Gå til innhold

JensViking

Medlemmer
  • Innlegg

    150
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JensViking

  1. Jeg var dum nok til å bli tatt med ca. 50g jazztobakk fordi politiet hadde en ransakelsesordre hos han jeg midlertidig bor hos. Jeg angrer selvfølgelig veldig og skulle gjerne bare vasket alt i dass og glemt hele greien hvis jeg hadde sjansen. Jeg fikk valget mellom å bli avhørt på stedet, eller om jeg ville bli avhørt med advokat tilstede. Jeg sa at jeg gjerne vil bli hørt med advokat til stede, og fikk tid til å tenke på det.

    Problemet er at jeg aner ikke hva som venter meg nå. Jeg har aldri vært i kontakt med politiet før og ikke røyker jeg særlig ofte lenger heller. I tillegg til at de fant ca. 50g, så lå det også to små digitale vekter der. De tok ikke vektene, men tok bilder av vektene med litt brunt støv på.

    Bør jeg ta med advokat til avhør?
    Kan jeg nekte å svare på spørsmål uten å få straff for det?
    Kan jeg slippe unna med at det er til personlig bruk?
    Hva svarer jeg hvis de spør hvor jeg har fått det fra? Vil jo ikke utgi kilden og vær med å ødelegge livet til en god person. 

  2. Hei. Jeg trenger hjelp ettersom jeg har satt meg selv i en ubehagelig situasjon og ikke gjort næringsoppgaven for 2014 og angivelse for AS ved et klønete uhell (trodde jeg hadde fram til utgangen av 2015, men det viste seg at jeg hadde opprettet firmaet et par dager for tidlig til at det var mulig).


     


    Jeg har masse utgående småbeløp på 18-30 kroner til en utenlandsk side (freelancer.com). Må jeg bokføre disse? Må jeg lage bilag for hver transaksjon? Det er sikkert 20 transaksjoner på slike småbeløp.


     


    Jeg har en del kvitteringer/regninger sendt fra freelancere igjennom og utenfor freelancer.com. Jeg har brukt firmakontoen til å betale disse.  Må det være regning eller kvittering? Disse har ikke norsk org.nr/MVA-nummer selvfølgelig. Hva er tilstrekkelig informasjon for det norske skattevesen? Kan jeg bare lage norsk faktura og klistre original kvittering/regning som vedlegg?


     


    Jeg har lånt firmaet penger ved å overføre beløp fra min egen konto til firmaet. Er det noe spesielt jeg må ta hensyn til for dette?


     


    Setter veldig, veldig stor pris på svar.


  3. Men kan du også utdype hvorfor du tolker bruk av engelsk som et problem? Virker det useriøst? Copy-paste? Utelandsk firma som prøver seg i Norge? Hjelp meg å forstå hvorfor, så kan jeg integrere forståelsen :)

    Bandlogoene vil såklart ikke bli publisert på nettstedet, det vil være en skreddersydd jobb for kunden, så tviler på at det vil bli et problem ift. opphavsrett.

    Skrivefeil og bruk av engelsk er nevnt alt, ville også sett på fontbruken da er mange ulike og ulike størrelser i bruk.

     

    En klassiker som kan være greit å nevne er Less is More.

     

    Bandlogoer på veggen bryter kanskje med Lov om Opphavsrett ?

  4. Takk for feedback, skal ordne stavefeilen.

    Etter å ha bodd i utlandet er det blitt vanskelig for meg å relatere til hvorfor folk reagerer sånn på blanding av norsk og engelsk, men det er rettsmessig notert (holdt på å skrive duely noted) :p

     

    Ville du anbefalt meg å kjøre norsk på alle varenavn?

    Du/dere må gjerne komme med mer utdypende feedback, så kan jeg sende dere gavekort som takk for hjelpen.

  5. Jeg holder på å designe en katalog som skal sendes ut om noen dager. Jeg er både eier av firmaet og designeren av katalogen, men mine InDesign-skills har ikke sett dagens lys på sånn 7 år.

    Hvad tycks? Regner med dere skjønner hva det dreier seg om når dere ser katalogen.

    Vil gjerne ha kritikk på resten og. For stive priser? Dårlig font-cohesion? Bedre å skrive "nå kun" eller bare "nå" på pris? Noe du ble forvirret av? Dårlig design? Setter pris på all kritikk.

    Katalogen er ikke helt ferdig, helt nederst vil det komme et bilde av motivet påført en vegg.

    http://217.170.200.107/katalog.pdf

  6. Noen som vet hvor strenge vaktene/politiet på Roskilde er når det gjelder cannabis? Har hørt at vaktene driter i om folk røyker der, siden de ikke lager like mye faen som de som drikker.

    Politiet GIR faen i om du røyker. Dessuten husker jeg de ga en spesiell form for "amnesti" for Roskilde og involverte seg ikke med mindre folk lagde problemer. Man må også huske at det er lov å besitte opp til 5 gram i Danmark til personlig bruk (!). Det finnes også tonnesvis av dealere som går fra telt til telt og selger cannabis, men personlig hadde jeg vært noe skeptisk til å kjøpe fra disse selv om de sikkert selger kurante greier.

  7. Har en gammel russebil av typen VW Caravelle 91. Kjøpte nytt batteri i dag da det gamle blybatteriet har blitt kjørt helt tomt, men ser på det nye batteriet (Maxxima 900DC) at det står noe a la "use 14,4v charger" selv om det er et 12v-batteri. Kan jeg bruke en vanlig 12 volts-batterilader, eller kan det bli ødelagt om det ikke får nok strømtilførsel under lading?

     

    Noe annet jeg lurer på, hvis det gamle batteriet bare trengte 12v, regner jeg med at dynamoen bare genererer 12 volt, er dette da nok til å drive det nye batteriet?

  8. Hei Dag.

     

    Først av alt vil jeg understreke at det ikke lenger er tabu å gå til psykolog. Husker i første klasse på VGS så var det noen som spurte under en drikkelek hvem som hadde vært hos psykolog, og det var sirkus alle.

     

    Ellers vil jeg si at jeg kjenner meg mye igjen i det du skriver. Jeg var i en lignende situasjon som varte i flere år (depresjoner, mislykka operasjon som "fucka" meg for livet, dame som slo opp etter den hendelsen, WoW-avhengighet på høyt nivå siden det var den eneste måten jeg fikk sosial kontakt med folk på utover skolen (selv i virkeligheten). WoW kombinert med elendig fysisk og psykisk helse førte til at jeg ble helt utmattet, fikk panikkanfall og skolen gikk RETT i dass).

     

    Jeg har egentlig komt meg vekk i fra store deler ved å ta meg i nakken, bli selvstendig (det hjelper sykt psykisk å ha kontroll over alt selv), "grinde sosial xp" ved å lære om sosialverdi og annet relatert til PUA. Tankesett er ALT, og du styrer selv tankesettet i stor grad. Fått et bedre kosthold og blitt mer aktiv, som hjelper utrolig mye både psykisk og fysisk.

     

    Eksen din kommer du over med tid. Ta tiden du trenger, men ikke sitt å depp med vilje. Kom deg heller ut å møt nye folk ASAP, det går som regel raskere over om du får masse nærkontakt med andre individer.

     

    Lær kompisene dine brocode eller sunn fornuft, eller få deg et nytt/utvidet sosialt nettverk. Å skaffe seg nye venner er selvfølgelig ikke lett og er en prosess som tar tid (men som stadig kan utvikle seg i det uendelige). Det er svært mulig om du går inn for det og er enklere via felles venner. Jeg har også en kompis som tydeligvis har så lav sosial intelligens at han har pøst ut om ting jeg ikke vil andre skal vite, rett og slett fordi det er en del av hans "natur". Jeg sier nesten aldri noe der og da om det skjer, men han har fått høre det i etterkant de gangene det har skjedd og har blitt flinkere. Samtidig har jeg generelt blitt mer obs på hva jeg forteller. Men for å være ærlig så vil jeg koke det ned til noe så enkelt som at om kompisen min bør vite hvor grensen går og respektere det eller finne seg en ny venn. La folk vite hvor grensene går om de trør over. Hvis ikke er det uansett et destruktivt venneforhold og ikke noe annet enn et hinder i livet ditt.

     

    Har ikke så mye å foreslå, bortsett fra at jeg anbefaler måter å utvikle deg selv på. Kom i gang, gjør noe. Snu livet ditt litt på hodet og få litt forandringer. For min del funka PUA fett, mest fordi det har gjort at jeg har fått et helt annet tankesett til omtrent ALT.

  9. Mulig jeg har fulgt dårlig med, men når bytta ensidia til tarren mill?

    http://armory.wow-europe.com/guild-info.xm...&gn=Ensidia

    På lørdag eller fredag tror jeg. Enormt irriterende. Tarren Mill gikk fra å være low pop til high pop på en dag. Snart kommer horde-siden til å utdominere alliance. Jeg bryr meg egentlig ikke så lenge det ikke følger med drøssevis av lowbies, men det kommer til å transfere ekstremt mange nå. Login-lag, arena-køer, instance-lag og køer. City-lag. Dessuten dreper det ALT av competition på serveren. Gleder meg allerede.. Skulle bare mangle at Ensidia konverterte til alliance da, skulle egentlig ikke forundre meg om det hele var en snikoperasjon for det.
  10. http://www.foreldrearena.com/Hasj.htm

     

    TS, her har du en link der det står kort informasjon om hasj og ettervirkninger, så han kan få vite det, pluss at du da kanskje kan se litt på han om han har fortsetta med det, eller for å se faresignal så du kan vite når det er på tide å gripe ordentlig inn, om du bestemmer deg for det. Om du trykker på spørsmålstegnet kan du også sende mail til vedkommende å spørre om ting du lurer på!:-)

    Haha. Det der er noe av det latterligste jeg har lest. Totalt usaklig.

     

    Ifølge den siden er det større sjanse for at kidsa dine driver med rusmidler hvis de går med solbriller inne. Shit. I tillegg er den selvmotsigende. På hasj-siden står det at en vanlig hasjrus varer omtrent 1-2 timer, mens på rusmidler-siden står det at en vanlig hasjrus er på omtrent 20 minutter. Det står også at det er 420 aktive virkemidler, mens Wikipedia sier 66. 420 er et tall eieren av siden må ha misforstått når han har lest om Cannabis, 420 kommer nemlig av 20/4, dagen der Cannabis-planten markeres internasjonalt.

  11. Hei alle pluk opp-artister, "plukk opp-artister" og tastaturmanøvrere. Jeg har et lite spørsmål til hva som ville vært en bra reaksjon til dette scenarioet. Jeg treffer på en jente jeg ikke møter så ofte, men som jeg har bra kjemi med. Jeg gir henne konsertinfo om favorittbandet hennes som hun ikke visste om, og hun svarer med "Åå, tusen takk! Jeg elsker deg X!". Det er greit nok, jeg lurer bare på hva som er "pickup-positivt" å svare på en typisk "jeg elsker deg"-kommentar når du vet at vedkommende ikke nødvendigvis mener det som at hun elsker deg, men at hun er glad/lykkelig/takknemlig for noe du har gjort e.l.

  12. Var veldig full en kveld og holdt på med ei jente hos en kompis. Vi endte opp på dass, og akkurat i det jeg skal til å, eh, gå ned på henne angret jeg som en hund når jeg så den utrimma skogen og tenkte hva jeg skulle gjøre for å ro meg vekk fra situasjonen. Akkurat i det jeg skal til å begynne banker mora til kompisen min på døren og roper "Kom dokka ut! Kom dokka ut!" på trønderdialekt. Jeg ble veldig lettet, selv om det var ganske flaut for oss, og spesielt kompisen min som ble tatt i det han rota med den andre jenta på sofaen. Hahaha.

×
×
  • Opprett ny...