Gå til innhold

Luther_Lykaios

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Luther_Lykaios

  1. Jeg skjønner ikke helt greia her..

    Du kjøper en sang fra Apple og den kan kun spilles av på Apple sin mp3 spiller.. Dette vet du når du kjøper sangen.. akkurat som du vet at når du kjøper OS X så kan det kun brukes på Apple sin datamaskin.

    6605945[/snapback]

     

    Forsåvidt enig med deg når man først vet hva man kjøper og hvilke begrensninger dette gir. Men la oss si at du har kjøpt spilleren og er storfornøyd, laster ned masse musikk fra iTunes og har ikke noe problemer med det...

     

    Så har det gått 2 år. iPod'en er temmelig sliten og utdatert og Sony (kun et eksempel) har lansert en mp3 spiller som støtter alle kjente formater på dette tidspunktet. (sikkert noen fler enn vi kjenner til nå ;) ) Den er dritbra, masse bling bling og helt rå, ingen andre produsenter har noe som kan konkurrere med denne. Du står i butikken og skal til å betale for din nye mp3 spiller idet du plutselig husker at all din musikk er kjøpt igjennom iTunes... Hva da?

     

    Man kan jo alltids brenne ut til CD, rippe cd'en og overføre til den nye mp3 spilleren, men dette er en sinnsykt langsom prosess, og du skulle ikke behøve å gjøre dette for å kunne høre på musikk du har kjøpt og betalt for...

     

    Begrensninger som du ikke har noe problemer med idag, kan likevel stikke kjepper i hjula for deg i fremtiden. Jeg har ikke noe imot at de selger drm-beskyttet materiale på iTunes, men da må de også sørge for at kundene deres vet hva dette faktisk innebærer.

  2. Apropos dette med aspect ratio. Det er jo en kjent sak at dagens fullscreen (4:3), Widescreen (16:9) og andre aspect ratio for kinoer ikke er kommet til grunn ved hjelp av vitenskapelige undersøkelser om hva som er best for å oppfatte informasjon for oss mennesker. Mer eller mindre kom de til ved å stikke en finger i sanden og si aaah.

     

    Når det gjelder PC. Er det gjort noen vitenskapelige undersøkelser, basert på kunnskap om psykologi brukbarhetstesting el. om hvilke aspect ratio som representerer en mest effektiv arbeidsflate å jobbe foran?

    6320414[/snapback]

     

    Vet ikke om dette stemmer, men leste i PC World at grunnen til at de bruker 16:10 formatet for widescreen på pc'er er at dette passer best med 2 stk "Letter" ark ved siden av hverandre. (Letter er den amerikanske standarden for brevark, lignende A4 her i denne delen av verden.)

     

    Virker jo logisk da en pc først og fremst er tenkt som et arbeidsverktøy.

×
×
  • Opprett ny...