Gå til innhold

cryptc

Medlemmer
  • Innlegg

    78
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cryptc

  1. Men bråker de mindre? Jeg har tilgode å være borti en relativt billig bærbar som ikke bråker mer enn min stasjonære.

     

    AtW

     

    Jeg kjøpte en Dell D620 i fjor høst, etter ha forsket mye på forskjellige bærbare mht. stillhet. Den er utrolig lydløs, med kun ett problem, og det er at strømstyringen til core prosessoren lager en knitrelyd. Dermed endte jeg med å deaktivere dette og heller leve med at den blir varmere og starter viften iblant (som ikke er spesiellt plagsom)

  2. Er prisen høy pga produksjon/råvare kostnader, eller pga volumet er så lite for tiden?

     

    Hvis alle hadde satset på SSD fremfor magnetdisker ville prisene vært sammenlignbare da?

     

    Har SSD disker et "fysisk tak" på størrelse (i GB) slik som magnetdisker har?

    9478217[/snapback]

    Tror SSD ville være dyrere uansett, tror heller ikke SSD vil utkonkurere vanlige hardisker på kr/GB. Husk at vanlige hardisker blir større og større så når 64GB SSD disker koster 1000 kr. vil du sikkert få en 1TB disk for samme prisen.

     

    Den 64GB disken vil imidlertid være perfekt som OS disk og vil gi en betydelig ytelse forbedring.

    9478476[/snapback]

     

    SSD diskene utvikles jo akkurat som de "vanlige" hardiskene. Man får mere plass per chip akkurat som hardisken får höyere lagringstetthet hele tida.

     

    Håper at det ikke er allt for lenge igen til 64gb koster 1000kr er utrolig lei de gamle bråkete, trege og effektgjerrige hardiskene!

    9478588[/snapback]

     

    Og man må tenke på at det er fysiske begrensninger som forhindrer lagring på harddisk å vokse i det uendelige. Perpendikulær lagring er eneste friske pusten som har kommer i det siste for å øke lagring noe særlig. Jeg mistenker at lagringsplass på harddisker will vokse saktere fremover, mens omvendt på flash.

  3. Nå forventer jeg ikke at noen kan gi et komplett svar på dette, men hva skjer med AMD dersom de ikke klarer å ta igjen (eller gå forbi) Intel med denne lanseringen?  Kan det være en fare for at de med tiden forsvinner eller er de så store at de fortsatt kan ha "dårlige" salgstall en stund fremover  :hmm:

     

    Da Intel en stund lå bak AMD virket det som om de kunne tåle dette i laange tider.  Etter det jeg har lest rundt omkring tåler kanskje ikke AMD dette like lenge :hmm:

    9463846[/snapback]

     

    Jeg er faktisk så gammel at jeg husker godt når AMD var en ganske udugelig cpu fabrikant som var en loppe på intels marked som da hadde sikkert 95% av markedet. Så jeg er ikke så nervøs for at AMD forsvinner helt. Selv Cyric (Via) og Transmeta ble jo aldri helt borte... og Motorola lager vel også fremdeles cpu'er om kanskje ikke i samme mengdene lenger...

  4. Hvorfor vil man ha den billigste spilleren egentlig?

     

    Er man først interessert i å se film med bedre bildekvalitet, så skjønner jeg ikke helt hvorfor man skulle kjøpe det billigste man finner. Man kan i alle fall være helt sikker på at dette ikke er produktet med best kvalitet. Må være mange som kjøper spillere som kan spille av formater med potensiell stor oppløsning som kjøper det kun på grunn av eie-faktoren. Nå har de HD-spiller liksom. Eller noe.

    9431411[/snapback]

     

    Nå er jo faktisk HD / Blueray enige om at kvaliteten på begge er den samme... så dette punktet krangler jo ikke engang produsentene om...

  5. Den vil være fin å ha pagefile på da ....

    Blir "nesten" som å ha en "workaround" for å utvide maxminne grensen på Vista32 & XP32 fra 3.2GB til 7.2GB iom at DDR disken vil ha "mye" hurtigere akksesstid/skriv/lese hastighet , men ikke like bra som integrert ram selvfølgelig.

    9239585[/snapback]

     

    Ja som du sier så er integrert ram bedre i sånne tilfeller... heller 4gb minne, enn 2 gb minne og 2 gb I-ram swapdrive... så fordelene er mest å hente med å installere windows på ramdisken

  6. Ok litt oppsummerende info fra en som har fulgt med på dette produktet lenge...

     

    Det ble laget allerede i 2005, så dette er ikke noe nytt produkt, bare aldri tatt inn i Norge før. Den tar strøm fra pci og data fra sata så selv om pc'en står av får den strøm til å holde live i dataene, og den har batteribackup om strømmen skulle gå. Raid er visstnok mulig, men av det jeg leste (riktignok for et år siden) så fungerte dette veldig dårlig pga driverproblemer, men det kan være ryddet opp i nå.

     

    Jeg tenker iallefall å ha en boot som starter fra HD, med valg om boote fra ramdisk (default) eller legge tilbake image fra HD. Så kan jeg alltid legge tilbake et image hvis noe skulle gå galt (jeg ville aldri stole på ram til å lagre noe viktig).

  7. De du nevner går ikke på PC men "proprietære" bokser/enheter .

    Windows Home Server er et PC operativ system .

    Og alle OS til PC / "normal server" er å få tak i som software only installasjon  og vi kan nok forvente at denne kommer i det minste som OEM cd kjøpbar sw/lisens uten hw.

    9090310[/snapback]

     

    Hva med "Embedded" versjoner av windows da, de tror jeg iallefall ikke man får kjøpt som privatperson, kun hvis man lager bankterminaler osv... og personlig liker jeg endel features i Embedded (iallefall på papiret, har aldri fått tak i)

  8. Robust nok til at jeg har brukt det på min laptop de siste 3 åra ;)

    Det er fortsatt behov for forbedringer, men akkurat det du nevner er ikke så veldig kritisk. Problemet til cryptc er sikkert på grunn av driveren til kortleseren.

    8970032[/snapback]

     

    Sikkert noe sånt ja, eller at den ikke unmounter automatisk før den går i sleep... aner ikke... ikke flink nok i linux til å løse det, og det er ikke krise for meg heller...

  9. hvordan gikk du fram for å få til det?

     

    som i, hvor på dell sine sider har en det valget?

    8968843[/snapback]

     

    Nei som sagt så har ikke Dell i norge den muligheten enda, jeg ringte og bestillte en bærbar uten windows fra de (en Latitude D420), og den hadde jeg lest mye på http://www.linux-laptop.net/ om at fungerte godt til linux... installerte Ubuntu på den og alt bortsett fra skjermoppløsningen funket med en gang (jeg måtte bytte til norsk tastaturoppsett også men det var intuitivt synes jeg). Alt jeg trengte av hjelp fant jeg på websiden over, og eneste andre jeg har oppdaget som er litt merkelig er at jeg ikke får sleepmode til å virke som det skal med et SD kort i maskina (SD kortet i seg selv virker flott, men setter jeg i sleep med den inni blir det kluss).

     

    Alt i alt veldig fornøyd med dell og linux (dette er første pc'en jeg kjører linux på annet enn bare for å teste litt).

  10. Men det funker jo allerede veldig greit.. Det er mye lengre mellom de virkelige oversettelsestabbene nå. Muligens tenker Dell mer på supportdelen..

    8968201[/snapback]

     

    Jeg vet ikke hvordan det er på linux, men på windows syns jeg hver versjon har like mange virker det som (av artikler jeg har lest).

     

    Men hovedårsaken er ikke derfor, men fordi at man ikke lenger kan få hjelp fra de 95% av brukerne av OS'et som bruker det på engelsk. Og jeg kan iallefall ikke linux godt nok til at jeg ikke må spørre om hjelp på diverse forum hvis det er noe jeg ikke forstår...

  11. Er litt "vaporware" over det hele ja, men mistenker faktisk litt at utviklingen skjer FOR fort... tenk f.eks hvis jeg importerte et parti SSD for to måneder siden, på f.eks 4GB per stykk... ganske fett, men allerede er størrelsene i nyhetene vokst så mye så det ville vært vrient å selge de...

     

    Jeg tror vi får se de i ferdig fabrikerte laptop'er lenge før de kommer i salg i løsvekt...

  12. Jeg har en 74gb Raptor disk i min jobbmaskin, som brukes kun til en lokal database kopi som jeg tester diverse tunge kjøringer på, og selv i et moderat støyete kontorlandskap så hører jeg raptor disken godt når den leter frem og tilbake... Ikke den mest slitsomme harddisk frekvensen jeg har hørt vel og merke, men helt klart så høyt at jeg ikke kunne tenkt meg den på et stille rom hjemme.

  13. Problemet med lydmålinger av harddisker og annen hardware er iallefall at målinger gjort på litt forskjellig vis vil gi veldig forskjellig resultat, så det er svært lett for produsenter å "sminke" resultatene i forhold til konkurrenter.

     

    Det kombinert med at vi vanlige dødelige ikke klarer måle dette nøyaktig på så lave nivåer pga bakgrunnsstøy (om ikke man tilfeldigvis har eget lydstudio eller lignende).

     

    Pluss at den subjektive oppfatningen av støy er så utrolig individuell og ikke basert på db målingen. Summing, during, spraking, klikking... vi har alle forskjellige ting vi takler bedre av støy og forskjellige frekvenser vi er mere komfortable med.

     

    Alt det sagt så har iallefall jeg tidligere vært fornøyd med spinpoint på støy og synes dette virker spennende.

  14. Er det noen som har gjort opp sine spesifike meninger om hva de kunne tenke seg på sin neste bærbare pc?

     

    Jeg har funnet ut hva jeg ønsker meg, og som er mulig med dagens teknologi, men fremdeles ikke finnes på markedet.

     

    Jeg kunne tenkt meg en bærbar laget for å forbruke minst mulig strøm, altså energi sparing i cpu, skjermkort og OLED skjerm til og med kanskje. Videre skulle den hatt en flash harddisk, og dermed skulle den kunne produsere såpass lite varme at den kunne være helt vifteløs og dermed også mere solid uten ventilasjonshull. Ingen vifter ville også forbedre batterilevetiden.

     

    I tillegg ville jeg den skulle hatt en portreplikator som man setter maskinen i på høykant, slik at den kan stå på et skrivebord uten å nærmest ta noen plass overhodet. Og med dvd foran på maskinen ville denne vært lett tilgjengelig som en vertikal optisk spiller også mens den står i portreplikatoren.

     

    Denne maskinen ville nok ikke kunne konkurrert med å være den kraftigste på kalkulasjoner eller grafikk, men den ville vært en totalt lydløs maskin til bruk både som desktop erstatter og som en bærbar med lang batterilevetid.

     

    Min intuisjon forteller meg at Apple snart kommer med noe som vil ligne på dette, men vi får se...

×
×
  • Opprett ny...