Gå til innhold

stf1

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stf1

  1. Som sagt så går maskina nå med alle fire selv med alt på auto, men ikke stabilt. Brukte natta på å lese rundt, og ser at mange har problemer med asus-kort og fire brikker. Særlig OCZ virker det som, og det er jo flott siden jeg har akkurat det!

     

    Jeg må bare sette meg litt inn i biosen, prøve meg litt fram, og se om jeg ikke får det til. Går utifra hvilke innstillinger andre har brukt da jeg ikke har rotet med en så avansert bios som dette før.

     

    edit: fikk hentet en eldre dvd-leser, men det ser ikke ut til at den leser så bra. fryser under loading av setup, irriterer meg at jeg enda ikke har fått dvd-brenneren jeg bestilte!!

  2. Heisann godtfolk!

     

    Jeg har akkurat kjøpt meg ny maskin, den ser slik ut https://prisguiden.no/calc_waggon.php?waggon_id=90321. Det som skaper problemer er dette:

     

    -Asus P5Q3 Deluxe/WiFi-AP @n

    -OCZ DDR3 PC3-12800 Platinum EB 2 GB (2 x 1 GB) (to sett, altså 4x1G)

     

    Problemet er at maskina ikke vil starte med alle fire minnebrikkene. Den booter fint med to minnebrikker, men hvis jeg setter inn en tredje og en fjerde så får jeg iallfall ikke bilde på skjermen. Jeg har lett litt rundt å prøvd å finne en løsning, men det jeg finner er at "maskiner kan være ustabile med fire minnebrikker"; det hjelper meg lite.

     

    Jeg har ikke fått dvd-spilleren enda så jeg har ikke fått installert noen ting, bare konstatert at maskina starter, og at d blir liv.. hvis jeg kun bruker 2x minnebrikker. Alt er default i BIOS.

     

    Det er mulig at problemet går vekk når jeg har fått installert vista (64), noe som er antydet noen steder på nettet, men siden jeg ikke får bilde engang så er nok problemet større. Håper noen har gode ideer. :new_woot:

     

    edit: Etter å ha fiklet litt rundt, byttet brikkene om hverandre, osv. for å finne ut om en av brikkene var dårlige så startet den til slutt med alle fire. Jeg er ikke overbevist enda og får kjøre en memetest når jeg får lagt inn operativsystem. Akkurat nå ser det ut til at det kan være noe i at 4 brikker er litt ugreit.

  3. Har akkurat pakket ut og montert min g2400w, og jeg er strålende fornøyd. Ingen døde eller faste piksler, bare velstand. Noen klager på at knappene sitter under, men det er jo supert. Det tok meg 10 sekunder å finne ut hvilke knapper som gjorde hva.

     

    Akkurat nå, og frem til jeg får deler til ny pc til uka, er den koblet til laptopen med vga, og som nevnt tidligere så er det store forstyrrelser i bildet. Men hvem er det egentlig som bruker vga på en slik skjerm?

  4. Hvis jeg får heve kjøpet, vil summen være totalpris jeg betalte inklusiv ekstra garanti og forsikring (1000,-), eller kun PCen?

     

    For å dele min erfaring. Dette skjedde med min forrige laptop. Den ble levert inn, det tok over en måned før jeg fikk produktet tilbake, og jeg fikk hevet kjøpet. Dette var godt innenfor garantitiden; 4 måneder tror jeg det var. Jeg hadde forsikring.

     

    Det du må passe på (!!) er at butikken ikke tar det gjennom forsikringa, det prøvde de seg på i mitt tilfelle. Dermed faller forsikringa bort, selv om dette er garantisak. Jeg måtte krangle meg til ny forsikring på den nye maskina.

     

    Det er heller ikke verditap på maskina hvis du hever kjøpet. Jeg betalte litt imellom for ei bedre maskin, det var alt.

  5. Jeg skal straks til andre siden av jorda; australia og asia. Skal være borte et halvt år og kommer til å farte litt rundt. Skal skrive en oppgvave, skrive blogg og ta bilder. Vil derfor ha mulighet til å dille litt i Photoshop. EEE, msi wind (og lignende) er dermed utelukket.

     

    Jeg må ha

    -mulighet for 4gb ram, samme hva som er intallert, ser 3GB er vanlig

    -bluetooth

    -centrino2

    -12" opptil MAKS 14" skjerm, lav vekt kan kompensere for størrelse

    -lav vekt og god batterikapasitet er store pluss

    -hdmi eller dvi, helst hdmi

     

    Gode ting, men absolutt ikke krav

    -GPS. Gps hadde vært snasent på tur :)

    -at det IKKE er VGA ugang på den, så slipper jeg å føle meg gammeldags

     

    Jeg har sett på noen asus-modeller, men desto mer jeg kikker rundt jo mer irritert blir jeg over at jeg ikke finner den perfekte maskina:p En sort macbook begynner å se grådig interessant ut, men hadde håpet å finne en tilsvarende PC til under 10K. Håper noen kan hjelpe meg.

     

    Pris er ikke så viktig egentlig, men helst ikke over 10K som sagt.

     

    På forhånd takk :)

  6. Løsning!

     

    For andre som evt. opplever samme problem og har vett til å søke i forumet :roll:

     

    Problemet hos meg var et HP-program i mappen programfiler->hewlett-packard->SDP. Dette lå i oppstarten og kjørte i bakgrunnen. Vanligvis sletter jeg alt som det står HP på som ikke styrer funksjon-knapper osv., men siden jeg akkurat har fått maskinen har ikke dette blitt gjort.

     

    Så der har du et godt tips: slett all driten som leverandøren slenger etter deg!

  7. Flere ganger om dagen dukker det opp et vindu (som ikke er mulig å stenge på noe annet vis enn alt+f4) som forteller meg at "Navigering til websiden ble avbrutt". Det som skaper problemet må ligge i oppstarten siden dette vinduet kan dukke opp etter oppstart uten at jeg har startet noen programmer.

     

    Hva er dette, hvorfor kommer det, OG hvordan får jeg det til å slutte?

     

    mvh.

    Steffen

  8. Jeg kommer som sagt til å kjøpe dv9000-serie igjen. Jeg har ikke hørt om store problemer med maskinene, og regner med at min forrige DV9074 rett og slett var et "mandagsprodukt".

     

    Synes forøvrig at designet er ganske pent. For meg har det en del å si, den koster jo en del tusinger og står for det meste i stua, det er ingen grunn til at en laptop skal se ut som en ugly boks fra 90-tallet.

  9. Jeg skrev hevet kjøpet, men pga. at leverandør var såpass kjapp med å bestemme seg for at jeg skulle få ny maskin av dem så må jeg plukke meg ut en ny maskin hos Expert der jeg kjøpte den forrige.

     

    Dette har jeg egentlig ikke noe imot, Expert har vært veldig greie.

    Jeg ringte til forbrukerrådet som kunne fortelle meg at noe mye over en måneds ventetid var for lenge og at jeg måtte skrive en skriftlig klage.

    hvor kjøpte du din?

  10. Må nødvendigvis kjøpe ny hos Expert siden det var der jeg kjøpte den som nå blir erstattet. Expert får inn en god del nye maskiner i slutten av uka/mandag neste uke. Blir vel en ny HP, med core2duo og 2048MB ram... og vista skulle visst være installert. Blir gøy.

     

    Må ellers si at Expert har vært veldig greie å ha med å gjøre. Dama fikk også erstattet laptopen sin pga. deleproblemer under veldig like omstendigheter, men det var hos elkjøp. Elkjøp var ekstremt vanskelige.

  11. Jeg fikk idag vite at jeg får heve kjøpet av min HP DV9074ea pga. lang reparasjonstid. Det betyr kjøp av ny. HP-maskinen hadde AMD Turion X2. Jeg synes det fungerte bra, men jeg har hørt at intel's prosessorer er bedre.

     

    Uansett, når jeg nå skal kjøpe ny laptop i til 10-13 tusen kroner, hvilken prosessor bør jeg velge. Er det kun core2duo som gjelder?

  12. Kjøpte denne ifjor. Fungerte stort sett veldig bra, men akkurat tre måneder etter at jeg kjøpte den døde den brått. Først ble det konstatert at hovedkortet var ødelagt, men maskinen var visstnok like død etter at det ble byttet. Det gikk over en måned og infocare venter fortsatt på deler. Jeg fikk derfor hevet kjøpet idag.

     

    Skal du kjøpe denne ny? Det har kommet flere modeller etter DV9074. Jeg kjøpte min i november ifjor.

  13. Synes dette er en flott tråd og har hatt mye hjelp i den, men jeg er også veldig usikker enda.

     

    Det virker som noen mener at man "må" ha hovedkort til over 1500 lapper, PC6400-minne til bortimot 2000 kr og andre dyre komponenter hvis man skal vente å klokke noe særlig.

     

    Jeg vil kun klokke litt for å få mest mulig stabil ytelse for pengene. Det som er viktig for meg at maskina blir stabil og rimelig stille.

     

    Kan jeg ikke vente å klokke noe som helst med PC5300/5400-minne, en E6400 og ett Asus P5B kort?

  14. Hva er forskjellen på Intel P965 og G965? Så at mange av G965 korta var MicroATX, men ikke alle.

     

    Skal selv kjøpe conroe nå og blir bare mer og mer i tvil om hva jeg skal velge som hovedkort. Mener selv at jeg ikke trenger hverken Crossfire eller SLI da jeg meget skjelden spiller spill på PC. Noen som er uenig?

     

    Samtidig vil jeg gjerne prøve å klokke litt og da trenger jeg likevel et rimelig bra kort. Har lenge sett på Gigabyte GA-965P-DS4 evt. DS3, DFI INFINITY 975X/G, Abit AB9 Pro , og Intels eget Bad Axe. ...og såklart Asus P5W DH Deluxe selv om jeg synes det er litt i dyreste laget.

     

    Det er viktig for meg at maskina er stabil.

    Jeg trenger ikke å klokke MAX, men det er alltid fint å ha litt å gå på.

     

    Jeg har også vurdert å vente på RD600, men tror at de første kortene som kommer blir unødvendig dyre for meg. Noen som vet om det virkelig vil lønne seg å vente?

  15. Jeg tenker på et opsett veldig likt det du referer til her.

    Jeg tenkte lenge på dyrere hovedkort (Asus P5W DH Deluxe), men jeg vet ikke om det er nødvendig for min del. Jeg spiller ikke så mye og trenger ikke SLI eller CrossFire (eller er noen uenig i det?)

     

    Det jeg er bekymret for er at Abit-kortet ikke fungerer like bra som overklokker. Noen som kan si noe om dette?

     

    Jeg tenker selv å kjøpe Lian Li PC7BSCAND og MIST 500W PSU.

  16. Kabinett: Lian Li PC-7ASCAND

    PSU: MIST 500W, 20/24 pins, S-ATA

     

    Hovedkort: Asus P5B, P965, Socket-775, ATX, GbLAN, 6xSATAII, PCI-Ex16

    Prosessor: Intel Core 2 Duo E6600

    Minne: Corsair TWIN2X-6400 2 GB 2 x 1 GB) CL5

     

    Skjermkort: Her trenger jeg forslag. Jeg trenger vel ikke all verden

    når det gjelder arbeid med Foto/Video?

     

    Jeg tenker muligens å kjøpe vannkjøling og klokke litt også.

    Trenger jeg da ett bedre hoverkort?

     

    Kom gjerne med forslag på hele systemer som kan passe. Helst under 10.000kr.

     

     

    Steffen

×
×
  • Opprett ny...