Gå til innhold

Nymph

Medlemmer
  • Innlegg

    1 378
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nymph

  1. Det er alt for lett å få sykemelding i Norge i dag. Flere og flere går til legen, der de forklarer hvor slitne de er og at de ikke klarer å gå på jobb. Etter få undersøkelser får de diagnosen ME.

     

    ME- den nye folkesykdommen.

     

    Såklart fins det tilfeller der det faktisk stemmer, det har jeg ingenting imot og ønsker de god bedring.

     

    HOWEVER, det er så utrolig mange nordmenn med denne diagnosen nå, hvor jeg tviler sterkt på at det faktisk er tilfellet.

     

    Alle mennesker har dager perioder der de er slitne og ikke vil gå på jobb eller skole. Alle. Men det er her vi deler befolkningen inn i to; de som ser glasset som halv-fullt og de som ser glasset halv-tomt. Det er forsjellen, dere!

     

    De med halv-fullt glass tar seg i nakken og drar seg selv på jobb. Kanskje bruker noen feriedager på å slappe av, men står uansett opp om morgenen og tar tak i problemet. Derimot blir legekontoret fullt med halv-tomme glass, som ikke klarer se dagens lys lenger.

     

    Enkel løsning for de, hvorfor jobbe når man kan ligge hjemme på sofan og spille nett-poker? Så utrolig lett å få ME, og så har man fri hele dagen. As easy as that. Og de får penger for det.

     

    Igjen, jeg vil påpeke at jeg sikter mot de personene som ikke er alvorlig utbrente eller syke..

     

    Grunnlaget til innlegget er at 40 % av familien min er navere. Jeg vet at de kunne jobbe, om de ville. Hvordan kan det ha seg at de faktisk FÅR penger for dette, uten noe særlig grunnlag?? Hvordan kan en person med ME, som har uttalt at det er umulig å jobbe, være frivillig på en festival?? Fortell meg det.. Hvis man er så lyssky og slapp, kan man da gå rundt live band og rydde?

     

    Ha deg på jobb. Slutt å syt. Det er unødvendig at så mye skattepenger går til "syke" personer.

     

    Fra meg.

    • Liker 3
  2. Jeg har kjøpt meg et headset med mikrofon som har USB-tilkobling, eller hva det heter.. Men hver gang jeg tar opp en film gjennom Fraps kommer det med en tikkelyd. Det er HELE tiden og så sykt irriterende! Akkurat som en t-t-t-t-t-t-t-t-t-t-t- ++ lyd gjennom hele filmen. Hvordan får jeg vekk denne? Kjøpte det for 2 uker siden, kan finne ut hva det heter om nødvendig. Hjølp?

  3. For en gangs skyld var Posten/Bring effektiv.. kanskje for effektiv.

     

    Hadde det ikke vært noen hjemme hadde jeg aldri rukket hjem for å motta pakken.

     

    post-69923-0-13819100-1347007155_thumb.jpg

     

    Vel, hvor tror du pakken havner da? I søpla? Da ville det stått "sending levert hentekontor"...

     

    For å være vanskelig, hva hvis de ikke hadde levert pakken til hentekontoret før jeg var ferdig på jobb? Hadde blitt ekstra fram og tilbake på meg :p

     

    For å ha rett, så er fristen for å levere pakker ofte 1500, kanskje 1600. Så, du kan ikke forvente at den ligger der før det tidspunktet uansett.

  4. Vet du, jeg skjønner godt at noen nordmenn finner seg dame fra Asia. Med fare for å skyte meg selv i foten, vil jeg si at dagens norske kvinner er mer fokusert på karriere og utdanning, og litt mindre på familie og barn. Her kan jeg jo ta meg selv som eksempel: Jeg blir ferdig utdannet når jeg er 29 (veterinærmedisin) og har et ønske om å flytte langt nordover for å jobbe etterpå. Min samboer er heldigvis en herlig gutt som holder ut. Det betyr at jeg ikke kan stifte familie før jeg er sikkert 30 +.

     

    Det er ikke så rart at noen menn heller vil ha en fulltidskone. For i bunn og grunn er asiatiske kvinner mer opptatt av stabilitet, familie og å ha det lykkelig resten av livet. De er oppdratt annerledes, rett og slett, det er ikke å skyve under stol.

     

    Min far (etter 15 års ekteskap med norsk kvinne) giftet seg nylig med ei dame fra Asia. Før jeg møtte henne, tenkte jeg som sikkert mange andre, at hun var ung og dum. Men nå ser jeg hva han ser i henne. Hun er voksen, fornuftig og steller skikkelig bra til hjemme. Iom at han reiser mye med jobben har det vært vanskelig med forhold, siden norske kvinner faktisk er veldig kravstore. De sutrer mye og vil ofte ha viljen sin. Denne kvinnen han nå er gift med dekker på til hvert måltid, lager hjemmelagd god mat (for helsa), til og med legger fram tannbørsten med tannkremen på, på vasken.

     

    Dette høres jo helt villt ut for oss norske jenter, jeg ville aldri funnet meg i dette, men for han og henne så funker det. Han har aldri krevd at hun gjør noe som helst, men hun liker å gjøre det.

     

    Så, jeg skjønner godt hvorfor noen drar utenlands for å finne kjærligheten. Nå skal det sies at min far og kona møtte hverandre gjennom jobb i USA, så han dro overhode ikke på friertokt til Asia.

    • Liker 6
  5. For en gangs skyld var Posten/Bring effektiv.. kanskje for effektiv.

     

    Hadde det ikke vært noen hjemme hadde jeg aldri rukket hjem for å motta pakken.

     

    post-69923-0-13819100-1347007155_thumb.jpg

     

    Vel, hvor tror du pakken havner da? I søpla? Da ville det stått "sending levert hentekontor"...

    • Liker 1
  6. Det der høres akkurat ut som noen som spiller "spillet" ville sagt. Uansett, min mening er ikke din mening og det er helt fint. Jeg syns videoen tar fram interessante poeng og er rimelig enig i det hun sier. Det er jo ikke slik at man finner en identisk kopi av seg selv i en partner, men likevel har man ofte samme livsstil eller interesser. Som jente vil jeg påstå at det er alltid en annen årsak enn at man er "for snill". For hvem dumper noen for at de er snille? Ingen.

     

    Det er jo litt komisk, vet ikke om det var denne videoen eller en annen av henne, men uansett sa hun følgende: "Nice girls finish last... Said NO ONE".

     

    Boom

     

    Spiller spillet? Du mener, en gutt som vet hvordan man flørter og får akkurat de jentene han vil? Selv hvor "ute av hans liga" de er? Er en vesentlig stor forskjell på menn som klarer å flørte, vise intensjoner og eskalere enn de som "spiller et spill" for å få seg noe. Anyway, ikke poenget.

     

    Poenget er: Så lenge du tror at noen er "ute av din liga" eller at du er "over noens liga" så er du mislykket. Hvorfor sette sperrer, barrièrer eller hindere for det du vil oppnå? Selv ser jeg kanskje helt middels ut, er litt chubby men gir så langt faen i hvordan jeg ser ut og har selvtillit til 1000. Har aldri hatt følelsen av at en jente har vært "out of my league" (etter jeg begynte i 1.vgs. Før dette så var jeg en "snill gutt" som trodde alle var ute av min "liga" og at alle andre gutter var douchebags") og derfor sjeldent hatt problemer med å få de jeg vil ha. (Høres cocky ut nå, men det er ikke meningen).

     

    Så lenge du fjerner de barrièrene du selv setter opp for deg selv så kommer du til å klare deg det MYE bedre på "markedet". Hvorfor sette opp egne barrièrer når samfunnet setter opp nok? Du må bare være selvsikker og ikke redd for å ta det du vil ha, si det du vil si og gjøre det du vil gjøre. Så skal du se hvor mange jenter du får. Og det er ikke "badboy" eller "douchebag"

    Men nå høres det ut (for meg) som om du kun refererer til utseendet mtp liga. Det ligger jo mer i begrepet. Moralen på videoen (slik jeg tolker den) er jo at mange gutter bruker "good guys finish last", som en unnskyldning for at de er alene, og ignorerer at det er muligens andre årsaker. Fordi det er tryggere og bedre å tenke i de baner, slik at man slipper å "endre" noe ved seg selv. De bruker den frasen som er fallskjerm. Og så lenge de flyr med den, vil de også være alene. Man må jo også vite hva man ønsker i livet. Man kan ikke leve sammen med en person som i bunn og grunn ikke deler samme mål.

     

    Som hun sier i videoen, kanskje du bor hjemme hos din mor, kanskje du bruker opp alle pengene på spill, kanskje du lukter vondt? Det er jo flere faktorer som spiller inn når man velger å avslutte et forhold, og det mener jeg ikke er fordi noen er "for snill".

  7. Beklager Nymph men den videoen er nok litt feil. Det finnes ikke noe som heter "liga", som er det hun definerer problemet som. Hvis en gutt føler at han ikke fortjener en jente, eller at han ikke klarer å vise hva han vil med henne, så går det skeis og hvis han føler seg som en snill gutt (og det er derfor han er så ydmyk) vil han tro at det er derfor det går galt, nettopp fordi han er så snill. Derimot, hvis en gutt VET han fortjener henne, viser AKURATT hva han vil og er ikke redd det grann for å gjøre det som må til for å få det, vil det gå bra og den snille gutten vil se på han som en douchebag siden han ikke "bryr seg nok om henne" eller "er snill nok".

     

    Paw.

    Det der høres akkurat ut som noen som spiller "spillet" ville sagt. Uansett, min mening er ikke din mening og det er helt fint. Jeg syns videoen tar fram interessante poeng og er rimelig enig i det hun sier. Det er jo ikke slik at man finner en identisk kopi av seg selv i en partner, men likevel har man ofte samme livsstil eller interesser. Som jente vil jeg påstå at det er alltid en annen årsak enn at man er "for snill". For hvem dumper noen for at de er snille? Ingen.

     

    Det er jo litt komisk, vet ikke om det var denne videoen eller en annen av henne, men uansett sa hun følgende: "Nice girls finish last... Said NO ONE".

     

    Boom

  8. Hei.

    Jeg tenkte å tatovere navnet til broren min som døde for noen mnd siden. Tenkte å ha det på armen, men har lyst til å ha bare mer en tekst. Noe tips?

    Tenk grundig igjennom. Husk at det er varig. Når folk tar tattoveringer "til ære" for avdøde familiemedlemmer/venner, da særlig impulsivt kort tid etter, kan man fort bli overveldet av følelser og velge noe som ikke er så heldig.

     

    Eksempel: Noen jeg kjenner skrev navnet til en person inni et kort på armen. Det føltes kanskje rett akkurat da, men resultatet ble ikke heldig.

     

    Min mening: Hvis man skal hedre en avdød person så gjør det med respekt. Tenk før man gjør det.

  9. I tillegg til de fagene over her så må du også ha fysikk eller biologi.

     

    Jeg begynner på veterinær nå og har hatt denne fagkomboen:

     

    Matte T1+S1+S2

    Kjemi 1+2

    Biologi 1+2

    Fysikk 1

     

    Jeg har ett snitt på 5,6 + 3,5 studiepoeng. Har dog valgt å studere i utlandet, både fordi jeg har lyst til å studere i utlandet.

     

    For å komme inn i Norge burde du ha over 5 i snitt+realfagspoeng, mens mange steder i utlandet er det egne opptaksprøver som må tas. Da kreves det bare at du har fagene kjemi+matte+fysikk og noen steder kan biologi erstatte fysikk.

     

    Og ja du MÅ ha karakter i alle fagene du har! Uten karakter i ett fag får du ikke studiekompetanse og uten studiekompetanse kommer du ikke inn på høyere utdanning!

     

    Masse lykke til! :)

    Fysikk og biologi er ikke krav for Norge.

  10. Når problemet er hele posten og dens innsnevra system så hjelper det ikke å klage på enkelte team. Jobber selv i post i butikk og ser lett hvorfor det oppstår så mye feil. Blir kvalm hver gang de skryter av seg selv og systemene sine. PULS faenskapet deres hører ikke hjemme noe sted.

     

    PiB eller ikke, alle kan gjøre feil iblant. Men du tar feil ang klagingen. For hvis TEAM-LEDER ikke gjør noe med klagene, så blir det en sak for ledelsen/OPEX. Det skjer endringer hele tiden for å tilpasse kundenes behov og en teamleder er ikke ansatt lenge om han/hun ikke følger retningslinjene. Sånn er det bare.

  11. 05 og 06 syns jeg er myyye sterkere enn andre merker. Jeg skifter snus innimellom, var hekta på skruf slim fresh (den som er med mint), men nå for tiden går det mye i Skruf sterk white. Tar 05 innimellom men jeg syns den er mye sterkere, så jeg klarer ikke ha den i så lenge om gangen.

     

    Skjønner ikke hvordan folk kan ha snus i munnen i en time, jeg bruker ca 20-30 min per snus. Særlig skruf sterk white, den blir så slapp etter litt tid.

     

    Flere enn meg som skifter side? Jeg har jo en favoritt seff, men liker å variere.

  12. Jeg jobber i Posten i ferier og har gjort det i 7 år nå. Hvis folk er misfornøyde med servicen så MÅ dere ringe inn til kundeservice (selv om de som jobber der er komplette idioter). ALT i posten henger sammen med statestikk og det blir nøye kontrollert. Hver eneste klage blir oppført i statestikken hos det aktuelle teamet, noe som betyr at teamets rykte går ned. Vanskelig å forklare, men hvert postbud får alltid en utskrift av klagen personlig i hånda. Både teamleder og de andre ansatte blir gjort oppmerksom på det. Hvert team vil jo prøve å oppnå minst klager per mnd, så hvis et team har mange vil det skje endringer kjapt. Tilbakemelding er gull!

    • Liker 4
  13. Hei! jeg har et stort ønske å hjelpe folk i den 3. verden, samt katastrofe områder. Regner med at å bli Lege er den beste måten å hjelpe folk på, med tanke på etterspørsel. Personlig vil jeg ikke klare å leve ordentlig, når jeg vet at det finnes folk der ute som virkelig trenger min hjelp. Jeg vil ikke akkurat drive å donere penger hele tida, selv om det er kjempe bra det og. Jeg vil hjelpe til "på feltet".

     

    Men så er det ikke bare bare å bli lege. Jeg må ta opp realfagene på vgs, som gjør meg til en kvalifisert søker til legeutdanningen i utlandet (Polen, slovakia - lavere snitt gjelder her).

    Ikke nok med det, jeg brenner ikke noe særlig for stoffet som er i medisin utdanning, som kan virke imot meg når jeg skal lese stoffet. Kan også nevnes at jeg leser tregt:P Men per dags dato er jeg i ferd med å ta opp realfagene, så skal jeg søke meg inn på en medisinskole i utlandet, for jeg har bestemt meg at motivasjonen for å komme meg gjennom dette er tanken på å kunne hjelpe andre mennesker som virkelig trenger det.

     

    Det jeg lurer på er om det er utdannede leger som har presset seg igjennom stoffet, selv om stoffet er totalt uinteressant? Og om det finnes andre alternativer å hjelpe på, utenom å donere penger hele tiden? ser bort ifra logistikk og adm arbeid også. Kanskje en utdannet politi kan på en eller annen måte hjelpe til?

     

    Uansett, enn så lenge så kommer jeg til å kjøre på med legeutdanning!

     

    Medisinstudiet i Slovakia er kjempebra! Kjenner mange som går i byen jeg bor i, samt byen Martin (2 timer unna elns). Trives veldig godt i Slovakia, billig og varmt :) Studentmiljøet er også veldig bra. Koster 7 kr for 0,5 L på byen! Men studiet skal ikke undervurderes, selv om man ikke trenger høyt snitt for å komme inn. Det drives utsiling av studenter hele tiden (altså, de som ikke klarer å henge med). Samtidig trenger man ikke jobbe (man lever jo billig..)og får masse av tid til å lese

    • Liker 1
  14. Hei! Jeg går veterinærutdanningen. Man må ha 3 klasse lett matte eller 2 klasse vanskelig matte (R1) + 3KJ (Kjemi 2) for å komme inn. Alle karakterene du får vil uansett spille en rolle på snittet ditt, så du bør få 5 i alle fag. Sånn er det bare. Jeg vil også anbefale sterkt å ta biologi, både 1 og 2, fordi starten på veterinærstudiet bygger på det man lærer i biologien. Flere i min klasse hadde ikke hatt det, og de syntes det var vanskelig å følge med på grunn av dette. Med biologi får du også realfagspoeng! Lykke til :)

  15. Rettelse: DU har gjort han til en tøffel. Gutter som oppfører seg som en tøffel gjør det for å utrykke sin ydmykhet ovenfor deg. Eller slik de tror at gutter skal være i et "klassisk forhold". De henter alt du vil ha, sender klissete meldinger, masserer deg i timesvis, bærer veska di, fordi de vil gjøre deg glad.

     

    Hvis du, i starten av forholdet, legger lista høyt og forlanger at han gjør disse tingene ovenfor, så er det ofte at gutten går ut av sin vei for å tilfredsstille deg. Dette kan godt ha noe med usikkerhet å gjøre, fra hans side.

     

    Edit: leste hovedinnlegget en gang til, og jeg syns du oppfører deg skikkelig dårlig. Hvorfor går du rundt å forteller han hva han skal gjøre da? Det kan jo være DERFOR han er en tøffel, nettopp fordi du blir irritert hvis han gjør ting du ikke liker. Kanskje han er kjempeglad i deg, og vil gjøre alt for å beholde deg, og så velger du å reagere på alle fine gestene han gjør med en negativ tone? Her er det du som bør skjerpe deg.

    • Liker 7
×
×
  • Opprett ny...