Gå til innhold

l3dx

Medlemmer
  • Innlegg

    153
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av l3dx

  1.  

    Ser ut som den ja! Takk :)

     

     

    Noen som har erfaring med denne bryggeren som netthandelen selger? Det irriterer meg at de ikke sier noe om merket på varen.

     

    https://www.netthandelen.no/auction/fritid/olbrygging/24181893

     

    Har hørt mye og mangt om denne. Mitt råd er at du styrer unna.

    Gå heller for en Grainfather eller Speidel.

    Det er bedre å bruke tiden på å faktisk brygge godt øl enn å plages med dårlig utstyr.

     

     

    Ja, det er det nok. Jeg heller mot å kjøpe et Brew-In-A-Bag sett. Det er litt rimeligere for en nybegynner :)

  2. Da var jeg endelig ferdig med denne saken! Tok bare 5 mnd.

     

    Enden på visa her var at det viste seg å være CPU som var defekt. Fikk tilsendt ny for noen dager siden, og nå virker maskinen som normalt.

     

    Passe irriterende. Jeg nekter å tro at de har testet den. Og når jeg i tillegg informerte om at jeg fikk noe som antagelig var CPU error fra BIOS (beep code), da blir jeg litt oppgitt.

     

    Styrer unna netonnet fra nå av.

  3. Damn, har du holdt på i 5 måneder uten å få maskinen til å fungere? Må være passe frustrerende ja. Men hva med å sende hele maskinen inn til netonnet og be de finne feilen kanskje. Selv om det vil koste noe.

     

    Sånn passe, ja :) Jeg har som nevnt tidligere levert inn hele maskinen til digital impuls. Da ba jeg dem bare finne ut hva som var feil, og fikk beskjed om at hovedkortet var defekt. Nå har jeg sendt dem en mail og forklart hva siste svar fra netonnet er.

  4. Har du sjekket pinnene på alle kontaktene fra strømforsyninga? Kanskje en av dem er inntrykt slik at den ikke gir god nok kontakt?

    (på den andre siden, så hadde du jo prøvd med en annen strømforsyning også?)

     

    Ja, jeg har prøvd med en gammel PSU, men jeg har ingen andre gode ideer nå :(

     

    Har ikke sjekket pins. Får ta en kikk. Ser OK ut.

  5. Ting tar tid, og det er stort sett netonnet sin skyld. Har nå endelig fått svar etter at jeg sendte inn hovedkortet for andre gang. De mener det virker (selv om digital impuls påsto at det var defekt).

     

    Denne gangen fikk jeg riktignok et bilde (foto) av hovedkortet koblet til testrigg, så da er det vanskelig å påstå at de ikke har testet det på en fornuftig måte.

     

    Selv får jeg ikke liv i det, og lurer litt på hva det da kan være. Siden jeg fortsatt kan bruke de andre komponentene har jeg antatt at de virker, men nå har jeg begynt å tenke litt på PSUen. Kan den være dårlig og ikke klare de nye komponentene, men god nok til å kjøre de gamle? Samtidig tenker jeg at de nye komponentene antagelig krever mindre strøm enn de gamle.

     

    Innspill?

  6. Sukk. Det er ikke lett for dem å svare. Det går lang tid mellom hver respons jeg får, og til nå har de ikke klart å svare på noe som for meg virker som et enkelt spørsmål.

     

    Litt off topic: vet noen av dere hva reglene for å heve kjøp i en slik situasjon er? Jeg begynner å bli såpass lei at jeg helst vil få igjen pengene og handle et annet sted. Tar gjerne mot linker til informasjon/regelverk :wee:

     

    TL;DR Unngå netonnet.

    • Liker 1
  7. Så du har prøvd å fjerne bios batteriet helt og lat pcen stå litt. Altså null sjanse for å komme inn i bios?

    Hva kommer på skjermen når du slår på PCen, ser på video at den er på en stund før den kobler av, så noe må du få på skjermen?

    Batteriet har vært ute i flere timer. Når jeg starter maskinen går skjermen (både tv via hdmi og skjerm via vga) fra å være svart til å vise meldingen "No signal". De dagene maskinen virket var den koblet til skjerm via VGA-kabel.

  8. Hva med pipinga i speakeren, passer den med noen feilkoder i flg hovedkortets manual?

     

    Svarte på det i eget innlegg, men jeg ser at det lett kan overses når jeg delte opp i to svar. Tar selvkritikk!

     

    For ordens skyld; her er det jeg svarte:

     

    http://www.gigabyte....ge.aspx?fid=816 sier at fem pip er "CPU error". Venter på tilbakemelding fra netonnet på hvordan de har testet for å utelukke feil.

  9. Du sier at speakeren piper, hva betyr den pipingen i flg hovedkortets manual?

     

    Hvordan har du verifisert rambrikkene? Det at de virker/passer i et annet hovedkort betyr ikke nødvendigvis at de er kompatible med ditt kort. Siden du har svært få gjenstående alternativer så ville jeg absolutt fått tak i et par andre ram å testet med.

     

    Har testet med et annet par brikker. Samme oppførsel. Har også bygget sammen maskinen såpass mange ganger nå at jeg nekter å tro at jeg setter den sammen "feil" hver gang :tease:

  10. Har du sjekket at rambrikkene dine er kompatible med hk? Nå vet jeg ikke hvor vanlig det er at du får oppstartproblemer med DDR3/DDR4 brikker, men jeg har opplevd en rekke ganger at maskiner har vært forbausende kresne mtp DDR2 brikker. Men kanskje det er mere variasjon på spesifikasjoner på DDR2 brikker enn det er på nyere brikker.

     

    Jeg har disse https://www.komplett.no/product/868235/datautstyr/datautstyr/minnebrikker/crucial-ballistix-sport-ddr4-16gb og for meg ser de kompatible ut (med dette https://www.netonnet.no/art/datakomponenter/oppgraderingspakker/hovedkortogprosessor/intel-i5-6600kz170-gaming-k3/236371.11109/ )

     

    Ville overraske meg om det var noe slikt som var problemet siden maskinen funket fint et par dager.

  11. Og bare sånn for å utelukke det: strømforsyningen du bruker (pluss den andre du testet med) er dimensjonert for å drive dette systemet? Du bruker ikke en 100W strømforsyning eller noe slikt?

     

    Den jeg bruker er på 750w. Den andre jeg testa med er 400w. Identisk oppførsel på begge. Den på 750w har jeg brukt på de gamle delene i mellomtiden. Uten problemer.

  12. Sukk. Etter et par uker hos netonnet har jeg nå fått tilbake delene mine. Fikk ikke noe faktura, men responsen var "CPU og hovedkort testet. Ingen feil konstatert".

     

    Jeg vet ikke hva de legger i testing, men jeg har akkurat de samme symptomene som før. Det eneste jeg kan tenke meg at er galt nå er RAM-brikkene. Hva er sannsynligheten for at begge to tar kvelden samtidig etter et par dager?

×
×
  • Opprett ny...