker?

     

    Har siklet på Milestone også, men video og kamera frister da tastaturet(Milestone) ikke har øæå, men har ikke O-HD(til rimelig pris) det heller er jeg usikker.

     

    Takk for svar!

  8. Hei.

     

    Har lest "Must have" av jorns, og det er mye nyttig der, men jeg lurte på om det er noe nytt siden da (det ble jo skrevet i 2002). Betaplayer heter ikke det lenger f.eks, nå er det vel TCPMP(The Core Pocket Media Player).

    Jeg har dessverre ikke mange forslag, men håper folk med mer erfaring henger seg på...

     

    Mortplayer (gratis) for musikk.

    http://www.sto-helit.de/index.php?module=p...amp;action=view

     

    Spb Mobile Shell (koster penger) for menysystem.

    http://www.spbsoftwarehouse.com/products/mobileshell/?en

     

    Kom med flere...:)

  9. Hei.

     

    Jeg lurer på hvordan man aktiverer eller laster ned disse magi-funksjonene?

     

    Så på videoen til amobil at de bla. bladde i bilder ved å dra fingeren fra høyre til venstre eller motsatt. Også zooming...

     

    Jeg får ikke til noe av dette. Skjermen autoroterer heller ikke bildet når jeg vrir skjermen.

     

    Under innstillinger på Flotouch, ser jeg at flotouch er aktivert...

     

    Den eneste "magien" jeg får til er å dra fingeren oppover, slik at hurtigtastene for ringing kommer opp (og dra nedover, slik at det samme bildet forsvinner).

     

    Noen som har noen tips?

     

    Hadde vært veldig kjekt å bla i bilder...:)

     

    Takk for svar!

  10. Hei.

     

    Leste et sted på forumet her at noen hadde stilt inn kameraet på sin htc touch cruise slik at den tok bilde når utløserknappen er halvveis nedtrykket.

     

    Jeg lurer på hvordan han/hun fikk det til...

    Under hvilke menyer finner man det valget??

     

    Knappen er veldig hard, så det hadde vært fint å få det til...

     

    Takk for svar!

  11. Hei.

     

    Er relativt fersk, men begynner å lære litt etter litt om dette med fotografering... :)

     

    Er det noen som kan på en enkel måte forklare "brennvidde-milimeterene"?

     

    La oss si et objektiv på 300mm, (og se bort ifra Crop-faktor, altså sett den lik 1).

     

    Hvor mye forstørrer den? (hvis man kan spørre om dette da...?)

     

    Må vel ha referanser, så la oss kanskje konkretisere spørsmålet.

     

    Et kamera med et objektiv på 10mm. Man går mot en nøyaktig 1 meter høy vegg, og stiller seg så langt fra veggen at nøyaktig hele høyden veggen vises (blir med på bildet).

    Hvis jeg da står nøyaktig på det samme stedet, og bytter ut 10mm objektivet med et 300mm objektiv, hvor mange cm eller mm av veggens høyde vises da på bildet?

     

    Forutsetter at lysåpningen er den samme.

     

    Noen som kan gi svar eller forklare?

     

    Takk for svar!

  12. Hei.

     

    Knall test av 40d må jeg si, litt for avansert for min del, men det var noe jeg bet meg merke i...

     

    Av sterk frykt for å bli frastjålet kameraet mitt og få en god dose med knallhard ris, har jeg et spm til testeren;

     

    Du nevner "rett-frem" konvertering fra raw til jpeg... Hva mener du med det?

     

    Jeg har brukt noe lightroom, og når man importerer bilder (raw) kan man oppskarpe de når de blir konvertert (landskaps-oppskarping, portrett-oppskarping osv.). Er det dette du mener?

     

    Hilsen

    foreløpig lykkelig eier av 40d

×
×
  • Opprett ny...