Gå til innhold

x1138

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av x1138

  1. Folk bør huske på at CPU'en har veldig mye å si på ytelsen i spill. Synes ikke du skal bekymre deg alt for mye med tanke på ytelsen. Prosessoren din er blandt de bedre på markedet og til den prisen kan du bare slappe av. Du kan du jo bare oppgradere til et bedre skjermkort etter hvert hvis du synes ytelsen blir for dårlig. Jeg oppgraderte akkurat fra en Athlon 64 3200+ til Core 2 Duo E6600 og ytelsen i quake3 gikk opp nesten 90%. Også i world of warcraft var det et merkbart ytelses hopp. Kjører forresten med et geforce 6800 128MB agp kort. Sjekk i det minste ut ytelsen før du bestemmer deg for å gjøre noe mtp. et evt. skjermkort bytte.

     

    Lykke til.

  2. Hei, jeg vet ikke om dette er relevant men nevner det uansett. Er det en SATA disk du har? Gunnen til at jeg spør er at jeg klarte mirakuløst å korslutte min (ikke spør hvordan), og opplevde da at maskinen "levde" ca. 1sek før den stilnet helt. Da jeg prøvde å trykke på power knappen igjen, funket ingenting. Da jeg derimot nappet ut strømmen og ventet til dioden på HK hadde slått seg av koblet jeg til strømmen igjen og fikk startet den... men kun for 1 sek igjen.

    Poenget mitt er vel at det kan være en defekt disk. (Har en dårlig vane av å gå rundt grøten :blush: )

  3. Hallo,

    Først her er systemet mitt:

     

    Core 2 Duo E6600

    ASRock 775Dual -VSTA

    Corsair xms3200 [1*1024MB]

    xfx GeForce 6800 128MB

    Antect NEOpower 480W

    Samsung SpinPoint P120 250 GB S-ATA

    MS Windows XP pro SP2 [alle oppdateringer]

     

    Det som er nyinnkjøpt her er hovedkortet og cpu'en.

    Har formatert hardisken, installert windows og all oppdateringer.

    Problemet er rett og slett at maskinen fryser veldig ofte.

    Gjerne når jeg åpner ett program, åpner en internett side, vad avlutting av program/spill, ved avslutting eller pålogging av windows.

    Jeg kan ikke skjønne hvorfor dette skjer. Jeg har sjekket temperaturene på både hovedkort, cpu og chassis, men alt ligger langt unna hva som er uforsvarlig, cpu under 50c og hovedkort under 40c. Det skjer ikke hver gang jeg åpner programmer eller internett, men veldig ofte. De ganger den fryser så er det no den gjør, enten ved avlutting av noe eller ved oppstart, ihvertfall ved at den jobber. Har ikke vært vitne til at den fryser uten av jeg har startet noe, altså ikke ved idle. Siden jeg fikk cpu'e for 3 dager siden har maskinen fryst ca. 30 ganger og dette begynner å bli temmelig latterlig. Jeg har satt samme en god del maskiner i mitt liv, men aldri har jeg hatt slike problemer, selv ikke med gode gamle windows 98. Ikke det at jeg er ny til xp, men -98 var jo ikke verdens mest stabile OS, bare for en sammenligning.

    Min første tanke var at det kunne være hovedkortet, siden det er ganske billig, men grunner for at jeg nettopp valgte dette var pga. støtte til DDR, DDR2 og AGP og PCIe.

    Noe som også bør nevnes er at jeg opprinnelig hadde 2 stk minne brikker [samme modell og størrelse] men den ene ble aldri funnet i BIOS. Etter noe feilsøking viser det seg at den er defekt. Den lar seg ihverfall ikke finne i BIOS.

    Har også stress testet den blikken jeg har i nå ved kjøring av memtest. Har latt den få kjøre i ca 2-3 timer 950% uten å finne noen feil, så jeg tror denne er helt ok.

     

    Som sagt begynner dette å utvikle seg til en farsje og jeg kan ikke fatte og begripe hva som kan være feil.

     

    Noen som har god erfaring på dette området og kanskje kan komme med noen tips?

     

    All tilbakemelding er høyst velkommen.

    Takk.

  4. Hadde vært fint bromlefar om du kunne si hva slags maskin du har; cpu, hovedkort, ram og hva slags operativsystem du kjører eks. windows xp, 2000, Me, 98?

    Hvis du får den samme feilmeldingen anng. BASS.EXE skulle jeg tro det er snakk om virus, men jeg sjekket litt på google og fant ikke noe annet enn at det kan være en programfil til et spill :hmm:

    Får du mulighet å skrive ned hele feilmeldingen du får hadde det vært toppers :thumbup:

    Vet ikke hvor mye du kan anng. feilsøking på datamaskinen, men hvis du har en annen maskin eller du kan låne en maskin av en venn/familie hadde jeg stukket innom www.download.com og søkt etter et antivirus program der du kan bruke en oppstarts diskett for sjekking av maskinen din.

    Dette kan likevel skyldes en driver feil, ikke nødvendigvis virus. Hvis du har din windows cd, (hvis det er windows XP du har) kan du boote denne og kjøre en reperasjon av xp. Jeg vil uansett anbefale deg å kjøre en virus sjekk før du prøver dette!

    Har du forresten lagt inn noe programmer eller spill de siste dagene? Hva med ny maskinvare; lydkort, skjermkort, nettverkskort osv?

     

    -x1138

×
×
  • Opprett ny...