Gå til innhold

Mevon

Medlemmer
  • Innlegg

    2 328
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mevon

  1. Litt galskap fra USA:

     

    Kentucky Shooting: Boy, 5, Shoots And Kills 2-Year-Old Sister, Police Say

     

    BURKESVILLE, Ky. — Authorities in southern Kentucky say a 2-year-old girl has been accidentally shot and killed by her 5-year-old brother, who was playing with a .22-caliber rifle he received as a gift.

     

    Kentucky State Police said the toddler was shot just after 1 p.m. CDT Tuesday in Cumberland County and was taken to a nearby hospital, where she was later pronounced dead.

     

    Cumberland County Coroner Gary White told the Lexington Herald-Leader that the children's mother was at home at the time.

     

    White told the newspaper that the boy received the rifle made for youths last year and is used to shooting it. He said the gun was kept in a corner and the family didn't realize a shell was left inside it.

     

    White said the shooting will be ruled accidental.

    An autopsy is scheduled for Wednesday.

    http://www.huffingto..._n_3189828.html

     

     

    Gunfire and moments of fear as a rural Oregon school tests its readiness

     

    HALFWAY -- Two masked men wearing hoodies and wielding handguns burst into the Pine Eagle Charter School in this tiny rural community on Friday. Students were at home for an in-service day, so the gunmen headed into a meeting room full of teachers and opened fire.

     

    Someone figured out in a few seconds that the bullets were not drawing blood because they were blanks and the exercise was a drill, designed to test Pine Eagle's preparation for an assault by "active shooters" who were, in reality, members of the school staff. But those few seconds left everybody plenty scared.

     

    ...

    http://www.oregonliv...of_fear_as.html

  2. Vet du hva du snakker om her? Kjenner duhvor mange programmer du har lett tilgjengelig og nydelig intergert på linux, som enten er noe himla knot eller ikke fins i det hele tatt på windows.

    Folk flest har ikke peiling. ...

    ...

     

    Løft blikket ditt litt, så slipper du å bli sløvet ned av av uferdig produkt på windows.

    Nei, jeg skal ikke påstå at jeg har så god greie på dette. Jeg snakker dog fra en (over middels avansert) Windows-bruker sitt perspektiv.

     

    Du vil ha flere brukere over på Linux ikke sant? Da er de problemene jeg beskriver svært relevante. Ja, det er mulig mange av programmene til Linux er bedre enn de til Windows. Men det hjelper ikke meg som Windows-bruker når skolen jeg går på krever at vi bruker program XX og YY, som kun er tilgjengelig til Windows (og i noen tilfeller Mac). Og hvis alle jeg skal snakke med bruker Skype, så hjelper det fint lite om Linux har en klient/protokoll som er 10x bedre.

    Dette var to eksempler.

     

    Selv ønsker jeg også at Linux hadde vært et fullverdig alternativ, men slik det er i dag, så er det ikke det, uansett hvor gode du mener at programmen på Linux er.

  3. Så bare fordi det finnes ok alternativer så er det ikke lenger en grunn til å holde seg til Windows og OneNote?

     

    Jeg er langt i fra noen motstander av Linux, men det er fortsatt i skyggen av Windows når det kommer til støtte av programmer. Det er vanskelig å bruke Linux uten å få følelsen av at du sitter med et uferdig produkt. Ta Skype klienten, eller mangel på et verdig Photoshop-alternativ som eksempel.

     

    Dette er nok en av hovedgrunnene til at mange ikke vil ta steget over på Linux.

    • Liker 2
  4.  

    Det spiller ingen rolle om det er små temperaturforskjeller eller ikke (det resublimerer/sublimerer ikke stort mer om det er -20 eller - 20,5 ett bestemt sted). Men om det tilføres energi (stråling eller konveksjon) blir det forskjeller i sublimering/resublimering. Sealion har tidligere i tråden forklart det som gjelder, inn og utstråling. Den delen av bilen som vender innover mot husveggen mottar mer stråling en de delene av bilen som vender andre veier. For at fuktighet skal kunne krystallisere må energien stråle ut eller ledes bort. Siden som mottar IR-stråling fra husveggen kan derfor ikke få rim i samme grad som den siden som vender bort. Det samme om bilen står under en carport. Noe av utstrålingen fra bilen stoppes i carporten og returnerer. Det reduserer muligheten for rimdannelse. Det er jo også samme grunnen til at fugler helst bør sitte i ly av greiner med snø på rundt seg. Strålinga fra fuglen blir absorbert i snøen og den fuktige veden og fuglen får noe returstråling tilbake igjen. Men inni hule trær blir det selvfølgelig også en vesentlig temperaturstigning fordi luftsirkulasjon mer effektivt bremses der. Vil fuglen ha det kaldere skal den bare sette seg under åpen himmel øverst i treet, da stråler den langt oppover og får lite i retur.<br><br>Det er egentlig ikke noe vanskelig å skjønne og registrere denne økte utstrålinga. Vi har også følelse nok til å registrere det selv. Prøv å gå bort til vinduet (uten spesielle filtre) en dag det er kaldt ute. Den forskjellen merker alle selv om lufttemperaturen er den samme rundt dem. Det samme skjer om det plutselig klarner en kald dag ute. Da begynner man å fryse om skylaget blir borte. Ikke bare fordi temperaturen da synker, men også fordi man ikke får returstråling i samme grad som da skyene lå over.<br><br>At den forklaringen om at kondensen heller legger seg på veggen skulle ha noe for seg er lett å avvise ved at husveggen selvfølgelig er varmere (selv et kaldt hus leder opp noe jordvarme). Kondensen burde jo derfor heller legge seg på den kaldeste delen, altså bilen. Det er ellers riktig at mikrokrystaller av is synker i lufta og blir liggende på taket av carporten, men dette er jo igjen ett teppe av snø som absorberer og gir returstråling, alstå motvirker kondensering på bilen.

     

    Takk for nok et utfyllende svar :)

    Så den lille temperaturforskjellen er nok til at resublimasjonen heller skjer andre, kaldere steder, enn på bilrutene?

  5. Verdensrommet er nærmere enn man ofte tror. Atmosfæren har ingen fast ytre grense, den blir tynnere og tynnere utover, men en vanlig definisjon er at verdensrommet starter bare ca 8 mil over hodene våre. Varmestråling fra bakken og objekter på bakken kan stråle i alle retninger, men den andelen som stråler ut mot verdensrommet reflekteres ikke tilbake, unntatt hvis det er overskyet, så flater som vender oppover blir kaldere på natten enn andre flater.

    ...

    Men jeg ser ikke hvordan denne minimale temperaturforskjellen skal føre til den store forskjellen. Parkerer du i en åpen carport så rimer det ikke på rutene, men parkerer du utenfor så rimer det. Temperaturforskjellen her er jo mikroskopisk.

     

    En mye mer logisk forklaring må jo være at vanndampen i luften synker neddover mot bakken, men at taket på carporten stopper denne, og bilen blir dermed fri for rim.

     

    Når man parkerer ved siden av en vegg, blir den siden av bilen rim-fri fordi kondensen heller legger seg på veggen.

     

    Rett meg gjerne om jeg tar feil, men da må du forklare meg hvordan denne mikroskopiske varmeforskjellen skapt av reflektering kan gjøre at blien blir helt isfri.

  6. Nøkkelen til svaret er faktisk utstråling mot verdensrommet.

     

    De rutene som vender mest mot verdensrommet, spesielt de som ligger veldig på skrå som frontrute og bakrute, rimer og iser det mest på. Rimlaget er tykkere og isen er hardere på frontruta enn på siderutene. Sideruter som vender mot en vegg mottar varmestråling fra veggen, derfor blir det ikke noe særlig kondens og rim på disse. Og står bilen under tak, selv i en åpen carport, så blir detmindre kondens, rim og is på frontruta.

    Takk for svar.

    Tar opp igjen denne litt sent ser jeg. Men kan du utdype hva du mener med utstråling mot verdensrommet?

×
×
  • Opprett ny...