Gå til innhold

Kasparf

Medlemmer
  • Innlegg

    86
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kasparf

  1. Frank Sinatra og Dean Martin - Me and My Shadow. Man får ikke en stiligere duett enn det! Den er fengende med flotte vokalharmonier og grisevanskelig å synge bra! Det er prøvd og funnet ut...

     

    Fant dessverre kun Robbie Williams versjonen... De er ikke helt på jordet, men jeg synes Rat Pack er mye bedre!! Williams og Wilkes har ikke de samme vokalharmoniene, men til deres forsvar, så er dette et konsertopptak og jeg har ikke hørt Sinatra og Martin ta den live...

     

     

    http://www.youtube.com/watch?v=BE8lL3YTVpM...feature=related

  2. Spennende debatt dette, hvordan definere forskjellige sjangere, hva er innenfor de forskjellige og hvor går grensene... Problemet er at det ikke finnes noe 100% fasitsvar! Musikk er noe som er skapt ved kreativitet, og så kan man i ettertid se på i hvilken grad musikerne har latt seg inspirere av andre og i hvilken grad de har greid å blande forskjellige uttrykksformer på en ny måte.

     

    Begrepet "pop" kommer fra "popular music" som på tidlig 60-tall ble definert som Shadows, Beatles, Elvis, Rolling Stones og lignende. I dag vil man si at fler av disse hører hjemme i Rock, Rock 'N' Roll, gammel-pop, eller kanskje pop-rock... Musikk utvikler seg og bygger som oftest på noe som har blitt laget tidligere, det popper opp (ikke noe ordspill her nei...) nye sjangere med jevne mellomrom og de fleste band "liker ikke å bli satt i bås". I dag er det mange som forbinder sjangeren pop med utrykk som masseprodusert, hjernedød og lignende (bare les foruminleggene her!). Klisjefylt er også et uttrykk som blir brukt, men ok, hva er en klisje? Det er noe som er brukt mye og dermed lett gjennkjennelig... Hvorfor er det brukt mye? Det funker tydeligvis!

     

    Er pop det samme som populær musikk? Hvis svaret er ja så er det ikke selve musikken som definerer sjangeren, men salgstall...

     

    Jeg liker ikke en streng sjangerinndeling av musikk, men man må jo kunne beskrive det man hører på en eller annen måte.

  3. Denne anmeldelsen gir inntrykk av at mannen har lagd et instrumentalalbum. Men det er vel ikke tilfelle?

     

    Nei, det er ikke et instrumentalalbum, men musikken stjeler veldig mye fokus! Kanye har som vanlig en del meget gode linjer, men det blir på en måte hverken mer eller mindre enn det man kunne forvente... For all del; Kanye er dyktig når det kommer til det tekstmessige, både på innhold og levering/flow, men på "Graduation" er det selve musikken (jeg føler det blir litt feil å kalle det "beats") som stikker seg frem!

     

    Jeg har alltid følt at Kanye er en "punchline-rapper", en som har et par utrolig gode rim her og der, men som må fylle opp låtene med litt dårligere rim... Man sitter kun igjen med punchlines, og ikke hele teksten etter et par gjennomhøringer. Litt vanskelig å forklare, men jeg håper folk skjønner...

     

    Tematikken er mye av den samme som før; "Jeg er kulere enn deg", forskjellige hverdagsproblemer og kristendom går igjen.

     

     

    Jeg ser nå i ettertid at jeg kanskje burde smettet inn et par linjer i anmeldelsen om dette, men jeg ble ganske overhvelmet av musikken!

  4. Orddelings feil florerer, SMS-språk blir vanlig i skolestiler (type oxo i stedet for også), de skriver skinn i stedet for kinn og kjerf i stedet for skjerf, de bruker lissom og andre latterlige ord stadig mer, de kan ikke grammatikken skikkelig engang!

     

    Hva mener dere om dagens ungdom?

    8548964[/snapback]

     

    Fei for din egen dør...

     

    Men ja, jeg er enig. En ting jeg virkelig ikke liker er at folk surrer med subjekts- og objektsform: Han/ham, hun/henne, osv. Dette er ikke bare et problem blant "ungdommen nå til dags", også folk som jobber i riksmedier skriver og sier feil.

  5. Jeg har kun hørt og sett den "Fever". Den var fantasiløs, men svært behagelig å høre på, samt en enkel og grei musikkvideo.

     

    http://www.emi.no/toneaaberge/video/

    8586090[/snapback]

     

    enig der... en hyggelig liten poplåt litt a-la kings of convenience. Helt anonym låt, men behagelig, den funker sikkert utrolig bra på radio... Den er trolig tilpasset for å kunne få så mye radiotid som mulig, den passer fint inn i P1/voksen-lokalradio fordi det er en rolig og fin melodi, og i ungdomsradio fordi det er Tone Aaberget. High rotation på "Nattradioen"... Noen som vet hvem som har produsert/skrevet "Fever"?

  6. han lager rett og slett fengende musikk.

    Ikke så vanskelig å lage fengende musikk når man stjeler uhemmet fra andre.

    8411412[/snapback]

     

    Den låta som det referes til er på Nelly Furtado-albumet, ikke "Shock Value". Man får jo håpe at Timbaland har sluttet med kopiering etter at det ble avslørt.

     

    En Nina Simone-sampling, en referanse til Kurtis Blow og en remix av en låt...det er vel det han har brukt denne gangen, noe som ikke er sååå mye i hip-hop sammenheng.

×
×
  • Opprett ny...