Gå til innhold

goodygoody

Medlemmer
  • Innlegg

    113
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av goodygoody

  1. GPS'en blir ikke slått av/på av slider'n, men av et eller annet program som ønsker lokasjonsdata. Så lenge programmet kjører i bakgrunnen så er GPS'en også aktiv. Derimot for å få best mulig mottak anbefales det å ha slider'n oppe så tastaturet vises (grunnet plasseringen til mottageren).

     

    For å få kartet til å rotere i forhold til retningen du går/kjører, må du aktivere/betale for den ekstra navigasjonspakken. Ellers vises kartet statisk ved at nord er opp og sør er ned...

  2. Fikk min Nokia N95 idag :)

     

    Jeg lastet ned kart med Nokia Map Loader, men fikk bare opp at minnekort ikke var tilgjengelig, så aner ikke hvor den lagret men. Jeg får opp kartet, og den ber meg skrive inn nettverkskoden min, gjorde det og det er ok. Men utenfor huset spør den og om det, men den finner kart om jeg trykker avbryt på det med å finne hjemme nettverk, skal den spørre om det? Og virker den sånn ute om jeg trykker avbryt på dette?

    9425545[/snapback]

    Gratulerer! Den vil alltid være tilkoblet internett sånn just in case, med mindre du går i innstillinger og nekter dette. Der setter du også hvilken tilkobling den skal bruke. WLan har rimelig begrenset rekkevidde utenfor huset...kanskje en idé å bruke UMTS? Men så lenge du har forhåndsinstallert kartene så skal det ikke være nødvendig å være koblet til internett for å se gatene.

     

     

    Denne tråden er så uendelig lang, så jeg beklager om jeg har oversett dette spørsmålet her, men er det noen som har fått problemer med N95 etter oppdatering til 12.0.013?

    9426137[/snapback]

    Jeg kjenner meg ikke igjen... Det er ikke et eller annet buggy program du har installert i etterkant?

  3. Kjempe bra, tusen takk... Gleder meg til å prøve denne mobilen idag, kanskje fikle litt mens den lader eller er ikke det å anbefale? Kan jeg eks laste ned kart for sør norge? trenger i grunn ikke nord og noe mer enn norge ihvertfall, kanskje kanskje sverige. Tar dette stor plass på kortet?

    9397181[/snapback]

    - Bare å fikle.

    - Norge er vel nå kun tilgjengelig som én nedlasting. Kun større land er delt opp i ulike provinser.

    - Tar opp noen Megs med plass, men ikke så mye. Du ser størrelsen i MapLoader.

     

    Du må huske å starte Kart programmet én gang med minnebrikken plassert i telefonen slik at programmet for opprettet en spesiell mappestruktur på minnekortet. Ellers vet ikke MapLoader hvor den skal lagre data. Men det får du sikkert beskjed om.

  4. Har ikke noen plass å sette kortet på min laptop, men kan det lastes ned og lrgges inn via pc suite? og evnt hvor lastes kartene fra? 3g koster vel penger, men er vel det jeg bruker når gps er på?

    9396721[/snapback]

    Joda, du kan koble til telefonen med USB og laste direkte ned i telefonen. Men all erfaring tilsier at dette tar mye lengere tid. Mulig dette har bedret seg. Du bruker eget program, MapLoader for dette.

     

    GPS signalene kommer ikke fra telenettet men direkte fra satellitter og deiser i bakken, med mindre du har din mottaker innebygget i N95'en stående i veien som registrer disse signalene. Med andre ord, du trenger i utgangspunktet ikke være koblet til noe som helst for at GPS'en skal fungere. Grunnen til at den vil koble seg til telenettet er for å eventuelt få oppdaterte kart, hjelp for å kunne lokalisere deg raskere eller hjelp til å beregne ruter.

  5. Bare lurte på om kartene var gratis og evnt det å bare koble seg opp og se om det funker, kommer ikke bruke det mye, tenkte bare prøve å se om det stemme hvor jeg er om jeg eks skrur den på om jeg er i byen osv, se om den følger der jeg evnt er og går.

    9396368[/snapback]

    Når det gjelder hva som koster med tanke på GPS bruk så ikke vær bekymret for å få en uventet regning. Bare slå deg løs. Du får ikke bestilt disse tilleggene ved et uheldig tastetrykk. Du må gjennom godkjennelser av avtaler, velge produkter og betalingsmåte. God tid til å oppfatte at obs, dette må jeg visst betale for...

     

    Det du imidlertid skal være oppmerksom på er at kartene i Maps/Kart programmet ikke er forhåndsinstallert. Det som da skjer ved første gangs bruk er at GPS'en finner din posisjon og laster ned kart for området du befinner deg i. Dette gjøres da trolig over 3G nettet hvis ikke du har spesifisert noe annet, og dette koster. Så en god idè er å laste ned kart på forhånd via PC'n direkte til minnekortet.

  6. Får vel min mobil imorgen tenker jeg, tenkte legge inn sportstracker på den bla, noen som kan fortelle meg litt om den? Koster den penger å bruke osv? Gps er noe man må betale års pris for? Leste på Din side dette ihvertfall, men den testen er jo gammel, kanskje noe nytt siden da

    9394377[/snapback]

    Det som koster er aktiv stemmestyrt navigering, en tilleggspakke i programmet Maps/Kart. Alt annet er gratis.

  7. Da var denne bestilt, bestilte med 1GB minnekortt. Kjøpte på MPX, nå nettopp klokka 10. Bestilte med frakt på døren mellom 17-21, noen som har peiling på om den kanskje kommer idag eller evnt kommer den imorgen? Om noen har erfaring med dette

    9389618[/snapback]

    Bare vær gla du ikke bestilte fra Komplett.no hvis du vil ha varer raskt. De er totalt udugelige om dagen og jeg oppfordrer alle til å velge alternativer. Var særdeles off-topic, men godt å få det ut.

  8. det problemet er utbedret så de tlf som blir produsert nå skal ikke ha slark. Og som du sikkert har fått med deg, så er det gratis å fikse slarken om du skulle ha kjøpt en tlf med denne svakheten. Går på garantien.

    9367407[/snapback]

    Jeg har vært og byttet slider. Gratis ja, men hjalp ikke noe som helst. Får prøve igjen siden.

     

    Lurte på en ting angående det med slideren. Må dette gjøres der man kjøpte telefonen, eller kan man ta det på hvilken som helst butikk?

    9367859[/snapback]

    Reparasjon gjøres hos en autorisert servicebutikk.

  9. Imorgen leverer jeg min N95 på Nokia Store ByPorten, orker ikke slarkinga lenger.

    Min drar seg opp når jeg drar min opp fra lomma som er utrolig irriterende, og så føler jeg at det ikke er så bra byggekvalitet når slarkinga er der.

    Er det noen som har levert den inn og fått den bra og den blir ikke slarkete fort igjen?

    Jeg hentet min igår etter et par dager på verksted. Hadde byttet både slider, taster (skrapet opp av slideren) samt volumknappen. Fikk alt på garanti, men slideren er ikke noe bedre i det hele tatt. Den er akkurat som da telefonen var ny. En god del slark. Så da bærer det vel på verksted igjen om en stund. Var det noen som sa at Nokia hadde utbedret slideren? Det har isåfall ikke nådd vestfold ennå :hrm:

  10. Var på nippet til å handle et slikt tastatur før vi dro på ferie, men ble ikke noe av. Minnes å huske det også var dyrere da. Etter den fine anmeldelsen ble det straks interessant igjen!

     

    Har nå forøvrig levert inn telefonen for å rette opp slark-problemer og litt til. Veldig spent på om hvor mye bedre det blir...

  11. Helt enig med deg Chivas!  :thumbup:

    9272761[/snapback]

     

    må si meg enig jeg å.

    9272769[/snapback]

    Henger meg på, jeg også. Veldig enig. Et spørsmål angående dette IMEI nummeret...er dette noe jeg selv må sørge for å ha skrevet ned, eller finnes det allerede i et eller annet register hvor man kan søke når uhellet er ute?
  12. Da jeg tok satelittlock første gangen, hadde jeg ikke lastet inn noen kart eller noe, men den klarte å finne veier og alt mulig av seg selv. Derfor lurer jeg også litt på hva som er forskjellen på dette og det kartet som jeg da laster ned?

     

    Er ny med gps så trenger litt hjelp

    Da ville jeg tro at telefonen hentet kartet selv rundt den aktuelle GPS posisjonen. Du kan jo ta en titt i trafikk loggen og se om det var mye nedlasting den dagen. Men det er slik det skal fungere, dette. Maps sammen med servere på nettet skal samarbeide slik at brukeren har alt tilgjengelig til enhver tid. Men store kart er mest fornuftig/raskest å laste ned på forhånd direkte til minnekortet med en minnekortleser og ihvertfall ikke belaste UMTS nettet og lommeboken for dette...
  13. Jeg kjøpte min n95 i går, og tror jeg har gjort alt det man skal gjøre for å få gps'en til å funke. Det eneste er at når jeg fjerner USB-kabelen etter å ha lastet ned "Smart2Go Maploader" og det kartet jeg skal ha, så står det at noe kan ha gått tapt siden jeg tok ut kabelen. Men ingenting kan ha gått tapt, for når jeg sjekker minnekortstatusen så har jeg brukt så mye plass som kartet tok.

     

    Så det jeg lurer på er, har jeg kartet på mobilen nå? Eller er det noe jeg har glemt eller må gjøre?

    Du finner fort ut om du har kartet eller ikke når du zoomer deg inn på landet... Sannsynligvis er alt i orden.

    Et annet spørsmål er, vil det koste penger å bruke gps'en når jeg da får lastet inn kartet?

    Etter det jeg erfarer så ønsker Maps programmet å være koblet til Internett av to grunner; hente nye kart/oppdatere gamle eller søke hjelp for å beregne ruter hvis ikke den klarer det selv. Med mindre du ikke har lastet ned kart på forhånd er ikke dette store kostnaden i datatrafikk. Ellers når det gjelder hva som koster så tar du et hint når du må trykke "Godta" for vilkår og angrerett og deretter taste inn VISA kortnummer :) (gjelder navigasjonsoppgradering)

×
×
  • Opprett ny...