Gå til innhold

XaTrIx

Medlemmer
  • Innlegg

    195
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av XaTrIx

  1. Hørtes ut som influnsasymptomer ja, men det er vanskelig for oss på forumet å avgjøre om det er svineinfluensa eller ikke. Det bør du vel få testet.

     

    Litt vanskelig å få det testet nå? Har vært symptomfri i 4 måneder ;p Trodde aldri det kunne være svineinfluensa når jeg hadde symptomene da det var så mye hysteri rundt det og tenkte du var på dødens rand om du var smittet.

  2. Hei

     

    Var på ferie til Florida i sommer. Var syk midt i oppholdet i ca 4 dager.

     

    Dag 1 - Helt frisk om morgenen. Ettermiddag: Kvalme, uvell og litt nedstat allmenntilstand. Kveld: Vond hals, mistet stemmen, uvell.

    Dag 2 - Vondere halse, men lite hosting. Veldig sliten og trøtt. Fryser lett.

    Dag 3 - Samme tilstand som dag 2, men også vondt i hodet samt litt muskelsmerter. Kjøper termometer, måler temperaturen til rett over 39° C. Er hos lege, får utskrevet antibiotika og kortison.

    Dag 4 - Kortison ser ut til å hjelpe, har fått stemmen tilbake, fremdeles sår hals og slim. Litt berre allmenntilstand.

    Dag 5 - Mye bedre.

     

    Kan dette ha vært svineinfluensa? Er jeg immun mot svineinfluensa nå dersom jeg har hatt sykdommen?

  3. Hei

     

    Har lyst å bytte ISP, men lurer på om jeg har noen rettigheter vedrørende epost-adressen som er tilknyttet abonnementet? Har jeg noe formelt krav på å videresende epost til en ny epost adresse, eller kan den gamle ISPen slette mine epost/stenge kontoen den dagen kontrakten løper ut?

     

    mvh

  4. Er for tiden i en situasjon hvor jeg kun har èn oppgave å jobbe med, når jeg vil på døgnet. Har ingen skole, jobb eller andre obligasjoner. Har alltid slitt en del med trøtthet ol. og lurer derfor på om jeg kan forbedre dette ved å justere døgnrytmen min.

     

    Har lest en del om forskjellige døgnrytmeforstyrrelser. Forsinket søvnfase, ikke-24-timers, osv..

     

    Hvordan kan jeg gå frem for å finne min egen kropps naturlige søvnrytme? Er det nok å bare legge seg når en føler seg trøtt og ikke bruke vekkerklokke? Har en mistanke om at jeg kommer til å sovne senere og senere helt til det er helt snudd om :S Noen som har noen tanker eller erfaringer?

  5. Hei

     

    Mangler nærlys forran på venstre side. Etter å ha skiftet til ny pære fikk jeg lys i den heller.

     

    Ved nærmere ettersyn ser jeg at kontakten har eiret og ser ikke helt bra ut.

     

    Har prøvd å skrape nedi med sandpapir og hatt på noe batteripolfett for å hindre videre eiring, men får fremdeles ikke lys. Har fått lys ved et par anledninger etter å ha satt i kontakten, så det ser ut som det bare er dårlig kontakt.

     

    Er det noen som har noen tips om hvordan jeg kan løse dette uten å kjøpe ny kontakt? Er batteripolfett isolerende, slik at dersom jeg tar på for mye vil dette forhindre kontakt?

     

    På forhånd takk for svar.

  6. Er ikke alle 4wd biler som er glad i et hjul med ulik dimensjon som f.eks et reservehjul. Det kan gnage godt på differensialen hvis du har diff sperre, brems, permanent e.l

     

    Dekkene har forskjellig rullelengde. Ruller du begge dekkene 1 runde bortover kommer det ene lengre enn det andre. På tørr asfalt vil dette gå og slite på diffen hele tiden. På glatt underlag kan de begynne og rulle hver sin lengde. Enten vil et hjul spinne eller så går det andre og bremser. Du mister veigrepet og bilen er farlig og kjøre for og si det rett ut.

     

    Hvis den begynte og vingle etter at du satt på reservehjulet har du svaret. Bytt diff. olje også. Sikkert greit med spon inni der.

     

    Skal du ha nye dekk f.eks 2 bak må dem ha lik dim som de foran. T.o.m utslitte dekk foran og nye bak kan være nok til at det begynner og synge i senterdiffen. Noen 4wd er veldig følsomme.

     

    Ulyden i rattet er sikker bare noe grus inni blinklys bryteren eller strømoverføringen til hornet. Demonter rattet. Rens alt bak der og saus det inn med fett. Aldri trengt og bruke avdrager for og få av et ratt.

     

     

    Takk for utfyllende svar :-)

     

    Jeg var på verksted med bilen i dag. Byttet olje i bakre differensial + "fördelningslåda" som visstnok også var fremre differensiel eller noe. Høres det rett ut? :p Olja i den sistnevnte var visstnok vanlig å skifte som del av 30000km's interval på en del biler, så det var visst ganske bra for bilen uansett å få den byttet.

     

    Betalte 1850 SEK som etter dagens kurs tilsvarer rundt 1500 NOK. Var det en fornuft pris for jobb+olje?

  7. Hei

     

    Jeg kjøpte meg et støt- og vannsikkert kamera; Olympus 850 SW. Dette kameraet ble uhelidvis mistet i bakken her om dagen. Dette førte til en liten bult i det ene hjørnet, som igjen fører til at en luke ikke kan lukkes skikkelig igjen, og som fører til at kameraet ikke lenger er vanntett.

     

    Fallet var fra omtrent 1.2 meters høyde fra en hylle. Kameraet skal tåle fall fra opptil 1.5 meter. Er dette noe som er dekket av garantient? Hvilke rettigheter har jeg? Har enda ikke tatt kontakt med forhandler, men lurer på hvordan det går dersom dem er vanskelige, det blir jo ord mot ord. Jeg kan ikke bevise at fallet var fra under 1.5 meters høyde..

  8. Vel. Tror det løste seg ved å spraye inn en del 5 56 inn hvor jeg kom til.. Får satse på at ikke rattet detter av på motorveien eller noe :p

     

    Tror de lydene har komt sakte, men at jeg ikke la merke til dem før det var noe annet galt med bilen. :O

  9. Hadde vel egentlig ikke vært så utrolig bekymret over lyden i utgangspunktet, men siden det kom rett etter kjøring med reservehjulet..

     

    Har hørt historien om man kjører på forskjell dimensjon forran/bak på firhjulstrekkere så kan en ødelegge bilen.. og så ble jeg bare litt redd reservedekket var av en feil dimmensjon eller noe, så hele bilen var forskrudd og måtte kondemneres :p

     

    Reservedekket er en del smalere enn vinterdekkene som er på de andre..

  10. Takk for svar.

     

    Kan dette være noe alvorlig? Det er ingen brå, metalliske, dunke- eller andre lyder. Det er kun denne relativt lave skrapelyden fra selve rattet. Jeg lurer på om det skulle være trygt å kjøre bilen rundt? :o

     

    Og er det normalt at bilen vingler fra side til side når en kjører med reservehjul? :O Om enn noe skulle være feil så skulle en vel tro at den kun skulle trekke til èn side?

  11. Har en Mitsubishi Lancer 1.6 GLXi 4WD fra 94 som jeg har litt problemer med.

     

    Måtte hive på reservehjulet på høyre side bak i går. Når jeg var opp i ca 80-90km/t begynte bilen å vingle fra side til side. Ikke alvorlig, men merkbart. Stoppet da kjøringen og sjekket at alt så bra ut.. Fortsatte kjøringen i litt lavere hastighet da vi skulle hente noen på en flyplass..

     

    Når jeg da var hjemme igjen merket jeg en slags skrapelyd i rattet. Det høres ut som lyden kommer fra selve rattet, innenfra der hvor rattet er festet i ett eller annet :p Det er som en slags plastikk- mot plastikk lyd, med kanskje litt sand i mellom. Ikke veldig høy, men merkbart.. :O Kan også føle det i selve rattet.

     

    Lyden er der uansett rattposisjon (0, 30, 60° osv..). Både under tomgang, eller med tenningen helt av. Har kontrollert nivået av servovæske, det er helt normalt.

     

    Det virker som kjøring med reservehjulet har trigget dette problemet med rattet. Hva kan det være? Kan dette være tegn på noe alvorlig, eller er det bare "kosmetisk"?

     

    Takk på forhånd.

  12. Hei

     

    Fant ut at jeg kunne laste ner programmer gratis på nytt rett fra iPhone.. Så da er det problemet løst.

     

    Men lurer fortsatt på hvem som har support for telefonen.

     

    Er det noen lover eller rettigheter på support for produkter? Eller er det kun dersom det er noe direkte galt med produktene en har krav på hjelp?

  13. Hei

     

    Har skaffet meg en iPhone 3G 8 GB m/ iTalk small abonnement.

     

    I dag den 27.10.08 ringte jeg til Netcom for å bryte abonnementet. Noe som gikk greit. Etter frem og tilbake med gjenopprettninger på telefonen og noen timer senere fikk jeg omsider mitt Onecall-simkort til å virke i telefonen, men alle mine programmer var forsvunnet.

     

    Hvordan kan jeg få tilbake mine programmer? De var kjøpt på app-store rett fra telefonen.

     

    Ringte Netcom da jeg tolket apple sine sider slik at det var den trådløsoperatøren som hadde lisens til å selge telefonen i ett land som hadde ansvar for brukerstøtte. De prøvde å forklare situasjonen, og så spurte om et telefonnummer. Så snart han hadde fått tastet inn nummeret på datamaskinen og så jeg ikke var kunde lenger skiftet tonen brått.

     

    Konsulentet fortalte at jeg ikke hadde rett på support siden jeg ikke var kunde hos dem. Spurte om det var de som hadde kundesupport for iPhone i Norge, og det var det.

     

    Det jeg lurer på nå er hvem jeg har å forholde meg til dersom jeg får problemer med telefonen. Er det kun butikken jeg kjøpte den hos som kan hjelpe meg? Hva hvis butikkkjeden går konkurs og jeg får et HW problem?

×
×
  • Opprett ny...