Gå til innhold

Tannkrem1

Medlemmer
  • Innlegg

    130
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tannkrem1

  1. Ok, jeg målte det på nytt på stua (testejord fra badet via skjøtledning), badet og kjøkkenet, og det er 146V AC mellom jord og faser. Jeg er nesten sikker på at jeg målte 242V AC mellom faser i stua og 242v/0v på bad/kjøkken i går, men jeg må ha gjort noe veldig galt.

     

    Nå har alle puslebrikkene havnet på plass, og konklusjonen er at det er ingenting galt. Godt å vite!

  2. Ah ok, det forklarer noen ting, men jeg trodde at jordingsnettet kun skulle bære strøm om det var en feil et sted? Så om jeg hadde jordet kabinettet mitt (jording i kontakten) så ville det ha bært 140V AC konstant pga. strømforsyningen, med mindre jeg har misforstått helt. Om PC-en var jorda, hadde jeg kjent samme effekt på vasken på kjøkkenet da? :hmm:

    Men det forklarer ikke hvorfor begge fasene måler 240v i stua mens de måler 240v og ~1v på badet/kjøkkenet. Som skrevet tidligere så målte jeg fasene i stua ved å bruke jordingen fra badet. Er dette normalt også?

     

    Gabri3L: Jeg målte PC-kabinettet ved å bruke én probe på en jording (en skjøtledning jeg koblet til badet som har jording) og én på kabinettet.

    Kan hende jeg har misforstått hele konseptet med fasene, mulig man ikke bruker live- / neutral-faser på 240v strømnett i Norge?

  3. Hei,

     

    Har funnet ut at PC-kabinettet mitt bærer rundt 140V AC, det hele startet med at hver gang jeg tok på PC-kabinettet så kjente jeg en merkelig "kilende" følelse. Det samme skjer på chassiet til en annen PC jeg har her, så det er mest sannsynlig ikke noe feil med PC-ene. Det har alltid vært slik, helt siden jeg flyttet inn.

     

    Ingen av stikkontaktene har jording i stua (kun kjøkken/bad), så jeg målte AC-fasene ved å bruke badet sin jordpinne i støpslet (ved å dra en ledning), og både live og neutral måler 242V AC... Jeg er ingen elektrikker, men såvidt jeg vet så skal ikke neutral bære så høy spenning? Jeg prøvde å dra ut alle stikkontakter på denne kursen (til og med koble ut fasene til lampetter), og det måler akkurat det samme...

    Om jeg måler fasene på badet/kjøkkenet så får jeg 242V på live og rundt 0.5V til 2.0V på neutral. Målt på samme måte: én multimeter-probe på jording og én på en av fasene.

     

    Jeg målte også PC-kabinettet mitt på denne måten - én probe på metallkabinettet (ved å skrape av litt av malingen) og én på jordingen fra badet. 140V AC... Tviler på at det er jordingen som er problemet, siden fasene på badet/kjøkkenet måler OK.

     

    Er dette farlig/uvanlig..? PC-en kjører helt fint, men jeg synes det er skremmende. Merkelig nok får jeg ikke støt om jeg tar på PC-kabinettet, men det gnistrer om jeg kortslutter kabinettet med jordingsledningen jeg dro fra badet. Kanskje ikke de smarteste eksperimentene man kan gjøre, men jeg var nysgjerrig på problemet, og såvidt jeg vet så skal jo kabinettet egentlig være jorda om jeg hadde jording i støpselet.

  4. Hvor ble det av de gode gamle norske sidene som hadde personlighet, unikt innhold og respekt for alle typer lesere?

    Jeg savner internettet sånn det var for en ti år siden, om ikke mer. Dette er bare en smaksbit på hvor irriterende fremtiden kommer til å være i hverdagen. Jeg er klar over at det er vanskelig å holde en nyhetsside oppdatert uten å oversette nyheter fra andre kilder, men er det ærlig talt nødvendig å utesperre folk som naturlig nok blir irriterrt av mye reklame?

    Penger betyr visst mer enn fornøyde brukere, og reklame er så vanlig at de fleste nesten har blitt tvunget til å tolerere det. Jeg kan egentlig ikke tro det med mine egne øyne, det er både latterlig og tragisk på samme tid.

     

    Tenk at jeg med flere års mellomrom logget inn her igjen kun for å skrive denne posten! Jeg tror jeg er litt syk i hodet mitt. Må nok være all den hjernevaskende reklamen. :)

    • Liker 4
  5. Har en far som aldri tør/gidder å bruke google, så jeg må spørre her for ham.

    Han er ute etter en Sony Ericsson W995 og fant den relativt billig, dog med Robbie Williams-stasj lagret på telefonen.

    Han funderte på at den sikkert ville bli treg pga. dette, noen erfaringer?

     

    Antar at innholdet kan slettes, og at nye 'themes' kan installeres?

    Noe annet man bør vite om akkurat denne utgaven?

     

    - Olav

  6. Hei.. Har denne routeren, men mangler strømadapteret...

    Står selvfølgelig ikke hvor mye volt og ampere den trenger noen steder på routeren. Har prøvd å google, men nei.. Dette var ikke lett. Har ikke esken eller manualen til den heller.

     

    Så, er det noen her som har denne routeren, og som kan sjekke spesifikasjonene på strømadapteret for meg?

    Tips som "Bare prøv deg frem med forskjellige adaptere" ignoreres, det sier seg selv.

     

    Takker på forhånd!

     

    - Olav

     

    jensen_air_link_wbr_6954_1052397621_0.jpg

  7. Oppdatert:

     

    Antec Performance P182 Miditower

    Thermalright ULTRA120 Extreme

    Western Digital Caviar GP 500GB SATA2

    HIS Radeon HD 4670 1 GB iSilence

    SeaSonic S12Energy+ PSU 550W 120mm Vifte

    Creative X-FI TITANIUM

    Noctua NF-S12-800, 120mm Vifte, 800RPM

     

    Er fortsatt åpen for alle former for forbedringer, og jeg trenger forslag til CPU og hovedkort som passer til rigget.

     

    Johannes

    Ser bra ut, men er skeptisk på 550W. Jeg tror det skal holde, men kanskje noen andre vet bedre.

  8. Unødvendig? Langt ifra! Det er faktisk lettere enn med gulvhøyttalere osv. Tro det eller ikke. Har du dyre hodetelefoner og en kjempefin hodetelefonforsterker (og koblet til et veldig bra lydkort) så skal jeg love deg knallbra lyd du aldri vil forlate.

     

    Bruker selv:

    Creative X-Fi Titanium PCI-Express

    Grado SR325

    Pioneer A-505R

     

    Nydelig lyd. Jeg angrer ikke et sekund på investeringen (hodetelefonene er dog pappa sine, men låner dem hver dag).

  9. Prøv å koble ut disk nummer to og se om det løser seg... Kan være IDE-kontrolleren som begynner å ta kvelden også. For sikkerhetsskyld, boot et RAM-testprogram fra en CD (memtest86+) for å skanne minnet for feil - om du klarer å få maskinen så langt uten krasj.

    Det kan være mye egentlig, men det tyder på at det er noe harddiskrelatert, ja. Sjekk at alle IDE-kabler sitter fast og godt, se også til at disk nummer to kjører på SLAVE og disk nummer en på MASTER (sjekk jumperen), og at diskene bruker de riktige IDE-kontaktene --er faktisk en rekkefølge der.

  10. Altså, når du begynner å bli myndig så får du fort et mer ansvar for huset om du fortsatt skal bo der. Sånn får i alle fall jeg inntrykket av... Det gjør ikke deg til en drittunge i alle fall, men bare husk på det - du er straks voksen nå, du er ikke lenger "bundet" til huset sånn som du var før - du får et mer ansvar over å holde orden om du skal være der.

  11. Ser ut til at Noctua har mange gode "drep lyden"-produkter. Jeg får se å skaffe meg noen Noctua-vifter til å montere i kabinettet og i kabinettlokket - Cooler Master-viftene mine lager en del støy.

    Gleder meg også til å få roligere CPU-vifte, den kommer nok frem i posten i dag eller i morgen. :) At jeg ikke tenkte på dette før, jeg som faktisk sover knapt to meter unna bråke-PC-en mens den er på, hehe.

  12. Er du lei av de bråkete viftene i PC-en din som gror hull i hodet ditt mens du sitter og spiller? Er du lei av å aldri kunne leve i komplett stillhet når du er med PC-en din?

    Du er ikke alene. Her kan vi samle tips til PC-komponenter som utgir minimalt med støy.

     

    Folkens, har dere noen forslag til rolige CPU-vifter mens vi først er i gang?

  13. Nå er det kansje ikke så dumt å dra likevel da :) . Sosial angst kan kun kureres ved å være sosial ;) .

    Tull. Og dessuten er det verste en med sosial angst vet nettopp det å være med kun ukjente folk. Det er pining, jeg har sosial angst selv og vet dette. Jeg har alltid vært redd for å handle, har likevel gjort dette på vgs i to år, flere ganger hver dag. Like ekkelt siste gang som den første gangen jeg handlet der. Oi, kanskje det ikke hjalp å "være sosial" allikevel?

    Unnskyld for frekkheten min, men jeg har hatt sosial angst så lenge jeg kan huske, og det å være sosial har ikke forandret noe som helst.

  14. Prøver å installere x86/32 bit norsk Vista Ultimate på min Acer Aspire One 150...

     

    Har formatert min minnepenn som NTFS og lagt over en vLite-modifisert Vista-mappe over på den - har også slått av D2D Recovery i BIOS-en

     

    Den booter installasjonen, har formatert disken og sånt, men når installasjonen nesten er ferdig restarter maskinen seg og booter fra minnepennen igjen. Prøver jeg å installere igjen, tror den at jeg starter en ny installasjon...

    Noe gikk tydeligivs galt. Har prøvd to ganger, samme feil oppstår.

    Noen som har erfaringer med å installere Vista på en Aspire One 150?

  15. God kveld, nettopp bestilt et Creative X-Fi Titanium (PCI-Express) for PC-en min siden jeg er passe lei av mitt integrerte ALC660 (eller noe i den duren)... Kjører for øvrig lyden gjennom et Pioneer A505-R-anlegg + Grado SR325

    Nuvel, nå til spørsmålet mitt: Lydkortet er beregnet for spill, men er det også bra til musikk? Noen som har erfaringer med dette kortet?

     

    Er takknemlig for alle eventuelle svar. :)

     

    creative-sound-blaster-sb-x-fi-titanium-sound-card-l.jpg

×
×
  • Opprett ny...