Gå til innhold

spamkua

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av spamkua

  1. Ok, litt oppdatering her nå.

     

    Jeg ventet til problemet oppstod igjen og begynte å stoppe prosesser en etter en.

    Jeg drepte alle jeg hadde tilatelse til men CPU loaden var like høy.

    En ting jeg har merket meg siden sist er at problemet virker å oppstå ved nettverksbruk. Vet ikke om dette bare er innbildning fra min side, men alle de gangene problemet har oppstått har det vært under en viss menge trafikk på det trådløse nettverket.

     

    Jeg bruker en Linksys WUSB600N v1.0 og har den siste driveren fra linksys for win7 x64 innstalert (v. 3.0.10.0)

     

    TCi: Noe spesielt jeg bør se etter i Process Explorer?

     

    Takk for alle tips så langt!

     

    Mvh

    spØnk

  2. Kan du poste skjermbilder av Taskmanager når dette skjer, både et bilde av Ytelse og Prosesser, der du sorterer etter CPU bruk (høyest øverst)

     

    Så er det lettere å se hva som skjer hos deg.

     

    Ta gjerne med programmer også, bare for å se om det er noe kjent program som bruker CPU som kjører hos deg.

     

    Her ser du:

    post-104323-1284135072,6071_thumb.jpg

    post-104323-1284135079,4008_thumb.jpg

    post-104323-1284135084,4291_thumb.jpg

  3. Det er helt normalt at System Idle viser CPU bruk. Men den bruker faktisk ikke det. Den viser hva som er tilgjengelig til bruk til systemet.

     

    For mer info:

    http://en.wikipedia.org/wiki/System_idle_process

     

    Dette er jeg fullstendig klar over (les over), problemet er jo at den faktiske loaden er kjempe høy(80-90%), og at den eneste processen som viser høy load er idle.

    La meg omformulere litt. Hvorfor står CPUen min i 80-90% load når Task Manager kun viser at det er idle process som er i bruk?

  4. Heisann folkens!

     

    Instalerte akkuratt Windows 7, og har etter det opplevd med jevne mellomrom at CPU loaden min stiger kraftig og at får store forsinkelser. Et annet rart symptom med dette er at wifi nettet detter ut i det dette starter.

     

    I Task Manager viser den en høy load på "system idle process" som vanlig og ikke merkbart på de andre prosessene (1-2 på et par). Det som er det rare er at ser man på cpu meterne står de på rundt 80-95%. Virker altså neste som om "system idle process" faktisk bruker cpu....

     

    Setter veldig stor pris på alle innspill som kan hjelpe meg forbi dette mysteriet ;)

     

    Hardware:

    Asus M3N78-EH

    AMD Athlon X2 6000+

    Asus 8800GT

     

    Mvh

    spØnk

  5. Er virkelig Hiper R 580W så støygenererende, hadde tenkt å kjøpe denne til min PC som skal være meget stillegående da den er opgitt til 18dB, jeg vet man skal ta slike tall med en klype salt, men at den skulle overdøve skjermkortet ditt synes jeg var ille.

     

    Noen som vet en god PSU som er meget stillegående? (helst en med litt futt, og vil gjerne ha flere alternativer en MIST som er nevnt over)

     

    Du bør tenke på å bytte ut den bakre vifta med en Arctic fan 8, og bruke en nexus eller mist vifte forran. Også må du ha en viftekontroll da.

  6. Takk for svar.

    Du hadde nok rett, probleme hadde ingenting med hverandre å gjøre :dontgetit:

     

    Det virker som om noe ødela noe i boot sekvensen, jeg fikk ikke reparert med repairconsole, men etter en nyinstall viker alt som det skall :thumbup:

     

    Da er det bare å prøve å få viftene til å funke igjen....

    Ellers blir det invistering i silenX vifter :dribble: 14dB er litt fristende....

  7. Heisann,

    har en m-atx maskin her som har litt problemer.

     

    MSI K8NGM2 393

    AMD 3800+ 393

    Asus x1600XT

    250gb spinpoint SATA

    NorthQ 400W PSU

    2x 512mb DDR ram

     

    Problemene startet da jeg ønsket å senke hastigheten på de to 120mm viftene i silverstonekabinettet, jeg dro ut de to pinene som var i funksjon(12v og jord) fra ledningen til viftene. Så satte jeg disse inn i 5v og jord på en molex fra PSU. Når jeg hadde gjort dette med en vifte startet jeg maskina, bare for å se om vifta gikk. Det gjorde den. Og jeg skrudde av og gjorde det samme på den andre vifta.

    Når ejg nå startet maskinen ville ikke viftene gå rundt, jeg måtte starte de manuellt for at de skulle virke. Synd tenkte jeg, satte de tilbake på 12v igjen og startet maskina.

    Men nå vill den ikke boote, den kommer til skjermbildet med windowslogo og loadestripe, men når den er ferdig med det bare restarter den.

    Jeg får normale volt avlesninger fra molex kontaktene ut fra PSU.

     

    Noen som har noen ideer?

    Jeg synes det hele er veldig mystisk....

  8. hovedgrunnen til at en trenger mer en 30 fps. er at si 30 eller 60 fps stabilt i utngangpunktet.

    fps går ned hvis f.eks det kommer artillery 10 jagerfly og tanks som exploderer, soldater kastes i luften med extreme detaljer så faller fps raten ned på 10 fps og det lagger. det skjer alt etter.

     

    så for å ha en maskin som tar denne støyten så er det fordel å sette utgangspunktet på høyere fps.

     

    en ser forskjell på smoothnes på 30 og det over.

    i 3dmark.

    hvor fps kan gå over 1000.

    om det er telleren som løper løpsk er noe annet.

    er hva skjermkortet klarer å proessere av informasjon omgangen.

     

    en annen grunn i battlefield2 hvis du er 2.pilot i kamp helikopteret så er det nødvendig for her går fps samt sikte veldig lett i ubalanse og da kreves de så mye fps som mulig bare for å unngå hver eneste delay som kan komme.

     

    Konklusjon: Å si at en skal ha 100fps betyr at en skal unngå disse problemen samt ha et system som tåler alle dagens spill, pluss for en del framover og alt skal kunne kjøres stabilt. etc

     

    nå er det ikke vanlige at en tenåring må ordlegge seg som en som har kompleks peiling hvergang personen skal ha råd om å kjøpe noe. så å si 100fps er en helt grei måte å si det på, og alle forstår hva de mener. Da mener jeg som faktisk kan hjelpe til, forstår det veldig godt. Mest fordi de har tenkt grundig gjennom det.

    6544928[/snapback]

     

     

    Meget bra sagt.

    Jeg har selv ikke et supert system som takjler nye spill godt, men jeg vet å sette pris på det som er viktig. Derfor har jeg en meget god skjerm og bruker stor oppløsning, men lave instillinger på spill. Dette gir meg greie fps og et meget behagelig bilde. Trenger jeg mere i feks. BF2 setter jeg bare ned oppløsningen.

     

    (har neglisjert "spare til pc" pungen alt forlenge nå)

  9. EVE Online Er en av mine favoritter! Et kjempe pent spill med utrolig mye bra ved seg, klarer egentlig ikke ramse opp så mye her, men kan jo nevne at det er et veldig mye høyere snitt alder på spillerne der, 25-30 kan jeg tenke meg. Dette medfører at man får et sundt og godt community.

    Hele greia handler om sci-fi, og selv om det kansje ikke er helt i din bane vil jeg anbefale å prøve det. Frihet er vel hovedtrekket ved EVE, du kan gjøre nesten vad som helst hele tiden, og vi slipper endelig løs fra lvl systemet. Alt dreier seg om skills som man trener, og trene disse kan man gjøre mens man er offline. Så skal du på hytta? Ikke noe problem bare å sette på en skikkelig lang og krevende skill og så er den ferdig når du kommer hjem =)

    Mange velger kansje å kjøre PvE som det kalles, altså queste fra NPC, eller kansje ta på seg cargo missions fra andre spillere, som det er lagt opp til i spillet. Eller kansje man vil være bounty hunter, alle kan sette bounty på noen som dreper en, den som da dreper denne personen får pengene rett på konto! Noen er banditter som lever av å drepe og stjele penger og "ore" fra miners ol. Noen er jo miners også da. Det går ann å leve av å være "guildmaster" eller corporations som det heter i eve. Og da bli rik på donationer og medlemsavgifter til corp. Man kan f.eks sette avgiften til 1% av alt medlemene tjener, da trenger du jo bare 100 aktive medlemmer for å ha en "årslønn" De som driver de virkelige store corp er styrtrike og bruker mye penger på å leie inn mercs i krig mot andre corps. Så da er det noen som lever av å være leisoldater også. Som sagt frihet er stikkordet. Og når det er tusenvis av solsystemer og galakser ol. som man kan utforske, og massevis av nyyydelige skjermbilder som glir forbi i det man warper seg gjennom solsystemet.

     

    Ta en kikk da vel! :D

  10. Har ikke lest hele tråden, det jeg vet er at det er mye tull her.

     

    Noen hovedlinjer for FPS:

     

    Selv om øyet vårt i teorien ikke opfatter 80hele bilder ved 80fps vil det virke slik fordi øyet ser visse ting på de forskjellige bildene og det blir derfor et helt bilde, det er derfor helt klinisk slik at desto høyre fps desto bedre.

    Men til dere stakkarer som har LCD skjermer er det kun 60Hz, altså oppdateringer av skjermbildet i sekundet. Derfor vil du aldri få fler fler bilder per sekund på LCD.

    De som er som meg som kjører 120hz ved 1600x1200 kan virkelig få nytte av god maskinvare. Da 120 bilder i sekundet blir sendt fra skjermen, og klarer vi å holde FPS over 120 så har vi et meget klart bilde, da det øyet plukker opp av hvert bilde er mer "nøyaktig" i forhold til hva som skjer i spillet.

     

    Nå går det vel å spille på 35fps, men jeg liker det absolutt ikke. Forskjellen fra 35fps og 70fps er enorm. Jeg blir mye mindre sliten av høye oppdateringsrater. Til de av dere som har CRT skjermer vill jeg anbefale å sjekke hva Hz er satt til, er den bare standard 60 så takler helt sikkert skjermen mer 75Hz eller kansje mer. Det vil gi dere et mye mer behagelig skjermbilde og du vil bli mindre sliten av å lese tekst ol.

     

    Så var det dette med kinoer, det stemmer at på de gamle prosjektorene med filmruller etc. var det 21fps, men jeg vet at ringen herre filmene er oppe i 200fps på noen punkter, hvor godt dette blir formidlet gjennom kinoprosjektoren vet jeg ikke, men den gamle 21fps filmrullen er ikke helt oppdatert.

  11. Heisann, kjempe flott forum.

     

    Sitter å har veldig lyst til å lære meg programering. Har ikke studiekompetanse.

    Har lyst til å lære programering både fordi jeg synes det virker spennede og pga. jobbmuligheter.

     

    Hva slags utdanning trenger man for å jobbe innen programering? Er det mulig å ta kurs\sertifisering som dreier seg om programering? Og noen som har noen ideèr om hvordan jobbmarkedet er på dette området, og hvilke programeringsspråk det lønner seg å satse på?

     

    Hjelp en stakkar med stort lærebehov :!:

×
×
  • Opprett ny...