Gå til innhold

BoondockSaint

Medlemmer
  • Innlegg

    128
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BoondockSaint

  1. Takker for svar.

     

    Det er et problem som har oppstått uten at den har gått i bakken eller lignende, og jeg har gjort det jeg kan for å fikse den/finne feil å fikse den. Har snakket med flere personer om det, og akkurat det skal nok ikke være et problem.

     

    Det med at produktnummeret kan vise til at den er solgt i norge er en mulighet, da det er skrevet på baksiden av ipoden. Skal undersøke dette nærmere.

     

    En annen ting jeg glemte å nevne er at jeg ikke husker om den ble kjøpt på humac. Har hatt flere ipoder i min tid, blir vrient å huske hvor alle er kjøpt, så tenkte å sende den inn til apple derifra.

     

    Takker for svar, og setter pris på flere forslag :thumbup:

  2. Hei!

     

    Har en ipod classic kjøpt for en stund tilbake, men nå virker det som at en av partisjonene har blitt defekte. Med andre ord en reklamasjons sak. Har gjort det jeg kan på apples forum/faq/hjelpetråder for å fikse det uten hell.

     

    Problemet er at jeg mangler kviteringen.

     

    Jeg dro til humac for å sende den inn til reklamasjon, men de sa at de trengte kvitering for å vite at den er kjøpt i norge og innen 2 år.

     

    Jeg husker ikke presis hvor gammel den er, men har lest opp nå at det er lovfesta 5 års garanti på elektronikk ting.

     

    § 27. Reklamasjon

     

    Dersom det foreligger en mangel ved tingen, må forbrukeren innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget eller burde ha oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen (reklamasjon). Denne fristen for å reklamere kan aldri være kortere enn to måneder fra det tidspunkt da forbrukeren oppdaget mangelen.

     

    Reklamasjon må senest skje to år etter at forbrukeren overtok tingen. Dersom tingen eller deler av den ved vanlig bruk er ment å vare vesentlig lengre, er fristen for å reklamere fem år. Dette gjelder ikke så langt selgeren ved garanti eller annen avtale har påtatt seg ansvar for mangler i lengre tid. Fristene etter første og annet punktum gjelder heller ikke dersom det foreligger en mangel etter § 15 annet ledd bokstav g.

     

    Reklamasjon kan i stedet fremsettes overfor den som etter avtale med selgeren har påtatt seg å avhjelpe mangler.

     

    Hvis forbrukeren ikke reklamerer i tide, tapes retten til å gjøre mangelen gjeldende. Dette gjelder ikke dersom selgeren har opptrådt grovt uaktsomt eller for øvrig i strid med redelighet og god tro.

     

    Neste problem er det at den må være kjøpt i Norge, ihvertfall etter det selgeren fortalte meg. Noe den er, men som jeg ikke kan bevise da jeg mangler kvittering.

     

    Har dere noen ideer på hvordan dette kan løses?

     

    BoondockSaint

  3. takker nok en gang for mange og gode svar.

     

    Har enabla overdrive og satt vifta på 100%, ingen reaksjon på vifta.

     

    Temperaturen på skjermkortet ligger nå på rundt 75 grader, grunnet en stor sommervifte jeg har satt oppå den.

     

    Hovedkortet jeg har er et gigabyte 965P-DS4. Som sagt så har jeg nylig reformatert PC'en, så har lagt inn vista på nytt etter bytte av skjermkort ja.

     

    Ikke noe liv fra vifta.

     

    Det er heller ingen ting som ligger i veien for vifta.

     

    (beklager for at det tok så lang tid for svar, dro ut en ledning ved feil, og tok litt tid før jeg skjønte hva som var galt)

  4. Nytt problem...

     

    Ble bedt om å restarte PC'en i rivatuner, gjorde det. Leste så posten om at catalyst var bedre, og stilte inn vifta på 100 % der istedenfor. Nå ser det ut som om vifta på skjermkortet ikke fungerer i det hele tatt.

     

    Om det var sånn fra før av er jeg usikker på, men tviler på at skjermkortet ville fungert uten vifta (enige?). Hva nå?

     

    Har plassert den store sommervifta mi oppå pc'en for å holde den under 100 grader, men kan ikke si jeg liker det som permanent løsning :p

  5. Jeg tror muligens jeg har funnet problemet, kjørte en OCCT på 6 min, og det ser ut som om GPU'en ligger jevnt mellom 93-94 grader. Høres ihvertfall utrolig varmt ut. Popper også opp på rundt 100 grader.

     

    CPU'en ligger jevnt på rundt 44 grader. Har en kembo kjøler på den i tillegg så burde ikke være noe problem.

     

    Hvordan skal jeg isåfall fikse dette?

  6. Takker for mange svar.

     

    Tviler på at det er malware e.l. da alle programmene jeg installerte etter rebooten er "trygg" programvare.

     

    Anngående skjermkort driver, oppdaterte nylig til den nyeste ati driveren, 9,1, så burde ikke være noe problem der.

     

    Skal teste ut de programmene dere nevnte og få sjekket ut om det er et temperatur relatert problem.

     

    Jeg som har vært litt sløv også her, det er nok denne BSOD'en jeg får. Beklager feilen.

  7. Hei!

     

    Problemet oppstår som oftest når jeg spiller eller lignende, men også av og til når jeg feks kun hører på musikk.

     

    Enten får jeg en sort skjerm, som om pc'en plutselig skrur seg av, andre ganger får jeg bsod.

     

    En av de BSOD'ene jeg har fått er denne. Har fått noen andre også, men de bytter såpass raskt fra blå til "sort" skjerm, at jeg ikke får med meg hva som står på de.

     

    En annen ting er at når jeg får "sort" skjerm, må jeg starte pc'en to ganger. Første gang kommer det ikke noe "pip" fra pc'en, og skjermen forblir sort (pc'en går). Andre gang starter den opp som vanelig.

     

    En ting som kan merkes er at jeg nylig byttet skjermkort, mitt gamle 8800 gtx tok dukken. Mulig det nye ati kortet er defekt også?

     

    Har ATI 4870 hd

    Intel E6600

    Gigabyte hovedkort

    4g OCZ 6400 ram

    mist 600w psu

    Vista Ultimate 64 bit

     

    Mvh,

    BoondockSaint

     

    Edit:

    Har også reformatert PC'en uten at det ble bedre av det.

     

    Edit:

    Forandra linken til BSOD

  8. Jepp, den står oppå et bord nå, ca 1m fra alle andre ledninger. tror heller det er noe galt med nettverkskortet mitt nå egentlig. Har reinstalert driveren, og er inne på "SMC wireless Configuration Utility". Det står ingen ting der, og jeg kan ikke trykke på noe(feks "create profile"). Mulig at windows rett og slett ikke registrerer at jeg har satt inn et kort i pci porten?

  9. oppdaterte driveren med driver fra fabrikantens hjemmesie, utgjorde ingen forskjell.

     

    men jeg har lett litt rundt og oppdaget at jeg bruker "Atheros AR5005GS Wireless Network Adapter".

     

    Videre står det "PCI bus 5, device 0, function 0", der den er plassert regner jeg med.

     

    Er det mulig jeg bruker et trådløst nettverk som er integrert i hovedkortet og ikke selve nettverkskortet?

     

    Kan i det hele tatt ikke finne noen info om nettverkskortet jeg har inne på PC'en (blandt "devices" osv).

     

    Noen mulighet til å fikse dette i så fall?

  10. Hei!

     

    Har fått utrolig dårlig signalstyrke fra rutern i det siste, kun 1 bar, og den hopper ut hele tia. resultatet ble til at jeg nå snylter på nabon, som har en utrolig dårlig linje fra før, og signalstyrka der er ikke mye bedre.

     

    Et par ting som har skjedd i det siste iforbindelse med pc'en, flytta den fra et rom til et annet. Ikke snakk om store forandringen, det nye rommet lå vegg i vegg med det gamle. Det jeg tenker kanskje kan ha noe å si, var at pc'en før sto rett over pc'en, det gjør den dermed ikke i den nåværende stilling. Rutern står btw i 1 etasje, pc'en i 3. Har ikke vært noe problem før (snakk om 4-5 år uten prob).

     

    Neste punkt er at jeg byttet skjermkort her om dagen, da det gamle tok dukken av uante grunner. Et nytt ati 4870 hd kort er det jeg nå bruker. Vil ikke tro at det vil ha noe å si, men uansett...

     

    En annen ting er at jeg reformaterte harddisken, fikk opp masse bsods og stuff (får forsåvidt fremdeles det). Begynte å skje etter jeg fikk nytt skjermkort, defekt? (ikke stor diskusjon om det, vet det er feil forum). Mulig at det er noe annet som er galt også forsåvidt, da pc'en gjorde mye forskjellig rart like før skjermkortet døde.

     

    Tror jeg har tatt med det meste nå, generelle speccs er :

    intel 6600 CPU

    Ati 4870 hd

    Gigabyte hovedkort

    mist 600w psu

    OCZ platinum ddr2 6400 XTC dual channel (4 gb)

    Windows Vista ultimate 64 bit

     

    Noen tips på hva som er galt? Om det er mulig å fikses osv?

     

    Takker for all hjelp

     

    Mvh,

     

    BoondockSaint

  11. Har nå tatt skjermkortet ut og inn, og festet det ordentlig. jeg la også merke til at der lufta blåses ut av skjermkortet var dekket med et tykt lag støv. Fjerna det. Startet opp pc'en igjen, ingen forbedringer.

     

    Hva er en TDR?

     

    Det var kun en film jeg flyttet, så ikke noe vesentlig nei. Vet ikke om det kan ha noe å si, men det var første gang jeg brukte den eksterne,og den ville installere masse greier, som jeg avbrøt delvis midt inni.

     

    Det er et USB tastatur. Logitech OEM ultra X

     

    EDIT:

    Noe jeg glemte å ta med. Første gang den streika, kom jeg inn på windows igjen etterpå, men skjermen flimret og blinket noe veldig, og jeg kunne egentlig ikke gjøre stort. Jeg har naturlig nok prøvd å restarte den X antall ganger, og det virker som om den blir verre for hver gang. Nå har den endt opp med å gjøre det samme hver gang, altså BSOD etter windows loading bar.

  12. Hei!

     

    Postet tidligere, men fikk ikke noe respons så poster igjen her.

     

    Det som skjer: Jeg starter opp pc'en, windows loading bar greia kommer opp, etter det blir skjermen svart et minuts tid, får jeg får opp en BSOD og pc'en rebooter.

     

    Allerede ved tidlig oppstart av maskinen flimrer skjermen.

     

    "Attempt to reset the display driver and recover from timeout failed" er det som står på BSOD'en. Link til bilde av BSOD

     

    Det hele skjedde da jeg spilte og samtidig flyttet noen filer til en ekstern harddisk.

     

    Jeg har:

    Windows Vista Ultimate

    Intel E6600

    Geforce 8800GTX

    Gigabyte hovedkort, brikksett intel 965/964

    er det noe annet dere trenger å vite, så rop ut

     

    jeg har prøvd å starte opp med Sikkerhetsmodus, men når jeg kommer inn på menyen hvor jeg kan velge det, så fungerer ikke tastaturet.

     

    Jeg har prøvd å resette bios, eller hva det nå heter, ved å ta ut og inn batteriet.

    Ingen forbedringer.

     

    Har desverre ikke CD'en til windows liggende, men hvis det er essensielt for å finne ut hva som er galt, skal jeg nok finne en annen.

     

    Noen tips på hva som er galt, om det kan fikses osv?

     

    All hjelp motas med stor takk.

     

    BoondockSaint

×
×
  • Opprett ny...