Gå til innhold

andregr

Medlemmer
  • Innlegg

    97
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av andregr

  1. Jeg kjøpte en sånn en for å ha en strømforsyning mens jeg ventet på en annen under en garantisak, og jeg må si jeg syntes den bråkte mens den var på også. Jeg har ikke opplevd noen høyfrekvent lyd, men så er maskina mi ikke av om natta heller da ;) Jeg opplevde derimot at når vifta kjørte opp turtallet at det skranglet litt, som om lageret ikke var skikkelig smurt eller noe sånt, men den kom bare når den fikk så mye tyn at den ble varm.

  2. Prøvde å teste med OCCT nå og den crasher.

    Hvordan vet jeg om den crasher pga volt eller fsb?

     

    Jeg har klokket mye med dette hovedkortet, og jeg må si, jeg brukte noen dager før jeg fant ut at det var noen feil med det... Den viser ikke korrekt volt... eller rettere sagt, den gir mer volt på enhver volt til cpu du stiller med vilje, så om du vil ha 1.425, setter du 1.4v istedet, da vil kortet gi deg 1.425, bare å sjekke det stemmer, og om du vil ha enda mer stabil strøm setter du på "overvoltage option" på, da gir kortet 0.2v mer enn hovedvolt... så om du DA vil ha 1.425v setter du overvolt on og vanlig volt til cpu på 1.2... dette kortet kjører prosessoren usannsynlig varm i forhold til ultra-d som jeg bruker nå også.

     

    Er en del feil når det kommer til minneinnstillingene også, bios-update hjalp IKKE på dette. Er med de to innstillingene som har med nanosekunder å gjøre, uten at jeg husker dette helt i farta, men 9ns gir 11 uansett... Du er nødt til å fininstille minnet om du skal klokke med dette kortet, sett minnet ned til 166mhz fra bios, og slapp av, det følger mhz du klokker på hovedkortet, bare asynkront med prosessor, ikke synkront som 200 vil sørge for at det gjør. Resten må du lese deg til selv, finn ut hvilket minne du har osv.

     

    Jeg foreslår alltid dette.... finn ut max FSB på hovedkortet, Asus A8N32-SLI Deluxe ga meg maks stabilt rundt 275, noe jeg finner helt LATTERLIG siden det var et ganske dyrt hovedkort da, finn så ut max hva prosessoren din klarer. Så finner du ut hva minnet ditt max klarer.

     

    Max FSB finner du ut slik... skru ned multiplier på cpu, og skru opp FSB til det ikke klarer å boote lenger... reset cmos og skru ned igjen ;)

  3. MIST er kongen av norsk-merkede strømforsyningen, kort og greit. At en kondensator er svak på de tidligere revisjonene er vel ikke noe å kommentere for Hans Petter, står nok på microplex forumet angående det. Jeg er mer fornøyd med rev3 enn rev2 da jeg greier å suge mer kraft til skjermkortet mitt ved å kunne bruke en hel 12v rail alene til det, selv om jeg i utgangspunktet var ekstremfornøyd med rev2. Men dette smartsystemet gjorde som de reklamerer med, at jeg kan suge selv hver lille watt ut av den.

     

    600 watt er 600 watt på alle railer samtidig som Hans Petter sier, det blir for dumt å prøve å sette garvede datakyndige ut av spill med slike kommentarer som "jammen 20+20+20+20 = 80 ampere det!" Takk og pris for at verden ikke fungerer slik som dette forumet, for det er jammen meg ikke verdt mye om man spør om hjelp til noe fornuftig, bare en hel haug med synsing og mening. Møkkaforum, håper jeg blir bannet så jeg aldri mer får noen impulsive idéer som f.eks Å SVARE TILBAKE! :D

  4. fælt som denne diskusjonen skulle ta av ? :p

    Har aldri noen gang før vært mer fornøyd med Corsair Hx620 og med tanke på framtiden har jeg også sikret meg noe som holder. :)

     

    Mist og Corsair var det samme, jeg valgte Corsair. Liker litt bedre kjennemerkene og småting, som egentlig ikke har noen stor grunn. det ble bare sånn, og jeg er storfornøyd! :D

     

    Mist sin fungerer også sikkert kjempe bra, men nå ble det sånn bare :)

     

    Veldig bra at den gjør det den skal, ellers hadde det vært noe kjedelig. MIST var den fjerde strømforsyningen jeg forsøkte etter 3 andre som jeg ikke helt fikk til å gjøre som de skulle, bra at du slipper å gjøre det samme. Smirnoff over her gidder jeg ikke svare til, jeg har holdt på med datamaskiner i 18 år, og lukter jeg kvalitet så lukter jeg kvalitet, uansett hvilket merke det har :) Han kan ta å stappe hele resarchen sin til taiwan hehe ... om man skulle kjøpt en MIST der ville den hete Cooltek forøvrig.. til tross for at den er produsert av et annet firma ;) Jeg gjør grundig resarch før jeg skal kjøpe noe selv, kan nesten gå å banke på hos ingienøren når jeg er ferdig ;) Ihvertfall om han skylder meg penger haaa :w00t:

  5. andregr: Corsair er bygget av Seasonic S12 med bedre spesifiserte komponenter enn Seasonic bruker i sine egne psuer,

    Seasonic er kjent for å bygge noen av de beste psuene du får, og har et track record som er bortimot prikkfritt.

    At Corsair valgte de for sine første psuer (HX520/620-serien) sier endel.

    At de spesifiserte enda bedre komponenter sier enda mer.

     

     

    MIST har brukt et greit psu-design rent teknisk, men kombinasjonen lave viftehastigheter/høy temperatur og kondensatorer som ikke er speccet for høy temperatur gjør at de dør fort om du utsetter disse for høy temperatur, typisk i vanlige miditower hvor psu drar luft rett fra cpu-området. Jeg har ingen motforestillinger mot å bruke MIST psu i f.eks. et P182, men bruker likevel Corsair da jeg vet at de er gode, og de har 5 års garanti uten diskusjon - der har microplex vært litt mer.. ujevnt.

     

    Disse fordelene du prater så mye om ser jeg ingen store utbytter av, da jeg ikke har noen problemer med overbelastning på noen av mine Corsair psuer som har mer enn en rail. Plugg-systemet er i og for seg greit, men ikke noe revolusjonerende, samt at det tilfører en feilkilde om man plugger alt i samme rail.

     

    Dette ble en lang post, men jeg håper du forstår hvor jeg vil hen. Det er ikke ment som et personangrep, eller et angrep på MIST som sådan, bare mine grunner til at jeg velger et produkt jeg - og mange andre - oppfatter som vesentlig bedre.

     

    Jeg har som sagt ikke prøvd noen av corsair, jeg sa at jeg anbefalte MIST fremfor, og at det er personlig fra min side, det er sikkert og visst, selv om det nå blir litt offtopic, så gir jeg heller penger til norske forhandlere som bygger kvalitet fremfor amerikanske forhandlere som bygger kvalitet. Men det er nå meg, og ganske offtopic :)

     

    Det var forøvrig ingen diskusjon fra microplex heller når rev2 røyk, og jeg ser at vifta fra rev2 til rev3 er byttet til en bedre "gravemaskin" om du forstår. Mine kabinett er alltid kalde, så det har aldri vært noe problem på den fronten her, men kan skjønne det du sier om noen bruker veldig varme miditower, jeg har et Aerocool ExtremeEngine 3T, og det er langt fra noe varmt midi :) Før det hadde jeg et bigtower i alu.

     

    Jeg kan også nevne om den forrige jeg hadde, rev2, at der hvor 4 andre strømforsyninger feilet ved kraftige overklokker, sviktet aldri mist sin.

     

    Jeg blir mer bekymret for dårlige sjåfører enn kraftige motorer. Og til syvende og sist kan vi konkludere med dette, jeg har MIST 600W rev3, går god for den, og har ikke prøvd corsair sin. Du har Corsair, går god for den, men har ikke prøvd MIST sin... så egentlig kan vi vel kanskje være enige om at vi tilsammen har to strømforsyninger vi kan gå god for, jeg tviler ikke på corsair :)

  6. Jeg er en sann datafrik (haha), og jeg er meget skeptisk til kvaliteten på mist-psuene etter litt skrekkhistorier med dårlige kondensatorer og litt ymse garantiproblemer. 4 rails på 20A gir jo 960W maksforbruk, noe som ikke er realistisk. Hva er maksforbruk på +12V totalt?

     

    Dette "smart cabling"-systemet så jo nifty ut det, helt til en glad fjortiss kobler alle kablene i ene +12V-railen og blåser psuet på første boot... Jeg har heller ingen problemer med å ha skjermkort på en rail, hovedkort på en annen og disker på den tredje. Det er stadig flere nye psuer som faktisk er single-rail nå, men står oppgitt som å ha 3-4 rails for å følge ATX-standarden.

     

    Min gikk faktisk heden her, helt uforberedt,dette var rev2 modulær, den røyk etter et kabinettbytte, helt uforståelig, tok sikringa hver gang jeg skrudde den på, men har lest på forumet til MIST at kondensatoren som var svak på den første versjonen av PSU'en gjorde slik at de faktisk utvidet reklamasjonsretten med tilbakevirkende kraft, jeg fikk ny versjon nå, rev3, og jeg er ikke noe annet enn imponert. Og forøvrig skal kondensatoren være erstattet med en annen på den nye rev3 også. Og forøvrig om det nå skulle være en luring av en fjortis som plugger alt på én rail, så får det være opp til han å måtte sende den tilbake. Hvordan nye strømforsyninger skulle kunne ha én rail og oppgi at har fler er jo i seg selv nok til å kjøre retur på den, jeg blir aldri å gå tilbake til noe annet ihvertfall, det er helt sikkert. Jeg måtte kjøpe en OCZ Stealth X Stream 600W som erstatning i ventetiden, den eneste som var verdt å kjøpe her i byen akkurat da, men den var langt fra noe Stealth som de kaller den, syntes den bråkte ganske mye faktisk, over 20db er støy i mine øyne :) Sant skal sies at jeg har ikke prøvd Corsair sin, så ytelsen kan jeg ikke uttale meg noe om, men om noen spør meg, så anbefaler jeg fortsatt MIST fremfor den, ingen tvil om det :)

  7. Du skulle kjøpt MIST 600W rev3, du hadde fått mye mer for pengene, men det er nå så :) Jeg har ikke tid nå, men kan forklare om du vil :)

     

    Jo, du må gjerne forklare hvorfor du mener at MIST 600W er bedre enn HX620W når du får tid.

     

    For det første, MIST 600W rev3 har 20 ampere på hver 12 volt rail, HX620W har 18, MIST 600W er ekstremt lydsvak, MIST 600W er modulær, og ikke nok med det, man kan selv velge hvilke av de 4 12v railene man skal bruke til hva. Unntatt 24pins ATX og 4/8 pins 12v/ESP vel og merke. Men det er genialt, jeg fikk klokket skjermkortet mitt høyere når den fikk en egen 12v rail med 20amp alene, genialt, man kan fordele strømmen mer jevnt, eller tyne en av dem, men pointet er... man bestemmer selv, det gjør man IKKE med noen annen strømforsyning jeg vet av. 1000 wattern er også likedan, de har kalt det SMART CABLING SYSTEM, dvs at alle de modulære pluggene som skal plugges på strømforsyningen er like, ergo... man bestemmer selv... ingen sann datafreak takker nei til det ;) Og til syvende og sist... den koster akkurat det samme som HX620, med et god dunge modulære kabler inkludert.

  8. Endelig er psu i hus og i pc :)

    Er helt sjokket over hvor stille jeg faktisk kunne få pcen, og det er nesten ikke et lite suuus fra psu engang.

     

    Det eneste som lager lyd nå er den forbaska wd disken min på 320 gb :p

     

    pcen min er nå nærmest lydløs vil jeg si,

     

    Du skulle kjøpt MIST 600W rev3, du hadde fått mye mer for pengene, men det er nå så :) Jeg har ikke tid nå, men kan forklare om du vil :)

  9. Ja utrolig irriterende å prøve å finne løsning på et problem som i bunn og grunn ikke finnes løsninger på! Etter å ha fulgt med OcMax i dette "jaget" etter å finne løsninger ganske så metodisk og til tider ganske manisk (!) uten å finne noe som helst svar kan vi vel kanskje komme til konklusjonen at produsenten av oblivion har rett og slett gjort en kjempebrøler i det å slippe spillet slik det er, med en såpass problematisk og ufullstendig spillmotor. Ikke engang patchene hjelper på dette problemet!

  10. Et par spørsmål:

     

    Er hele denne serien (140 - 170) dobbeltkjerner, bare med forskjelig cache?

    Noen som kan bekrefte at komplett klarer å skaffe de på 10 dager?

     

     

    I såfall blir dette en super etterfølger til 478 maskina mi

    :yes:

    5110670[/snapback]

     

    165, 170, 175 og 180 er dobbeltkjerne. Så har du x2 serien også til s939, men i dag ville jeg kjøpt core2duo om jeg hadde litt mer penger, om jeg hadde litt strammere budsjett ville jeg kjøpt AM2, s9393 er ikke død, men allerede halvveis begravd :(

  11. Jeg kjøpte en 170 fra netshop, og fikk en LCB9E 0651MPMW, klokker rimelig greit, greier 2.8 GHz på 1.45V med en Zalman CNPS9700LED kjøler. Holder seg tett over 30c idle og like over 50 last. Det er et kjent problem med LCB9E at de klokker ganske godt, men går rimelig varme, men om man gjør som meg og bruker noen kroner på kjøling så gjør ikke det noe. CNPS9700LED kan også brukes til AM2 og s775, men sitter nok best på AM2 sine hovedkort, som støpt!

     

    Fikk med den gode nye kjøleren fra netshop sin opteron, den med kobber-base og 4 heatpipes, god den, men ikke god nok til LCB9E sin varme max overklokk :whistle: Sett med MINE øyne da :)

  12. det kan faktisk være problemet ditt akkurat der. Sett den på1.35v om du kjører standard og 1.45 og opp overklokket

    8973361[/snapback]

     

    Da tester jeg når jeg kommer hjem, takker!

    8974199[/snapback]

     

    Husk å justere RAM-volten dit den skal også. Nå vet jeg ikke hva din RAM sier den skal ha, men det gjør du sikkert selv :)

    8974501[/snapback]

     

    Min sier den skal kjøre på 2.2. Når jeg har på Auto står den på 1.85..

    8975112[/snapback]

     

    Ja, nemlig! Prøv å sett den på 2.2 og se hva som skjer :) Om du fortsatt har store problemer i spillene. Om PCI-E bussen ikke holder seg låst når du overklokker kan du også sette den til 101mhz istedet for standard 100. Med "ikke låst" mener jeg at den ikke holder seg på 100 som den skal, er noen bugs med dette på enkelte hovedkort, så du kan forsøke 101mhz.

  13. Hei!

    Mulig å åpne AMD 3200+ ven. multiplyeren så jeg kan kjøre den på høyere fart en 10x ?

     

    Hvis ja, hvordan? Jeg er desperat etter å vite dette  :hrm:

     

    Alle svar (Som hjelper) taes imot med TAKK! :thumbup:

     

     

    ps:

    har søkt på google i 2timer nå, and still searching... -_-

    8971652[/snapback]

     

     

    Ikke mulig, ikke mulig, ikke mulig :) Det som var med de gamle socket A prosessorene var at bridgene lå totalt åpne, så der var det bare å klusse over dem med en blyant, men på disse lukkede prosessorene, ikke mulig ikke mulig ikke mulig.

  14. Er ikke umulig at du har brent CPUn din eller lignende desverre :/

     

    Eller så kan det være windows. Vile prøvd å lagt inn windows på nytt hvis jeg var deg.

    8969615[/snapback]

     

    Veldig rart å klare å brenne cpu'n på 1,45V...

    8971248[/snapback]

     

    Ja, om det var 14.5V så ville jeg blitt mistenkelig ;) Men 1.45V er godt innenfor det sikre. Ville faktisk prøvd 1.5~1.55V jeg om jeg var deg, har hatt mange problemer med overklokker der hvor jeg rett og slett hadde klemt til med for lite strøm.

×
×
  • Opprett ny...