Gå til innhold

Erik J. Nilsen

Medlemmer
  • Innlegg

    1 911
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Erik J. Nilsen

  1. Rett og slett fordi dette ikke gir lavere varmeutvikling. Strømmen gjennom brikken er den samme, og varmen som generes er den samme, eneste forskjellen vil være at "tom-rommet" blir en isolator, som potensielt vil kunne øke varmeutviklingen enda noe da det er mer "masse".

     

    Grunnen til mindre brikker, tettere struktur etc henger sammen med at de samtidig kan senke strømmen som går gjennom brikkene, derav minske varmetapet.

  2. Det er jo en morsomt konsept i og for seg, men kan tenke meg at rent driftsavhengig så er det en del utfordringer. Nøyaktigheten av arbeid på metallet, for ikke snakke om metallet i seg selv og elektronikken som hører med.

     

    Det gir også visse større utfordringer med tanke på servere/datasenter. Hot-swap av deler som er boltet rett på CPU høres bare skummelt ut.

     

    Det er også viktig å huske at selv om viften er mer stillegående og effektiv, så er varmen kasta rett ut i omgivelser, så den må jo "vekk" på et vis, og da går ofte vinning opp i metall-spinnen :D

     

    PS: Mimre tilbake til gode gamle overklokking.no dager ja ;) Fasekjøling, hjemmemekka vannkjøling og åpne pc kabinett med brent frostveske lukt... mmmmmmmm....

  3. Fin test Pritorian  :thumbup:

     

    Men savner litt Pcmark og kanskje en til gpu benchmark. 3dmark06 er vel ganske begrenset av både GPU og CPU på dette oppsettet.

     

    Eller kanskje delt opp både cpu poeng og totalpoeng i 3dmark06 i testbenken?

    9270499[/snapback]

     

    Hei, skal se om vi kan dele det opp og muligens legge ved PCMark om vi får tak i en lisens :)

     

    Angående linux-støtte så hadde det vært svært interessant å vite om dette trikset fungerer på dette hovedkortet. Kan jo håpe på at testrigget ikke er tatt ned enda...  :)

    9270560[/snapback]

     

    Skal prøve å se på dette i kveld. Riggen er tatt ned, men jeg trenger å teste litt minne i løpet av uken uansett :)

×
×
  • Opprett ny...