Gå til innhold

sion

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sion

  1. [quote name='Oppen' date='18/06-2008 : 16:14' post='11410358'

    tror ikke jeg har tolmodighet til det:) har jeg penger nok til aa avse kjoper jeg kanskje den nye prosessoren naar den kommer.

    kjoper Noctua NH-U12P med en gang jeg, saa er jeg sikkret.]

     

    Hvis du vurderer Nehalem når den kommer kan du ikke bruke Noctua NH-U12 eller dagens hovedkort LGA-775. Noctua NH-U12 støtter ikke LGA-1366 som blir helt ny socket fra Intel. LGA-775 kommer til å bli faset ut etterhvert. Nehalem utnytter DDR3 bra så da ville jeg heller ikke gått for DDR2 i et framtidig oppsett. Se socket her:

     

    http://anandtech.com/cpuchipsets/intel/sho...?i=3326&p=1

     

    Sion

  2. Har du koblet strømforsyning til skjermkortet? Sjekk manualen, mener at alle 8800GTS trenger egen strømforsyning. Sannsynlig har du fått med en "molex adapter" hvis ikke strømforsyningen din allerede har riktig ledning til skjermkortet. Lykke til, håper du får maskinen i stand til jul!

     

    S

     

    Jeg har et problem som jeg ikke blir klok på, har bygd flere maskiner før, og har aldri hatt noe stress før, eneste som er nytt nå er at jeg har gått for intel-prosessor framfor amd. Maskinspecs: Core2duo 6600, 2gb ram, asus P5NE- SLI, Geforce 8800GTS, Hiper Strømforsyning, 580W.

     

    Så, det var en gang... for en tid siden, da strømforsyningen min kortsluttet, så kjøpte jeg en ny, og maskinen fungerte som før. Så plutselig en dag slo dataen seg av igjen, og ville ikke på, så jeg prøvde med kun en ram-brikke i. Dette funket i et par timer før den slo seg av igjen, og ikke ville på. SÅ kjøpte jeg ny RAM, og den funket en liten stund for så å ta kvelden IGJEN. Så kjøpte jeg nytt hovedkort og jeg fikk 2 timer til å installere windows og sånt før den klikket IGJEN! Denne gangen kommer det en sinnsyk pipelyd når jeg forsøker å slå den på, viftene er på tur å starte men stopper etter 2 sekunder. Så faller mistanken på prosessoren etter å ha testet på knappen med alle komponentene plukket ut en etter en(maskinen skal kunne starte med kun prosessor,Hk og strømf) Så prosessor blir sendt inn og testet uten feil, SÅ da sitter jeg her etter å ha kavet vettet av meg med dysfunksjonell data i 3 måneder uten det minste pøkk av anelse om hva som er galt.

     

    Noen som har en teori?! Den pipelyden hva kan den bety, er det strømforsyninga? Kan ødelagte deler smitte andre deler med sin ødelagthet? jeg har jo nesten kjøpt en helt ny maskin etter kortslutninga foruten prosessor og skjermkort, så når den blir testet uten feil må jeg jo enten ha uflaks verdig en lottogevinst hvis en annen NY del tifeldigvis er defekt, eller oversett en eller annen spuriøs effekt? please help, må ha data i jula!

  3. vil disse programmene fungere på Vista...

     

    Jeg har ikke sjekket det sjarken :) Men hvis det ikke finnes vil utviklere sikkert komme med lignende programvare til Vista snart. Keylogging ved hjelp av trojaner og overføring av info til fremmed server er en av snarveiene hackere har brukt for å få tilgang til passord. Kan dukke opp i mistenksomme mail vedlegg, eller på tvilsomme nettsteder (mulig ActiveX script).

     

    Har du et godt oppdatert virusprogram og holder deg til "trygge" nettsteder blir sjansene for å bli infisert mye mindre.

     

    Jeg har ikke hørt om lignende angrep før i Norge, så sjansen for å bli utsatt er nok liten. Hvis det skjer vil det nok komme store avisoppslag.

     

    S

  4. Begge kommer til å bli tatt. Noen tips mot sikkerhetsangrep:

     

    1. Hindre keylogging med f.eks Anti-keylogger 7.4.1, Keylogger Stopper 2, virtuelt keyboard - RSA SecureID.

    2. Det finnes rootkit eliminerings teknologi f.eks F-Secure BlackLight Beta

    3. Remote registry bør rett og slett skrus av eller konfigureres mot bestemte programmer.

     

    S

  5. Hei!

     

    Jeg skjønner det kan virke litt frustrerende når du ikke har floppy. Nå finnes det heldigvis støtte for bios oppgradering utenom floppy til en del hovedkort. F.eks på AMD hovedkortet mitt fikk jeg med en bios flash utility tool for win.

     

    Sjekk om du har fått med et oppgraderingsprogram på hovedkort CD'en. Kan ligge under Driver/Utility type Flash.

     

    Noe info om bios oppgradering fra Asus her:

     

    http://support.asus.com/technicaldocuments...SLanguage=en-us

     

    Det er veldig viktig at du får riktig bios oppgradering. Ikke last ned noe du er usikker på.

     

    S

  6. Du har mer en nok kraft, høres ut som du ikke har de beste driverne. Har du installert de siste driverne som følger hovedkortet? Sjekk hjemmesiden til Asus, de siste driverne skal ligge der. Så ut som noen CPU innstillingene var litt rare. Default skal du ha 2.66 Ghz, men det så ut som at PC'en din kjørte på 1.99 GHz. I såfall er ikke multipleren optimal.

     

    Prøv en bios oppgradering først, så går du inn i bios og velger optimized, eller default på CPU innstillingene og tar en restart . Fungerer ikke det kan du prøve å gå inn på System/Hardware/Device Manager/Processor/Høyre klikk og velg Update Driver.

     

    Hvis bios softwaren du har nå kommer fra en "bundle" på driver CD'en er det kanskje ikke så dumt å avinstallere driverne du har fra før først.

     

    S

  7. Hei!

     

    Jeg antar at skjermkortet ditt ikke får nok strøm. Sjekk om du har fått med en PCIe strømforsyningskabel (dual Molex til 6-pin PCIe adapter) som du kan koble skjermkortet med PSU. Sjekk også om manualen som beskriver installasjonen på CD'en er lik den trykte manualen. Dessverre er ikke alltid manualer oppdaterte:) Et så kraftig skjermkort som du har trenger mye strøm for å fungere.

     

    S

  8. Programmet viser at enkelte nettsteder i Norge er for dårlige til å sikre sensitiv informasjon. Men, det skal utrolig mye til å utnytte slik informasjon til økonomisk vinningskriminalitet. F.eks for å få tilgang til en bankkonto holder det ikke med personnummer. Man må vite hvilken bank institusjon id nummeret er knyttet til. Man må gjennom masse avansert kryptering. Og skulle man først lykkes vil en eventuelt overføring av penger veldig lett kunne spores opp. Skimming derimot er en langt større trussel økonomisk. Heldigvis har bankene gjort mange forbedringer i sine sikkerhetstiltak som forhåpentligvis har gjort terminalene sikrere mot slike angrep. Det største problemet innen økonomisk kriminalitet er den usynlige aktiviteten med store penger i omløp.

     

    Men man kan jo spørre seg om tilgangen på personopplysninger i Norge er for god? Hvordan håndterer kredittforetakene personopplysninger? Hvem sjekker ligningsopplysninger og hva brukes informasjonen til? Skattelister på nett, er det en god ide?

     

    S

×
×
  • Opprett ny...