Gå til innhold

Medisin

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Medisin

  1. Hei,

    Mange her inne med gode erfaringer på trekking og installasjon av kablet nettverk så håper på at noen av dere har holdt på med cat 6a installasjoner også.

     

    Jeg vurderer å litt lett "over-enginere" hjemmenettverket og legge inn skjermet cat 6a kabel i veggene. Dette mest av alt for å få 10Gbase-T hastigheter mellom utvalgte punkter. (og mye for at det er litt morro å holde på med). STP (eller F/FTP) kabel mest fordi det vil bli kabelstrekk langs med diverse strømførende kabel, til dels litt større enn normale strømkabler (hva nå de heter på fagspråket). Men, dersom noen har gode innspill på kabel, feks at det duger med F/UTP eller annet  så mottas det gjerne med takk.

    Kabler termineres i rack med cat6a stp patchepanel. Men Det jeg lurer litt på er hvilken veggplugg jeg skal bruke. Jeg heller litt mot Elko sine cat 6a stp kontakter (http://proff.elko.no/elkonnekt-stp/rs16-mod-i-tl-2x8-c6a-stp-ph-article2297-875.html) men jeg finner ingen steder å kjøpe disse for menig-mann!  :confused:  Noen som har tips til andre, eventuelt en plass man får kjøpt? Eller.. må man ta kontakt med en Elektriker for å få tak i slike?

     

    Og: supert om noen har erfaring med patchepanel for cat 6a ftp/stp å anbefale.

     

     

  2. Rimelig fersk i elektronikkverdenen så ikke så lett å forklare helt :/

     

    Egentlig ute etter en del som kan holde la oss si en 10-kroning (eller flere) og som kan slippe denne løs når man løser en rebus...

     

     

    Så med A tenkte jeg at mynten sitter mot en skrue på ene siden som er fast og hviler på en del som stikker ut av den dingsen jeg er ute etter. Når mynten slippes så flyttes den flyttbare delen til høyre og tilbake slik at det skjer en utbetaling.. B blir bare en variant av A..

     

    Et skyvepotensiometer ligner i grunn det jeg er ute etter men ingen manuell innblanding må være nødvendig.. dvs at man kan styre med kode..

  3. Hei folkens,

     

    Som tittel beskriver trenger jeg litt gjelp til å finne en del som fungerer som A eller B på bildet under.

     

    Skal prøve å forklare litt.

     

    A: en slags bryter som beveger seg horisontalt fram og tilbake når den får beskjed om å gjøre det. blir vel som en slags bryter uten å fungere som en bryter... skal være en del som kan beveges til høyre og venstre.

     

    B: samme prinsippet som A men her beveger delen seg langs et intervall på en sirkulær overflate.

     

    Håper dette ikke var helt bort i natta men at noen av dere forstår hva jeg er ute etter.

    post-104228-0-12761900-1319363396_thumb.gif

  4. Jeg har lenge hatt lyst på ratt og pedaler for å spille bilspill. Da jeg har kone så ble løsningen en egenmekket puff: Spillstol/puff. Storfornøyd med resultatet, og det er forøvrig min bedre halvpart også! :cool:

     

    Leste tidligere i posten at noen etterlyste samboer/konevennlige spillstoler så tenkte jeg skulle dele litt bilder når den nå endelig er ferdig.

     

    Sykt bra! Brukte du mye på materialer ? Har du noe budsjett? Frista starte et lignende prosjekt

     

    Hadde ikke noe budsjett egentlig og designet var litt svevende med åpniger for endringer her og der.. Havnet totalt på 5K inklusive Logitech G27 ratt.. Skulle ha planlagt litt bedre og sett litt rundt etter billigere trevirke... Kunne sikkert ha spart tusenlappen dersom man hadde vært litt mer økonomisk i innkjøp av deler og ikke hoppet på første og beste. Skruer, trelim, sandpapir o.l. kanskje man har liggende fra før (måtte kjøpe alt sånt smått). menmen, resultatet ble kanonbra =)

  5. Noen som har verdens tregeste spill etter patch. Spilte igår alt var bra og morro idag går alt i sirup brukte 15 min fra jeg trykket på knappen til jeg var i spillet. Dette er jo helt sykt

     

    Ser på GT-planet at det går sykt treigt for mange. regner med at serverene brått ble overbelastet i dag.. :/

     

    "Løstes" ved å deaktivere psn-kontoen/koble av nettverket

     

    Hva mener du? Skru av PS3-internetten mens du spiller?

     

     

    http://www.gtplanet.net/forum/showthread.php?t=133167

  6. Noen som har verdens tregeste spill etter patch. Spilte igår alt var bra og morro idag går alt i sirup brukte 15 min fra jeg trykket på knappen til jeg var i spillet. Dette er jo helt sykt

     

    Ser på GT-planet at det går sykt treigt for mange. regner med at serverene brått ble overbelastet i dag.. :/

     

    "Løstes" ved å deaktivere psn-kontoen/koble av nettverket

  7. Det som raristam skriver over her med lagring av handlekurv er en fin funksjon. cdon har denne funksjonaliteten såvidt jeg vet. ellers så har jo komplett.no litt utvalgskriterier når man går inn på en kategori. feks laptops. her kunne det nok fint ha vært flere kriterier slik som hddspin, ram-størrelse etc.. når det kommer til hovedkorttype så er jo dette kanskje for spesielt interesserte og dette kriteriet kan jo samtidig bli et virrvarr da det finnes utallige ulike hovedkort...

     

    samtidig er det prima med forslag til tilbehør for ulike produkter. la oss ta laptop igjen, forslag til mus, bæreveske osv.. uten at dette blir et forstyrrende element selvfølgelig.

  8. Jeg trenger raskt svar her: :)

    Jeg fikk denne brikken til å legge i skoen, men jeg lurer på om det virker på min iPod. Denne har jeg: http://ivory.vnunet.com/assets/binaries/pc...-nano-front.jpg

    Det er iPod Nano 3. generasjon tror jeg.

     

    Unnskyld at jeg maser, men trenger virkelig raskt svar på denne.

     

    EDIT: Medisinen: Ta opp sålen på venstre sko, det skal det muligens være et hull med en liten brikke inni. Så bytter du den ut.

     

     

    Ang 3.gen ipod: http://en.wikipedia.org/wiki/Nike%2BiPod. ser ut til at det burde fungere men har ingen erfaringer med dette selv!!

     

    Det med skoene så har jeg ikke nike+ skor, har bare vanlige joggesko. lurte vel egentlig på hvordan nike+ skoene er å løpe i.

  9. Jeg løper også med nike+ utstyr, har armbåndet og ipod men bruker armbåndet mest da det ikke alltid er ønsket å løpe med lyd. Utrolig kult å følge med på hvordan man løper osv. Skulle ønske at det i tillegg var automatisk plotting av ruten i google maps (gps) og pulsbeltefunskjonalitet... For å følge pulsen på løpeturen har jeg polarklokke og pulsbelte (men dette er ikke like kult som nike+ med sitt grafiske grensesnitt på web + challanges osv).

     

    Noen som har erfaring med skoene som man putter sensoren i? jeg har bare en liten "lomme", som er festet i skosnøret, der den er plassert.

×
×
  • Opprett ny...