Gå til innhold

amateur

Medlemmer
  • Innlegg

    88
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av amateur

  1. Ang tele-zoom, ville tatt med 70-200/4L, også den veier halvparten av 2,8L, tåler en støyt, samt at den gir bedre bilder enn 70-300DO IS. (evt ta med en 1,4x extender)

     

    Ville også lagt igjen 50/1,4 - det blir for mye å ha med fordi 17-85IS vil nok dekke det meste du trenger på turen.

  2. Takk!

     

    Minne 380mb OK? eller må jeg "sløse" for å kjøpe mere gammel SD-RAM...

     

    4 HD i raid 0+1 høres bra ut, men litt over mitt budsjett.

     

    Har 1 seagate 120gb PATA til WindowsServer2003, og har to 320gb WD SATA til filer, som forsåvidt kan speiles, men da vil jo begge stå å gå 100% av tiden.

     

    Hadde tenkt å la den ene gå i dvale når ikke i bruk - og være en ren backup av første.

    Meningen er da at levetiden blir dobbelt så lang på diskene? eller har jeg misforstått...

    :dontgetit:

  3. Har lest endel liknende poster, men blir ikke helt klok...

     

    Skal sette opp en WLAN fil-server hjemme. Den skal benyttes til flac/mp3-musikk som skal streames lokalt, samt til back-up av MineDokumenter fra hoved-PC, og eventuelt lagring av filer/filmer som benyttes sjeldent. Går for Windows Server 2003.

     

    Har et par pc'er liggende som jeg tenkte å plukke deler fra, en PIII 1,0ghz og en Athlon XP1600+. 380mb SD-RAM i en skuff.

     

    Hvor mye kreves av ressuser i en slik fil-server? Holder det med 1,0ghz'en?

     

    :hmm:

  4. Ønsker å bruke en Switch med QoS (zyxel 108, testet på www.itpro.no) til min IP-telefon. Poenget er at Switchen med sin QoS på 2 av portene (båndbredde-kontroll) skal gi prioritet til IPtlf for å unngå hakkete lyd. Er usikker på hvordan dette skal kobles opp mot mitt nettverk som er slik idag:

     

    WAN - ROUTER - PC/IP-tlf/printer

     

     

    kobler jeg router og IPtlf i switch slik:

     

    WAN-SWITCH-IPtlf

    .................... -ROUTER - PC/printer

     

     

    eller setter jeg bare switchen mellom router og enheter:

     

    WAN - ROUTER - SWITCH - PC/IPtlf/printer

     

     

    hvem deler ut de lokale IP-adressene i såfall?

     

    :blush:

  5. Har TwinMos PC3200 dual channel kit 2 x 512mb i hovedkort A7N8X Deluxe 2.0 som støtter dual channel. Det er ett tredje minnespor ledig på hovedkortet og jeg tenkte å kjøpe en 512 brikke til fra TwinMOS kr 380, slik at jeg får 1,5gb ram. Men denne vil jo ikke matche de 2 andre.

     

    Vil dette gi vesentlig dårligere ytelse, eller vil de ekstra 512 kompensere for dette?

     

    Alternativt må det jo bli 2 x 1024mb som koster 2000,-....

    :hmm:

  6. 350D er et skrøpelig lite plastkamera med et objektiv som står i stil for folk som liker skryteverdier, samt ser seg blinde på tester. Skal du ta bilder, eller skal du fotografere? Trenger du et knipsekamera eller et verktøy?

    5065701[/snapback]

     

    Vel, selv om jeg ikke ville bruke så sterke ord, er det et faktum at "entry-level" kameraer som 350D og D50 ikke er bygget for å tåle mye. Plast eller ikke plast har derimot ikke så mye å si - et kamerahus som det "gamle" filmbaserte EOS 3 er for eksempel utført helt i plast, men byggekvaliteten både inni og utenpå er lysår over 350D.

     

    Generelt anbefaler jeg alle som er interessert i å fotografere, og ikke bare knipse, å velge en modell over de aller rimeligste. Forskjellen er stor, hver enkelt komponent er mer solid laget i de bedre modellene, og du får mer glede av kameraet når du bruker det. Jeg vil bestemt også mene at du tar bedre bilder når du føler at du har et skikkelig verktøy mellom hendene.

     

    Ofte hører man at "det er bedre å kjøpe et så billig kamerahus som mulig, og i stedet legge penger i objektivene." Men når forskjellene er så store som tilfellet er, så må man etter min mening tenke også på kamerahuset og heller være litt tålmodig når man bygger opp sitt speilreflekssystem. Tar man bare tiden til hjelp, får man råd til slutt.

     

    Poenget er at den som legger litt tid og energi i hva han eller hun gjør, vil få mer glede ut av kvalitetsverktøy.

    5094847[/snapback]

     

    Ansel Adams tok bilder med det utstyret som evt lå i bilen eller han hadde for hånden. Mange mesterverk ble foreviget med alt annet enn det dyre primærutstyret.

     

    Men ja, det er klart at feelingen av proff utstyr kan gjøre utslag i entusiasmen og motivasjonen for å komme seg ut, og vil kunne gjøre det lettere å oppnå de beste resultater.

  7. 350D er et skrøpelig lite plastkamera med et objektiv som står i stil for folk som liker skryteverdier, samt ser seg blinde på tester. Skal du ta bilder, eller skal du fotografere? Trenger du et knipsekamera eller et verktøy?

    5065701[/snapback]

     

    Du lever opp til navnet ditt.

    ...

    5070782[/snapback]

    Ditto...

     

    Ta deg en tur i skogen "fanboy". :tease:

     

    Poenget mitt var at mange leser seg blind på tester og kjøper 350D for det er så "trendy" kamera blitt. Og det har jo 8Mpix! Da er det jo et bedre kjøp enn D70 som bare har 6.1 :thumbdown: . D70 er i hvertfall noe som tåler litt juling. 20D tåler antagelig mer.

    5071548[/snapback]

     

    D70 er faktisk laget av akkurat like 100% plastikk som 350D...... :)

  8. Etter mye tenking, lesning på nettet og prat med forhandlere ble jeg bevisst på hva jeg faktisk var ute etter. Nemlig et relativt lite og brukervennlig speilrefleks. Det har jeg nå i 350D og er superfornøyd med bildene den gir meg.

    Jeg tror dette er ofte undervurdert. Tenk på ferieturen til Toscana hvor man gikk gatelangs å fotograferte, eller den den påska da vi gikk fra hytte til hytte - da er det jaggu godt å bære på noe lett. :thumbup:

    Ser ut som disse særdeles flotte bildene fra Toscana er tatt med D60...? Er det et lett kamera? Internkoden for 350?

  9. Ingen grunn til Ultra II på dette kameraet. Jeg har Sandisk Extreme. Problem at audio blir noe asynkront med bilde på video ved max-kvalitet. Problem løses med et raskt SD-kort. Ultra II og Extreme er fortsatt for tregt. Jeg merker ingen foskjell på Sandisk's standard SD-kort. Mulig at "Extreme III" er raskt nok, dette har jeg ikke kjøpt enda...

     

    På vanlig knipsing av bilder er det overhodet ingen hensikt med raskt kort på dette - for øvrig SUPRE - kameraet.

  10. Er også godt fornøyd med CP3700. Har forstørret opp til A4 uten problemer og med meget bra resultat, (men man kan da se antydning til korn).

     

    Bruker Sandisk extreme med 10mb/s; blir fortsatt lag på videofunksjon, dvs at lydsporet er bittelitt forskøvet, bildet er problemfritt. Det sies at enda hurtigere SD-kort fra panasonic er det eneste som hjelper.

     

    Brukte før billigste Sandisk-kort, merker ingen forskjell på det gamle og det nye extreme-kortet, og heller ikke med standard lexar-kort som jeg har.

     

    Blir meget bra bilder, har klipt og beskåret og forstørret litt, tross "bare" 3,2mp! Tviler sterkt på at man kan se noen veldig stor forskjell opp mot ixus400/430 (3,8mp).

     

    Men er forstørrings/klippe-behov stort ville jeg kjøpt et 5mp kamera. (sony p100/p150 f.eks)

     

    :!:

  11. olala! flott diskusjon! og meget bra engasjement.

     

    Jeg går for en A2!

     

    D70 er best, men alt for dyrt for en amatør som meg. Analoge speilreflekser koster jo bare rundt 4000,- m/linse jo....

     

    A2 er et meget godt komproiss!, og sikkert endel andre 8mp også.

     

    Sjekk ut www.luminous-landscape.com, de har en drøfting av A2 vs. DSLR (jada, de skrev at A2'en funket bra på en tre ukers eksperiment-tur i Spania hvor de ikke orket å drasse med kilovis/bagvis av utstyr. Masse bilder kan klikkes på også).

     

    Bare ikke glem at DSLR er suverent best, for de som har pengene og interessen!

     

    :D

×
×
  • Opprett ny...