Gå til innhold

trojanhorse

Medlemmer
  • Innlegg

    168
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av trojanhorse

  1. Jeg har ett tips til deg; ta fgtj før du bestemmer deg for noe. Da får du oppleve om dette er noe for deg, i tillegg til at du skaffer deg litt kontakter og får sett med dine egne øyne hvordan ting egentlig er. Jeg er egentlig for at alle som skal ta utdanning i Forsvaret må ha gjennomført fgtj, men det er en diskusjon for en annen dag.

     

    Saken er at jeg er fritatt i fredstid. Aner egentlig ikke hvorfor da jeg fikk 9 (toppkarakter) på alle punkter på sesjon, inkludert den "IQ testen" vi hadde. Eneste punktet jeg var noe redusert på var syn, der hadde jeg 7 uten linser, og 9 med.

    Sesjonslederen eller hva det nå enn heter var veldig keen på å få meg inn. "Niere vokser ikke på trær", "du kan ha en stor fremtid forann deg i militæret" osv. Jeg blånektet på daværende tidspunkt, var umotivert når det gjaldt forsvaret og til obersten/generealen eller hva han nå var sin store fortvilelse gikk han med på å sette meg på venteliste. Etter noen måneder angret jeg likevel, og tok kontakt med forsvaret og forklarte situasjonen min. Fikk en telefon noen uker senere om at jeg var fritatt for militær tjeneste i fredstid. Spurde hva grunnlaget var, men fikk et tåkete svar jeg ikke skjønte bæret av. At det var fullt alle steder eller noe i den dur.

     

    Tilbake til det jeg virkelig lurte på, informasjon om de to skolene. Hvorfor skal jeg velge den ene over den andre. Kan jeg ta første året på en av skolene og så fortsette på den andre? Erfaringer fra tidligere elever er gull verdt for meg.

     

    Takk på forhånd!

  2. Hei hei godtfolk!

    Jeg nærmer meg altså slutten av vidergående skole nå. Har gått studiespesialiserende med matte R1, R2 og Fysikk 1 og 2.

    Da søkefristen for videre utdanning nermet seg, var jeg ekstremt usikker. Jeg visste ikke hva jeg ville bli. Det vet jeg forsåvidt ikke enda, men jeg har peilet meg inn på et knippe muligheter. Jeg søkte på Ingeniørhøgskolen til forsvaret, og fikk tilbud der. Først var jeg helt sikker på at dette var det rette, skikkelig motivert og fornøyd med tilbudet. Nå i ettertid har jeg lest en del rundtom, blandt annet en tråd her inne hvor det kom fram en hel del negativt om ingeniørhøgskolen til forsvaret. Tøff skolehverdag, skole med plitktig oppmøte 8.00-15.30 hver dag, dårlige forelesere, lite fritid, si farvel til ditt sosiale liv etc.

    Noen av feltene over skremmer meg ikke nevneverdig, men må si jeg er litt mer skeptisk nå. Har også blitt frarådet å takke ja til dette tilbudet av tidligere elever ved skolen, og heller prøve å komme med inn på krigsskolen sitt ingeniøropplegg.

    Tidligere elever ved ingeniørhøgskolen som har frarådet meg å takke ja, har stort sett begrunnet det med at jeg får en bedre utdanning ved krigsskolen i tillegg til bedre betaling, mot "mikke-mus lønn" ved ingeniørhøgsskolen.

     

    Jeg har nå vært så dum at jeg ikke har søkt på krigsskolen, men det kommer jo flere år. Jeg er 90% sikker på å ta utdanningen min i forsvaret da jeg synes det virker som et ektremt spennende og godt tilbud.

     

    Målet mitt med denne tråden er å få informasjon om de ulike skolene. Har selfølgelig funnet en del på sidene til forsvaret, men alltid greit med informasjon fra de som har gått gjennom de ulike skolene.

    Hvorfor skal jeg velge krigsskolen fremfor ingeniørhøgskolen? Burde jeg ta et friår, og søke meg inn på krigsskolen neste år? Kan jeg gå første året på ingeniørhøgsskolen og deretter søke andre året på krigsskolen? Hvordan ser skolehverdagen ut på de ulike skolene? Hvor mange timer? Hvordan er det med ferier? Hva er forskjellen i utdanningen? Hvor stor er forskjellen i lønn?

    Generelt sett, hva er forskjellen på de to skolene? Fordeler/ulemper med begge tilbudene?

    Alt av tilbakemeldinger settes enormt stor pris på!

     

    Tusen takk på forhånd!

  3. Har et problem med skolepcen min. Det går ikke an å spille av videoer på sider som feks VGTV og TV2 SUMO . Youtube funker greit, men de to nevnte fungerer ikke. Klikker på en video, pcen jobber litt, men så står det bare 0.00/0.00 neders hvor det skal stå hvor lenge "snutten" varer. Gå ut ifra at det er en eller annen blokkering som er lagt inn av IT-ansvarlige ved skolen, men noen ideer om hvordan man kan "låse" opp dette?

     

    Mvh Troj

  4. Har en macbook og har drevet og lekt med litt med garageband. Fant fort ut at den innebygde mikrofonen i macbooken ikke var all verdens. Gikk derfor til anskaffelse av en SHURE SM58 mikrofon. Fikk beskjed om at jeg måtte ha en "reamplifier" for å drive mikrofonen. Fikk anbefalt en slik . Har nå plugget til alt og ordna og fiksa i timesvis, fulgt bruksanvisningen til punkt og prikke. Men får ikke gjort opptak. På Steinberg greien er det tre lys. USB, den lyser. AI READY, den lyser også. Og BROWSE den lyser ikke.

    Nede i det høyre hjørnet inne ei garageband har jeg endra input sourcen til steinberg CI2+, men "recording level" står på null. Jeg kan ikke bevege den, den er helt grå visst dere skjønner. Kan ikke stille opp recording level i garageband. Noen ider til hva som er grunnen og hva skal jeg gjøre?

     

    Veldig tanknemmlig for svar!

     

    MVH troj

  5. Hei hei!

     

    Det har seg sånn at jeg snart begynner på en diett som inneholder en del egg. Har gått på denne dietten tidligere med stort hell. 5-8 egg blir det om dagen. Har blitt fortalt at kokte egg er det aller beste når det kommer til muskelbygging. Da skal visstnokk de fleste næringsstoffene i egget bli bevart, en del næringsstoffer "forsvinner" under stekning etter hva jeg har hørt. Rent smaksmessig er stekte egg, omeletter og eggerøre bedre syntes jeg, men jeg må altså helst spise kokte. Har aldri vert spesielt begeistra for egg, men jeg lærte meg å like det da jeg gikk på denne dietten første gangen, hadde ingen problemer med smak heller. Etter tre måneder med mye egg, begynte jeg likevel å kjenne at jeg var litt smålei smaken på slutten. Så sa det stopp, dietten var unnagjort, men av en eller annen grunn taklet jeg ikke lengre egg, og hvertfall ikke kokte. Har omtrent ikke rørt et egg på 1.5 år nå, og når jeg har prøvd nå i det siste har det vert veldig mislykket. Før kunne jeg hive i meg 4 kokte egg, men nå nettopp kasta jeg opp etter å ha tvunget i meg 2.

     

    Hva kan jeg gjøre for å få et bedre "forhold" til egg igjen? Tilbereding osv? Noen som har opplevd det samme? Blitt drittlei noe?

    Har aldri før kastet opp mens jeg har spist noe, men nå gjorde jeg det altså. Egg er jo knallsundt, og vill like det.

     

    What to do?

     

    Takk for svar på forhånd!

     

    Mvh Troj

  6. Visst man går inn på TV3 sine hjemmesider og navigerer til Web-TV ----> "paradise hotel" så får man opp mange kategorier, blant annet "ekstra" og "tilbakeblikk" osv... jeg er interesert i å se de fulle episodene, så et par episoder for to dager siden, men når jeg går inn i "program", den som skal inneholde de fulle episodene, så er den plutselig tom. Ingen episoder er der. Alle de andre kategoriene fungerer, men den med alle episodene er plutselig blitt helt blank. Er den det hos dere også? eller kun hos meg? visst den er det hos dere også, aner dere hvorfor?:S

     

    Mvh søt_paradise-gutt_13

  7. Okei, jeg spiller FM08 og lurer på hvordan man kan laste opp bilder av spillere. Si at jeg har en spiller som ikke har "profilbilde", kan jeg da søke på google og finne bilde av spilleren, så laste det ned og gjøre et eller annet med det bilde for at det skal vise på den aktuelle spilleren i spillet? Vet det går an å laste opp nye bilder, men vet altså ikke hvordan. Noen som hadde giddet å forklare meg det?:) hadde vert til stor hjelp:)

     

    Takk på forhånd:)

  8. Hei:) går på en diett som innebærer at jeg skal spise en 150 grams kyllingfillet og en liten porsjon ris to ganger om dagen. Har holdt på med dette i to måneder nå, og begynne rå bli grusomt lei risen. Lager maten klar og har den i bokser i kjøleskapet som jeg tar med på skole osv, og lurer på om det finnes noe annet tilbehør som passer til ris og som har omtrent samme næringsinnhold som ris. Liker pasta mye bedre en ris, men er det veldig ulikt ris med tanke på raske/trege karbohydrater osv?

     

    Uansett, takker for svar på forhånd :thumbup:

  9. Hvor lenge vil ett egg "holde" seg dersom man koker og skreller det og legger det i en matboks eller lignende i kjøleskap? kjøleskaps temperaturen ligger på ca 2 grader celcius:)

    Regner meg at holdbarheten blir litt redusert i forhold til et egg med skall på, men la os si at jeg koker et egg som er "best før" 15 dager etter jeg koker det, hvor lenge ca vil egget holde seg godt dersom jeg skreller det rett etter koketid og legger det i kjøleskap? :)

     

    Takk på forhånd:)

     

     

    PS. Boksene jeg oppbevarer egg i er ikke helt lufttett. Siden det kansje spiller inn.

  10. Hehe, fant nettop ut at ingenting virker lengre, får ikkje lyd fra tven eller dvd spilleren heller via receieveren lengre. Var det til hjelp? virker altså som at receiveren har "glemt" innstilingene sine eller noe. Men vet ikkje jeg, får vel holde ut med møkkalyden fra tven og den bærbare pcen min framover.. hehe

  11. Hei hei:)

    Jeg kan absolutt ingenting om dette me lyd og slikt, og aner ikke hva jeg kan ha gjort for a tlyden slutta å virke. Det har seg sånn at jeg har en kabel som går fra den utgangen på pcen der man kan plugge inn headset, og til en receiver. På receiveren er det ulike "kanaler" om man kan kalle det det. Video 1, video 2, video 3 og video 4. Video 1 gir lyd fra tv, video 2 gir lyd fra dvdspiller og video 3 har alltid gitt lyd fra pc.

    Men så lasta jeg ned et program idag for å mikse litt på noen musikkfiler, "Audacity", og da merka jeg at når jeg spilte av ting fra programmet "Audacity" så kom det ingen lyd fra annlegget mitt. Prøvde på youtube og winamp osv, og der var det lyd. Men kom ikke lyd når jeg var i det ene programmet altså, så jeg drog ut ledningen som går videre til receiveren og prøvde å bruke lyden fra pcen, (har en bærbar), da virka lyden. Stappa inni en mikrofon, og alt funka fint. Spilte inn noen greier og gjorde litt tøys. Så etterpå når jeg tok inn igjen ledningen i pcen, og skulle høre på litt musikk i winamp, så virka på plutselig ikke lyden i annlegget mitt. :/ Ingen av "kanalene", hverken video 1, video 2, video 3 eller video 4, gir lyd fra pcen, ledningen står godt i begge steder, så det er ikke problemet, kan det ha vert noen settings som har forandre seg eller noe sånt? er det innstillinger på pcen jeg må fikse, eller er det på selve receiveren? Som sagt, kan ingenting om lyd osv, så setter stor pris på hjelp.

    Receiveren er av denne typen: http://www.dingz.no/php/art.php?id=317690 visst det er til hjelp.

    Spør gjerne om andre ting også, vil bare få det til å virke igjen:)

     

    Takk på forhånd:)

  12. Kan godt hende denne typen smykker er "ut" nå for tiden, men jeg liker de veldig godt, hadde to stykk før som jeg brukte mye, men begge har forsvunnet.. :ermm:

    Uansett så leter jeg etter forhandlere i norge som selger disse smykkene, hadde vert ekstra fint om noen visste om et sted i bergens området der disse blir solgt, sånn at jeg bare kunne kjøpt etter skolen en dag, istedenfor å bestille på nett eller noe.. hehe :innocent:

     

    Takk på forhånd! :thumbup:

    post-103564-1229186821_thumb.jpg

  13. Hørte på top 30 på p4 torsdag 29 mai

    Når det var kommet til 7. plass på lista ca, fikk vi høre noe som heter ukas bobler eller et eller annet sånt.. de var de sangene som ikke var med på lista denne gangen, men som var spådd til å vere med neste uke eller noe sånt.

    På en måte ukas nykommere.

    Sangene som var der var blant annet Erlend Bratland-Lost, en Ne-Yo sang osv.. men husker ikke navnet på alle sangene, leter spesielt etter en sang som en dame sang der.

    Den har ikkje kommet på listen enda, men mener han som styrte programmet sa "Denne såre balladen kommer til å bli en slager"eller noe sånt.. hehe

     

    Takk på forhånd

    Trojanhorse

  14. Techno aktig sang som jeg har hørt her og der, masse bass osv, dame/kunstig stemme, det vil si lys baby stemme:p noen sitater fra teksten er "Welcome to my life" og "the power of... "(et eller annent) tror jeg, kansje jeg har hørt feil :S tror også det synges noe sånt som "It is time to make/move a... "et eller annet jeg ikke hører, kan godt hende jeg har hørt feil, men dette er det beste jeg klarer å komme på:)

    Any clues?:p

     

     

    Takk på forhånd

  15. Hei!

     

    Skal fjerne alt jeg har på PC-en min og innstalere det på nytt, fant ingen formaterings muligheter på vista cden da jeg booten den under oppstart, kunne kun velge mellom å reparere vista og å innstalere vista.

    Visst det finnes, kan noen enkelt forklare hvordan jeg gjør dette via vista cden?

    Har Xp Cd også, kan reformatere med den funker det greit tror dere? siden jeg har vista.

     

     

    Takk for svar.

     

    Trojan

  16. Visst jeg har feks vista innstalert, kan jeg da reformatere hele PC-en, legge in Xp, og ved senere anledning gå tilbake til vista igjen med samme registreringskode som jeg brukte første gang jeg innstalerte vista?

     

    Trojanhorse

     

    Postet denne posten to ulike steder, fordi jeg ikke visste hvor den skulle postet.

  17. Har en ganske stor spilleliste som jeg fikk av en kompis, spilte et spill mens jeg hørte en sang som jeg ikke finner igjen.

     

    Det var en techno sang, litt Cascada lignende.

     

    Husker sitatet "I want to run, run to the places wher I belong" eller noe lignende :p

     

    Og det gikk ofte i duren " I want to- etterfulgt av noe"

     

     

    Any clues?

     

    Takk på forhånd.

×
×
  • Opprett ny...