Gå til innhold

NalleBerg

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NalleBerg

  1. Har veldig lyst til å prvøe linux, men det er noen ting som hindrer meg fra å gå over. Kan jeg koble med til en xp maskin med et program som er likt som Remote Desktop og kan jeg koble til smartphonene min og ha de samme mulighetene som jeg har i xp? Kontakter, mail, filer osv?

     

    Martin

    8451489[/snapback]

     

    Joda, RDP (Remote Desktop Protocol) er fullt ut støttet i Ubuntu. Det er også VNC, om du skulle trenge det. Du finner det under: «Applications -> Internet -> Terminal Server Client».

     

    Når det gjelder smartphones, så kommer det litt an på hvilken du har. Min (En Palm Treo 650) er godt støttet. Jeg måtte bare legge inn «jpilot» først, så var resten kjempelett. Den syncer (om jeg vil) direkte mot Evolution (mailklienten). Jeg foretrekker imidlertid Thunderbird for mail, så jeg syncer mot selve Jpilot.

     

    Nalle Berg

    Mail til meg!

  2. Det er fortsatt nødvendig å utvikle en nettleser, slik at den tilpasser seg et Internett i stadig endring.

     

    FF2 klarer jo heller ikke Acid2-testen ennå, så den støtter ikke standarden helt ut.

    Stavekontrollen i FF2 er det mange (her også) som burde hatt påslått. Det er en god funksjon og etter min mening det eneste som var «stort» i 2.0.

     

    I 3.0 ser jeg frem til databasestøtte. Å kunne håndtere historikk på en skikkelig måte hjelper godt om man, som jeg, jobber med data og derfor leser veldig mange sider i løpet av en vanlig dag. Jeg har ofte slitt meg halvt fordervet for å finne tilbake til et tips jeg fant samme morgen.

     

    Offline Webappstøtte? Ikke noe jeg personlig trenger, men jeg skjønner godt at det er behov for det og at det griper så langt inn i kjernen av nettleseren at det kan være vanskelig å lage en «extension» for det.

     

    Ny bokmerkehåndtering - vel.... Måten vi har i dag funker jo den, men det innebærer ikke at det ikke er rom for forbedringer?!

     

    Så er vi tilbake ved standard-kompatibilitet, da. Jeg mener at alle nettlesere skal støtte webstandardene fullt ut - sidene også. Etter å ha snakket med mange programmerere for nett, har jeg funnet at om en programmerer er vant med IE-spesifikke kodemetoder, så gir han ikke lett slipp på det (det er utrolig tastebesparende) de «shrugger» bare og sier «95% bruker jo IE likevel?». De forstår rett og slett ikke konseptet med å holde seg til allmenne standarder. Kanskje iallfall FF 3.0 endelig vil støtte standardene så godt at den klarer Acid2-testen, selv om sidekoderne ofte gir blaffen?

    Når jeg programmerer sider selv, har jeg som motto at jeg til en hver tid skal bruke den laveste teknologien som kan utføre oppgaven. Web-standardene støttes fullt ut i mine webapplikasjoner.

     

    (editert for rare grammatiske krumspring)

     

    Nalle Berg

    nsb48.gif

    ./nalle.

  3. Dette er et godt tiltak - Nå kan jo OpenOffice alt lagre som .doc (og det nye XML-formatet er nok støttet alt fra første dag MSOffice 2007 kommer), så dette hjelper bare MSOfficebrukerne til å bli kompatible med en dokumentstandard.

     

    Så utrolig som det kan høres, vil det bli første gangen MSOffice er ordentlig kompatible med en standard (og da igjennom et tredjeparts tillegg). Mange ville nok tro at .DOC er en standard, men det er vel mer å beskrive som en «de factostandard» og det er jo ikke helt det samme, da.

     

    Dette kan forlenge livet til Microsoft sin Office suite, til tross for at de nå har valgt å lage et nytt, uvant (for brukerne) brukergrensesnitt.

    Det er ingen tvil om at en del privatmennesker og også en del bedrifter vil gå over til OpenOffice.org, siden det har et «vennligere» grensesnitt. Unntaket er vel de som baserer mye av dokumentasjonen sin på VB-makroer, men det gjøres mye godt arbeid for å konvertere også dette, så OOo har absolutt en fremtid på såvel privat- som bedriftsmarkedet.

     

    Det er ofte slik i OSS-miljøer at man «klør seg der det klør» og nå trenger Sun et slikt filter, altså lager de ett.

     

    Nalle Berg

    ./nalle.

  4.  

    Gyula's Navigator er bra den. kan ikke måle seg med Total Comander i funksjonalitet, men den har tre ting som taler for seg:

     

    1.

    Den er freeeware.

     

    2.

    Den har relativ høy funksjonalitet og vil føles relativt komfortabel for en Total Commander -bruker. Jeg er Total Commander -bruker og har selvfølgelig en registrert og betalt versjon.

     

    3.

    Den lar seg enkelt installere på en USB minnepinne og vil fungere godt som filbehandler på en slik.

     

    Det siste har spesiell interesse for meg, siden jeg nå er i ferd med å lage en rekke minnepinner med forskjellig funksjonalitet. Jeg leter derfor etter slike programmer.

    Det er sannsynlig at jeg vil legge ut zippede versjoner på hjemmesiden min under "Applications" et sted. De skal så kunne zippes direkte ut på minnepinnen og virke umiddelbart; med meny og fungerende applikasjoner.

    Suitene jeg lager skal ha plass på en 256MB minnepinne og også da ha noe lagringsplass i tillegg. Men jeg vil også gi forklaring på hvordan man skal utvide suieten sin ved å "smelte inn" en eller fler av de andre (siden få skaffer seg så små minnepinner som 256MB lenger).

     

    Om noen finner programmer som kan passe (er små, kan kjøres fra minnepinne og ikke hentet på http://www.portableapps.com/ ) så mail meg ved å bruke skjemaet jeg linker til under.

     

    Nalle Berg

    WEB: http://nalle.no/

    MAIL: http://nalle.no/mailme.php?ID=1

    ./nalle.

  5. Selv liker jeg ikke WGA. Selv om den nå etter sigende ikke skal ringe hjem mer enn fire ganger i året, så jeg "disabler" den.

     

    Metoden jeg bruker en enkel:

     

    Jeg hentet ned "Autoruns" Fra http://www.sysinternals.com

     

    Når den er startet, velger jeg fanen "Winlogon" og der, litt nedpå ligger "WgaLogon". Jeg fjerner så haken i checkbox-en ved siden av den, avslutter programmet, restarter og så kjører den ikke lenger og da gjør den ingen skade.

     

    Jeg syns det er den minst intrusive måten å gjøre det på. Jeg fjerner ikke filene (selv om jeg godt kunne gjøre det), for da ligger de der om Windows Update skulle finne på å sjekke.

     

    Nalle Berg

    WEB: http://nalle.no/

    Mail: http://nalle.no/mailme.php?ID=1

    ./nalle.

×
×
  • Opprett ny...