Gå til innhold

TheIlluminated

Medlemmer
  • Innlegg

    2 103
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TheIlluminated

  1. Noen som føler for å stifte IT-partiet? Et parti som har ett formål: Motvirke idiotien til partiene som sitter på regjeringen og sørge for et sterkt IT-Norge.

     

    Det virker mer og mer fristende! Det er gjort flere pengesløsende og tidkrevende prosjekter som aldri blir fullført, eller så blir det veldig svakt gjennomført ved at man må tilføre penger.

    Noen som føler for å stifte IT-partiet? Et parti som har ett formål: Motvirke idiotien til partiene som sitter på regjeringen og sørge for et sterkt IT-Norge.

     

    Dette er faktisk ikke en dårlig ide.

     

    Jeg personlig har troen at dette ville vært lurt. Å hatt en bevegelse (politisk parti eller lignende) som kunne sørge for at IT-Norge kunne fått et løft. IT er noe av det viktigste vi driver med nå og i fremtiden, og hvis viktige saker blir preget av folk uten forståelse for IT går dette feil vei.

     

    Har ikke akkurat helt tenkt å ta av i denne tråden ettersom det er litt off-topic, så hvis noen skulle være genuint interessert så kan jeg nås på PM.

    • Liker 2
  2. Jada du har helt rett. Hvor mange bruker Linux idag? >15%

    Så ja mange orker ikke bytte og det er helt greit. La dem bruke win7 eller osx.

     

    Men jeg svarte nå på et spørsmål om hvorfor jeg foretrekker Linux og slik er det for meg.

    Om du ikke kjøper mine argumenter så er det også helt greit. Da bare bruker du det OS du liker best. Jeg sover like godt om natta uansett hvilket os du bruker.

     

    Det var ikke meningen å virke så direkte i innlegget, beklager dette. Vi er på bølgelengde og personlig ville jeg ikke hatt noe problem med å bruke Linux foruten mangel av programmene jeg bruker. Kunne potensielt brukt to systemer, men det er så utrolig mye ekstra styr i forhold til det og jeg er ekstremt glad i andre fritidsaktiviteter.

     

    Når man kan konstruktiv forstå hva folk ønsker (eller trenger), blir det enkelt å se hvilket system de trenger. Personer som har allerede et system trengs det et sterkt motiv for å endre dette. Istedenfor å tenke på "hvordan kan vi gjøre dette annerledes?" må fokuset stå på hvordan man kan forbedre, alt annet er bortkastet.

    • Liker 1
  3.  

    For meg er dette de største grunnene til å benytte Linux:

     


    •  
    • Gratis OS og programvare
    • Åpen kildekode
    • Stabilitet

     

    Kudos til deg som følger dine prinsipper, men vanlige folk bryr seg ikke at operativsystemet er gratis (det fulgte med da de kjøpte maskinen, at det er åpent (det har ingen åpenbare positiv effekter på deres hverdag) og stabiliteten er oftest god nok til at de ikke ønsker å bytte.

     

    For folk flest er det de bruker godt nok, man må gi dem meget gode grunner til å bytte. Hvis dem ikke opplever disse årsakene når de bytter med en gang, i form av ytelse, stabilitet eller hva det enn måtte være så får man en særdeles negativ opplevelse.

    • Liker 1
  4. Lycantrophe: Tror du at dine behov kan reflekters av den vanlige mann i gata? Ut fra det du skriver så er det nettopp stikk motsatt. Nesten hvert eksempel du kommer med har ikke noe som helst relevans for vanlige folk.

     

    tamarin: Software Center er veldig flott for å installere programvare, problemet er når man støter på noe utenfor Software Center.

  5. Installering av programmer burde ikke være vanskelig uansett operativsystem. Å laste ned fra nettet og installere på Windows med en setup-fil er enklere enn det som trylles ned i Ubuntu. Noen ganger får man en .deb-fil og da er det ikke vanskelig. Med en gang man laster i tar.gz og det er behov for å gjøre ekstra enn dobbeltklikke, neste, neste, ja-ok installer så har man tapt.

     

    Spørsmålet er hvor mye tid man gidder å bruke på å forstå selve verktøyen kontra bruken av verktøyet. En hammer er rett frem. Folk ønsker å få noe gjort på datamaskinen, ikke bruke tid på å lære hvordan den skal brukes. All tid som går til opplæring, knoting for Ola Nordmann og bedrifter er tapt tid. Den tiden får du ikke tilbake som regel, og for bedrifter er tapt tid også tapte penger.

     

    Lycantrophe:

    Få sluttbrukere ønsker å endre noe som helst utenom bakgrunnen på skrivebordet, og der stopper det. Registry har jeg ikke vært borti på evigheter og det er få grunner til å gå inn der hvis det ikke er ekstremt spesielle behov for det. ISO-filer? Windows 7 åpner jo det uten problemer? Og ingen vanlige bruker jeg kjenner til har noen gang hørt om det formatet. Igjen, sluttbrukere kan ikke dette!

  6. Er fristet til å spørre om feilmelding, men det kan vi ta i en annen tråd eller PM. Har aldri hatt problemer med peripherals, ei andre jeg kjenner. Dog er situasjonen ikke den samme for alle, men ut fra dine problemer med Windows Update så ser jeg ikke bort fra at du har et generelt problem med Windows Update.

     

    Basisfunksjoner, som hva? Isåfall hvordan er dette relevant til Ola og Kari Nordmann? Det du kaller for basisfunksjoner kan gjerne være såkalte "ekspertfunksjoner" i andres øyne.

  7. Der tar du feil. Problemene eksisterer, det er bare ikke nok vilje til å løse de (hvor manglende vilje kommer av manglende evne (som igjen kommer av manglende vilje)). Det er i høyeste grad relevant.

     

    Kan du for alle sin del detaljere hva du egentlig mener med dette? Du ser tydeligvis et problem som jeg ikke ser, og ønsker gjerne å få vite ytterligere hva problemet er.

  8. tamarin:

     

    Er enig i det du skrive, foruten at folk installerer ikke operativsystem med mindre de er interessert for data. Folk som kjøper maskin har alt ferdig installert, eller må gå gjennom en prosess hvor de trykker "Neste" og skriver litt navn og passord. Det er ikke noe partisjonering involvert, eller noe avanserte valg å bry seg om.

     

    Hvis du anbefaler en maskin som støttes av Windows samt Linux håper jeg inderlig at prioriteringen ligger i hva maskinen skal brukes til. Hvis man ender opp med gammel maskinvare bare fordi det skal potensielt støtte Linux er poenget borte.

     

    Folk flest kunne sikkert brukt Linux, det har jeg ikke noe tvil om ettersom mange trenger bare å sende e-post, gå på nettbank, skrive og Facebook. Sluttbrukere vil aldri endre situasjonen ettersom det er bedrifter (store og små, til enmannsforetak) som sitter med penger og makten slikt sett. Linux må først og fremst være nyttig for bedrifter utenom serverområde, og da er det snakk om hvor mye tid man bruker på å sette opp noe nytt, lære seg noe nytt og være effektiv. Det er ikke snakk om mange timer for før gratis programvare (som man ikke kan) koster mer rett og slett for at man ikke kan være like effektiv.

  9. Syns det er spennende å lese at folk ber at man skal lete etter maskinvare som støtter operativsystemet og ikke omvendt. Det er interessant lesing der Linux-folket syns at brukerne skal tilpasse seg operativsystemet og ikke omvendt. Enhver person som har jobbet med en eller annen form for brukerstøtte vet at det er ille nok for folk å installere ting i Windows. Folk reagerer med tanken "hvorfor må jeg gjøre det?" hvis man ytrer kommandolinje eller terminal, og i deres verden er intet svar godt nok. Pek-og-klikk, for alltid, folk leser ikke dialogbokser og da kan man heller ikke forvente brukere til å skrive kommandoer heller.

  10. Spiller gjerne nye spill som har single-player eller gamle gode klassikere. Nye multi-playerspill er for det meste irriterende ettersom man trenger å bruke litt ekstra tid for å vedlikeholde hvor god man er, det er for mye investering når man har så mye ellers å gjøre.

     

    Selv spiller jeg gjerne gjennom Baldur's Gate 2, The Settlers (1'ern!) og tar en runde med Quake 3. Spilte veldig my WoW, men den tiden er over, ikke et snev av entusiasme som man en gang hadde i vanilla.

     

    Ser gjerne på folk som spiller SC2, MLG, GSL osv. er utrolig artig, men å sitte seg ned for å spille blir gjerne for mye investering. På grunn av alt man gjør har man en tendens til å bli middelmådig i mye, og tviler på at det er de fleste som liker dette. Personlig ønsker jeg å være veldig god i noen ting, og jo flere spill man har å forholde seg til (for ikke å snakk om jobb, sosiale aktiviteter osv) blir det verre.

     

    Har bestemt meg for å ikke kjøpe flere bøker, nye spill eller prøve noen nye ting på en stund. Ligger en del bøker og spill på hylla, og noen ganger må man tvinge seg litt for å starte. Kanskje man må innse at man har gjort en feil og kjøpt for mye, noen ganger må man innse at man burde prøve før man gir opp. Da man var yngre var det nok enklere å bli hektet på spill, som gjorde at man opparbeide en vane til å spille. Når dette ikke lengre er tilfelle blir det en del vanskeligere å gjennomføre spillene man kjøper.

  11. Apple har antakelig en tendens til å konkurrere internt og bestemme seg for å satse på de som vinner der. Andre selskaper har en tendens til å konkurrere med seg selv på selve markedet i form av flere modeller uansett om det gjelder datamaskiner eller mobiler. At Apple eliminerer å konkurrere mot seg selv før de kommer til markedet er antakelig avgjørende for deres suksess. Mangelen på innovasjon, ekte eller ikke, stammer nok ikke fra et problem i forhold til mangfold.

     

    Har brukt Mac og PC om hverandre i over flere år nå og er rimelig fornøyd med begge. Men uansett hvor mye jeg bruker en Mac blir jeg irritert over måten vinduer flyter overalt og alt føles mer rotete ut enn i Windows. Min bærbare MBP er jeg veldig glad i, men bare så lenge jeg unngår å gjøre for mye på en gang, og selv med en ekstern skjerm føler jeg at rotet kommer fort. På Windows går det fint med alskens vinduer. Gamle vaner er uansett vond å vende.

  12. Hei!

     

    Har en Acer 7720Z som var treg og ble formatert og reinstallert (ren install) til å kjøre Windows Vista som den kom med. Batteriet dør når jeg spiller av video eller noe som trekker fra skjermkortet. Hvis jeg bare surfer enkelt på internett uten strøm kan den vare i over en time, mens fem minutter video på 100% batteri er alt borte og den går i dvale.

     

    Den har Dual Core 1.73GHz, 2GB RAM, 32bit Vista og innebygd skjermkort fra Intel via 965Express chipset. Driverne som er installert kommer fra Acer selv, men har prøvd å laste ned nyeste driver fra Intel direkte uten at det hjalp. Noen tanker på hva jeg kan gjøre?

     

    EDIT: Dette var ikke noe stort problem før reinstall.

×
×
  • Opprett ny...