Gå til innhold

xcyber

Medlemmer
  • Innlegg

    257
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av xcyber

  1. Hvilken rett har PostNord å returnere en vare som er kjøpt og betalt til Gsport, sent avgårde og nesten fremme til kjøper selv om firmaet gikk konkurs etter sending?

    Fikk på mandag besked om at pakken skulle ankomme post i butikk, noe som ikke skjedde. (Vanlig surr hos PostNord tenkte jeg og tok kontakt med dem på kundeservice). Dem fortalte da at pakken lå på Langhus for å omfordeles og at det var feil at tidspunktet for levering var "i dag". ok med det men dagen etter da pakken fremdeles sto med samme tekst så tok jeg kontakt med PostNord på nytt..   Nå sa dem at alle pakker fra Gsport var på vei tilbake til leverandør og at jeg må ta kontakt med Gsport hvor jeg har kjøpt varen?? 

  2.  

     

     

     

    Det er et FSA BB-7420ST bottom bracket på den sykkelen.

    Er du sikker?   Søkte på google og fant "Shell width 68mm" på den? 

     

    Ja det betyr at bredden på krankhuset er 68 mm.

     

    http://whitebikes.com/bikes/xc-290-lite-18/

     

    e04c452b122e4ce67eb1cca89394c49a.png

     

    xc 290 lite 18 ligna ikke på min White 29 Lite men mulig dem har samme bottom bracket?

     

    Fant dette dokumentet hvor komponter til de forskjellige modellene er nevnt men finner ikke ut av bottom bracket på white 29 Lite

     

    http://whitebikes.se/wp-content/uploads/sites/9/2017/04/2016-08-Spec-Arkiv.pdf

     

    Det kan være forskjell fra 2018 modellen som du hevder å ha, kontra 2016 modellen som du hentet en pdf på.

     

    Hvor har jeg skrevet at jeg har 2018-modell?    Jeg har "White lite 29" kjøpt hos xxl for noen år siden.  :)      og som du ser på pdf-dokumentet er den produsert i 2013.   mener jeg kjøpte den på tilbud i 2014.   "White Lite 29" finnes ikke å få kjøpt lengre...   Har sendt en forespørsel til white for å få en avklaring.   takk alikevel for forsøket..

  3.  

     

    Det er et FSA BB-7420ST bottom bracket på den sykkelen.

    Er du sikker?   Søkte på google og fant "Shell width 68mm" på den? 

     

    Ja det betyr at bredden på krankhuset er 68 mm.

     

    http://whitebikes.com/bikes/xc-290-lite-18/

     

    e04c452b122e4ce67eb1cca89394c49a.png

     

    xc 290 lite 18 ligna ikke på min White 29 Lite men mulig dem har samme bottom bracket?

     

    Fant dette dokumentet hvor komponter til de forskjellige modellene er nevnt men finner ikke ut av bottom bracket på white 29 Lite

     

    http://whitebikes.se/wp-content/uploads/sites/9/2017/04/2016-08-Spec-Arkiv.pdf

  4. Nei ikke vet jeg..   men disse motorene leveres vistnok i forskjellige kit som passer i henhold til krankens størrelse med følgende "bottom bracket"  68, 73, 100, 110 og 120mm.    Kjøper jeg den til 120mm og skulle hatt den til 100  eller motsatt så er det dumt..  eller om jeg kjøper den til 120 og det er 130 jeg har..  :)

     

    Noen som vet hvor stor "bottom bracket" det er på min white 29 lite da?    eller hvordan jeg måler det uten å demontere sykkelen?

  5. Noen som har ettermontert el-motor ala bafang sin krankmotor på denne sykkelen og kan fortelle meg om den passer eller ikke?  Trenger man adapter av noe slag for at den skal passe i så fall?   Vurderer å kjøpe fra kina og montere selv men noe sier meg at kranken på denne sykkelen er for stor for at motoren skal passe..   Ønsker litt drahjelp i de største bakkene ute i marka:)

  6. Kjøpte for ett par uker siden noen Howard Leight elektroniske hørselsvern på ebay 5 ganger til samme selger og betalte via paypal som er vanlig.

    (14 stk totalt for 230USD - 4 ordre på ebay og da jeg ikke kunne bestille flere der pga begrensning hos ebay så kunne jeg betale 150USD til for 10 ekstra ifølge selgeren)

     

    2 dager etter at handelen var gjort fikk jeg en epost fra ebay om at jeg mest sansynlig var blitt utsatt for en useriøs selger og at jeg kunne heve kjøpet om jeg ikke hadde betalt.. eller vente på pakkene og alt kunne være i orden.. eh.. når man handler på ebay så betaler man jo som regel DER OG DA via paypal..

     

    Sjekket på ebay igjen og joda selgeren som hadde solgt meg varene var blitt fjærnet og det han solgte kunne ikke vises lengre..

     

    Ventet så i ca 14 dager på pakkene som var blitt sendt - 14 hørselsvern i 4 pakker.

    Da pakkene endelig kom var det 4 små konvolutter som lå på postkontoret for henting med ett gummistrikk!!! i hver konvolutt.

     

    Tok så kontakt med ebay og forklarte hva som hadde skjedd og dem sa at så lenge jeg hadde betalt via paypal så fikk jeg pengene tilbake..

    Ringte så paypal og forklarte dem igjen hva som hadde skjedd og hun sjekket kontoen min og sa med en gang at her har jeg blitt lurt men hvis jeg sendte brevene rekomandert tilbake med gummistrikket i så skulle jeg få pengene tilbake. (tydligvis så så hun at det var kommet mange krav fra den selgeren? men det kunne hun ikke si rett ut til meg).

     

    hallo? sa jeg.. 4 rekomanderte brev til kina med ett gummistrikk i hver koster jo 560 Kroner som jeg ikke får tilbake! Etter mye om og men og noen samtaler med sin sjef sa hun at det var greit om jeg putta alle konvoluttene i en konvolutt og sendte tilbake. vel det koster 140,- og jeg får jo da tilbake de 1300,- jeg hadde betalt til svindleren?

     

    Skrev så inn sporingsnummeret jeg fikk fra posten på det brevet jeg sendte inn i opplysningene til paypal som dem krevde.. og trodde at nå skulle jeg få tilbake pengene snart..

     

    Nå i dag 5 dager etterpå får jeg ny epost fra paypal at jeg må sende bevis på at jeg har sendt pakken og har 72 timers frist ellers så er saken annulert!! samt at jeg vil få en oppdatering innen 17Feb om jeg gjør det.. Makan til frekkhet skal man lete lenge etter!

    Holder liksom ikke at dem kan se sporingen på posten.no med sporingsnummeret.

     

    Scanner så kvitteringen jeg fikk fra posten (hadde heldigvis tatt vare på den) og limer inn i opplysningene til paypal igjen.

     

    Skulle nesten tro at paypal jobber så aktivt dem kan for å slippe å betale tilbake pengene til folk som har blitt lurt?

    At dette også er hovedaktøren til ebay gjør saken enda mere frekt når ebay sier det er så enkelt å få tilbake pengene når man er lurt.

     

    Noe rart er det iallefall når både ebay og paypal sier jeg har blitt lurt men hvor er pengene jeg skal ha tilbake? kanskje jeg har tapt de 1300,- i tillegg til de 140,- også nå?.. Paypal kommer antageligvis med flere svadasvar tilbake om ett par dager når dem ser kvitteringen?

     

    Det å sende 4 konvolutter tilbake med ett gummistrikk i hver er jo helt hinsides latterlig!

     

    IDIOTI

     

    PS! Håper noen som jobber i paypal kan lese dette! Paypal har som dere vet ikke noen e-post adresse man kan sende til.. kun telefon! kanskje ikke så rart når man tenker på alle som blir lurt på ebay fra sleipe selgere med falske kontoer med bare positive feedback..

     

    Til opplysning kostet varen 19.99USD med free shipping

    Hvis jeg hadde handlet 1 vare så hadde det kostet mere å sende gummistrikket i retur enn hva det kostet for kineseren å sende det hit!

    han kjenner rutinene til paypal ut og inn og alle skjønner jo at det ikke er lønnsomt å betale 140,- for å få igjen 110,-.

     

    Dette vet også paypal ut og inn men dem gjør ingen ting med det! Istedet får vi kjøpere svi mens selgeren lever i luksus på svindelen sin.

     

    Jeg spurte om dem ville ha bildebevis av pakkene jeg fikk men neida.. det måtte sendes rekomandert tilbake.. da dem hadde avtale med selgeren!

     

     

    Sikkert masse skrivefeil her men det er skrevet i ren frustrasjon.. :)

     

    Slutt

    • Liker 1
  7. Hei!

     

    Lurer på ett par ting..

     

    Jeg bestilte i oktober i fjor en ny bil fra ett firma i drammen (megler) som via en forhandler i sverige bestilte den opp.

     

    har betalt 16000,- sek til svensk forhandler (når bestillingen ble gjort). og forhandleren i sverige sa at levering på bilen ville skje innen 3-5 mnd.

     

    Nå har det gått over 7 mnd og bilen er fremdeles ikke produsert og ikke har jeg fått produksjonsdato heller..

    forhandleren i sverige sier jeg kan trekke meg fra kjøpet men ifølge kontrakten jeg har gjort med megleren i drammen så skal han uansett ha 10.000,- i honorar.

    Står vistnok i kontrakten at han ikke er noen part i handelen mellom meg og svensk forhandler.

    Regner med at jeg får tilbake de 16000,- svenske som jeg har betalt til svensk forhandler om jeg trekker meg men er ikke så sikker der heller.

     

    Syns det hele er en tragedie da jeg er helt uten bil for øyeblikket. og har mest lyst til å kjøpe en nyere bruktbil i norge på dagen.

     

    Sulle tro at man kunne heve kjøpet når det har gått langt over forventet leveringstid uten å måtte betale honorar til en bilimportør som ikke greier å skaffe bilen! :(

     

    Noen jurister som har ett godt svar?

     

    sikkert mange som skjønner hvem den "megleren i drammen" er.. og mange andre som har havnet i samme situasjon som meg..

  8. Noen finnansfolk her som kan mene hva svenskekursen blir på nyåret?

     

    Tenkte å kjøpe bil fra sverige og den prisen jeg har fått oppgitt er på kurs 0,85.

     

    Hvis jeg skal ha bilen vil betalingen skje ca mars 2011.

     

     

    Stiger kursen til ca 0.95 så tjener jeg ingen ting på å kjøpe den fra sverige..

     

    På 0,85 så tjener jeg 35000,-

  9. Gå for bensin! Argumentene er nevnt over - støy, vibrasjoner, responsivitet.

     

    Har dratt henger på 750kg med den gamle 1.4 bensin uten turbo, hadde 140 nm omtrent - uten problemer. Dieselen er sterkere på slikt, men hvor mange promille av din kjøring skal du dra henger?

     

     

    ca 0.09 promille tenker jeg :)

     

    går for dsg.. takk for alle svar

  10. Var litt difust hva testmannen egentlig mener om dsg-kassa der.. både positivt og negativt :)

     

    "Eller bare rett og slett velge manuellgirkasse i stedet. Vi tror det er et enda bedre valg i denne bilen."

     

    og

     

    "Sittestillingen er så godt som perfekt, støynivået er behagelig, og kombinasjonen av sterk motor og fin automatgirkasse gjør Skoda Fabia til en imponerende behagelig bil."

     

     

    Vurderer å kjøpe fra sverige og da er ikke automatkassen så mye dyrere i forhold til uten (ca 10.000,-)..

  11. Vurderer å kjøpe en ny bil men lurer fælt på hvilken motor jeg skal velge..

     

    Kan hende jeg kommer til å trekke en henger en sjelden gang.. så derfor har jeg tenkt å få med avtagbart hengerfeste.

     

    Valget står mellom 3 typer motorer..

     

    1.2 TSI 105 DSG

    1.2 TSI 105

    1.6 TDI CR DPF/105 hk

     

     

    Har litt lyst på automat men er den overhode sterk nok til å dra henger med for eksempel noen kanoer eller en liten båt?

  12. Det du skal skrive inn i bilens nettopris er den totale summen på bilen med alt ekstrautstyr eksklusive svensk moms. Så hvis det da er 145 452 NOK så skal du betale moms og engangsavgift før du får den på norske skilter. Såvidt meg bekjent er det ikke noen kostnad utover det. Men det du skal betale til den Norske stat er altså: 85 645,- NOK slik at den totale prisen på bilen blir 231 097,-

     

    Vurderer å importere en Alfa Romeo GT med diesel fra Tyskland da man spare litt kronasjer på dette i forhold til å kjøpe brukt her i Norge.

     

     

    Stusser litt da det ikke står noe om registrering på den kalkulatoren bare.. men det ligger kanskje i "vektavgift"?

     

    omregistrering av en bil ligger jo på ca 10.000,-

  13. Tenker å kjøpe ny bil direkte fra en svensk selger men er litt usikker på hvordan man setter opp dette regnestykket jeg legger ved..

     

    1 (bilens nettopris) Er det totalprisen inkl alt av utstyr minus 25% moms?

    Prisen jeg betaler til den svenske selgeren er 226000,- SEK inkl hengerfeste, motorvarmer, etc..

     

    Hva koster det å få registrert bilen med norske skilter hos vegvesenet? blir det en kostnad på ca 15000,- ekstra i tillegg til 231097NOK?

     

    Til info så gjelder det en Skoda fabia scout stv. (2011 mod) 1.6 TDI CR DPF/105 hk

     

     

    takker for svar :)

    post-103735-1283099044,6843_thumb.jpg

  14. Skal kjøpe meg HD 2 "Leo" fra komplett nå. Men vil også ha med et minnekort så tenkte på dette:

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=395135

     

    Passer den? Er den god? Har null peiling :D

     

    leste noe om class 2 -4 -6

    tror høyere klasse, jo høyere overføringshastighet. Jeg fikk min HD2 idag og hadde valget mellom klasse 2 og 4. Kjøpte 8GB klasse 4, vet dog ikke om jeg hadde merket forskjell. Kortet kostet ikke mer en 290 hos Datakjeden.

     

     

    kjøpte en ocz brikke på 16GB class 6 på ebay for 75 dollar inkl porto.. (fant den ikke igjen der nå men fant en annen side som selger den litt dyrere).. http://www.mydigitaldiscount.com/SPD/ocz-1...-1243521423.jsp

     

    Har ikke merket noe lagg enda selv om brikken snart er fylt opp med musikk.. :)

  15. nei ikke vet jeg.. høres litt rart ut at noen kunne ha brukt blylodd der jeg fant kula den gangen. lå litt under sanden som ingen har tatt i før og godt stykke fra bebyggelse/vei.

     

    vet iallefall at hvis jeg hadde brukt denne kula på en kanon ville den gjort stor skade men dem hadde vel ikke slike bærbare kanoner når armfeldt raida nedover trøndelag?

     

    kanskje det er en meteor? nei det er det ikke :)

×
×
  • Opprett ny...