Gå til innhold

huldal

Medlemmer
  • Innlegg

    986
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av huldal

  1. Skal starte med innkjøp av kalendergaver og tenkte det kunne være en god ide og lage en tråd her. Dette er vel noe de fleste kan ha nytte av. Utgangspunktet kan være sider som ebay og dx og gavene bør ha en viss nytteverdi. Har 3 gutter i alder 4-7-9 så kalendergavene bør passe i denne aldersgruppen. Tips anyone?

  2. Hei,

    Sony har bekreftet at det ikke vil være mulig å bruke BDVD-platene fra en PS3 i PS4. Samtidig har de sagt at de jobber med en strømming-løsning, med bakoverkompatiblitet, men det er ikke bekreftet hva dette går ut på. Vi må bare vente og se.

    Mvh,
    Tom Jacobsen
    Produktspesialist
    Elkjøp Megastore Lade

  3. Har kun brukt prisguide.no sine søk og der var hverken Lefdal eller Elkjøp med i søket. De har da billigste variant til 1290,-

     

    Har lest en eller annen plass at ps3 spill ikke er kompatible på ps4, men er ikke sikker på hvem som var kilden til den infoen.

     

    Det er absolutt intresant og kjøpe ps4 hvis alt utstyret fra ps3 er kompatibelt med ps4; som kontroller, move, eyecam etc... Er det noen som vet noe om dette? Eller hvor man eventuelt kan finne "korrekt" info?

  4. Jeg prøver og finne familiens nye digitale kompaktkamera men det ender med at jeg blir sittendes i timesvis uten egentlig og finne noen konklusjon. Så når ber jeg folk her om og komme med anbefalinger.

    Mine krav er: Lite og "best" på bildekvalitet. Fordel om man tar fine og gode bilde ved skumring og dårlig belysning generelt.

    Pris inntil 3k

     

    Opptak i HD er ønskelig men ikke noe krav.

     

    Alle anbefalinger mottas med takk.

  5. Må min ektefelle levere næringsoppgave? Vil dette medføre mva registrering siden beløpet er over 50.000?

    Nei, på begge spørsmål. Dere driver ett foretak (og det er foretaket som mva-registreres) i fellesskap, og hun verken må eller kan mva-registrere seg, og trenger heller ikke føre eget regnskap og egen næringsoppgave.

     

    Eller kan jeg bare føre opp 70000 på ektefelles sjølvmelding under pkt 2.1.5 (annen arbeidsinntekt)

    Tallene i kolonne F og G (som tilsammen skal tilsvare summen for hele foretaket i kolonne E) på næringsoppgaven skal ikke føres i post 2.1.5, men i post 2.7.1/2/3/4/5/6, avhengig av type næring, på henholdsvis din og hennes selvangivelse. Husk tilsvarende deling i personinntektsskjemaet; post 1.10 og nedover; tallene i post 1.33/1.35 eller 1.34/1.36 overføres til post 1.6.1 eller 1.6.2 i de respektive selvangivelser.

     

     

    I mitt tilfelle er ingen av skjemaene et problem. Jeg har ekstern regnskapsfører som har ordnet alt siste årene, inkludert min selvangivelse. Kona har en 40% stilling på en skole og har levert selvangivelse på vanlig måte.

     

    Så det som nå kommer i tillegg er? Ho må føre 70.000 i post??? Jeg driver i byggingsbransjen. Og så kommer et personinntektsskjema i tillegg på henne??? Dette skjemaet har regnskapsfører laget på meg kvart år.

     

     

    edit: Ho må ha selvangivelse for næringsdrivende?

  6. I år vurderer jeg å dele "overskuddet" til ektefelle. Har et ENK som har passert max pensjonsinntekt og vil derfor føre overskytende overskudd til ektefelle. Ser på næringsoppgave 1 post 0402 pkt. G at det er her man skal føre inn beløpet man ønsker og fordele. Vi tar et tilfeldigt tall: 70.000.

    Når jeg har plassert dette tallet her vil min pensjongivende inntekt bli 475000. (unngår bl.a. toppskatt)

     

    Må min ektefelle levere næringsoppgave? Vil dette medføre mva registrering siden beløpet er over 50.000?

    Eller kan jeg bare føre opp 70000 på ektefelles sjølvmelding under pkt 2.1.5 (annen arbeidsinntekt)

  7. Har en HTC Desire HD og har nettopp installert K9 epost klient. Den standard epostklienten som låg inne driver og legger kopier av epostene på epostserver for hver ny synkronisering.

     

    Det som jeg plagest med på K9 er å finne outgoing email server.

    Har epost fra netcom og mobil abb fra tele2.

    smtp.netcom.no fungerer ikke og heller ikke smtp.tele2.no

     

    hva annet kan jeg prøve?

×
×
  • Opprett ny...