Gå til innhold

Punishah

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Punishah

  1. På i5/i7 så er CPU- og minnespenning bundet sammen, og Intel anbefaler ikke spenning over 1.65V. Så om minnet behøver 1.7V, og du ikke kan sette den så høyt, er det mulig derfor maskinen ikke fungerer 100%.

     

    Ah, okay. Det var kjekt å vite. Kan også nevne at boren min har samme HK og RAM, og ennå ikke har merket noen problemer. Han kjører XP 64 bit, men det skulle vel ikke ha noe å si med tanke på RAM-spenning?

     

    Spenning eller ikke, kan det være at en av RAM-brikkene er ødelagt? Har kjørt med 1 brikke en stund nå uten frys (fortsatt 1.5V).

     

    Dersom den ene brikka skulle vise seg å være ødelagt, anbefales det likevel at man kjører på 1.65V, som er tettest opp mot det produsenten selv anbefaler? Eller lønner det seg å kjøre på 1.5V så lenge det funker?

  2. Hei!

     

    Jeg har nylig bygd en ny maskin som har noen problemer. Av og til fryser bildet og ofte rebooter maskinen av seg selv, helt uten forvarsel. I natt prøvde jeg å kjøre memtest (i Windows), og da jeg sto opp i dag tidlig, hadde maskinen låst seg.

     

    Specs:

    ASUS P7P55D, Socket LGA 1156

    Intel Core i5 750 2,66Ghz Socket 1156

    OCZ DDR3 4 GB Platinum EB XTC Dual Ch.

    GeForce 260GTX

     

    OS: Windows 7 64 bit (gjennom MSDN)

     

    Jeg har kjørt alle Windows-oppdateringer og installert de nyeste driverne. Temperaturene ser også bra ut. Jeg klarer ikke å få noe fornuftig ut av event log i Windows, og jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal lese .dmp-fila. Husker jeg brukte Dumpchk i XP, men jeg vet ikke om tilsvarende finnes for Windows 7.

     

    Er det stor sannsynlighet for at én av RAM-brikkene er ødelagt (eller begge)? Ville dere forsøkt å bruke én av dem en stund for å se om problemet vedvarer?

     

    EDIT: Kan også nevne at jeg RAMen kjører på 1.5V for øyeblikket, mens produsenten anbefaler 1.7V. Jeg forsøkte å sette spenningen til 1.65V (som visstnok var det høyeste hovedkortet likte), men jeg fikk feilmeldingen "overclocking failed" da jeg forsøkte å boote.

     

    Setter stor pris på forslag på hvordan jeg kan gå frem.

     

     

    Mvh

  3. Har du sjekket at du har riktig sokkel på vifta? At den passer LGA 1156.

     

    Hei, og takk for svar!

     

    Ja, det står at viften skal passe på LGA1156 socket. Følgende informasjon er å finne på Netshops hjemmeside:

     

    Zalman CPU-kjøler CNPS9900 LED

    775/1156/1366 + 754/939/940/AM2/AM2+/AM3

     

    Skulle ikke dette passe? Jeg sjekket en oppdatert manual på nettet, og denne sa at viften skulle monteres på samme måte som på 775.

  4. Hei!

     

    Jeg har kjøpt meg dette hovedkortet: http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfo...spx?plid=131041 og en i5-prosessor.

     

    Jeg prøver å montere en Zalman CNP9900S, men komponenter rundt CPUen hindrer meg i å sette på plastfestet. Det er også en "metallsak" under hovedkortet, som ser ut til å sitte i veien (når plastfestet skal skrus på bakfra).

     

    Er det noen som kan anbefale en vifte som (100% sikkert) passer på ASUS-kortet?

     

    Setter pris på hjelp!

     

     

    Mvh

  5. Hei!

     

    Jeg er skal kjøpe komponenter, og foretrekker en pris som ikke strekker seg mye utover 6000 kroner. Trenger følgende:

     

    - Hovedkort

    - Prosessor

    - RAM

    - Kabinett

    - Strømforskyning

    - Ekstra vifte

     

    Maskinen skal hovedsaklig brukes til spilling (har GeForce 8800GTX nå, men dette skal byttes ut snart).

     

    Det store spørsmålet er valg av CPU. Jeg har lyst på Q9550, men er det kanskje verdt å legge på tusenlappen og gå for i7 920?

     

    Jeg er rimelig utdatert, og setter stor pris på hjelp (og selvfølgelig på forslag når det gjelder de øvrige komponentene i listen over). :)

     

     

    Mvh

  6. Hei.

     

    Jeg vet det er mange tråder om dette spillet, men jeg har lest mye og ikke fått svar på det jeg lurer på.

     

    Vurderer å kjøpe dette spillet til brutter, men synes hele pakka blir i overkant dyr. Ser at man kan kjøpe spillet og gitaren for seg, og pakker med spill+gitar og spill+gitar+trommer.

     

    Hvis man velger å kjøpe pakke med spill+gitar, vil man da kunne kjøpe trommene i ettertid? (Altså, standalone trommer.)

     

    Håper på hjelp og beklager hvis spørsmålet er besvart i tidligere tråder.

  7. hehe den kjedlige retningen. Vil påstå at du vil få mye ut av CNAP CCNA. Opplegget er litt mere strømlinjeformet enn microsoftløpet når det gjelder labbing og matriale. Med nettverk i bunn så blir 70-291 straks litt lettere. Det er ikke så mye A+ stoff lengre fordi man har gjerne gutteroms erfaring fra før. Man tok det ut fordi CNAP CCNA har utvidet pensum og man trengte tre ekstra uker.

     

    Hm, er det så kjedelig da? Og er 70-291 så krevende at man bør har CCNA fra før? På meg virket det som Microsoft-retningen var en del lettere, og at det kanskje kan være lurt å ta det først.. Ble veldig i tvil her nå.

  8. Spørs når på året du begynner. Fra høsten starter CNAP CCNA løpet og fra våren starter Microsoftløpet. Man velger retning etter det.

    9567140[/snapback]

     

    Ahh, ok. Tusen takk for svar, både dette og andre utfyllende svar du har gitt tidligere. Blir nok Microsoft-retning på meg, så kan jeg eventuelt ta CCNA og CCNP når jeg har litt mer erfaring.

  9. Du har to retninger å gå, microsoft retning eller cisco retning. Første året vil du lære CNAP CCNA og senere microsoft XP/2003 server. Må bare si at det første halve året er tøft. Etter 3 uker med rolig A+ stoff så starter kjøret med Cisco.

     

    Når velger man Microsoft eller Cisco-retning? Er det etter første året, sånn at hvis man kun tar ett år, så har man ikke noe valg? Altså, første året er likt for alle som går IT-driftskandidat, alle får CCNA etc.?

     

    Setter pris på svar. :)

  10. Har tilnærmet samme problem som beskrevet i åpningsinnlegget.

     

    En kamerat og jeg har 2 helt like PCer, og vi skulle begge oppdatere BIOS på våre EVGA nForce 680i-hovedkort.

     

    Lastet ned BIOS fra evga.com (under NF68 Intel). Installasjonen gikk smertefritt hos meg, etter å ha fulgt oppskriften på evga.com. I dag gjorde kameraten min nøyaktig det samme, men fikk følgende feil:

     

    "Program File's Part Number Does Not Match Your System".

     

    Vi lastet ned BIOS fra nøyaktig samme sted, og jeg synes det er merkelig at han får denne feilmeldingen.

     

    Idéer og hjelp mottas med stor takk! :)

     

    Mvh.

×
×
  • Opprett ny...