Gå til innhold

joerlend

Medlemmer
  • Innlegg

    148
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av joerlend

  1. Det Gates gjorde feil, var å tro at den fremvoksende internettkulturen ville finne seg i stalinistisk styre for alltid. Feilen var systematisk og over lang tid, ikke en dårlig beslutning eller to. Selve ideologien var feil.

     

    Årsaken til at Android kunne bli bygget så fort og så bra, var at Linux og friprog-miljøet generelt hadde en liten hær av dyktige utviklere og brukere som ikke bare var teknoentusiaster, men som syntes det de drev med var ideologisk viktig. Fra Jon "maddog" Hall begynte å snakke om Linux som velegnet for et mobilsystem og til Android var dominerende, gikk det bare fem år.

     

    Nettleseren Google Chrome, er basert på nettleseren fra KDE, som var det første store desktopsystemet for Linux.

     

    Men Google ville ikke hatt ressursene til å bygge hverken Android eller Chrome hvis de ikke først hadde hatt stor suksess med søkemotoren sin, som var fullstendig basert på Fri Programvare. Det var Fri Programvare som gjorde det mulig for Google å etablere seg i utgangspunktet.

     

    Google respekterte internettkulturen. Microsoft prøvde å kvele den ved å gjøre det til et totalitært regime. Dette systemets behov for kontroll og undertrykkelse har skadet verden på flere måter. Det forhindret overgangen til mer energieffektive datamaskiner og det fremprovoserte et behov for å utvikle web-basert programvare, som er ekstremt ineffektivt. Det hadde vært interessant å vite hvor store utslipp Microsoft egenhendig har stått for med det ekstreme overforbruket de hele tiden har forlanget.

    • Liker 1
  2. AWS: De dagene det er mye trøkk, sett på mer futt.

    Hvor vanskelig kan det være. Jo, fordi det koster ganske mye å skru opp kranene på AWS og andre skytjenester. Så da er det bedre å spare penger og heller ri av stormen av klager 1-2 dager i året

     

    Jeg tror ikke at vi skal bruke Amazon til sånne ting som dette. Jeg vet ikke om det er lovlig, men jeg vet at det ikke er ønskelig.

  3.  

    Hva med en egen tast for @? Det er vel ikke på tide vel...

     

    Gud nei, e-post bør man slutte med der man kan, og sosiale media bruker vi for mye som det er.

    Hva har dette med epost å gjøre? Alfakrøll brukes for å si hvilken bruker du snakker om. http://[email protected] for eksempel, eller sftp://[email protected], eller du vil chatte med eller ringe til [email protected]

     

    At epost er et system hvor folk kan ha konto på forskjellige steder, er ikke en begrunnelse for å fjerne muligheten for å referere til brukere.

    • Liker 1
  4. - Om det ferdige produktet ikke takkler over 150km/t i vindstyrke uten å velte så har Musk og Co. et problem.

     

    Hvorfor det? Passasjerfly tåler ikke det, men man løser det problemet ved å unngå sterk vind. Det fungerer ganske bra. Andre steder hvor raketten kan sendes, som månen eller Mars er vindstyrke aldri et problem. Kanskje Titan er et unntak, men det ligger ganske langt inn i fremtiden uansett.

     

    Men når det er sagt, så har både SpaceX og Musk alltid vist god evne til å lære av egne feil. Og alle som har laget mer kompliserte ting enn askebeger, vet at man ikke gjør det riktig første gang.

     

    Lag alltid en prototype, for du kommer til å lage en enten du vil eller ikke og det er bedre å gjøre det med vilje.

    • Liker 1
  5. Helt unødvendig å bruke symboler når man bruker setninger. Du klarer ikke å brute force et passord på 20-30 tegn uansett hva slags tegn det er, men setninger er enkle å huske.

     

    Dessverre er det veldig mange nettsteder som krever at man bruker korte passord som er vanskelige å huske, av typen minst seks tegn, maks åtte tegn, må inneholde små og store bokstaver og spesialtegn. Latterlig. Burde ha vært forbudt.

    • Liker 1
  6. Jolla har en slik løsning, med et annet grensesnitt

     

    Problemet med Jolla er jo de sinnsyke bruksvilkårene de opererer med, av typen «Hvis brukeren gjør noe Selskapet ikke liker, så mister Brukeren ugjenkallelig retten til å bruke enheten». Teknisk sett, hvis noen sender deg en vulgær epost og du leser den, så har du brutt brukervilkårene og har mistet retten til å bruke telefonen.

     

    Takk, jeg velger noen andre.

  7. Sparegrisen er et ganske genialt konsept og det er ikke en tilfeldighet at det er nettopp en gris. På den ene siden lærer man barna å spare og på den andre siden lærer man barna så tidlig som mulig å forstå og venne seg til at vi gir grisen mat for at den skal vokse sånn at vi en dag kan drepe den, skjære den opp og spise den. Vi kan bare gjøre det én gang og vi bør vente til den er full, for ellers kaster vi bort viktige ressurser. Derfor skal sparegrisen åpnes med hammer; du kan ikke ta ut en og en kotelett fra grisen i bakgården heller. Enten så dreper du den og realiserer gevinsten, eller så lar du den leve så den kan vokse seg stor og feit.

     

    Jeg ser ikke helt at grisen er en passende metafor i denne sammenhengen.

    • Liker 1
  8. Jeg vil gjerne se en hammer som kan brukes til å knuse glass for å redde noen ut av en brennende bil, men ikke til å knuse glass for å gjøre innbrudd. Det høres ut som en helt fantastisk oppfinnelse. Eller en biffkniv som skjærer biff, men som ikke skjærer fingeren din. Eller en dør som bare kan brukes av snille mennesker med ærlige hensikter. Når disse produktene begynner å dukke opp på markedet, så skal jeg virkelig dra på med adjektivene.

     

    Det eneste jeg ber om, er at de finner opp teknologien først og ber om tillatelse til å bruke den etterpå. Så lenge de ber om tillatelse først, så får de nei fra meg.

    • Liker 4
  9. De kunne like godt skrevet at det er selskapet IDEX på Fornebu det er snakk om, med så mange bilder og selskapsinformasjon. Særlig informasjonen om at de har inngått avtale med MasterCard, som ble kjent for kort tid siden.

     

    (Korriger meg gjerne hvis det kan være noen andre)

     

    Ja, hvor skal vi begynne? Jo, jeg kan begynne med å si at jeg er ganske tungt investert i Idex, for ordens skyld.

     

    Jeg kunne ha skrevet mye om dette, men la meg gjøre det kort;

    1) Idex er ikke en kortleverandør. De lager sensorer som kortleverandører kan bruke i sine kort. Ergo _kunne_ ikke denne saken ha handlet om Idex. Såvidt meg bekjent, finnes det bare ett norsk selskap som lager biometriske kort og det er Zwipe. De bruker foreløpig ikke Idex sin sensor.

    2) Overskriften til rapporten, er «Swipe your fingerprints!». Zwipe bruker Fingerprints' sensor. Overskriften gjør derfor narr av at selskapenes navn ikke må nevnes. Løsningen deres løfter fingeravtrykket fra Zwipes kort, for så å lure Fingerprints' sensor. Rapporten identifiserer også sensoren som er brukt som FPC1020. Det er altså en gammel Fingerprint Cards (Fingerprints) sensor.

    3) Rapporten bruker et bilde av et demontert Zwipe-kort.

     

    Jeg må faktisk korrigere deg på _alt_ du skriver. Både bildene og selskapsinformasjonen beviser at det _ikke_ er snakk om Idex og at det _er_ snakk om Zwipe. Videre skriver du at det for kort tid siden ble kjent at Idex har inngått avtale med MasterCard. Det stemmer ikke. Idex gikk inn i partnerskap med Mastercard i 2015, så det har vært kjent en stund.

     

    Det er på mange måter en litt tøysete rapport, med bortinatta bruk av referanser, etc. Men i den grad saken handler om Idex, så er det positive nyheter, siden det handler om svakheter hos den viktigste konkurrenten, som vi veldig gjerne vil ha kunder fra. Men faktum er at det ikke spiller noen rolle i virkeligheten, siden 1) det handler om en gammel sensor og 2) sikkerheten uansett ville ha vært dramatisk forbedret sammenliknet med det vi bruker i dag, selv om man enkelt kunne løfte fingeravtrykk fra kortet og spoofe fingeravtrykk til sensoren.

     

    Det som er viktig, er at fingeravtrykk ikke må brukes til å autorisere, som for eksempel er vanlig på mobilelefoner og laptoper. Det er galskap, fordi man legger igjen fingeravtrykket på alt man tar på.

     

    I biometriske kort, brukes ikke fingeravtrykket til å godkjenne betalinger. Det er det kortet som gjør. Fingeravtrykket brukes bare for å låse opp kortet. Hvis kortet kommer på avveie, så kan man ringe banken også er problemet løst. Du kommer ingen vei med fingeravtrykket og kortet i seg selv har ingen verdi, i motsetning til en mobil eller laptop.

    • Liker 3
  10. Diablo 1 var et fantastisk bra spill, men altfor kort. Lyden var helt uovertruffen. Diablo 2 Hardcore er det beste spillet, men jeg kunne tenke meg saktere fremgang og mer uforutsigbarhet, som for eksempel at man må finne bøker for å lære ting. En mellomting av Diablo 1, 2 og Baldurs Gate, hadde vært noe.

     

    Og kampen mot Djevelen, er ikke tivoli. Mer gråtende spebarn og mindre neonbelysning.

  11. Jeg skjønner ikke kritikken. Jeg bruker GPL i mine produkter og derfor er jeg veldig opptatt av å beskytte intellektuelt eierskap. Uten det, er copyleft verdiløst og jeg synes copyleft er svært viktig.

     

    Enhver form for gruppeutvikling av programvare, er basert på mønstergjenkjenning og sensur. Bazaar er det, Git er det og alle andre versjonskontrollsystemer er det.

  12. Hvor i vilkårene står det at man ikke kan bruke data, på mobilen, som man vil? …snipp… Hvis dette skal være greit så må de gjøre det klart både i vilkår og markedsføring hva de anser som rimelig bruk .… snipp

     

    Det finnes ting man bør forstå er urimelig. For eksempel, for en kommunikasjonstjeneste, bør man forstå at bruken av tjenesten er urimelig hvis man ikke faktisk ønsker å kommunisere. Ringe på å legge på, for eksempel, er en misbruk av tjenesten hvis hensikten er å ringe på og legge på for moroskyld. Det er ikke kommunikasjon.

     

    I dette tilfellet har han innrømmet at hensikten med bruken av tjenesten var å fremprovosere en reaksjon. Etter min mening er det helt klart urimelig bruk av tjenesten.

     

    Hvis han hadde gått inn for å bruke tjenesten så mye som mulig for å se om han faktisk klarte å komme over grensen ved å bruke tjenesten til normale formål, så hadde det vært noe annet.

     

    Dette blir litt sånn "lufta er for alle"-aktig.

    • Liker 2
  13. Jeg vet at jeg har spurt om dette før, men jeg har aldri fått et ordentlig svar.

     

    I alle andre sammenhenger, sammenlikner dere forskjellige produkter mot hverandre. Men akkurat når det gjelder ARM enkortspc, så ignoreres hele markedet konsekvent til fordel av Raspberry Pi. Hvorfor er det sånn?

     

    Hvis jeg ikke hadde visst bedre, hadde jeg vært fristet til å tro at dere hadde aksjer i det.

×
×
  • Opprett ny...