Gå til innhold

varus

Medlemmer
  • Innlegg

    122
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av varus

  1. Er bare 22 år her, men gidder ikke å forbedre flere fag nå. Tok fysikk 1 osv til dette opptaket, så funker sikkert neste gang. Jeg har greit gjennomsnitt. Blir å søke T-Bane deltid, eller fulltid, så ser jeg an Lokfører ved neste sjanse. Har en deltidsjobb nå, men blir kjedelig bare å gå og vente til neste forsøk.

     

    Jeg ringte Synergy Helse sitt nummer og ba om å få tilbakemelding. Da ringte psykologen meg dagen etter tror jeg. Utifra hvordan du skriver, så har du i hvert fall ikke "skrivevansker" slik jeg ser det, men jeg har ingen kunnskaper om feltet. Ting blir også klarere med en ordentlig tilbakemelding over telefon :)

     

    Er bare 22 år her, men gidder ikke å forbedre flere fag nå. Tok fysikk 1 osv til dette opptaket, så funker sikkert neste gang. Jeg har greit gjennomsnitt. Blir å søke T-Bane deltid, eller fulltid, så ser jeg an Lokfører ved neste sjanse. Har en deltidsjobb nå, men blir kjedelig bare å gå og vente til neste forsøk.

     

    Jeg ringte Synergy Helse sitt nummer og ba om å få tilbakemelding. Da ringte psykologen meg dagen etter tror jeg. Utifra hvordan du skriver, så har du i hvert fall ikke "skrivevansker" slik jeg ser det, men jeg har ingen kunnskaper om feltet. Ting blir også klarere med en ordentlig tilbakemelding over telefon :)

    Det kan nok være greit å søke på både konduktør og T-banefører dersom du ønsker deg en slik jobb. Mener å ha sett at de har åpnet opp for søkere for trikkeførere også, uten at jeg har søkt der. Litt dårlig idè å sitte hjemme å vente i 18 mnd, hadde gjort avslaget enda tøffere dersom man ikke kommer inn 2 gangen heller. :)

  2. Jepp. Man kjenner seg selv godt nok og vet om man kunne takle yrket, eller ikke. Jeg synes det var surt, siden jeg ble innkalt veldig tidlig i opptaket. Driver litt med modelljernbane, og har fått en del innblikk i jobben via faren min. Det svært strengt, og om ikke ulovlig nå, men fikk ordnet en tur gjennom godkjent søknad, der jeg satt foran i type 73 tilbake i oktober 2018. Det er en utsikt man nesten bare kan drømme om mtp "kontor".

     

    Det kjipe med testene er å ryke på noe man klarer, men så ikke der og da. Jeg vet ikke rekkefølgen på testene du tok, men fikk i hvert fall litt under halvparten feil på den testen han mannlige psykologen hadde. Det var flere feil enn grensen, mens de fleste andre fikk jeg ingen kommentar på. Var den ene de pratet om. Var ikke perfekt på hukommelse, men over godkjent såvidt jeg fikk med meg. Ba først om tilbakemelding, og da pratet jeg med han ene. Ville gjerne høre poengsummen jeg fikk på de andre for å danne meg et bilde, og da ringte hun andre meg. Fikk mer utfyllende svar da.  

     

    Jeg for min del kunne tenkt meg en turnus jobb, så om det blir Lokfører, T-Banefører, trikkefører, konduktør eller hva enn det blir, så er det veien jeg vil gå. Vet ikke hvordan det er med din situasjon, men du kan prøve på konduktør, hvis det frister. Faren min har vært der i 30 år nærmest, og virker som en fin jobb. Det er noe slags tester der også, men ikke like omfattende. Å ha en kontor jobb er det siste jeg vil ha :D

     

    Vent på svar fra skolen, så ringer du Synergy Helse og får en bedre tilbakemelding=)  Du har også innsynsrett

    Takk for alle svar, det har gjort ting litt klarere.

     

    Vi får se hva jeg gjør videre, men tror ikke jeg skal søke mer da jeg er blitt litt for gammel.

  3. Karantenen er av en eller annen grunn på 18 måneder. Jeg kommer også til å prøve igjen til opptaket i 2021. Man har maksimalt 2 forsøk, så da får bare gjøre så godt man kan.

     

    Jeg spiste ingenting selv. Gikk rett fra sykepleier til lege, ene psykologen og så han andre. Synes det hørtes veldig voldsomt ut og antyde slik med hodeskade/lese og skrivevansker der og da. Jeg er klar over at en del slike tester brukes for å kartlegge funksjoner, men det er litt både og av hvordan man klarer det. Noen har kjennskaper til tester på forhånd, noen er veldig flinke når det kommer til praktiske ting, noen er veldig nervøse, og andre klarer ikke å omstille seg der og da. Den testen jeg røk på forstår jeg i ettertid ikke hvordan jeg klarte å bomme på, men det er uvant setting. Man må prestere, og vet at det handler om å komme inn, eller ikke å få plass.

     

    Jeg fikk også en slags kommentar av typ "det kunne vært interresant å se på hvorfor det er slik" Mtp måten jeg falt ut av den ene testen. Jeg er enig at man kan lure på hvorfor man bare faller av. Har ikke noe problem med lignende oppgave nå, men gjort er gjort. Man får bare en sjanse der og da.

     

    Jeg synes det også var veldig surt å ryke ut, men man må se på flere muligheter, og bare stå på videre. Vil anbefale deg å kontakte Synergy Helse når du får svar fra skolen. Da kan muligens utdype litt på tilbakemeldingen.

    18 måneder blir nok litt lenge for min del, men jeg har troen på at du klarer det bedre neste gang. Jeg er også litt overrasket over at jeg kunne feile en av testene, har selvfølgelig ingen andre å skylde på enn meg selv men det var mange små ting som gjorde det litt vanskelig å fokusere idag. 

     

    Vet du om disse testene er nye? Mener du skrev tidligere at det er et nytt opplegg.

  4. Det var kjedelig å høre. Det er godt mulig det er slik du beskriver. Var spesielt en av testene jeg fikk mange feil på når jeg var der i juni, og da var det den de i hovedsak pratet om på tilbakemeldingen. Ingen av psykologene sa noe etter testene, men han ene spurte om jeg hadde noen spørsmål. Da sa jeg: Ja, jeg lurer på hvordan det gikk. Han sa at det blir tatt noe standardsnitt osv, så skjønte at det muligens ikke skulle gå. Legen var den eneste som sa at jeg hadde bestått, og da han sin del.

     

    Hadde vel egentlig regnet med at det er en god sjanse for stryk, så tar det ikke så altfor tungt. Hadde litt dårlig start på dagen da toget mitt ironisk nok ble innstilt pga signalfeil, så måtte løpe som en gal til nærmeste taxi. En av de andre på opptaket var også forsinket, så hele opplegget ble litt stresset opp, fikk ikke spist lunsj osv. Selvtilliten min fikk seg en liten knekk da de antydet til at jeg kunne ha hodeskade/lese skrivevansker.

     

    Er det mulig å søke igjen ved en senere anledning? Er det snakk om karantene?

  5. Kom akkurat hjem fra opptak. Fikk beskjed etter de yrkespsykologiske testene at de antageligvis blir underkjent. De som hadde testene sa at testene ikke skulle være særlig krevende, og det gjaldt å holde seg innenfor hva som er normalt. 

  6. Yes. Litt skummelt med tanke på kroniske lidelser, men får satse på at det ikke er noe. Har vært hos revmatalog når det gjelder evt leggdikt, men fant ingenting, så føler meg ok på den fronten. Kommer vel an på alvorlighetsgrad av en sykdom, men de er nok strenge til hva som er godkjent og ikke . Må være utrolig kjipt og ryke ut på den måten.

     

    Får håpe at tiden frem mot opptaket går fort. Er sånn 7-8mnd til de åpner for søknader, så er dessverre en god stund til haha, men slik er det bare. Yrket og jobben virker fantastisk utifra det jeg hører og leser fra andre, så ser veldig frem til opptaket og forhåpentligvis en skoleplass. 

    7-8 måneder kommer til å gå kjemperaskt.

     

    Er midt oppe i et karriereskifte dette året, der lokfører er en av de yrkene jeg gjerne skulle kommet inn på. Blir spennende.

     

    Sørg for å spise sunt og trene iløpet av vinteren. Da jeg var på Medical klasse 1 i London var jeg sammen med noen engelske jenter på 19 år som så sunne ut, men pga binge-drinking og junk food hadde de for høyt blodtrykk og kom ikke igjennom. Jeg tuller ikke.

  7. Jepp:) Satser på 4 eller bedre. Tar kun 2 fag som privatist dette semesteret, så skal gjøre mitt beste.

     

    Med 16 poeng har du 100% plass, dersom du består helsesjekk og den skikkehetstesten. Er 1/5 som stryker, så man må være ganske uheldig da tenker jeg, hvis man ryker der. Kan aldri ta noe for lett på forhånd, men skal da ikke være klin umulig. Har selv prøvd meg på Flygelederopptak og T-Bane sine tester, og røk ut ganske tidlig på flygelederopptaket, men fikk bedre en gjennomsnittlig på 4/5 tester på de som Sporveien brukte for T-bane. Røk ut etter intervju, men igjen er det liksom 8 plasser per opptak hos T-bane (deltid) og 12 i året på flygeleder, så vil tro at det blir bedre med rundt 100 plasser per år hos Jernbaneskolen. Er nok svært mange gode søkere består testene, men man konkurrerer med poengsum. Samtidig var det vel opplyst at ca 25% ikke består helsesjekk.

     

    Gleder meg til å sende søknad om våren og prøve meg på opptaket. Lurer litt på den helsesjekken. Har lest igjennom dokumentet om krav, men la oss si at du ikke bruker kontaktlinser, eller briller, men så ser du ikke bra nok der og da. Tror du man blir diskvalifisert, eller evt mulighet til å få korrigert syn innen en viss tid? Med tanke på at man ikke begynner på skolen før i 2020. Da har man jo sånn 8mnd på å ordne briller, eller kontaktlinser med rette styrke. Er jo greit nok og ta synstest for dette i forkant, men bare tenkte på det hehe

    Det med synet tror jeg ikke er noe problem. Selv går jeg med briller/linser -2.50 og hadde ingen problemer med å bestå Medical klasse 1 for piloter.

     

    Det som kan diskvalifisere deg helsemessig tror jeg må være kroniske lidelser som hjertesykdom, diabetes osv.

     

    Gleder meg selv til opptak, ble plutselig litt mer optimistisk.

  8. Jeg tror man kommer et stykke med "bare" 3 poeng, fordi jeg antar at det er mange søkere med bestått fagbrev, og da har de jo ingen poeng utenom de 10 som alle kvalifiserte starter med. Er bare de med Meget Godt bestått som får mange poeng. Jeg spurte rektoren på lokomotivførerutdanningen ang noen ting, og han sa at det er nødvendig med 3 tilleggspoeng, eller mer. Alle som kom inn i 2018 har ekstra poeng sa han.

     

    Vil tro at A på testen er vanskelig, men mulig ettersom det går an og få poeng for det. Kanskje ikke A nødvendigvis er 100% score på alt, men bedre en gjennomsnittlig på alle testene samt intervju.  

     

    Jeg har 4 i norsk muntlig, så får 3 poeng der. Mangler derimot fysikk 1 som jeg skal ta i høst, så hvis du søker med studiekompetanse og har f.eks. 4 i norsk muntlig og fysikk / matte, så har du flere poeng. Spurte også Norsk Jernbaneskole på facebook en dag, og de sa at med 16 poeng, så er du høyt oppe på listen. Husk at alle har 10 poeng automatisk, så f.eks. 4 i norsk muntlig og fysikk = 16 poeng. Evt ingen ekstrapoeng, men A på skikkehetstest = 15 poeng, slik jeg tolker det

    Sikkert lurt å ta fysikk så du kommer deg opp på 16 poeng, bare sørg for å få god nok karakter. 

     

    Selv ligger jeg allerede på 16 poeng, så det ser faktisk litt lysere ut dersom dette er bra nok:)

  9. Har noen spørsmål angående opptaket.

     

    Noen her som har noen anelse hva som er "bra nok" poengsum på opptaket?

     

    Hva vil det si å få A på yrkespsykologisk skikkethetstest? For meg høres det nærmest uoppnåelig ut, men varierer kanskje fra test til test.

     

    Dersom man får B gis det ikke noen poeng?

     

    Takker for svar.

  10. Jepp. Høres ut som at du stiller veldig bra når du skal søke jobb, men selve inntaket vurderer nok ikke utdannelse utenom kravene. Jeg er kun 20 år, men føler at lokfører utdanningen er det rette for mer. Ser stadig at folk hopper av ingeniør som du skrev, økonomi jobber osv. Så tenker at jeg skal prøve og se om jeg kommer inn.

     

    Angående den skikkehetstesten prøvde jeg meg på flygeleder opptaket, og der var det ca noe lignende test. Røk ut der, men står at 1/5 stryker på den hos Jernbaneskolen, så sjansene er bedre her. Tiden går fort som du sier, så blir spennende til neste år:)!

    Høres heldigvis lettere ut ja dersom bare 1 av 5 stryker. 

     

    Er andre opptak jeg skal på i år, blant annet et opptak til et kadettprogram for piloter. Testene for opptaket er det mulig å trene på i forkant. Kan sikkert være nyttig ift lokfører-opptaket også.

  11. Fristen for å søke opptak er 1 mai 2019. Usikker på når de åpner for at man kan søke, men sikker noe rundt januar / februar. Angrer selv på at jeg ikke søkte tidligere, eller tenkte på det.

     

    Begynte å ta opp fag i fjor etter VGs, men skulle ønske at jeg tok fysikk 1 da. Føler at det er lenge til neste års opptak, og er dumt om det plutselig ikke blir opptak.

     

    Hvordan bakgrunn har du fra VGs? Studiekompetanse / fagbrev? Lurer på om de setter noe høyere enn annet, eller om de kun tatt utifra poeng

    Jeg har 2MX og 2FY fra videregående almenn og i tillegg en ingeniørutdannelse, jobber til daglig som ingeniør men angrer litt på at jeg aldri søkte lokførerutdannelsen siden jeg alltid har hatt lyst til å prøvd.

     

    Virker som at alt går på poengene de har listet ut på sidene sine. Når det kommer til å søke jobb går det sikkert mer på hva man har på CV`en samt annen utdannelse. 

     

    Tiden går fort skal du se. Kanskje en idè å starte å øve på kognitive/IQ-tester allerede:)

  12. ok :) sendte en Mail til rektoren på Jernbaneskolen (lokomotivfører ), og han sa at alle som fikk plass i år hadde ekstrapoeng. Som du skrev ang ekstrapoeng får vel muligens en del A på den skikkehetstesten, men funderer litt på hvor mange poeng som er nødvendig. Sier jo litt at det er ca 100 plasser og 450+ søkere, men antar at mange ikke har ekstrapoeng.

     

    Er jo vanskelig og få meget godt på fagprøve, og de som har bestått kan vel ikke ta norsk muntlig og fysikk 1 som privatist, og da alene få ekstra poeng. Kan være at noen både har fagbrev og studiekompetanse.

     

    Slik det ser ut nå har jeg 13 poeng, og hvis jeg får 4 på fysikk 1 har jeg 16 poeng. Altså kun med det generelle grunnlaget for opptak og fagene. Blir spennende til neste år

    Ser at du tenkte å søke Jernbaneskolen neste år 2019, noe jeg også tenkte å gjøre. Har tenkt på det noen ganger seneste årene men går alltid glipp av utlysningen.

     

    Vet du når de begynner å ta inn søknader? 

     

    Har sett overalt på Jernbaneskolen.no men ikke funnet ut av det. Beklager dersom det er blitt nevnt tidligere i tråden, er for lat til å bla tilbake:)

  13. Jeg tror ikke du burde la omgangskretsen din stille en så alvorlig diagnose. Mest sannsynlig har du ikke Schizofreni eller psykose siden du da blir veldig syk. Leste en artikkel der en psykiater hadde erfaring med at mange blir friske bare de går til behandlig tidlig. Men som sagt, så burde ingen andre enn leger/psykiatere stille en diagnose, siden dette er en ganske komplisert sykdom. Det beste er å gå til legen din og forklare situasjonen.

    • Liker 2
  14. Skal ikke si jeg er noen ekspert, men har lest at vanlige arbeidere i Tyskland fikk det veldig godt under Hitler. For eksempel fikk man mulighet til å dra på ferie til Italia og andre steder, noe som var svært uvanlig for vanlige Tyskere på den tiden. Tror han høstet mye popularitet blant arbeidere på den tiden.

  15. Jeg er litt dyrere enn det ja. Har i tillegg natt-takst.

     

    ________________

     

    Gjør meg glad at jeg har begynt å spare til skjegg, og jeg ikke ser åndssvak ut med det.

    Ja, er utenom bensin tenker jeg. Det er billig å leie fordi jeg leier det på en flyskole, men ser for meg at det kan bli ganske dyrt når man tar bensin og sånn i regningen :)

  16. At jeg (som sikkert er den største flynerden her)

     

    Du har litt konkurranse herifra vil jeg tro, men jeg vil ikke anse meg som ekstrem da... :p

     

    Hehe, joda. Jobber med fly, elsker fly og tar vel CPL om et par år.

     

    Dette er reiseruten til sommeren:

     

    post-175760-0-18837400-1292621770_thumb.gif

     

    Embraer 190, B767-300ER og MD-88 og ATR 72 er blant flyene som jeg skal fly!

     

     

    @Hestekølle: ja er flynerd. Elsker å fly.

    Hvorfor CPL? Skal du jobbe som pilot?

  17. De siste årene har to unge bekjente av meg dødd av epileptiske anfall, ikke av selve anfallet men ved å svelge tunga/drukne i badekaret. Så for meg virker epilepsi som en farlig sykdom, selv om anfallene direkte ikke er dødelige.

    • Liker 1
  18. Jeg er blitt innkalt til en "testdag" hos et rekrutteringsbyrå, i sammenheng med en jobb jeg søker. De sa at test-opplegget skulle vare 7-8 timer. Ble litt overrasket over det siden dette bare er en helt vanlig jobb jeg har søkt, ikke akkurat noen voldsomt krevende stilling.

     

    Noen som har vært borti det samme?

     

    Hva slags tester er det egentlig snakk om?

     

    Kan rekrutteringsbyråer sitte på så mye informasjon om en arbeidstaker?

  19. Jeg hvet øksa har noe med Olav den hellige å gjøre. :p

     

    Er du sikker?

     

    Eneste jeg har hørt at øksa symboliserer loven.

     

    Rundt år 1280 utstyrte enten Magnus Lagabøte (død 1280) eller formynderstyret for Eirik Magnusson den norske løven med en krone på hodet og en øks i fremlabbene. Øksen var helgensymbolet for Olav den hellige, og ved å sette den inn i våpenet ble det symbolisert at kongen var arvtaker etter helgenkongen, og at riket tilhørte Olav som Rex Perpetuus Norvegiae (latin for Norges evige konge). Det var dessuten på den tid behov for å gi løven et større særpreg ved å utstyre den med øks, fordi så mange andre konger og fyrster hadde løvemotiver i sine våpen.

    Interessant! Lurer på om nordmenn 1300-tallet i det hele tatt hadde noen formening om hva en løve var. Kunne de ikke bare valgt et norskt husdyr, elg, ku eller sau?

×
×
  • Opprett ny...