Gå til innhold

Q-tip

Medlemmer
  • Innlegg

    883
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Q-tip

  1. Direkte sitat fra NPE:

     

    "3. Skaden må ha ført til et økonomisk tap

    Skaden må ha ført til et økonomisk tap. Formålet med erstatningen er å dekke økte utgifter til legebehandling, medisiner, transport og lignende. Du kan også få erstatning for inntektstap eller tap av forsørger.

    Hvis det økonomiske tapet er under 5000 kroner, kan du ikke kreve erstatning fra NPE. Du kan i stedet henvende deg direkte til det behandlingsstedet der skaden skjedde.

    Dersom du har hatt forbigående smerter eller en dårlig opplevelse, men ikke et økonomisk tap, vil du ikke få erstatning. Du kan heller ikke få erstatning som «plaster på såret».

    I noen tilfeller kan du få erstatning selv om du ikke har noe økonomisk tap, f.eks. hvis du har fått en varig og betydelig skade. Dette kalles menerstatning. Formålet med menerstatningen er å kompensere for redusert livskvalitet."

     

     

    Ta kontakt med tannlegen din, be om journalutskrift. Så kan man ta det derfra.

  2. La oss si at de ikke hadde gitt beskjed til deg, og du hadde møtt opp til timen, og ikke fått gjort noe. Hadde det vært noe bedre?

    Når en leverandør ikke leverer som avtalt er det irriterende, men denne tannklinikken kan da umulig være skyldig her. De har mest sannsynlig presset tidsskjemaet så mye som mulig, slik at du skulle fått krone eller hva det nå er så fort som mulig. Skulle de tatt høyde for forsinkelser på hvert eneste arbeid ville det blitt mye venting for pasientene, og da hadde det også blitt klager...

     

    Skjønner godt at det er irriterende, men det er tross alt sånn som kan skje. Akkurat som at Posten leverer et brev for sent, eller at avisen ikke blir levert tidsnok.

    • Liker 1
  3. Vil ikke akkurat anbefale pyrisept!

    Hvorfor ikke?

    Pyrisept kan ikke gjøre munnsår bedre men pyrisept er ett middel som renser for bakterier og det er ikke aktuelt når du vil fjerne ett munnsår.

     

    ...men pyrisept kan hindre sekundærinfeksjon med bakterier...

  4. Fant følgende på tannlegeforeningens nettsider, kan vel muligens være smart å følge tannlegenes spilleregler?

     

    Ikke fornøyd?

    Dersom du ikke er fornøyd med den tannbehandlingen du har fått, skal du alltid henvende deg til tannlegen din først. Mangelfull informasjon eller misforståelser mellom partene er en vanlig årsak til at det oppstår problemer, og ofte kan saken løses i minnelighet bare ved å ta kontakt på nytt.

     

     

    Den norske tannlegeforenings klagenemnder behandler dessuten klager på behandling som er utført hos privatpraktiserende tannleger som er medlemmer i NTF. Mer informasjon om NTFs klageordning og kontaktpersoner i ditt distrikt finner du her. Klage på behandling utført i Den offentlige tannhelsetjenesten kan rettes til tannlegen eller fylkestannlegen i fylket der du bor. Oversikt over landets fylkestannleger kan du finne under Nyttig på høyre side her. Klager kan også rettes til Helsetilsynet i fylket.

  5. Jeg har hatt fyllinga i to måneder nå, og lurer på hvor lenge jeg kan gå med fyllinga før den må etterfylles. Siden jeg ikke har nerver i tanna, gjør den ikke vondt, men det hindrer den ikke i og utsettes for hull og annet lumsk.

     

    Du får ikke hull i en tann som er rotfylt. Uansett, tviler på at du finner en tannlege i Oslo som har lyst til å overta arbeidet som en annen tannlege holder på med sånn med en gang, så jeg tror ikke du har så mye valg annet enn å vente den ekstra måneden. Tror ikke det har så mye å si, så lenge fyllinga ikke detter ut burde det gå bra. Og i verste fall finnes det tannlegevakt i Oslo mener jeg.

     

    Hvorfor kan man ikke få hull i en tann som er rotfylt? Det er jeg nysgjerrig på...

  6. Du har lett plassoverskudd i overkjeven. En kjeveortoped kan lukke dette med fast regulering i løpet av noen måneder forutsatt at du ikke har andre bittfeil som krever ytterligere behandling. Behandlingen må gjøres med regulering, det går ikke an å operere. Men husk at det finnes hvite "klosser" og klosser som kan festes på tungesiden av tennene. Etter avsluttet behandling får du en tråd bak tennene som skal holde dem på plass, og den bør stå til du blir gammel.

  7. Jada, dette høres ikke ufornuftig ut. Både smerter lokalisert til tannen, og merkelig smak tilsier at tannen trenger en rotfylling. Og med tilstrekkelig bedøvelse, skal det ikke gjøre vondt.

    Rotfyllingen går ut på at man åpner opp til nerven, fjerner nerven i tannen, legger et midlertidig innlegg for å drepe bakterier, deretter rotfylling og toppfylling. Du mister følelsen i den aktuelle tannen, men du kommer neppe til å savne det.

  8. Tannkrem og andre vaner kan ha litt å si for utvikling av after.

     

    Hva slags tannkrem bruker du nå, og hvilke har du prøvd tidligere? Har noen evt hatt effekt?

    Hva slags munnskyllevann bruker du? Og i hvor lang tid har du brukt det?

    Kommer aftene relatert til stress, sterk mat etc?

  9. Spørsmålet her er vel om tannlegen har ødelagt nabotanna, eller om det var hull der fra før. Hvis det var hull der fra før, ser jeg ingen grunn til at du ikke skal betale for fyllingen. Hvis tannlegen har kommet borti nabotanna med borret, bør han legge en liten fylling der gratis.

     

    For øvrig tar tannleger betalt pr flate, det vil si fyllingens utstrekning. Dette fordi større fyllinger er mer kompliserte å legge, og krever mer utstyr.

    Hvis du da må legge en fylling på nabotanna pga karies, så må du belage deg på å betale for 2 nye flater.

     

    Skulle du ha behov for å klage, så ta en titt på Pasientklagenemnda.

  10. Da er det kanskje like greit å finne seg en privat tannlege som man liker og føler seg trygg på, og som man vet gjør godt arbeid. Det finnes mange flinke tannleger i Oslo, i ulike prisklasser. Det kan kanskje være greit å holde seg unna de billigste tannlegene, de er billigst av en grunn!

  11. Ofte når man har hull mellom tenner, så er det hull i begge tennene. Kanskje har tannlegen sett på røntgen at det ene hullet trengte fylling, mens det andre ikke så ut til å ha kommet så langt. Men når tannlegen får direkte innsyn på den andre tanna, så kan han ha sett at det faktisk var et hull der som også trengte fylling. Det er godt mulig at det var først da han så det.

     

    Du skriver at han tok betalt for 2 borringer. Hva mener du med det? Tok han betalt for 2 fyllinger, når han la to fyllinger? Eller er det snakk om en fylling som omfatter 2 flater, som er standard ved hull mellom tennene?

  12. Har du mistet rotfyllingen eller toppfyllingen? Hvis det er snakk om toppfyllingen, så kan sikkert tannlegen ordne dette for deg nærmest på dagen dersom du ringer og sier ifra. Hvis du har mistet rotfyllingen, så regner jeg nesten med at tannlegen ordner det i bytte mot å få lov til å skrive en artikkel om det, for rotfyllinger sitter godt...

  13. på tirsdag fikk jeg en pakke som ble sendt 30 desember fra play.com så mye av skylden kan tillegges posten i Norge hva gjelder treg postgang.

     

    Hvordan kan man skylde på Posten i Norge når pakker fra f.eks. amazon.co.uk kommer frem på under halve tiden som pakker fra play.com bruker? Det er jo helt klart at problemet ligger i leddet mellom play.com og Posten...

×
×
  • Opprett ny...