Gå til innhold

kiddikiddi

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kiddikiddi

  1. Dette blir bra! Har vært med i de to siste betaene nå, og dette er et MMO hvor jeg føler meg hjemme. Jeg var utrolig lei det klassiske kampsystemet i de fleste MMO for noen år tilbake, men det er jo tross alt slik FF-spill skal spilles. At det er abbonentfinansiert er et megapluss, alle har tilgang på det samme innholdet. Godt tempo og spennende klassesystem. Dette skal kjøpes! $29 fra Squares egen nettbutikk.

  2. Ser noen er nygjerrig på prosjektor her.

     

    Selv bruker jeg en prosjektor i en stueløsning. Jeg vil egentlig si at dette ikke er en fullt optimal løsning, da et lampelys vil påvirke refleksjonen fra overflaten. Det vil si at om du vil se film og ha virkelig mørke farger, må det være så godt som helt mørkt. Om du har personer som går gjennom stuen og er avhengig av lys kan det være travelt for begge parter. Om du derimot er en filmentustiast og du har et dedikert filmrom, så skal du selvsakt ikke velge en TV da de fordelene en TV kan ha i en stue har ikke har noen form for fordel når det gjelder filmavspilling i et lys-lukket rom. Faktisk er en TV en dårlig investing for filmavspilling da TVer som regel er 50/60/70/100hertz. Har du en 120hertz TV går dette opp med 24bps, da kildebildet varer nøyaktig 5 bildevekslinger på TVen (24*5=120). - Men på en 60hertz TV varer kildebildet 2 bildevekslinger, 3 bildevekslinger, 2 bildevekslinger, 3 bildevekslinger. Du får aldri et virkelig glatt bilde og virkelig lyd-sync. Dette gjøres i selve TVen via en funksjon som gjør at kildebildet blir avspilt raskere eller saktere for å kunne synkronisere det opp så du ikke mister brøkdeler av varigheten av hvert bilde sendt fra kilden, men uansett så får du en ujevt bildevarighet da bildets hastighet økes med 4% for å kunne gjøre dette.

     

    Mer kan lese bl.a her http://en.wikipedia.org/wiki/Three-two_pull_down

     

    Nå har jeg et prosjektorbilde på omtrent 115" diagonalt. På dagtid må sollyset totalt isoleres med vinduene og husene i leiligheten blir slått av. Dette er ikke et problem for meg da jeg aldri bruker prosjektoren til noe annet enn film. Jeg har også en lang stue og jeg vil ikke ha en sofa eller stol midt på gulvet i stuen fordi TVen for liten til å kunne brukes på langavstand. Dessuten, en 1080p TV på 115" må man ut med over 100 000kr for i dag, fremfor en prosjektor som går for 5000kr og oppover. Jeg har i tillegg fått sett en 90" TV og jeg synes bildet slet VELDIG med interlacing og jeg ble fullstendig kvalm av å se på det over kort tid. Om du vil ha et stort bilde er det ingen tvil fra min side at prosjektor er veien å gå. Når det er sakt, vil jeg i tillegg si en familiestue-løsning er nok en prosjektor ikke.

  3. En må jo begynne å undre på hva som kan være selskapets fremtidige ambisjoner. Når dette spillet til slutt dør ut, vil dette være klistret på selskapets og de ansattes rykte videre, og ingen vil stole på dem for de har gjort det klart at de er løynere.

    Det er egentlig helt sykt hva de har stelt i stand. På små seks måneder har de klart å solgt kanskje nærmere 50 000-100 000 kopier (vill gjetting) av et spill de klarte å pussle sammen ved løpet av noen måneder. De påstår det har vært i utvikling i 3 år, men se på spillet som det er nå og det kan umulig være et treårsarbeid. Spiller er rett og slett alt for jævlig. De klarte å vinne mye på førstetimerssalget, men jeg ser virkelig ikke hvordan dette spillet kan overleve i månedene fremover. Men vi alle kan vell bli tatt på senga der også.

    • Liker 1
  4. Rart det ikke går bedre på Grafikkfronten. AMD sine skjermkort er jo konkurransedyktige og vel så det. Sitter selv med et 7970 og kunne ikke vært mer fornøyd.

     

    For min del er det så enkelt at programmer jeg bruker tar i bruk CUDA men ikke openCL. Jeg ser derimot hvorfor folk som bare bruker det til spill velger AMD da det faktisk gir mer smell for pengene i de fleste spill. Støtte for 4k er jo også ganske heftig. Men jeg håper det er mer utbredt støtte for openCL i årene fremover. Da går jeg garantert over.

  5. Jaja. Jeg synes det er flott det blir vanskeligere å gå rundt de fortjente inntektene til produksjon- & utgiverselskapene dog jeg er litt spendt på hva dette vil ha å si for kulturen.

     

    Da jeg lastet ned film og musikk uten å betale for det da jeg var ung føler jeg at jeg hadde et mye bredere kulturelt syn, da jeg fikk flere impulser. Etter jeg hadde sluttet med den virksomheten såg jeg knapt filmer frem til et par uker siden, - da jeg kom over Mubi som lar meg se indiefilmer til en månedlig abbonent. Så bransjen tjente egentlig ikke noe mer på at jeg sluttet å være "pirat", for jeg hadde aldri noe penger å gi uansett. Nå som jeg kan jobbe eller ta høyere utdanning har jeg litt penger til overs, så jeg kan kjøpe en film nå og da, dog jeg kjøper bare filmer jeg vet er bra, som f.eks filmer jeg såg når jeg lastet ned, eller filmer jeg nå har sett på Mubi. Jeg har ikke råd til å sjanse 100kr~ på filmkjøp og den er dårlig. Ti dårlige kjøp koster meg over 1000kr, og om jeg gjør dette over flere år blir det mange titusen bortkastet på noe jeg egentlig ikke vil ha i ettertid. Så om jeg ikke hadde hatt tjenesten som Mubi, eller lastet ned filmer før så hadde mitt filmarsenal vært mye mindre og.

     

    Jeg tror at så snart bransjen kan lage en fin standard innen abbonent i film-arkiv, hvor gamle og nye filmer er kontant tilgjengelig for meg i høy oppløsning (her sliter Mubi), så vil de tjene mye mer penger fra meg. Men å lukke denne enorme kulturelle piratvirksomheten uten å legge til rette for noe som kan ta den kulturbetydlige stillingen som piratvirksomheten har nå er å skyte seg selv i foten.

    • Liker 1
  6. Har noen prøvd å kalibrert skjermen og sett resultatet? Er lyset og fargene jevn på kryss av skjermen?

     

     

    OP: http://ps.no/ArtDtl.aspx?i=219991&model=&salg= Denne skjermen er utstyrt med IPS-panel og har fått gode anmeldelser verden over. Her er Hardware sin anmeldelse: http://www.hardware.no/artikler/asus_proart_pa246q/93980/3

    den koster normalt sånn ca det samme som BenQ'n.

  7. Ganske spennende!

    En finner nasjonale og regionale sæpreg i alt fra litteratur til film rundt om verden, og det er egentlig på tide at vi blir eksponert for den østlige spillkulturen. Der er en fjern spillkultur som lever i en helt isolert verden der borte, som kanskje kunne vært en sunn vri på hvordan vi også lager spill og spiller spill her i vest. En spillkulturkollisjon mellom vest og øst kan kanskje bane nye veier for global spillkultur.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...