Gå til innhold

aviruse

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av aviruse

  1. Skjønner! kanskje du kan bruke hardisk hode armen fra en gammel hardisk til noe? er samme prinsipp med spole og magnet.

     

    god ide, skal sjekke om jeg kan bruke den til noe. men jeg kan se noen små problemer, den er kansje ikke kraftignokk til å kunne bevege så stor masse som en laserdiode (de veier oppi 20g eller mer) men de skal både være nøyaktig og raske nok.

     

    vurderer å kjøpe slike (en av typene):

    http://www.parts-express.com/pe/showdetl.c...tnumber=299-922

    http://www.parts-express.com/pe/showdetl.c...tnumber=299-066

    http://www.parts-express.com/pe/showdetl.c...tnumber=299-146

     

    hvilken av disse tror du passer best?

     

    (takker foresten for enda et godt innlegg)

  2. Takker veldig mye.

     

    du lurte på hva jeg vil lage, så er det en laserprosjektor. jeg tenker å bruke høytalerne til å bevege laserdioden, da det er nesten eneste måten en kan lage en slik uten å bruke dyre speil (som beveger seg).

     

    den største jobben er ikke å bygge den, eller designe den. det er å programere den. alt er nøtt til å lages tilnermet fra grunnen av. først så må jeg hardkode microkontrolleren(e), så må jeg kode driveren til pcen, så må jeg skrive programmet som en styrer den fra, og så må jeg lage kodexen den skal spille av. altså ikke noe enkelt prosjekt.

     

     

    biltema.no

    ljudia.no

    dynabel.no

    ebay.no

    http://www.parts-express.com//speakers.cfm...FTOKEN=34534173

     

    Du får nok noe du kan bruke for 100 til 200 kr pr element. Komponentsett til bil blir nok det rimeligste da du kjøper to i samme slengen. biltema er ganske billig men de har diskant i midten, men den kan du knekke av. men 5000 hz er kanskje litt mye for en woofer så kanskje du bør kjøpe en mellomtone. kjøp iallefall ikke sub.

    Hva prosjekt er det da? interessert :)

  3. Ok, dette er nokk et spørsmål jeg tror ikke er blitt spurt før:

     

    Jeg trenger 4 stk veldig billige høytaler elementer. Hvordan lyden på dem er betyr absolutt ingen ting. Høytalerne skal brukes til å bevge en ting fram og tilbake veldig raskt (kansje oppi 5000Hz, hvor mange ganger den går inn og ut i sekundet).

     

    Er det noen av dere som kan hjelpe med med dette?

     

    årsaken til at jeg vil helst kjøpe nye er at jeg trenger 4 som her helt like, noe som vil gjøre askeberegningene veldig mye lettere.

     

    håper inndelig på svar.

  4. 2. Du vil møte på Omega allerede første dag på universitetet, og alle som vil blir med på fadderuka (ingen innmelding) i regi av Omega. Når så hverdagen melder seg, så blir det etterhvert en opptaksfest hvor du må delta for å bli medlem.

     

    3. Ikke med det første ihvertfall. Har selv gått et år, og tror praktiske oppgaver utover i studietiden består mer i klare avgrensede oppgaver, heller enn å lage en robot fra bunn. Det blir kanskje aktuelt i 4. klasse og 5. klasse, ihvertfall hvis du velger tilpassede datasystemer som mastergradretning. Men du kan jo melde deg inn i Omega verksted, der kan du sikkert lage noe artig (men du betaler alt sjæl). F.eks som dette

    (
    ), tror den ble laget av en 3. klassing på fritida.

     

    I første klasse må du belage deg på litt kjedeligere oppgaver, men du har da ihvertfall ett kyb-fag (kyb intro). Er ikke allverdens spennende robotgreier som skjer der, men du får prøve å "jogge" (spør eller google hvis du lurer på hva det er) en industri robot, faktisk ganske artig. Dessverre var zip-driven ødelagt når vi var der, noe som førte til at det ble mye kluss.

     

    hm... skuffende :p men får nok bli med i det verkstedet, har selv lest en del på sidene deres og hva gjør den roboten de snakker om der?

     

    For var det kombinert seng/sofa, men tror det er kun seng (rammemadrass) på alle hybler nå. Like greit, sengesofaen var helt elendig. Skrivebordet tror jeg du skal få plass til to skjermer på. I verste fall er det jo bare å hive skrivebordet ned i boden og kjøpe et større et på Ikea.

     

    hm... det var det jeg tenkte på ;) har ett 80 X 220 skrivebord hjemme som jeg har lyst til å ha med, men er det plass til det i enden / under ett vindu?

  5. 1. hvordan ser egentlig hybelene ut? målene? fellesareale? innvetar? (ja lest innvetarlisten, men det sier jo lite...)

     

    noen som vet om eller har noen bilder eller erfaringer de kunne gi?

    Det er to typer hybler på Steinan. Jeg antar du mener vanlig blokkhybel og ikke småhus? Blokkhyblene er 3 hybler på 12 kvm hver rundt et fellesrom som er kjøkken + spisebord, pluss et toalett og en dusj (i hvert sitt rom). Ikke stort mer. Alle tre må dele på ett kjøleskap. Det er dog egen vask på rommet (både bra og dårlig, fordi det er mer praktisk om morran, men det tar også opp plass på rommet og gjør det mer jobb å holde rent).

     

    Forresten er det også klesskap, seng og skrivebord på rommet.

     

    2. jeg skal bli med i omega og vil da vite om det er noe spesielt jeg bør vite? (som innmelding osv)

    Det meste får du egentlig vite i løpet av fadderperioden. Ellers står det nyttig info her.

     

     

    takker så mye, men ja, tenkte litt på hva man får plass til? er det seng/sofa? eller bare seng? eller både og?... og hvor stort er skrivebordet? sitter med 2 stykk 22" skjermer og håper det er plass...

     

    og ps: kult å se det er flere sinfest fans her ute ;)

  6. hei! jeg har kommet inn på kybernetikk og gleder meg til det, skal mest sansynlig flytte opp dit i løpet av neste uke. der jeg dabor da på steinan studenby (hybel), så jeg har ett par ting jeg lurer på.

     

    1. hvordan ser egentlig hybelene ut? målene? fellesareale? innvetar? (ja lest innvetarlisten, men det sier jo lite...)

     

    noen som vet om eller har noen bilder eller erfaringer de kunne gi?

     

    2. jeg skal bli med i omega og vil da vite om det er noe spesielt jeg bør vite? (som innmelding osv)

     

    3. når får jeg lage min første robot? :p

     

    4. til admin/ brukeradministrator: dette er ikke min bruker, dette er min brors... jeg får ikke laget bruker med mailen min siden allerede det står den er brukt, men det står også att det ikke er en bruker med denne mailen når jeg skulle få sendt passord. trolig har jeg da registrert, men glemt å aktivere tidligere... kan en brukeradmin hjelpe meg? (sende PM?, vill ikke hive mailen min ut på forumet)

     

    på forhond takk.

  7. Jeg skrev oppgaven om Aasen og Knudsen, og fikk 5. Jeg flettet inn språkhistorie fordi det var helt tydelig at kompetansemålet som omhandler språkdebatten på 1800-tallet var relevant.

     

     

    De aller, aller fleste på min skole fikk samme karakter som standpunkt, og ingen strøk. Men jeg vet ikke, kanskje har vi blitt bedre informert på forhånd om at vi må vise kunnskap i tekstene våre.

    det går ikke frem av oppgaven at vi skulle flette inn historie. det står faktisk at vi skal vurdere det i forhold til dagens samfunn og ikke 1800 tallet

  8. Jeg tror jeg henger meg på her. Jeg gikk også VG3 i år og tokk denne eksamen. På denne fikk jeg tre, og jeg skal ikke påstå at jeg er bedre enn det eller noe sånt. Jeg har klaget og det var det.

     

    Denne eksamen har tydeligvis vert veldig dårlig laget, ikke nødvendigvis oppgavene, men sensorveiledningen.

    Link til sensorveiledningen: http://udir.no/upload/Eksamen/Videregaende...ledning_V09.pdf

     

    I denne så er det presisert hvilke kompetansemål hver oppgave sjekker. Dette er FEIL. Man skal bedømmes utifra læreplanen ikke fra noen kompetansemål de har satt opp. Ett eksempel er oppgave to. Oppgave to var at en skulle sammenlikne Knud Knudsen og Ivar Aasen sine tekster om fremmedord

     

    Her er oppgaven:

    "Vis hvordan tekstutdragene til Ivar Aasen og Knud Knudsen avspeiler en forestilling om det

    norske. Drøft i hvor stor grad det er mulig å gjennomføre Aasens og Knudsens tanker om

    låneord og fremmedord, slik språksituasjonen har utviklet seg i dag i Norge og Sápmi. "

     

    Her står det altså ingen ting om at vi skal tolke disse tekstene historisk. Tvert i mot, det står at vi skal vurdere om det er mulig å gjennomføre de i dag. Altså skal vi tolke de som selvstendige tekster rettet mot dagens samfunn og ikke som en historisk levning.

     

    I sensorveiledningen står dette om hva det skal legges vekt på i oppgaven: (jeg har lagt på tykk tekst)

    "Oppgaven bygger på disse kompetansemålene:

     gjøre rede for hovedlinjene i norsk språkdebatt og språkpolitikk fra 1830-årene

    til vår tid

     

     skrive klart disponerte tekster med tydelig fokus og saklig argumentasjon

     

     gjøre rede for ulike språk og kulturer i Norge og Sápmi/Sábme/Saepmie i dag og

    hvordan eget språk og egen kultur utvikles og endres i samspill med andre

     

    Relevans og bredde, tematisk sammenheng, struktur

    Oppgaven er todelt. I den første delen skal redegjørelsen være knyttet til de to tekstutdragene.

    I drøftingsdelen skal eksaminandene komme inn på både språksituasjonen i Norge og i Sápmi.

    Men besvarelsene må ikke legge like stor vekt på begge språksamfunn.

     

    Sjangerkjennskap, verkemiddel og argumentasjon

    Fokus, saklig argumentasjon og klar disposisjon skal honoreres. I vurderingen må sensorene

    være åpne for at fokuset kan være litt ulikt i besvarelsene.

     

    Bruk av faglige kunnskaper, oversikt, forståelse

    I den første delen skal evne til å forstå tekstutdragene på bakgrunn av kulturforhold på 1800-tallet trekke opp. Løsrevet faktastoff om Aasen og Knudsen som ikke er knyttet til det

    oppgaven spør etter, trekker ned i vurderingen. I den andre delen skal kunnskap om

    språksituasjonen og språkpolitikken i Norge og Sápmi trekke opp."

     

    Her ser vi tvert i mot at sensorveiledningen sier det motsatte, at vi skal skrive historisk.

    Vi kan også spørre oss om det er riktig med en slik detaljstyrt veiledning. Det står hvilke kompetanse mål vi skal måles etter, men hva med alle de andre. Se for eksempel at vi har bommet på selve oppgaven, skal vi fremdeles bedømmes utifra de andre kompetansemålen i læreplanen. Det er ikke riktig å bedømme våre karakterer fra bare en liten flis av læreplanen.

     

    Hva alle disse føringene og dårlige oppgavene fører til er sjokerende. På min skole var det 24 som strøk i Norsk i VG3, over 30 med karakteren to og bare en sekser og tre femmere. Karaktersnittene var også svert dårlige ved flere andre skoler etter hva jeg har hørt. På Katta (oslo katedralskole) skal karakterene ha vært veldig dårlige og det samme ved foss (alt etter hva jeg har hørt av venner).

     

    Jeg har også to skrekkeksempler. Den ene er en elev ved Katta som går ut med omtrendt to femmere på kortet (hvis man ser bortifra eksamen) og resten seksere. Han har vert en helt klar sekser elev i norsk lenge. Han fikk tre. I følge læreren hans var det en klar sekser oppgave. (dere kan lese stilen hans her: http://vgd.no/forbruker/jobb-og-utdanning/...ndaloes-sensur)

     

    Den andre er den eleven på vår skolen med best karakterer 3 år på rad. På eksamen fikk han en toer. Han har hatt sekser i norsk i tre år, med tre forskjellige lærere i norsk. Han fikk sekser på både Bokmål og Sidemål prøveeksamen. Og nå går han ut med en toer på norsk eksamen? Her er det noe feil.

     

    Det er åpenbart at det er noe feil med disse oppgavene. En god eksamensoppgave skal plasere elevene der de hører hjemme. En toer elev skal få en toer. En sekser elev skal få seks. I år er ikke dette tilfelle, det ser her heller ut som det har vert et sjansespill om man har truffet hva sensorveiledningen ønsker.

  9. Da har jeg endelig bestemt meg for å kjøpe meg et litt ordentlig kamera etter lang tid med kompakt- og mobilkamera.

     

    Jeg kommer til å bruke kameraet til mye, men ikke spesielt mye innendørs eller mennesker.

    det jeg trenger et kamera til er å ta bilder når jeg reiser, når jeg er på tur i skogen.

     

    jeg har sett på pentax k200d og lurer på om dere synes dette er et bra valg?

     

    mvh aviruse

  10. Som mange sikkert har sett div steder så har jeg laget en del workloggs og slikt på tg forumet. etter å ha lest litt rundt her tenkte jeg at jeg kunne poste dem her og:

     

    Link Til StilasGuiden Min: http://www.multidesign.org/aviruse/Stilas_guide.pdf

     

    Link Til Workloggen Til Stilaset: http://forum.gathering.org/showthread.php?t=5164

     

    Link Til Workloggen til Flagget: http://forum.gathering.org/showthread.php?t=5241

     

    det er bare å komentere her hvis dere vill, eller lurer på noe, jeg leser begge

     

    Aviruse

  11. jeg har et lite problem, jeg trenger softwere til en hjemme server som skal fungere som sentral lagring, nedlstningssentral og div andre småting

     

    det jeg trenger hjelp til er programmene:

     

    jeg trenger en bittorent klient som er rask, men som også kan oppereres fra alle maskinene som er tilknyttet nettet (ca 4) og man skal kunne overvåke nedlastningen fra smatelige og legge til og konfigurere oppgavene. og dette skal kunne gjøres av flere samtidig (helst med tag på hvemsine nedlastninger hvilke er, og en admin som kan konfigurere alle)

    (trenger også lignende programmer til dc hvis tilgjengelig)

     

     

    vidre trenger jeg et program som gjør det lett å søke og organisere det som er på hddene, slik som bilde, musikk, film, spill, og dokument organisering.

     

    enda vidre trenger jeg ett programm som kan fjernstyre det hele

     

    så trenger jeg et program for auto vedlike hold.

    anti virus

    firewall

    anti spywere

     

    pluss at jeg trenger å kunne se alt fra "explorer" men kunne låse enkelte deler så bare admin har tillgang til (system mapper ogl)

     

    de flste klientene er windows så det er viktigst at det fungerer med det, men foretrekker en server i linux

     

    når det kommer til maskinvaren så er det ike en så fryktelig tungvekter akkurat, men midi. har tenkt kansje 80 gig sys disk (har liggene) 2x 500GB i som er speila (altså ene backer opp det andre hvis noe skulle skje) (tilsammen 1T med sånn lagring) + 500GB uten backup til midlertidige filer og uferdige nedlastninger.

    (hadde vert greit med kommentarer til dette også + tips til hvordan man gjøre det lett)

     

     

    er veldig glad for hjelp

  12. hva med å lage en modell av pyramiden i sketchup (http://sketchup.google.com/)?

     

    når det gjelder varme ville jeg ha hatt en rekk med mindere hull øverst i pyramiden og visfter som blåser inn kald luft under..

     

    foresten vill jeg ha brukt litt tykere plexsiplater... de ser litt tynne ut

     

    kuttingen ville jeg antageligvis bruke stikksag, og kansje bruke ett eller anet tilå holde plxsien kald med (kansje vann) men så har ikke jeg jobbet mye med plaxsi da... :whistle:

×
×
  • Opprett ny...