Gå til innhold

Pekanorth

Medlemmer
  • Innlegg

    208
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pekanorth

  1. Her var det mye tro, og lite fakta. Er det noen her som selv har IPv6 fra ISP? Eller noen som kan vise til dokumentasjon?

    Helt sant, virker ikke som om det er så mange som har svar på spørsmålet mitt. Koselig at folk vil vise at de kan noe om IPv6 da! :) Prognoser med bakgrunn i APNIC tilsier jo at RIPE går tom allerede 19. september. Sså i løpet av året kan ISP'er begynne å slite om de ikke tar litt mer drastiske tiltak imo.

  2. Alle nye kunder får nok ikke IPv6 adresser automatisk. ISP'er i Norge sliter fortsatt ikke med oppbrukte adresserom i IPv4. Tilbys IPv6-adresser så er det nok hovedsaklig i dual-stack. Jeg vet at bl.a. Get tilbyr dette.

     

    Som nomore forklarer så er en av de store fordelene med IPv6 at man unngår NAT. Mobil-IP vil også være en stor fordel når dette blir mer utbredt.

     

    Det jeg lurer på er hvem som tilbyr native-IPv6 adresse til kundene sine (altså fra kontakten i veggen). Dvs. at jeg kan nå tjenester i Internett ved hjelp av IPv6 end-to-end. Om det er via 6VPE, 6PE eller native innover i kjernen er meg klinkende likegyldig.

  3. For å filme HD i vanlig FPS så skal det holde med klasse 4. Bruker blant annet den hastigheten på GoPro HD-kameraet mitt og det går ypperlig. Den klarer også 720p i 60fps med klasse 4 kort.

     

    Høyere klasser er mer nødvendig når du skal filme i slow motion (120fps++) i god kvalitet. Vil tro at et klasse 4 holder godt til denne telefonen og dens muligheter.

  4. Hei.

     

    Jeg har kjøpt Asus Eee Seashell (http://tinyurl.com/laptopvalg

    [Open in new window]) og bestilte ved en 2GB minnebrikke (http://tinyurl.com/minnevalg). Valget falt på Corsair pga. historiske preferanser. Handelen ble gjort hos MPX.

     

    Jeg oppdager derimot at laptopen ikke vil starte med denne minnebrikken. Videre ser jeg at laptop er levert med 1066MHz-minne, selv om det står oppført 1333MHz på hjemmesiden til MPX (og andre distributører). MPX informerer at jeg har gjort en feil siden jeg ikke har brukt minnevelgeren deres (som er utviklet av Crucial og kun gir Crucial-alternativ). De sier også at det er ikke gitt at en minnetype som følger en standard som skal støttes av laptop.

     

    Er det jeg som er på jordet her? Det finnes ikke variasjoner innenfor minne av samme standard (DDR3, 1333MHz, SO-DIMM 204-pin)?

     

    På forhånd takk for svarene! :)

  5. Mange av mine tidligere (da ikke WM-mobiler) har hatt en fin bursdags-funksjon for å legge inn i kalenderen. Der man skriver opp årstall født, dato, etc.

     

    Har ikke funnet noe lignende i WM foruten å lage en avtale som varer i 1min el. Finnes dette eller er dette en funksjon som ble litt for vanskelig å legge inn. :ermm:

    Bumper megselv på denne. :innocent:

  6. Mange av mine tidligere (da ikke WM-mobiler) har hatt en fin bursdags-funksjon for å legge inn i kalenderen. Der man skriver opp årstall født, dato, etc.

     

    Har ikke funnet noe lignende i WM foruten å lage en avtale som varer i 1min el. Finnes dette eller er dette en funksjon som ble litt for vanskelig å legge inn. :ermm:

  7. Vil du styre/drifte nettverk annbefaler jeg deg en bachelor innen dette. For å gjøre dette bør man fokusere på en praktisk utdannelse som bachelor-utdannelser ofte er i større grad enn masterutdannelser.

     

    Vil du derimot utvikle mer, jobbe som konsulent som planlegger etc. større nettverk, drive innen telekom sine store nettverk vil jeg derimot annbefale deg en mastergrad. Et studie jeg ikke har blitt sett annbefalt enda er Mastergrad innen Kommunikasjonsteknologi ved NTNU. (skal begynne med mitt 5. og siste år der til høsten)

     

    Denne utdannelsen er lite drift etc. av nettverk. Retningen som ut ifra det jeg leser vil treffe deg mest er Nett og Tjenestekvalitet. Her fokuserer man på aspekter som nettarkitektur(Uninett, ad-hoc, etC), QoS (pålitelighet, sanntid, ytelse, etc), administrering(WBem, SNMP, etc.), transmisjons/aksess-medier (UMTS, WiMax, 802.11, etc) og hva som er fremtidens nettverk. Hvordan skal man best utnytte dagens teknologi, hvordan kan man forbedre den og hva kommer i fremtiden.

     

    Kommunikasjonsteknologi er delt inn i to hovedrettninger, telematikk (som jeg går) og signalbehandling. Telematikk har som nevnt Nett og Tjenestekvalitet i tillegg så har man rettninger som Teleøkonomi, Systemutvikling, Informasjonssikkerhetog Tjeneste og Samfunn. Signalbehandling kan jeg ikke så mye om, men vet det finnes linjer som Multimedia og Medisinks Signalbehandling. Du finner mer informasjon på http://www.komtek.ntnu.no/

     

    Lykke til med valget! :thumbup:

  8. Det er en helt vanlig master.

    Feil. Sivilingeniørutdanningen (innenfor datateknikk i dette tilfellet) ved NTNU er et proffesjonsstudium. Ja, man får det som heter en Master of Technology-grad, men det er ikke en helt vanlig master.

     

    En helt vanlig master får man som oftest ved å først ta en bachelor-grad for så bruke to år ekstra på en mastergrad. Det finnes studenter som kommer fra andre utdanningsinstitusjoner og tar to år ved NTNU for å få master, men de som går hele løpet ved NTNU gjør ikke det. For sistnevnte gruppe går man totalt fem år for å oppnå masteren. Det er ingen bachelor-oppgave eller grad innebygd i dette så om man slutter etter 4,5 år har man ingen grad.

     

    Hvordan du kan si at Sivilingeniør innen Datateknikk ikke er et yrke er meg også litt uforstålig. Ville du heller ikke kalt byggingeniør et yrke? Eller en maskiningeniør?

     

    Til trådstarter: Har et år igjen ved mastergraden min i Kommunikasjonsteknologi så om du fortsatt trenger informasjon så kan du bare kontakte meg. :thumbup:

  9. Fant ikke noen åpenbar kategori å poste denne i, men tenkte de som leser her kanskje har best utgangspunkt for å gi et bra svar. Bare å flytte om slike posts hører hjemme en annen plass.

     

    Nå har det seg at ifm. et frivillig verv at jeg står på kundesiden av innkjøp av et hjemmesideprosjekt av en betydlig størrelse. Både i kompleksitet og pris.

     

    Er det noen som har en link eller tut på hvordan lettest lage en oversiktlig kravspec for et slikt system? Usikker om det blir utviklerene skal bruke scrum el. og da vil sette opp pri-points, men fra min egen side bør jeg i alle fall kunne lage en oversikt som er vanskelig å misforstå i tillegg til at er lettlest/komplett.

     

    På forhånd takk for svar. :)

  10. Hei!

     

    Går selv ved NTNU (kommunikasjonsteknologi) og var med på å arrangere itDAGEN i fjor. Erfaringsmessig så kan du se frem til dagen da det er mange studenter som er ute og lusker etter både info om bedrift og job der.

     

    Som du er litt inne på så er det fort gjort å drukne litt i alle bedriftene om man ikke har noe spesielt som trekker studentene til deg. Ofte brukte triks er gratisting som godterier/kaffe/el., dingsebomser med firmalogo på, noe kule ting som bedriften jobber med å vise frem eller lignende. Av sistnevnte så er den som jeg husker best er Tanberg sine portable "laptoper" med konstant live-streaming av video/tale til arbeidslpassen til flere av arbeidsplassene til sine annsatte som satt på job. Det skapte en kul ting at man kunne like gjerne snakke med de som ikke var på stand som med de som var på stand.

     

    Et annet vel brukt hjelpemiddel er å ha en utlodding av noe kult. PS3, iPod, kamera el. med noe spørreskjema el. og et fast tidspunkt dere utroper vinneren. Det får studenter til å komme å levere inn svar til konkurransen og det kan være smart å ha spørsmål om bedriften som deres representanter vet svar på som gjør at de må snakke litt/lese litt i brosjyrer for å få svar på spørsmåla sine.

     

    En ting jeg tidvis har savnet litt er den konkrete informasjonen om sommerjobber (om dere skal ta inn dette). Det er mange studenter som kommer innom stands som ikke går sisteåret. Alt for mange bedrifter har svar som "Se på hjemmesidene våre. Skal være litt informasjon om det der" eller "Vi er litt usikre på hva vi skal ta inn." Et mye bedre svar her er "Vi skal ta inn X stykker til sommerjob. Noen av disse stillingene er fastsatt til å gjøre YYY, men vi er også interreserte i andre som vi kan skreddersy en job for ut ifra utdannelsen. Hva utdanningsløp holder du på med?" Det er også selvfølgelig ikke alle bedrifter som tar inn så mange til sommerjob eller som har mulighet til å ha flytende oppgaver til de på sommerjob.

     

    For å komme i kontakt med sisteårs-studenter som er ute etter job så er det flere ting en kan tenke på. For det første må man huske at studenter ved NTNU er bortskjemte når det gjelder bedrifter som kommer og selger segselv. Alle bedrifter, da spesielt innenfor konsulent-bransjen, har de standar positive tinga som bra sosialt miljø, kule fester, lønningspils, sportsaktiviteter, blir kastet ut i utfordringer fra starten av i tillegg til å ha god støtte i ryggen fra erfarne folk, videre opplæringsprogram, eget program for nyannsatte med kurs i Barcelona osv. Det er selvfølgelig lurt å nevne disse tinga, men det har de fleste hørt før og på en måte rekner med at finnes. (varierer selvfølgelig med størrelsen av bedriften)

     

    Punkt som de fleste studenter jeg kjenner setter pris på er god og oversiktlig informasjon om søknadsfrist, arbeidsoppgaver (mange studenter vil vite mer nøyaktig hvordan arbeidsdagen deres kommer til å se ut) og muligheter i bedriften (ikke nødvendigvis bare karrierestigen, men også mulighet til variasjon i arbeidsoppgaver. Siste punkt er det lurt at de som stiller på stand har litt mer info om arbeidsoppgaver utenom sin avdeling. Har ofte fått svar som "Ja. Jeg vet vi driver med noe sånt ja, men det er en annen avdeling som jeg ikke har vert noe borti." Ha enten litt informasjon med deg, en fra den avdelingen med deg eller mulighet til å gi ut kontaktinformasjon direkte til en i bedriften som jobber med dette.

     

    Som et siste punkt kan jeg nevne at det er lurt å finne et par ting som er bra for din bedrift som skiller deg fra andre bedrifter i samme område. Er man en liten bedrift så kan fokuset være på at man får følge produktet fra start til slutt. Er man en stor internasjonal bedrift har man selvfølgelig fordelen med mulighet for jobbing i andre internasjonale avdelinger (selv om den blir nevnt ganske mange ganger også).

     

    Kort og godt, vit hva som er spesielt med din bedrift i forhold til alle andre. Vil en jobbsøker bli annsatt i en hvilken-som-helst konsulentbedrift så er det litt lotto hvor han havner. Nevner dere en liten detalj som fanger oppmerksomheten til studenten som ingen andre har nevnt så er sjangsen stor for at han havner hos dere! ;)

     

    Håper det gav deg litt informasjon uten å være for lang og lykke til på itDAGEN. Vi sees sikkert der! :thumbup:

  11. Da står tiden for nykjøp av mobil som bruker MicroSD som ekstra lagringskapasitet. (LG KU990) Det jeg lurer på er om MicroSD-støtte vil si at man kan bruke alle MicroSDHC-kort også da jeg er interresert i litt lagringskapasitet på den.

     

    Takk på forhånd for svar. :D

×
×
  • Opprett ny...