Gå til innhold

ThorU

Medlemmer
  • Innlegg

    509
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ThorU

  1. Beklager om jeg bryter noen retningslinjer ift. piratkopiering her, men sier det bare rett ut: Lastet først ned Farming Simulator 15 via mindre lovlige kanaler for å teste det ut og fant ut at jeg likte det. Valgte derfor å kjøpe det via Steam. Problemet er at på versjonen jeg kjøpte lovlig (nyere versjon enn den ulovlige), blir all tekst blurret og uleselig. Dette gjelder både i menyen og ellers i spillet.

     

    Har prøvd alle skjermoppløsninger, endre på 3D ditt og datt, samt andre instillinger for skjermkortet. Har også prøvd windows egen funksjon for å oppdatere skjermkortdriver. Jeg synes det er rart og litt kjedelig at spillet funker utmerket i den ulovlige versjonen, men ikke den jeg betalte for... PC er Lenovo G510 med intel 4600 GPU, kjøpt med W8, senere oppgradert til W10. Etter at jeg oppgraderte OS har PCen noen ganger fryst og jeg har fått opp vedlagt feilmelding. Legger også med et prtscreen av menyen i spillet.

    post-104940-0-44368700-1457385147_thumb.jpg

    post-104940-0-77992500-1457385155_thumb.jpg

  2. Kan noen av dere bekrefte eller avkrefte om jeg har forstått det riktig?

     

    2015:
    Personinntekt  20 000,-

    Salg av aksjefond, gevinst  9 000,-

    Andre kapitalinntekter  2-3 000,-

     

    Forskuddstrukket skatt 2 500,-

     

    Ingen andre moment av betydning.

     

    Fra skatteetaten.no

     

    Personfradrag er et generelt bunnfradrag i alminnelig inntekt, det vil si at det gis i alle inntekter (lønns-, pensjons-, kapital- og næringsinntekter).

    Klasse 1     50 400 kroner

     

    Dette vil altså si at jeg kommer til å betale kroner 0,- i skatt for 2015 og kommer til å få 2500,- tilbake på skatten?

     

    Vurderer nemlig å ta ut igjen BSU-innskuddet (25 000,-) for 2015 før 31/12, dersom jeg ikke får nytte av skattefordelen. Jeg er ung nok til at jeg trolig vil få det igjen senere.

     

  3. Jeg har ikke kontroll på hvordan USB fungerer, så beklager om jeg blander ord, utrykk osv!

    Har prøvd meg frem litt mer:

     

    Prøvde å sette PCen (Lenovo G510) i flymodus for å skru av så mange evt. strømslukere som mulig. Ingen forskjell

     

    Prøvde å koble begge adaptere til USB 2 porten, via ekstern hub uten ekstern strømforsyning. Begge skjermene funket, men grunnet båndbredde som du sier, så flimret den ene veldig.

     

    Er dette tegn på at det ikke er strømmangel som er årsaken? Hva annet kan det være? Har ikke tilgang på hub med ekstern strømforsyning, så får ikke testet dette alternativet.

     

    Synes også det er litt rart at ingen av innstillingene på bildet lengre oppe viser noe om 900mA..

  4. Prøvde meg litt frem og fant noe om strømforbruk. Vedlagt ligger et bilde av USB-VGA adapteren tilkoblet USB 2 porten. Oppgitt strømforbruk er forøvrig nøyaktig det samme som Logitech musen jeg normalt bruker i den porten.

     

    Dette var den eneste USB-controlleren PCen ga meg strømforbruk. Den viser ikke noe på de andre. Under den controlleren som er oppgitt som USB 3, finnes det ikke en gang en fane som heter "strøm"..

    post-104940-0-53729300-1441125637_thumb.jpg

  5. Har vært på ebay og handlet to av disse for bruk av to ekstraskjermer på den bærbare PCen: http://www.ebay.com/itm/291156068339

     

    Alt funker egentlig knall, bortsett fra når begge er koblet til USB 3 portene, da funker bare en av dem. Hvis jeg har en i USB 3 port og den andre i USB 2 porten, så funker begge samtidig. Dette får meg til å mistenke at de ikke får nok strøm. I annonsen er de oppgitt til å bruke 400mA hver, og slik jeg har forstått det, så gir USB 3 ut 900mA. Så her burde det med andre ord være nok strøm...

     

    Forstår at billig kina-stuff fra Ebay ikke alltid lever opp til specs, så er det noen måte å finne ut av hvor mye strøm som blir brukt av en USB port?

     

    Har begynt å snakke med selgeren på Ebay, men tenkte å høre her samtidig.

     

    Noen som har tips til meg? :)

  6.  

    Kanskje greit å ta med skatten i regnestykket også. Går ut fra at Lånekassens grense, og hans inntekt, på 140.000 er brutto, ikke netto.

     

     

    Du har selvfølgelig rett, ca 9000/mnd stemmer bedre, som sagt i posten over. :)

    Det skal uansett fortsatt gå fint med litt nøkternt forbruk og økonomisk tankegang.

  7. Bare sånn for å ta litt kjapp matematikk:

     

    Husleie 6000 x 12 = 72 000

    Årslønn 140 000 - 72 000 = 68 000/12 = 5 666

     

    Du har altså 5 666 kroner å leve for i måneden etter husleie. Og med den prisen i husleie for en person bør det meste av TV, strøm, internett etc.. være inkludert. Hvis ikke har du en ting å gjøre, komme deg ut å få tak i et billigere sted å bo!

     

    Så tilbake til de 5 666 kronene. Dette burde holde i massevis for en student. Selv lever jeg på nesten halvparten av dette etter husleie og det går helt greit.

  8. Jeg var også negativ til forsvaret, men så endte det med at jeg fant meg en stilling jeg likte og dro inn. Der trivdes jeg så godt at jeg nå jobber i forsvaret. Dette hadde jeg aldri trodd på forhånd. Selv om du ikke blir værende der, så anbefaler jeg uansett å ta det året! Du lærer ufattelig mye om samfunnet, å leve sammen med og tolerere andre menesker og ikke minst om deg selv.

     

    Ikke for å virke arrogant, men min erfaring er at dem som er "anti-forsvaret" er blant dem som har godt av å dra inn et år.

    • Liker 3
  9. what?

    grunnlønn per måneed etter skatt?

    jeg tjener nå ca 400 K i året og har vca 22k i måneden etter skatt og betaler vel 25% i skatt

     

    Litt usikker på hva du skal frem til, men både måned og årslønn er oppgitt som brutto lønn. Føler dette blir den mest riktige måten å gjøre det på med tanke på at skatt er noe som varierer veldig fra person til person og dermed gjør også netto inntekt det.

  10. Endelig ble rekrutten min avsluttet med først feltuke og så beretløpet! Alt ble fint avsluttet i går med felles "genser-middag" (alle gikk i M02 bukse og 600g ullgenser) sammen med alle befalene, troppsjefene og kompanisjefen, god stemning!

    Bare synd jeg ble mett av en halv burger og hadde forsynt meg med to stykker og en lefse :s

     

    Gratulerer med vel gjennomført! :) Så en gjeng slitne rekrutter når jeg kom på jobb i går, så regnet med det var beretløp ja ;)

     

    Har du fått vite hvilken stilling du får?

  11. Hva du jobber som: Grenader (vervet) i Hæren

    Hvor gammel du er: 20 år

    Hva du tjener du i timen/månedslønn: 23 800,-/mnd i grunnlønn, 400-500 000,- i året med tillegg.

    Hvor mye betaler du i skatt?: 35%

    Utdanning: VGS med studiekompetanse og førstegangstjeneste med ca 700 timer relevant kurs og utdanning (+ kontinuerlig kurs og kompetanseheving)

  12. Når det nevnes husker jeg at høstinnrykket i vår bataljon som kom når vi hadde vært der et drøyt halvår fikk en del mer frihet enn oss.

     

    Jeg var selv høstkontigent i Rusta leir, og kjenner meg igjen i det du sier!

     

    Helt forferdelig om man går uniformert i helgene til brunsjen feks... Skulle tro man var et romvesen.. "Hvorfor har du uniform på deg når vi har fri?! x 100"

     

    Var ikke få ganger jeg opplevde det samme selv!

  13. Jeg skjønner ikke dem som sier at man bør vente med å ta med bærbar PC.. Mulig det bare er meg som hadde det fint i rekrutten, men vi fikk bruke det så mye vi ville og ja, vi hadde bruk for det. Rekrutten er gjerne opp mot 2 måneder. Ja, du bør være sosial og bli kjent med de andre og stedet du er kommet til, men i blant kan det være greit å trekke seg litt tilbake med en film eller liknende. I tillegg er det kjipt å løpe helt ned til velferden for så å stå i kø for å låne pc der, bare for å sjekke nettbanken.

    • Liker 1
  14. Har et lite spørsmål til dere som har peiling på sånt.

    INTOPS er noe jeg kanskje vurderer etter fgtj, så da har jeg et lite spørsmål:

     

    Jeg har blitt innkalt til CSS bataljonen, hvor/som hva burde jeg prøve å få tjenestegjort om jeg har lyst til å prøve meg utenlands? Altså, jeg vet at alle har mulighet til å komme inn, men er det noen grener innenfor CSS som veier tyngre?

     

    Velkommen til CSS! Har selv førstegangstjenesten min her nå og skal fortsette som grenader etter sommeren.

     

    Det er stort sett ikke så nøye hvilken stilling du har, de fleste av stillingene våre trengs i utlandet. Bortsett fra stillinger som velferdsass, vakta og skytebaneass, de er ikke like relevante. Jeg vil anbefale deg å komme i Tren-, Vedlikehold-, Krok-, eller Tungtransport-tropp. Alt etter hva du liker best selv.

     

    Er det noe mer du lurer på, så er det bare å sende PM!

    • Liker 1
  15. Mange fine bilder ja :)

    Kan jeg spørre hvor TT-bilene kom fra? Altså hvor de er stasjonert til daglig?

    Var selv i TT (CSS bataljonen) under CR12, men vi hadde alle våre biler selv..

     

    Var det gamle TT soldater som kjørte under repøvelsen? Med tanke på leo2 transport, tar jo en stund å bli god nok til å bestå prøven for å kjøre det..

×
×
  • Opprett ny...