Gå til innhold

Galdust

Medlemmer
  • Innlegg

    249
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Galdust

  1. Jeg er på utkikk etter ny telefon til under 3000 kr. Ser at flere budsjettvennlige telefoner som Moto G6-serien og Xiaomi Mi A1 får mye skryt, men jeg finner også eldre "flaggskip" som Huawei P9 til 2590 kr nå. Sistnevnte sies også å få Android Oreo. Så spørsmålet mitt er egentlig hva som er lureste kjøp. En av de nyere telefonene i budsjettklassen eller en eldre toppmodell?

  2. Skrev feil i tittelen; det er en i3-4030u prosessor vi snakker om. Maskinen er en Lenovo Yoga 2. Begge konfigurasjonene fåes til samme pris.

     

    Tusen takk for innspill. Vil jeg merke noe særlig forskjell på de to prosessorene til det bruket jeg har listet opp? Dvs, vil en i5-prosessor ofte benytte seg av turbo ved slikt arbeid? Så for meg at en SSD vil ha større innflytelse på mitt bruksområde, men jeg har ikke peiling!

  3. Hei. Jeg vurderer å kjøpe en Lenovo Yoga 2 maskin, men er usikker på hvilken modell jeg skal velge. Spesielt etter at jeg fant tilbud på Pro-versjonen. En sammenligning kan sees her:

     

    https://www.komplett.no/k/kcp.aspx?sku=817335&sku=817340

     

    Pro-versjonen har SSD, mens non pro-versjonen har en SSHD. Ser at non pro-versjonen har dobbelt så stort batteri, men ut ifra diverse anmeldelser ser det ikke ut som om den har mye bedre batteritid. Snarerer tvert i mot. Hva skyldes egentlig det? Er det SSD disken som drar mindre strøm?

     

    Ellers veier Pro-versjonen litt mindre og har høyere oppløsning. Jeg kommer til å bruke en del bildeanalyse-program på den (deriblant ImageJ). Kan en 3200 x 1800 bli for mye av det gode på en 13,3" skjerm?

     

    Hjelp meg å ta en avgjørelse! :)

  4. Jeg har lenge villet kjøpe en platespiller for å oppleve den særegne lyden, og har tittet på to "entry-level"-platespillere. Har mulighet til å få begge til 2500 kr, som i utgangspunktet var min makspris.

     

    Rega RP1

     

    Pro-Ject Essential 2

     

    For meg som har liten peiling på platespillere, ser de veldig like ut. Begge kommer med Ortofon OM5E MM-pickup. Noen som har erfaring med en eller begge spillerne? Er det en som er å foretrekke? Har lest mye god omtale om RP1 og finner ikke like mye om Essential 2, men sistnevnte er også ikke så gammel, slik jeg har skjønt det. Den fikk også top score av What HiFi.

  5. Hei. Jeg trenger hjelp til valg av kompaktkamera. Fra å vurdere en hel haug forskjellige kamera, har jeg klart å begrense det ned til 2 stk:

     

    Olympus XZ-2

    Panasonic Lumix DMC-LX7

     

    Det var viktig at det kan settes på søker og mikrofon, så derfor forsvant bl.a. Canon S110/120 fra listen. XZ-2 fåes til 2000 kr i disse dager og er slik jeg har forstått det veldig mye kamera for pengene. Den er dog litt klumpete pga den tykke skjermen bak som kan vippes ut. LX7 må jeg betale 7-800 kr mer for, og hvis det ikke er noe nevneverdig forskjell på de to når det gjelder bildekvalitet, så tror jeg at jeg vil gå for XZ-2. Som et allround kamera, hvilket ville dere gått for? På forhånd takk :)

  6. Jeg har plutselig fått problemer med å poste status updates (har bare prøvd å laste opp bilde) via Facebook-appen på min samsung ativ s. Fungerte helt fint for noen uker siden, men nå får jeg bare følgende beskjed: "your update could not be posted at this time". Løsning på dette?

  7. Og den andre tingen er at det ser ikke ut til å være noe lyssignal om at man har fått sms eller oppringning? Går det seriøst an at det mangler fra en toppmodell?

     

    Dessverre finnes det ikke lyssignal på Ativ S. Savner dette selv..

  8. Nå som min Ativ S er på vei i posten, og siden jeg er helt ny med dette OS'et, så lurte jeg på om det er noen "must have apps" jeg må installere på den! Hvilke anbefaler dere for kart/navigasjon, musikkspiller, mailklient, kalender, værmelding etc? Vet i hvert fall at jeg skal ha Endomondo og Sound Hound.. Tips til andre nyttige apps mottas med takk ;)

  9. Snuser selv på denne telefonen.

     

    Dette er nok et dumt spørsmål, men hvordan er det med gmail og google kalender på disse windows 8-telefonene? Er også flittig bruker av google maps - må jeg bruke et alternativ fra windows eller kan jeg ha google maps på den? Dere får unnskylde min uvitenhet ;)

  10. Vil si at HTC One passer best til dine kriterier, tenker da spesielt på spill-ytelse, full hd, design, lyd og mikrofon. Kamera er bra, og batteritiden er... rett og slett smarttelefon batteritid.. Lade hver natt.

     

    Spill-ytelse, full HD og design var ting jeg listet opp som IKKE viktig for meg ;) Hehe

     

    Så at de selger Samsung Ativ S til bare tusenlappen hos Telenor. Samme telefonen som Galaxy S3, bare med Windows 8 i stedet? Burde i så fall passe meg ganske greit. Har hatt Android før, men følte jeg aldri fikk behov for "friheten" med det operativsystemet. Passer det 3000 mah batteriet til Ativ S også?

     

    Takk for innspillene :)

×
×
  • Opprett ny...