Gå til innhold

guildenstern

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av guildenstern

  1. Tøft bilde!

    Om jeg skulle endret noe ville jeg krøpet enda litt nærmere så sykkelen fyller rammen, og tatt bildet et sted hvor bakgrunnen ikke forstyrrer (bare himmel hadde vært innmari stilig -- hadde ikke gjort noe om den var utbrent!). Innmari fint motiv, med masse liv og fart i. :thumbup:

     

    (Haha, men han kan kanskje ta på seg et par kule joggesko? For å øke tøffhetsgraden, altså, mener ikke at det forringer bildet eller noe. ;))

  2. Veldig fine farger, synes jeg. Liker veldig godt bevegelsene i havet. :thumbup:

    Synes kanskje motivet ble litt rotete og ville hatt en annen vinkel på, øh, den hvite dingsen ( :blush: ). Jeg vet ikke om jeg kanskje ville endret oppfatning om bildet var større -- det ser dessuten litt overkomprimert ut, noe som kanskje "lurer" meg litt. :)

     

    Fint sted. Hvor er det?

  3. Rasekatt ?

     

    Veldig fine.

     

     

    Tusen takk, vi er så stolte av dem, så. :D Men de er helt vanlige gårdskatter fra Akershus, begge to. :)

     

     

    Skal se om jeg får lagt ut en video eller bilde av den ene katten vi har.

     

    Den har 22 tær.

    (10 fremme og 12 bak.....)

    6586979[/snapback]

     

    Å, jeg gleder meg. Katten til moren min har også slike føtter.

    IMG_8965.jpg:thumbup:

  4. Jeg leser for tiden On Beauty av Zadie Smith, Timbuktu av Paul Auster og The Accidental av Ali Smith.

     

    On Beauty er velskrevet og veldig morsom satire om akademikerfeider, utroskap, familierelasjoner og identitet. Jeg liker den veldig godt (men jeg er Zadie-fan, er så glad i formuleringene hennes og persongalleriet hun disker opp med).

     

    Timbuktu er en gjenlesning -- jeg er fryktelig förtjust i Auster, og Timbuktu er en av mine favoritt-Austere. (Absolutt førsteplass går vel til The Book of Illusions.) Den handler om hunden Mr Bones og kan virkelig anbefales til absolutt alle. Leken og alvorlig og overraskende.

     

    The Accidental får jeg ikke noe grep på. Noen som har lest den som likte den? Jeg irriterer meg grønn over hele opuset. Formuleringene og fortellergrepene går meg komplett på nervene, i den grad at jeg ikke en gang kjapt kan fortelle noen hva den handler om.

     

    Nettopp ferdig med Until I Find You av John Irving. Jeg er så ambivalent til Irving. Jeg synes han er en spradebasse og en juksepave og merker at forakten liksom sitter litt bak brystbenet. Han er en så innmari show-off, og gjeter personene sine som sauer gjennom absurditeter og usannsynligheter for å vise frem triksene sine.

    Samtidig satt den godt i hodet mens jeg leste den og en liten stund etterpå, så jeg ville vel anbefale den, selv om den detter litt fra hverandre og er litt i overkant transparent.

     

    En annen bok jeg nettopp fullførte var Elliot Perlmans novellesamling The Reasons I Won't Be Coming. Den var superimponerende, som alt jeg har lest av Perlman. Tror neppe det appellerer til alle, dog, det er mange som synes han er fryktelig overspent, og enda flere som misliker koblingen mellom økonomi og følelsesliv.

  5. Fine bilder! Liker himmelfargene. Synes kanskje det virker som om du har skrudd kontrasten noe for mye opp? Enkelte deler av bildene er veldig mørke og andre er veldig utbrente. Begge deler kan være superfint, men synes ikke helt det gjorde motivene rettferd her.

     

    Bilde nummer en er en for tett crop for meg, men det tror jeg er mest en smakssak og ikke en svakhet i bildet i seg selv. :)

  6. Ganske enig med siste taler, egentlig. Jeg kan nok finne på å si at jeg synes ditt og datt "bør leses", men jeg kan jo tvinge hverken deg eller andre. :) Så det kommer an på mennesket.

     

    Jeg har venner som leser lite og venner som leser mye. Mange av de som leser mye leser helt andre ting enn meg. Jeg synes ikke de er mindre verdt som mennesker eller samtalepartnere av den grunn.

    Så hvorfor sier jeg "bør"? Det er et godt spørsmål, men jeg har et slags svar. Og svaret er denne allmenndannelsen du sliter så med. ;)

     

    Det er jo mye jeg synes folk bør -- som de slettes ikke gjør. Klassikere er klassikere fordi de er store bøker som har gitt mange mye; som har banet vei for nye genrer og stilarter og fortellergrep; som forandret samfunnsoppfatning -- det finnes mange grunner.

     

    Jeg personlig ønsker meg en god allmenndannelse. Jeg ønsker å ha en bred kulturell forståelse av det samfunnet jeg finnes i, fordi jeg synes kultur, og spesielt litteratur, er det viktigste mennesker begår. Om jeg selv ikke blir så grepet av en historie, leser jeg av nysgjerrighet, for å finne ut hva det er som ga boken denne klassikerstatusen, hva den tilførte.

     

    Jeg har et ønske om forståelse. Derfor synes jeg selv jeg "bør ha lest" ting jeg oppfatter som grunnstener i forståelsen av det menneskelige.

     

    Beklager pompøsiteten, altså.

  7. "En and er en and, en giraff en giraff, og giraffen, uansett hvilken giraff, er helt lik alle andre giraffer i sin giraffhet?"

     

    Muligens et dumt spørsmål, dette, men er det det som menes?

    Ville ikke det samme være tilfelle for mennesker? Og vil det ikke uansett menneske eller giraff være nærmere spesifiserbart? Altså at jeg er et menneske, og helt like alle andre mennesker, fordi jeg kan ikke være noe annet? Men samtidig er jeg Anja og komplett i min anjahet? Og at giraffen Gunnar, samtidig som han er en giraff og ufravikelig i sin giraffhet, også er solid forankret i sin gunnarhet?

     

    Beviser dette noe som helst, da? Det antar jo en verdibakgrunn, som vil være forskjellig fra hode til hode, så å si. Og da er det jo igjen en trossak?

     

    (Ja, jeg vet ikke, det er derfor jeg spør. :))

  8. Tror bildet ville blitt enda bedre hvis du hadde gått nærmere sommerfuglen, men sommerfugler sitter jo skjeldent lenge stille

    6584538[/snapback]

     

    Jeg har vel ett, tror jeg, hvor jeg gikk nærmere, men da hadde den foldet sammen vingene (og dro avgårde et sekund senere -- et gammelt G3 har responstid som må måles i decennier), so no dice. :(

     

    Tusen takk for respons, begge to. :)

  9. Fine farger! Jeg synes nok blitzbruk rett på kan gi litt fine natteffekter (selv om bildene blir teknisk skrap), men jeg nok må innrømme at jeg ikke er så glad i bildet ellers. Synes vinkelen er litt slitsom og poengløs, tror et bilde av låven i sin helhet eller en mer overlagt vinkel hadde funket bedre. :)

×
×
  • Opprett ny...