Gå til innhold

Rinox

Medlemmer
  • Innlegg

    1 493
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rinox

  1. Hei! I dag var jeg innom Lefdal for å kjøpe Windows 7 Home Premium på norsk, men fikk beskjed om at det måtte jeg gjøre på nettet på Microsoft sine nettsider. Problemet er at jeg klarer ikke finne noe sted hvor jeg kan kjøpe Windows 7 på norsk med umiddelbar nedlasting. Jeg har ikke tid til å vente en uke på å få noe levert i posten. Noen som vet hvor jeg kan kjøpe det? På forhånd takk for svar! :)

  2. Hei! Jeg har plutselig problemer med å starte opp min stasjonære Acer-pc (Windows 7). Når jeg skrur den på kommer jeg til windowsoppstarten med windowsflagget (alt som normalt hittil). Deretter får jeg plutselig en bluescreen med masse tekst hvor det bl.a. står "dumping memory". Så starter maskinen seg på nytt automatisk. Akkurat det samme skjer igjen og igjen. Først til windowsoppstart og så bluescreen og restart. Slik holder den på et par ganger helt til plutselig skjermen blir mørk og jeg ikke kan se noe. Jeg hører fortsatt at PCen er på. Siden jeg ikke kan se noe selv må jeg etter en 5-10 minutters tid giopp og holde inn powerknappen på PCen.

    En sjelden gang i blant kommer jeg faktisk helt frem til innloggingsdelen og får taste inn passordet mitt uten å støte på noe bluescreen. Men når jeg logger inn blir skjermen svart igjen.

    Er det noen som har peiling på hvordan dette kan løses? Evnt. hva det skyldes? Forhåpentligvis er det ikke noe galt med harddisken min...? På forhånd takk for hjelpen :)

  3. Nå ser oppsettet mitt slik ut: LINK

     

    INTEL Core i7-3930K sekskjernet prosessor, 3.20GHz, 12MB cache

    G.SKILL Quad Channel Kit 32GB 1600MHz

    INTEL SSD 520 240GB

    Western Digital Caviar Black 1TB SATA3 7200RPM

     

    Prislappen blir på 17 800 og jeg krysser fingrene for at dette leverer god nok ytelse til musikkproduksjonen. Før jeg bestiller, er det noen som vil advare meg om jeg nå gjør en kjempetabbe? Er det noe annet oppsett jeg heller burde bestille? Setter stor pris på hjelp! :)

  4. Skal aldri mer kjøpe PC fra en kundeveileder på Elkjøp... Tusen takk dere! Slik ser oppsettet ut foreløpig: LINK

     

    Men jeg lurer på noe med RAMen. Akkurat nå har jeg valgt G.SKILL Quad Channel Kit 32GB 2133MHz, men jeg vet ikke hvor mye MHz har å si. Vil det være bedre å heller velge G.SKILL Quad Channel Kit 16GB 2400MHz?

     

    Setter stor pris på om dere har enda flere forslag til oppsett :)

  5. Heisann! Jeg ser etter en ny studio-PC til musikkproduksjon. Jeg bruker MANGE plugins som er tunge på CPUen og min 5 mnd gamle PC klarer ikke levere så god ytelse som jeg hadde håpet på og hakker når prosjektene mine blir for store. Dette er PCen jeg har nå: http://www.elkjop.no...jonar-pc-ax3475

     

    Her er to PCer jeg har sett på: http://www.komplett....6848&sku=774983

     

    Har dere noen forslag til en kraftig PC som vil yte vesentlig bedre enn den jeg allerede har? Hvilken av de to PCene jeg har sett på bør jeg velge? Hadde vært greit å holde seg under 20 000, men om det ikke gjør store forskjellen med ytelsen fra det jeg allerede har bør jeg selvfølgelig legge på litt. Tusen takk for svar! :)

  6. Hei! Jeg trenger et kamera og tilhørende utstyr for å filme på fester, i klubber, backstage på konserter, etc. Det er gjerne mørke omgivelser, men med mye varierende lys fra lasere, lyskastere, røykmaskiner, osv. Jeg vet ingenting om hvor jeg skal begynne, og vet hverken om jeg ser etter et speilreflekskamera eller et videokamera. Jeg vet bare at jeg trenger gode opptak! Jeg har sett at noen bruker et ekstra lys de fester til speilrefleksen sin, men jeg aner ikke hva dette heter... En ekstern mikrofon vil nok også bli nødvendig. Er det noen som kan hjelpe meg med å foreslå hva slags utstyr jeg kan bruke for å få gode resultater? Budsjettmessig får det koste hva det koste vil (helst ikke så mye mer enn 15 000).

     

    På forhånd tusen takk for svar og hjelp :)

    • Liker 1
  7. Fingrene dine er hverken sterke nok eller koordinerte ennå. Det kommer av seg selv etter hvert (med litt øving så klart). Det du kan forsøke er å droppe ringefingeren midlertidig til du vender deg litt mer til akkorden. Da spiller du ikke en A, men en Aadd9 (Esus). Når du merker progresjon og at overgangen mellom akkordene sitter ordentlig kan du prøve å legge til ringefingeren igjen. :)

  8. Jeg lurer på hva som er beste måten å kombinere bruk av After Effects og Premiere Pro. Dette er første gangen jeg jobber med et prosjekt hvor jeg bruker AE. Skal bruke litt color correction og zooming. Hvordan skal jeg gå fram? Jeg arbeider med omtrent 4 kameravinkler. Burde jeg først klippe til filmen i Premiere og så importere den ferdigklippete filmen til After Effects? Det kan vel ikke være det som er meningen? Skjønner virkelig ikke hvordan jeg skal gjøre dette på en praktisk måte...

     

    På forhånd takk for hjelp :)

  9. Hei dere! Nye PCen er i hus og jeg kjører Adobe Premiere Pro CS4, men jeg merker at det hakker litt ved forhåndsvisning når jeg redigerer. Laptopen jeg kjører på har en i7 (Quad 1,6ghz) prosessorOg fungerer veldig bra, men selvfølgelig klarer den ikke å redigere AVCHD helt feilfritt. Derfor tenkte jeg på å konvertere til et annet format før redigeringen. Videoene skal for det meste være musikkvideoer i høy kvalitet på YouTube og for øyeblikket har jeg valget mellom å ta opp video på kameraet mitt i 1440 x 1080 og 1920 x 1080. Er det et alternativ å konvertere til HDV? Vil jeg da ikke miste så mye kvalitet? Hvordan kan jeg ellers løse problemet mitt?

     

    Takker for svar :)

     

    Edit: Vil det forresten være lurere å bare konvertere til AVI?

  10. Takk :) Er det sikkert at det ikke vil være noen problemer med at f.eks. skjermkortet ikke klarer å kjøre 1920x1080? Trenger jeg bare å gå inn i skjerminnstillingene i Windows og endrede til 1920x1080? Hva om den oppløsningen ikke står der? Eller kommer det opp egne oppløsningsalternativer for den eksterne skjermen? Har ikke helt peiling på grafikk og oppløsning ennå, så må nesten bare spørre :)

  11. Hei, dere! Jeg er på utkikk etter en ny laptop som jeg skal bruke til inspilling av musikk, bilderedigering i photoshop, og redigering av video med Vegas Pro 9. Jeg vet PCen vil takle lyd- og bilderedigeringen, men det er videoredigering jeg er i tvil om. Jeg har fått et godt tilbud på en HP DV6 (ja, ville helst ha en 15") til 7000. PCen har følgende specs:

     

    Prosessorserie: Intel Core i7

    Prosessorhastighet: 1600 MHz

    RAM: 4096 MB

    Harddisk #1: 320 GB

    Grafikkontroller: Nvidia GeForce GT 230M

    Skjermstørrelse: 15,6 tommer

     

    Grafikkoppløsning: 1366x768

     

    Siden jeg ikke har redigert AVCHD før er jeg usikker på om det vil fungere med denne grafikkoppløsningen, ettersom AVCHD har en oppløsning på 1920x1080, mens denne PCen har en oppløsning på 1366x768. Planen er å koble laptopen til en annen skjerm som er litt større. Hadde tenkt meg noe over 21" slik at jeg har et godt sted å redigere og så kan jeg ta med laptopen andre steder når jeg skal redigere musikk, osv.

     

    Spørsmålet er da.. Er det mulig å redigere AVCH på denne laptopen? Eller hva med å redigere HDV? Hvis jeg kjøper en skjerm jeg velger å koble laptopen til som har en oppløsning på 1920x1080, vil jeg da kunne redigere i 1920x1080 eller vil jeg ikke kunne få mer utbytte av den enn 1366x768? Hvis det da er mulig å kjøre 1920 så lenge jeg gjør det på en ekstern skjerm er det vel ikke noe problem å redigere HD-filmer?

     

    Tusen takk for svar :)

     

    EDIT: Forresten, laptopen har HDMI-utgang, hvis det hjelper..

  12. Tusen takk for svar dere! Har nå bestemt meg for å opprette en konto i nordnet. Skandiabanken virket gunstigere, men der må jeg være myndig. Deretter vil jeg begynne forsiktig med 2000,- i forskjellige fond (blir jo ikke mange forskjellige ettersom man må kjøpe seg inn med minimum 1000,- i mange av fondene. Skagen Kon Tiki synes jeg hvert fall så bra ut. Målet med de 2000,- er ikke å oppnå noen avkastning i det hele tatt, men å prøve meg frem med å kjøpe og selge slik at jeg blir mer bevisst på hvordan aksjemarkedet fungerer. Senere når jeg har forstår litt mer og vet hva jeg gjør ønsker jeg å sette inn omkring 20 000 kroner, men ikke nødvendigvis bare i Kina. Får se hva som kan lønne seg der og da, men har bestemt meg for at målet i første omgang med en så "stor" (stor for meg) sum penger får bli å tjene mer en rentene gir meg. :)

  13. Hei, alle sammen! Jeg er nå 17 år og ønsker å investere 20-30 000 kroner i akjsefond rundt omkring. Jeg har sett spesielt på Landkreditt Kina ettersom jeg tror Kinas industri vil fortsette å vokse sterkt de neste årene. Vil gjerne spre pengene mine litt rundt omkring så er ute etter andre fond som kan se ut til å gi god avkastning også. Jeg har planer om å la pengene stå i 1-3 år inntil jeg begynner å studere.

     

    Jeg har undersøkt hvordan dette med akjsefond fungerer, men det er fortsatt en ting jeg ikke forstår.. Hvordan fungerer prosessen ved å selge seg ut av et fond når man har tapt/vunnet? Foreldrene mine har hatt dårlige erfaringer med akjsefond før og har ikke annet enn negativt å si om det. Jeg prøver å fortelle dem at grunnen til at de ikke tjente noe var fordi de ikke engang visste hvordan pengene i fondet ble forvaltet, men neeida... De sier det er vanskelig å få solgt seg ut av et aksjefond. Stemmer dette? Hvordan gjør jeg det? Er det mye styr? Har hørt at man må kontakte en megler og blir satt på en venteliste..? Og hvem er det egentlig man selger verdipapirene sine til? Er det til fondet eller andre personer som ønsker å kjøpe seg inn? Er det en risiko for at jeg ikke klarer å selge meg ut?

     

    Takk for svar :)

×
×
  • Opprett ny...