Gå til innhold

lerun

Medlemmer
  • Innlegg

    256
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lerun

  1. Det finnes tross alt flere faktorer en må ha tenkt igjennom før en tar i bruk digitale signaturer. Blant annet hvordan en skal få løst problemet med signering av dokumenter på tvers av bedrifter, eller større konsern. Hvordan klarer de å holde styr på de offentlige nøklene til alle partene, og hvordan behandles de ansattes private nøkler?

    Trusted third party er det første som slår meg her. BankID og Buypass er vel de to største på dette i Norge. Zebsign har vel også en del sertifikater i omløp også.

     

    Kanskje litt lenge siden, men jeg svarer på denne uansett.

     

    Når det kommer til 3.parts så vil dette være avhengig av hvilke ditt OS støtter fra før. MS OS har en del rot sertifikat med out of the box og alle sertifikat utstedt fra denne kjeden vil automatisk godkjennes av OS'et.

    For større bedrifter løses dette ved at man gir sitt rot sertifikat til samarbeidspartneren og ber de distribuere dette i sin infrastruktur (f.esk ved Group Policy). Eller at man kjøper sertifikat fra 3.parts leverandører som allerede er godkjent i OS, f.eks Verisign, dog dette er forholdsvis dyrt ved større volum.

     

    Kjernen i problemet med å bruke digitale signaturer ligger ikke direkte i teknologien men hvordan mange bedrifter er organisert. Alle sitter med masse dokumenter som må konverteres, dette er en dyr og komplisert oppgave. I tillegg må man definere rolle strukturer for hvordan tilganger til de forskjellige dokumentene skal styres og fylles.

     

    Så selve teknologien fungerer nok greit som den er issolert sett, men det å putte den inn i store organsisasjoner krever et godt styringssystem rundt.

     

    MS har nå Sharepoint med integret mulighet for å signere dokumenter og låse disse for bruk av bare godkjente grupperinger.

  2. lerun Postet 15/06-2007 : 20:26

    Nei, den blokka her var litt tricky å få til, men nå er jeg kjempeførnøyd. Kjernen ligger på 41 mens GPU minnet er på 35 (idle) så det kan hende jeg klarer å hente litt til, men akkurat nå orker jeg ikke åpne den opp igjen 

    Da har jeg endelig fått satt sammen denne maskinen. Og det er jo nesten litt morsomt men min Idle temperatur lå i går da jeg testet litt på 41 grader!

    Akkurat det samme som hos deg det jo. Det høyeste jeg registrerte under 3DMark06 var 49 grader, og selv om dette jo vil variere litt etter vanntemp er jeg veldig fornøyd med resultatet. Det er vesentlig bedre enn på X1800XT med samme blokk.

     

    Må si det var litt av en rensejobb på dette kortet, det blir ikke akkurat færre kontaktpunkter på disse skjermkortene etterhvert, og selve hovekjernen var jo enorm :dribble:

    Nå klippet jeg bare til små striper av kjøleleder-tapen og la kun på de områdene merket med rødt på orginalkjøleren på bildet. Det var det du også gjorde i din siste revisjon av blokkmontering eller?

     

    post-56388-1183909708_thumb.jpg

     

    Det ser i alle fall ut som jeg har fått god kontakt hele veien, og jeg tror dette skal bil bra. Har ikke fått testet noe klokking av grafikk enda, og det tar jo også litt tid før Arctic Silver (som jeg har brukt) legger seg skikkelig.

    Men fikk i alle fall klokket E6600 til over 4Ghz (1M SuperPi stabil... :p ) så det ser jo lovende ut syns jeg.

    Men hva bruker du for å klokke grafikk-kortet, og temperaturavlesning?

    Jeg har bare såvidt testet litt med orginal luftkjøleren med Coolbits reg-filen, og for eksperimentering er det jo greit nok, men vil jo beholde klokken når jeg kommer frem til passende fart. Sist jeg hadde Nvidia (6800GT brukte jeg først Nibitor til biosflash, og Rivatuner for Windows- klokking, men har ikke fulgt med i hva som er lurt med 8800 kortene.

     

    I Windows Vista ser det ikke ut som noe fungerer skikkelig når det gjelder klokking. Men du bruker kanskje XP?

    9030498[/snapback]

    Jeg bruker ATI Tool for klokking, supert verktøy der du kan sjekke etter artifacts sammtidig. Kan også sette profiler som lastes ved oppstart om man vil.

     

    Ble vel veldig lik montering ser det ut som ja, brukte også bare de lappene på områdene du har indikert. La også på arctic silver på minnet, men jeg måtte trykke litt på kortet for å få god kontakt mellom kjøleren og minnet.

     

    Kortet går fint på 620 / 1000

     

    Lykke til med klokkingen.

  3. Nå har jeg endelig fått blokken min jeg også lerun :w00t:

     

    Og hvis du fikk blokken med like "god" bundle som meg, skjønner jeg godt at det var litt frustrerende å montere. Makan! følger ikke med skruer, eller noe som helst annet en blokka, en lang remse "gummitape" og en postkort størrelse tysk beskrivelse uten noe bilder eller noe :thumbdown:

     

    Men siden jeg har lært både av dine feil, og av egen erfaring med samme blokk på X1800XT regner jeg med å få det riktig på første forsøk. Men at de ikke slenger med et bilde av hvor man skal klippe til varmepad's er rett og slett dårlig syns jeg. Det er neppe innlysende for noen.

     

    Vel vel, skal bli artig å teste dette her i alle fall, og det at du ikke får vesentlig bedre temperatur av økt flow er positivt for meg, siden jeg som nevnt vil bruke en begrensende cpu blokk i serie med blokka.

    8956105[/snapback]

     

    Hehe, :thumbup: de har ikke akkurat spart på det som er bundla med nei ;)

     

    Hvordan gikk monteringen, fikk du bra kontakt mellom minnet og blokka.

    Husker jeg måtte klemme og herje ganske bra for å få det til.

  4. lerun: Hva mener du med at det går greit så leneg det gjøres på riktig måte? Det går vel fint hvis jeg strammer stripsene så hardt jeg kan der hvor klemmene skulle vært?

    8870996[/snapback]

     

    Litt avhengig av hvilken slange nippel man har, men som regel rett under første tag.

    Grunnen til å ta det rett under en tag er for å øke presset der slangen utvides mest, som igjen medfører at lekasje er mindre sannsynlig.

     

    Ikke noe mer hokuspokus en det :cool:

  5. Ja lerun her skal det herjes, men siden dette nå kan utvikle seg til en slags konkurranse får du ikke flere tips av meg i alle fall!, du fikk jo altså bedre temps enn jeg selv har etter ombyggingen :!:

     

    He he, neida, det er flott å kunne utveksle tips og erfaringer, og spesielt denne FX-blokken virker det jo som ikke så alt for mange har. Og de er jo litt vriene å få til ifht en vanlig ren gpu blokk.

    Tror jeg skal ha kjøling nok til dette, radiator står eksternt for seg selv, så den får kald og fin luft. Den store fordelen med stor radiator i mine øyne er at man da kan ha vifter som går så sakte at de ikke høres, og likevel få akseptabel kjøling, det kunne jeg ikke med mitt første system med en stk 120mm rad og P4Prescott/6600GT/6800GT.

     

    Tok en titt på det settet du har, og jeg tror nok du ligger bedre an enn meg når det gjelder flow, er redd min cpu blokk vil begrense vannflyten gjennom FX blokken mer en det tilsynelatende gjør hos deg. Men jeg vet egentlig ikke noe om FX blokken er avhengig av høy gjennomstrømmning, er jo ikke alle som er det.

     

    Siden du har justerbar pumpe vet du kanskje om din gpu temp påvirkes mye eller lite av pumpehastighet?

     

    Vel vel, blokken min kom jo ikke denne uken, men håper den kommer neste, så jeg kan få satt opp denne maskinen snart :)

    8824150[/snapback]

     

    Kan ikke si det har så mye å si på temperatur hvis jeg øker flow på pumpen.

    Eneste jeg ikke er helt fornøyd med settet er at pumpen støyer litt mer enn det jeg ønsker (er nok noe av en stille freak). Ellers har jeg 3 120 vifter som går på under 1000rpm og er veldig stille. Samt har 1x120 adda vifte i front som drar inn kald luft denne også veldig stille.

     

    Nei, den blokka her var litt tricky å få til, men nå er jeg kjempeførnøyd. Kjernen ligger på 41 mens GPU minnet er på 35 (idle) så det kan hende jeg klarer å hente litt til, men akkurat nå orker jeg ikke åpne den opp igjen :whistle:

     

    Skal snart begynne å klokke CPU også, kjører nå på 620 / 1000 på GPU og det er jeg fornøyd med.

  6. Det var hyggelig å høre lerun :thumbup:

    Hva gjorde du da, ble det påsetting av blokken på nytt, eller var det andre ting?

     

    40 idle, og 50 load tror jeg er bra med denne blokken, og det er i alle fall bedre enn jeg har med mitt X1800 akkurat nå. Nå har batteriet til min vanntemperaturmåler gått tomt, så jeg ser ikke den, men det er ikke bare dere trøndere som har det mildt, var vistnok varmerekord for årstiden her i Oslo- området i går på 31 grader, så vanntempen er neppe særlig lav :p

     

    Venter jo fortsatt på min blokk til 8800gts, men hvis jeg får til omtrent det samme som deg er jeg fornøyd med det. Blir ikke så helt ulikt ditt oppsett, så kan være gøy å sammenlikne litt etterhvert.

     

    Nytt system:

    P5K Deluxe

    E6600 Core Duo

    8800GTS 640

    Crucial BallistiX PC8000

    Eheim 1048

    3x120 radiator (heter noe med 360 tror jeg det var..)

    Twinplex PRO på cpu

     

    Det Asetek Waterchill Extreme du har, jeg formoder det er et sett?

    Selv satser jeg på gjenbruk av cpu blokk som idag står på en P4 Prescott som stue-pc, og min nåværende hovedmaskin med X1800, Opteron osv blir ny stue-pc.

    Noe jeg er litt spent på er hvordan den FX blokken vil fungere sammen med Twinplex Pro cpu blokk. Jeg vet den er veldig restriktiv, og mer restriktiv enn den cpu blokken jeg bruker sammen med min nåværende FX blokk som jo altså ikke gir de helt imponerende temps på X1800. Men har også NB blokk på hk på det nåværende oppsettet, regner med at den utgår i første omgang med P5K Deluxe. Så det skal bli interessant å se hvordan det går.

     

    Nå er jeg ikke så sikker på at 8800GTS 640 faktisk lager så mye mer varme enn X1800XT 512 heller. Den bios- flash'en jeg har gjort på det kortet for å få det til å kjøre PE fart hele tiden, innebærer også en V-core økning på chipen. Og ATI er jo ikke heller i utgangspunktet så flinke med lavt strømforbruk akkurat...

     

    Vet du om den cpu blokken din er restriktiv eller ikke? bilder?

    8818051[/snapback]

     

    Ser ut som systemet ditt også er klar for litt herjing :D

    Bra specs det der ja. Bra du har 120x3 radiator fordi dette kortet genererer masse varme.

     

    Etter tips fra deg skjønte jeg hvor problemet var. Tok av blokken og smurte AS på minnet og brukte varmelappene bare på spenningsregulatorene.

     

    Den største utfordringen er å passe på at det oppstår kontakt imellom minnet og vannblokka. Måtte faktisk presse bak på skjermkortet for at AS skulle binde seg med minnet. Samt at man må ikke bruke for mye av de varmelappene ellers blir det for stor avstand og man får ikke god kontakt mellom GPU / minne og vannblokk.

     

    Er fortsatt ikke 100% sikker på at det er maks kontakt, men det er bra nok for meg.

     

    Kjører nå på 620 / 1000 på skjermkortet. Har ikke startet med å klokke E6600 enda.

    Dette blir gøy, må sammenligne litt å se hva vi får til :whistle:

     

    Jepp Waterchillen har jeg hatt i to år alerede, orginalt satt den på AMD systemet mitt.

    Måtte bare få større radiator denne gangen :cool:

  7. Ligger på 66 grader under load, da har jeg prøvd å klokke fra 513 -> 550 på kjernen og

    850 på minnet. Altså ikke så mye enda, prøver fortsatt å få det stabilt på Vista enda.

     

    Når det gjelder vanntemp vet jeg ikke, har ikke målt enda. Det jeg kan si er at slangene føles ikke varme, samt at CPU ligger på rundt 33 grader. Altså stor forskjell der.

     

    Kortet (8800GTS) skal vist kunne gjøre 620 / 1000 så jeg får se.

     

    Skal først forsøke å senke temp, men i det rommet jeg sitter så er temp ca 25++ så det kan nok være grunnen til de noe høye temp.

     

    Litt varmt i Trøndelagen for tiden :w00t:

     

    Mitt forrige system med 7900GT og Opteron på 2.6Ghz så lå jeg og idlet på rundt 30 på GPU og 25 på CPU, så dette har vært et kjempe hopp når det kommer til temperaturer. Dette med bare 120x1 radiator.

     

    Er også etter et så stille som mulig system, har hengt opp alt i div gummi for å fjerne vibrasjonsstøy.

     

    Når jeg spiller endrer jeg bare egenskapene til pumpen (høyere hast + høyere hast på viftene som er knyttet til pumpen)

     

    Er litt syke temperaturer disse komponentene bidrar med.

     

    Nytt system:

    P5N-E SLI

    E6600 Core Duo

    8800GTS 640

    Corsair Dominator v1.2 (de gode chippene)

    Asetek Waterchill Extreme (120x2, 120x1)

    6 vifter på lavt turtall

  8. Hehe, ja sitter med 50 grader på idle så jeg tror det er dårlig kontakt (både minne og kjerne).

     

    Har som sagt bommet litt på bruken av varmelappene, så jeg må skifte om fra minnet til speningsregulatorene.

     

    Slik jeg har satt opp vannkjølingen:

     

    Pumpe --> 120x1 radiator --> GPU --> CPU --> 120x2 radiator --> pumpe

     

    Satte inn den ekstra 120x1 i går men det gjorde ingen ting med temperaturen.

  9. Jeg har en slik, fikk den for en stund siden.

     

    Ser bra ut, eneste problem jeg har er at temp er litt høy med den.

     

    Ettersom man bare har instrukser på tysk er det litt vanskelig å vite hva man skal gjøre.

     

    Fant noen tips med at man måtte bruke ikke AS Ceramic på minne fordi man ikke kan bruke vanlig AS.

     

    Bruke de medfølgende varmelappene, men den skal vist brukes på voltregulatorene.

    Jaja, får prøve på nytt :hmm:

  10. Jepp, gikk å presse den på med litt makt. Har fungert feilfritt i noen uker nå.

     

    Men skjønner fortsatt ikke hvem temperatur jeg skal forholde meg til. Den som asus probe leser av og som står i BIOS = 42C ved load

     

    Eller den interne diode tempen jeg måler med intel sitt program som er 32C på core 0 og 31 på core 1..

    8555399[/snapback]

     

    Den ble fjernet fra listen etter at jeg bestilte den. Satan, passet jo jævli dårlig da.

     

    Måtte kjøpe Zalmanen istede. buhu.

  11. Jeg lurte på om noen vet hvor jeg kan få kjøpt 775 "toppen" til Antartica kjøleblokken? Jeg har nå kjøpt meg et Waterchill sett med en Zalman blokk ved siden, men har lest så mye bra om Antartica blokka at jeg heller vill bruke den, men kan da ikke det, siden den ikke passer til 775 socketen.

     

    Leste om dette i en gammel Hardware anmeldelse av denne kjøleblokka:Waterchill Antartica

     

    Er den bedre eller dårligere enn: Zalman blokka ?

    8434381[/snapback]

     

    Sitter akkurat i samme klemmen. Jeg fant den på shg.no i alle fall det jeg tror er riktig, skal passe til LGA775 i følge siden.

     

    Varenummer: 320929

     

    Synd at den ikke er på lager før i mai.

     

    Lerun

  12. så før modden , så bør en sette i coolbits eller rivatuner opp mhz 100 før en setter 1.2 til 1.4 ellers så kan en risikere å svi hele gpuen?

    5895753[/snapback]

     

    Nei, du kan trygt kjør på stock hastighet uansett spenning du bruker.

    De eneste to fellene du kan gå i her er:

     

    - Du gir kortet alt for mye spenning, enten ved å modde feil eller fordi du bli for grådig hehe...

     

    -Du modder feil slik at du kobler sammen en krets som ikke skulle (du må tross alt være stødig på hånden), eller ødelegger noe ved et uhell.

     

    Ellers så er det bare å kjøre på! Bare husk å lese gjennom alle guidene du finner flere ganger først, så gjerne spørre ekspertene, før du kjører i gang =)

     

    Skjermkort, spesielt i 7000-generasjonen kan presses sinsvakt høyt med riktig voltmod, god kjøling, og litt flaks.

     

    -Stigma

    6275997[/snapback]

     

    GT er eksakt den samme chipen som GTX, men på lavere spenning. Så ved å sette opp spenning, samt at du har nok kjøling på div komponenter skal denne gjøre fint 650++ (700)kjerne/ 1500 ++ (1800) på minne

  13. Det finnes også to moder for minnet. Kanskje vært å kikke på.

     

    http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=94177

     

    Skal hvist hjelpe på de som sliter med ustabilt minne. En annen ting er at det ser ut som om Nvida (gjennom eVga, XFX) har innrømmet at det er problem med 7900GT korten (selv om de sier at det gjelder 5% av kortene).

     

    eVga skal vist ha sagt at de har en løsning klar om 1-3uker, hvor de sender ut en "litt" modifisert kort til de som har problem.

     

    hmmmm

  14. Hei

     

    Windows finner pumpen, altså når jeg kobler i usb kontakten på hovedkortet

    så sier windows at de har funnet en "ukjent usb enhet".

     

    Må jeg ha noen drivere for pumpen eller?

     

    Har "WaterChill Control Panel", men det sier at det ikke finner pumpen.

    5107147[/snapback]

     

    Sjekk at rød kabel er til høyre og at du har truffet rikitg med kontakten (altså at du har dekket alle pinner). Hadde det samme problemet selv og det viste seg at jeg hadde bommet litt med kontakten.

    5108520[/snapback]

     

    Har nå prøvd alle mulige måter, nå går begge viftene, men windows klarer ikke

    å få kontakt med pumpen :(

    5108831[/snapback]

     

    Gå til forumet på forum.vapochill.com skal stå et sted hvordan du resetter kontroll enheten til pumpen. Er en pin på PSBen hvis jeg ikke husker feil.

     

    Kan også være at moboen din har en annen pin sammensetning slik at den ikke stemmer overens med hva asetek har. Kan hende en av pinnene dine er jord og burde være - i følge asetek.

  15. Flere med erfaringer,ble litt usikker her :-)

    5107082[/snapback]

     

    Det Positive :

    12V

    innebygget viftekontroll

    følger med temp sensorer som kan festes til eksterne enheter

    variabel pumpe hastighet

     

    Negative :

    Måtte skifte pumpen 3 ganger før jeg fikk en som var stabil

    Pumpe støyen ligger ca 1-3 db over baggrunnstøy i stille rom, måtte selv gjøre noe aktivt for å redusere denne. Ikke helt der enda, trenger nok noen matter for å ta opp vibrasjonsstøy.

     

    Ettersom dette er midt første vannkjølings prosjekt vet jeg ikke hva som er mye støy. Støyen i forhold til vifte kjøling har endret karakter, med at den nå ligger lavere i frekvens p.g.a pumpen. Hvis man har en kasse som transporterer vibrasjoner lett er det lurt å klistre på noen tunge asfalt plater for å hindre at pumpe vibrasjonene sprer seg.

  16. Hei

     

    Windows finner pumpen, altså når jeg kobler i usb kontakten på hovedkortet

    så sier windows at de har funnet en "ukjent usb enhet".

     

    Må jeg ha noen drivere for pumpen eller?

     

    Har "WaterChill Control Panel", men det sier at det ikke finner pumpen.

    5107147[/snapback]

     

    Sjekk at rød kabel er til høyre og at du har truffet rikitg med kontakten (altså at du har dekket alle pinner). Hadde det samme problemet selv og det viste seg at jeg hadde bommet litt med kontakten.

  17. Hvorfor tok du ikke bare ut innmaten i den andre PSU'en og skrudde den inni i skallet til Articen?

     

    Selv om denne kassa er trang klarte jeg å dytte inn vannkjøling (120mm radiator og Asetek sin nye 12v pumpe). Måtte selvsagt gå bananas i toppen for å få et hull, men det ble fint med å skru en 120mm grill over.

     

    Må bare få det nye hovedkortet etter at dårlig stramma vannblokker dryppet en bitterliten del vann på sør-broa mi --> elektronikk og vann går ikke bra.

     

    Ellers er kabinettet topp, tenker jeg undervoldter PSU viftene til 7v bare for å få de litt stillere (ettersom de er i front høres de sterkest). Undervolta også 120mm vifta for radiatoren med Fanmate2. Stille er hva man ønseker, det som er kult er at radiator vifta kan skrus opp via software for pumpa.

     

    Tror jeg også etterhvert kommer til å bytte ut innmaten til PSU'en med en annen med litt pow'a (hvis overklokkingen ikke går bra) :)

×
×
  • Opprett ny...