Gå til innhold

Sceolan

Medlemmer
  • Innlegg

    277
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sceolan

  1. Jeg vil bare kommentere at 3DMark ikke er noe særlig program til å teste om prosessor er stabil. 3DMark gir ingen spesiell belastning på prosessoren. Det stresser i grunn skjermkortet mer (dog tviler jeg på at de nyeste skjermkortene svetter så mye med 06 versjonen av 3DMark de heller).

     

    LinX med maksimal mengde tilgjengelig minne for å teste stabilitet på prosessoren, og Furmark eller lignende for å sjekke skjermkort.

     

    I tillegg må man teste litt over tid, og ikke bare 10 minutter. 1 time med full LinX vil for eksempel gi totalt forskjellig varmeutvikling fra en runde 3DMark06.

     

     

    Men selvfølgelig, forskjellig bruk, forskjellige krav til stabilitet, osv. Så det som er stabilt for noen trenger ikke nødvendigvis være det for deg, og motsatt. Enkelte bryr seg ikke om en krasj i ny og ne, mens andre tester gjerne belastning i 24 timer før dem er fornøyd.

     

     

    Linx synes jeg er tull fordi INGEN programmer klarer å kjøre cpuen like hardt som det. Prime i 30 minutter er godt nok synes jeg. Noen liker å ha linx i 1 år, og noen liker å ha systemet stabilt nok til at det ikkje feiler i programmer og spill.

     

    Ikke for å lage en lang diskusjon ut av dette, men det at prime er stabilt i 30 min sier deg ikke noe annet enn at maskinen i alle fall ikke er ekstremt ustabil :-) Er greit at maskinen er stabil selv ved noen timers spilling og selv om romstemperaturen øker noen grader. Om man "bare" kjører prime, så blir heller ikke kassa oppvarmet av skjermkort, slik den blir under "normale" forhold, selv om det er "usannsynlig" at CPU brukes 100%.

  2. Hvordan kan QXL la noe slikt foregå? Tar de det bare for god fisk når selger skriver at alt er "lovlig"?

    Du har tydeligvis ikke sjekka annonsene.

    For det første er dette på finn.no, ikke QXL.

     

    For det andre står det nå advarsel: "NB: Annonsen avventer kontroll." på den første linka annonsen, og "NB: Annonsen er avvist." på den andre.

     

    Hvorfor jeg fortsatt kan initiere kjøp på annonse nr. 2, er et godt spørsmål, men jeg regner med at det kun er et spørsmål om tid.

     

    Tror det er du selv som må følge litt med i timen jeg, hvis du leser litt hva folk skriver så ser du at han også har auksjoner ute på QXL. Jeg er fullstendig klar over at det står "avventer kontroll" på finn, men på QXL er handelen i full gang.

  3. Det er vel ganske naivt å tro at elevene er så disiplinerte at de ikke kommer til å jukse. Men man kan jo kjøre et "logge" system på maskinene slik det gjøres på VGS her. Er det da noe mistanke, så er det bare å lese logg :-)

     

    Nå har ikke jeg lest så mye om saken, men om det skal brukes all slags private maskiner som det er nevnt her så er det selvsagt ikke bare og bare. Litt værre når det ikke er skolens maskiner i skolens domene osv :-)

  4. Du får vel pengene tilbake så raskt du får returnert varen, om det er slik at du får bestillingen 2 ganger. Har selv fått tilbakebetalt fra Amentio ved 2 anledninger, og det har gått relativt raskt begge ganger. Ser ikke helt grunnen til å slakte Amentio pga. dette, hele ordresystemet er vel relativt automatisk, så det er jo ikke noe de har gjort mot deg bare for gøy akkurat.

     

    Så lenge man ikke bestiller varer som ikke er på lager, så funker Amentio helt greit :-)

  5. Finner ikke XP disken, så er det ikke nødvendigvis noe galt med disken, men det kan være at du trenger noen drivere til disk-kontrolleren.

     

    Om dette er OnBoard IDE eller S-ATA kontrollere så har jeg aldri møtt på noen som krever drivere før en kan installere operativsystem. Men om dette er tilfelle så kan du trykke f6 under lasting av XP filene ved oppstart og sette in disket med drivere til kontrolleren.

     

    Jeg har heller aldri vært bordi dette med onboard IDE, men med onboard S-ATA har jeg opplevd dette. Aldri på nyere kort dog, men det var vanlig tidligere.

  6. Hvis dette bare er en videreføring av den gamle Baldur's gate serien så er dette litt skuffende. Hadde håpet på en oppfølger på de 2 beste spillene i serien; nemlig Dark Alliance og Dark Alliance II. De var konge! :new_woot:

     

    Og til journalisten som skriver for Gamer.no. Det siste spillet i serien kom IKKE ut i 2001... Dark Alliance 1 og 2 kom jo ut i 2002 og 2003 (eller var det 2004?).

     

    Dark Alliance er jo noe helt annet, skulle vel egentlig ikke ha vært kalt Baldurs Gate. Sier ikke at de er dårlig, men det er ikke det samme som de originale. Jeg har spilt og har forsåvidt likt mange mer "hack'n slash" spill, men ingen har gidd det samme stemningen som gode gamle Baldurs Gate.

  7. ... kill me...

    Dungeon Keeper 2 var jo et jævlig bra, idiotisk å selge det til en Kinesisk nettspill utvikler... faen..

     

    Her må jeg bare si meg uenig, 1'ern var genial, men 2'ern var noe tørrerer slik jeg husker. (ganske mange år siden jeg spilte noen av de). Det jeg hovedsaklig kommer på med 2'ern er at det hadde en stemme med fantastisk dårlig innlevelse, mens 1'ern hadde en genial stemme.

     

    Ellers så må jeg si meg skeptisk til at det hele skal bli nett-basert :-/

  8. Hvis det er en piratversjon av Vista så er den nesten garantert full av spyware og drit, og dette kveler pcen din. Installér en skikkelig versjon av Vista neste gang - og oppdater den via Windows Update - så skal du se at alt går så meget bedre...

     

    Tull. Vista er bare mye tyngre enn XP, uanhengig om det er en piratkopi eller ei.

     

    Hjalp akkurat en kompis som hadde kjøpt seg en ny bærbar med Vista, men var skikkelig missfornøyd med ytelsene. På papiret så var maskinen meget oppegående, men med Vista inkl. annen dritt som var installert originalt så var maskinen veldig lite responsiv. Fikk lagt inn XP på maskinen, og det ble en helt annen maskin etterpå.

  9. Funker det der. Bare for å slenge seg på lasset så kjører jeg selv en Q6600 @ 3,6GHz i min stue-pc og multiboot for å få spilt av alt av hd / blu-ray og dvd materiale, 4GB ram osv. Maskinen er koblet til en 37" LCD TV og en projektor som kaster bilde på et 105" lerret,(TV'en blir ganske lite brukt). Har ikke noe særlig med harddisk plass i min stue pc, siden det fungerer utmerket å spille av alt som er rett fra min filserver som etter hvert har fått ganske mange TB. Og forresten så har jeg 30Mbit fiber :whistle:

×
×
  • Opprett ny...