Jump to content

Spenul

Medlemmer
 • Content Count

  1034
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

64 :)

About Spenul

 • Birthday 05/31/1991

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Nei, dette er ikke riktig. AtW Kan du utdype hva du mener er feil?
 2. Denne testen gir ingen resultat på 2160p vs. 1080p. For det første så har ikke dere omrokkert på hvilket bilde som er på hvilken TV, og kanskje testpersonene liker å velge høyre? Dvs. hadde dere gjort samme testen med tre identiske bilder, hva hadde resultatet blitt? 90% har en dominant høyre hånd, og statistisk sett så er det vanlig at øynene følger hendene på hvilket som er dominant. Jeg sier ikke at det dermed sagt har en innvirkning på hvilket valg testpersonene gjør, men poenget mitt er at testen ikke utelukker at dette kan ha en direkte innvirkning. Hvis du har et normalt bra syn så vil øynene din fysisk greie å se forskjell på et sted mellom 50-120ppi på 1,8m. Har du bedre syn enn dette så tilhører du en gruppe mennesker det ikke finnes statistikk på. Denne TVen viser 80ppi. Dvs. deltagerne hadde ingen eller minimal mulighet til å se forskjell før de kom til den nærmeste stolen. Og selv da så er det vanskelig for dem. Innen de kom til den nærmeste stolen så er det andre faktorer som spiller inn, som f.eks at de hadde valgt skjermen til høyre flere ganger og da vil man holde seg til det valget. Når jeg ser på bildene så ser det ut til at skjermen til høyre skiller seg veldig ut. Noe som forsåvidt igjen kan være noe som ligger i bilde, og ikke representativt for hvordan skjermen faktisk så ut. Men hvis det er representativt så er det det bilde som skiller seg ut. Utifra bilde av pixelene så ser det ut til 1080p viser et bilde som er gjort skarpere digitalt. Noe dere skriver at dere ikke har gjort, men kan være noe som kommer fra produsenten, enten det er meningen eller ikke. That being said. Eneste grunnen til at folk oppfatter 4k UHD som det neste store er at dette er veldig lett å markedsføre for TV-produsentene. Dette virker som det naturlige neste steget, men sannheten er jo at med dagens TV hverdag så er det minimalt å hente. Tro det eller ei, idag så er det kun 2 norske TV-kanaler som sender reklame i HD, og noe de kommer unna med fordi folk ikke legger merke til det. HDR kommer til å gi en mye høyere kvalitetsøkning enn det 2160p vil gi.
 3. Spenul

  ...

  Aldri hørt om, men for din feilsøking sin del: Kan det være en innstilling i nettleseren din som muter all annen lyd når den skal spille av en lyd? Plugin kanskje? Kan det være noe i forbindelse med notification i Mac OS som stopper den? Blir låten mutet og spiller videre uten lyd eller blir sangen satt på pause? Either way, letteste er vel kanskje å skru av lyden i facebook?
 4. At man sover et annet sted etter en fyllekule er da på ingen måte synonymt for sex... Selv hatt jenter som sovna på sofaen fordi de ikke gadd å gå 200m hjem (kald vinternatt) etter et livlig nach. Derimot stramme lukter og hvordan du oppførte deg.
 5. Hva tenker folk om ny MBPr 15" 2,6ghz nå? Har en sviktende og lite pålitelig maskin fra 2010, og er avhengig av den profesjonelt. Ser vel ikke ut til at Broadwell-mac kommer før muligens 2015 og da blir vel antageligvis ikke 2014-modellen blir vel ikke noe å hige etter? Med tanke på studentrabatt, sjekker de det? Studentkortet mitt går ut i august.
 6. For "arkivet" sin del. Vifte problemet ble løst med programmet. Satt viftene fra default 2000-2200 (husker ikke helt) til 3000. Minimalt med bråk og har ikke blitt overopphetet siden. Stabilt ca 50 grader ved lett bruk. Vet det er mange som setter retina skjermen ned på oppløsningen for å løse problemet med at ting ikke er designet for så høy oppløsning enda. Designet en profesjonell nettside for noen måneder tilbake og merket litt på hvor helvete det egentlig er. Forøvrig så er Chrome i mac OS kun 32-bit. Hater dem litt for det, men samtidig så elsker jeg jo programmet. Har ikke opplevd noe lignende selv.
 7. Takk! smcFanControl ble valget etter å ha lest noen reviews. Fikk den fra 60 til 45-50 grader, ingen tunge programmer som kjører. Hadde allerede "lagd" mitt eget kjølestativ ved å heve maskinen fra platen, hjalp akkurat nok til at den ikke ble overopphetet ved å skrive i Word. Er litt skeptisk til de aktive da det ikke er noen hull under maskinen hvor de blåser? Finnes sikkert noen spesielt for macbooker, men vil egentlig ikke bruke mer penger på maskinen. Tester over helga, men tror jeg kanskje jeg ikke greier å vente allikevel. Greit med en 2. maskin uansett.
 8. Har en macbook pro (mid 2010) hvor en vifte ble ødelagt, så da kjøpte jeg en på ebay siden jeg ikke fant noen originale. Den nye viften har færre "propeller" så den kjøler ikke like mye som det maskinen min tror den gjør, som da forårsaker overoppheting. Derfor, finnes det noen måte jeg kan få vifta til å spinne fortere? Er vel en form for overclocking? Er på vei til å kjøpe ny, men har et lite håp om å greie å vente til 2014 modellen.
 9. Er på utkikk etter akkurat dette minnekortet siden det rimelig og gir den farten den skal (som oftest). Prøvd å søkt litt rundt på ebay og google uten hell. Som emnetittel sier: Kjøpe Komputerbay 1000x 64GB CF i Norge? Noen som har noen tips? Bakgrunn: Nylig har Magic Lantern greid å få til RAW filming på mange Canon kameraer. Mark 3 har man helt opp til 1080p hvis man har et raskt nok kort. Interne tester har vist at Lexar, Komputerbay og Hoodman Steel er kortene som er gode nok, derav Komputerbay desidert billigst.
 10. Som noen påpekte, det er snakk om Safari. Og siden Firefox også er en 64-bit nettleser, så fungerer Java der. Testet det nettopp
 11. Hvor ofte må dere lade kontrollen? Min blir utladet i løpet av kanskje 1-2 uker uten at den er i bruk.
 12. Trenger man fortsatt å ringe kundeservice for å avslutte gold? Evt. enkleste/billigste for gold i en måned? Skal bare spille en uke, før jeg stikker utenlands et halvt år.
 13. Yay! Apple sendte min ut idag faktisk!!! 12. desember skal den være i hånden min
 14. Fryktelig frustrerende at Apple ikke greier å levere før da, og at man ikke får beskjed før første leveringsdag de hadde satt. Men ville heller gått på ebay enn finn.no siden da går det an å lese erfaringer folk har med selgeren. Selv vurderer jeg nå egentlig å avbestille og kjøpe det i Storbritania når jeg skal dit i januar-februar. Prisen ser ut til å bli det samme som Apple Store.
×
×
 • Create New...