Gå til innhold

mrtinnn

Medlemmer
  • Innlegg

    78
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mrtinnn

  1. Har testet med alle kurser (untatt den ene til forsterkeren) ute og kun forsterkeren som det eneste i hele huset som tilkoblet, uten forbedring. så om det er i nettet er det ikke noe som genereres fra min side. Prøvde også å koble den til via en 500w 12v-230v adapter, men den gir på ingen som helst måte "ren strøm", så ikke overasket av at det ikke fungerte. Skal høre med forhandler.

  2. Har nettopp skaffet meg en NAD C275BEE effektforsterker for å drive fronthøytalerene i et 5.1 system. (NAD T758)

    Når jeg kobler til effektforsterkeren kommer det en veldig irriterende høyfrekvent suselyd i diskanten på begge fronthøytalerene.

     

    Har prøvd flere forskjellige kabeltyper fra Pre Out og inn på effektforsterkeren, men med samme resultat hele tiden.

     

    Suselyden forsvinner kun når kabelen mellom forsterkerene fjernes.

     

    Den forsvinner IKKE om man muter forforsterkeren/ receiveren.

     

    Den følger IKKE volumkontroller (like høy hele tiden).

     

    Den forsvinner ikke selv om jeg bruker ujordet kontakt. Har også prøvd å koble en utjevningsforbindelse (jordledning) mellom godset på de to forsterkerene uten at det hjalp.

     

    Om noen har noen tips til hvordan man kan bli kvitt susingen er jeg evig takknemlig :-)

  3. Hei.

    Jeg har over lengere tid brukt diverse PCer som avspiller av video og lignende på TV via HDMI.

     

    Jeg har egentlig vert brukbart fornøyd, men har hele tiden irritert meg over at avspillingen ikke har vært 100% jevn.

     

    Den siste tiden har jeg lest litt om dette og kommet frem til at det ikke er kabel eller svak maskinvare som er skyld i dette men rett og slett framerate på video vs frekvens på TV.

     

    De fleste videoer er på 23.97 FPS, noe som er tilnermet lik 24 FPS

    Det er et tall som burde gå opp i frekvensen på tv'n har jeg skjønt. Altså

    24Hz,48Hz eller 72Hz. men har ikke vært borti TVer som støtter disse frekvensene, iallefall ikke mine TVer..

     

    jeg forsøkte å endre innstillingen på PCen til 23 og 24Hz og merket med en gang at videoavspillingene ble MYE jevnere. Men det var den eneste fordelen. Bildet virket helt "Jævlig" ellers..

     

    Finnes det noen løsninger på dette problemet?

    Et problem som jeg uten å være sikker regner med de aller fleste som har PC koblet opp mot TV faktisk har uten å være klar over det

  4. Jeg har vurdert å kjøpe ny bærbar PC. Så har jeg kommet over denne: http://www.komplett....aspx?sku=659574

     

    For meg virker dette nesten for godt til å være sannt. Om jeg ser på andre merker må jeg langt høyere i pris for å få ca. samme spesifikasjoner. Er det noe jeg ikke ser, eller er det andre ting som er med på å presse prisen ned som f.eks. dårlig hovedkort, skjermkort eller lignende.

     

    Har alltid sett på HP som "kontormaskiner" og aldri sett serriøst på de, har noen noen tanker og erfaringer med det?

     

    Kan jeg få andre maskiner til ca. samme pris med:

    - i7

    - 8GB-ram

    - 1920x1080 skjerm

    - BlueRay -spiller

    - 750 GB hard disk

     

     

    pluss Beats Høytalere (Lydkort?)

     

    Om noen kan dele erfaringer med denne maskinen eller "gå god for den" ville det vært veldig hyggelig med tips :)

  5. Fant denne beskrivelsen av en linse på en av norges største butikker innen foto.

     

     

    Sigma 8mm F3,5 EX DG Circular Fisheye

     

    Dette Sigma "Fisheye" objektivet har en lysstyrke på 3,5 og en nærgrense på bare 13,4cm! Med 35mm filmkamera eller fullformat digital speilrefleks kamera kan Sigma 8mm F3,5 brukes til å ta sirkulære bilder med en bildevinkel på 180 grader. Det gir mange muligheter for spennende og kreativ fotografering.

     

    Objektivet har Sigmas Super Multi-Layer Coating som reduserer lys glans og skygge og gir deg perfekte farger. I tillegg minimerer det nye "Power Lens Layout" farge avvikelse, som ofte er et problem med super vidvinkel linser.

     

    Objektivet tilhører den meget eksklusive EX serien til Sigma som består av kvalitets objektiver med topp lysstyrke og elegant design.

     

    DG betyr Optimalisert for Digital

    EX DG linsene er den nye versjonen av den originale EX serien. Den har samme utsøkte linse kvalitet og første klasses konstruksjon. I tillegg er den optimalisert for digital fotografering med høyere lysinntak fra kanten av objektivet. Dette gjør EX DG linsene ideelle for digital fotografering, samtidig som de passer godt til tradisjonell 35mm kameraer.

  6. Dupliker bakgrunden. filter- noise- median. Sett på en lagmaske og inverter den til sort. Sett hele laget i soft light-modus.

    Så velger du børsten og tegner på de partiene som skal softes. Mange er veldig hard på bruken av den. Husk å ha hedtoner igjen etter softingen slik at ikke huden får et helt plastaktig utseende.

    så kan du kopiere bakgrunden på nytt og velg filter-other-high pass.

    (ca 2-5) lag en lagmaske, inverter den og mal frem de områdene du vil fremheve (øyne og munn) med hvit børste:)

    Husk å klone vekk småting og tang som kviser og flekker i huden først.

    Liquefy eller warp er også et fint verktøy til å rette opp kroppens anatomi og skjevheter:)

    Dodge og burn kan også brukes i lyse og mørke partier eller så kan du duplikere bakgrundskopien og setter modusen til myltiply eller screen- lagmaske- inverter den å tegn frem dær du vil gjøre det lysere eller mørkere:P

    enkelt og greit:)

  7. Med F5 skjer det ingentnig, den laster siden inn på nytt, men det er fortsatt bare thumbnails på de nyeste bildene. Jeg har også funnet ut at hvis jeg starter bridge på nytt, lastes ikke hele filen inn som jeg først trodde. Hvis jeg trykker på bildet for å få oppp en forstørring lastes ikke info fra det forstørrede området inn. Den er da likt som det utsnittet den viser fra og ikke i bedre kvalitet.

    Det er en veiwer i pro 2, men den er litt dårlig og jeg ønsker å få det til i bridge siden jeg vet at det går ann.

     

    Men tusen takk for forslag, håper på flere :)

     

    EDIT: vil tilføye at jpeg- filene virker helt fint når jeg skyter i både RAW og jpeg. men jeg vill bare skyte RAW

  8. Jeg har skaffet meg Nikon Camera Control pro 2 for å overføre bilder til PC-en mens jeg skyter i studio. Bildene kommer inn på PC-en uten problem. Men når jeg bruker Adobe bridge til å vise bildene mens og etter de er overført, blir det bare en liten thumbnail av nef filene i previewen. Hvis jeg lukker bridge og åpner det igjen er filene som de skal være.

     

    Vet noen hvordan jeg kan få se hele raw-fila med en gang den er lastet inn uten at jeg må restarte bridge for hver gang jeg vil se bildene mens jeg skyter?

     

    Jeg bruker en nikon d300 og alle oppdateringer er gjort.

  9. Litt vanskelig å forstå hva du egentlig mener.

    Du kan merke av hvilke bilder du vil ha overført, dersom du ønsker at kun "det siste" bildet skal overføres kan du merke av det siste bildet og få denne overført i løpet av 2-3 sekunder.

    Jeg lager mapper på forhånd og overfører bildene til disse mappene. Du kan overføre jpeg og RAW hver for seg.

    Men for å få opp hvilke bilder jeg vil ha inn må den lese alle av kortet først, å siden det ligger sist tar det flere minutter å gå igjennom alle bildene før den kommer til det siste bildet. Med mindre jeg selv går inn å velger bort alle bortsett fra det siste. Synes sånne ting ikke skal være nødvendig og at den gjør de tingene selv, slik som andre programmer kann.

    Jeg får heller ikke opp Import-ruten når jeg setter inn kortet, selv om Lightroom startes.

  10. Bruker selv Lightroom, MEN problemene med lightroom er at; det går igjennom alle bildene du har på kortet selv om de er overført og du tar ett nytt bilde etter de som er overført, tar det likevell 5-10 min å overføre det ene bildet som blir liggende bakerst i køen. (av og til greit å ha bilder liggende på kortet)

     

    Den lager en mappe for hver dag/dato. Vil ha alle bildene i en mappe for hver måned og bruke standard filnavnene fra kameraet(_DSC0001 osv)

    men samtidig alle RAW-filene i en ny mappe i den gitte måneden.

    Kan jo selvsakt be den om å legge bildene i den mappen jeg lager, men da blir jpeg og raw liggende i samme mappe. Synes den skulle kunne lage en my mappe automatisk hver måned.

     

    Brukte et HP-program før, det kunne alt det, men det funker ikke på vista. Vurderer å gå tilbake til XP kunn for det programmet hvis jeg ikke finner noe tilsvarende.

  11. Joda jeg bruker kortleser, men vil jo ha en programvare som legger inn bildene for meg, slik at jeg slipper å sitte å sortere ut jpeg filene og NEF filene etterpå.

     

    alle adobes programmer kan lage nye mapper og slikt, men da lager de en ny mappe for hver dag, blir jo sinnsykt mange mapper til slutt. Jeg vil ha alle bildene fra hver måned i en mappe, med en ny mappe med NEF filene i...

  12. Hei.

     

    Jeg sliter med å få overført bilder fra min nikon D300. Programvaren som følgr med er ikke særlig gode (den låsser seg ofte) og tilfredstiller ikke mine krav. Må mange ganger dra filene fra kameraets mappe i "Min Datamaskin" og over til "Mine Bilder"

     

    Jeg brukte tildigere et program som fulgte med et gammelt HP kompaktkamera, men det funker ikke på vista.

     

    Jeg ønsker at programmet skal lage en ny mappe per måned automatisk og legge alle bildene i den måneden inn der. Tar både i RAW og jpeg og ønsker at den lager en egen mappe for RAW filene inne i mappen for måneden.

     

    Er det noen som vet om et program som kan gjøre dette, eller kanskje noe tilnærmet det.

     

    Det gikk med den gamle HP photosmart/ imagesmart- det burde jo finnes noe slikt til vista også!

×
×
  • Opprett ny...