Gå til innhold

Coppernica

Medlemmer
  • Innlegg

    77
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Coppernica

  1. Du får i hvert fall Nikon 80-200 f/2.8 til godt under 5000 kr i importert utgave ($800), et objektiv som koster ca 10000 kr nytt i Norge. Selv om du slenger på en 50mm f/1.8, holder du deg under 6000-kroners grensen, så det er mulig å spare penger... Selv den fantastiske 85mm f/1.4 koster godt under 6000 kr, koster også over 10 store lapper i Norge.

     

    Det kan også være du kan finne det billigere andre steder enn B&H, de har et godt rykte og kan nok ta litt for det...

    8608414[/snapback]

     

    Dette høres ut som gode nyheter i min verden :)

     

    Tusen takk for hjelpa alle sammen, bare å komme med flere innspill for all del :)

  2. Har prøvd å søke, men enten er jeg ganske dårlig til det (noe jeg tror) eller så har det ikke vært særlig med tråder om dette (noe jeg egentlig ikke tror), så jeg håper dere bærer over med meg om jeg repeterer allerede godt besvarte spørsmål.

     

    Er det penger å spare på å kjøpe et "midt i prissjiktet" ??-200/300 objektiv i USA? Fortrinnsvis fra butikk og ikke webshop.

     

    Hvordan forholder det seg med garantier osv. når man kjøper over disk i USA? Jeg tenker om man holder seg under 6000,- slik at man kan ta det med inn i Norge igjen uten toll-tull :)

     

    Noen som har noen butikker/webshoper å anbefale forresten? (Kan nok til nød kjøpe i webshop, men tror jeg kommer til å gå for butikk. Skal bare være der i 6-8 uker)

     

     

    På forhånd tusen takk for all hjelp.

  3. Enig med overstående svar, bilde nr 4 var fint :) (og der vises bare ringen på halsbåndet også)

     

    Hva angår bilde nr 5 (?) første løpebildet iallfall så var det "helt ok", men ofte lønner det seg å stå ørlitt på skrå når man skal ta bilder av dyr i bevegelse (syns iallfall jeg), da det ofte blir mer spennende enn "rett forfra" bilder. (også var det dette med bakgrunn igjen da)

  4. Siden det meste i grunnen er sagt (lys ;)) så har jeg bare lyst til å legge til at man også fjerner halsbånd, med mindre de er pene og i lær feks (eller er der for en grunn, type sporsele) når man tar bilder av hunden sin. Det er skrekkelig irriterende å ha tatt "det perfekte bildet" som skjemmes av et (for din del) grønt nylonhålsbånd :)

     

    Ellers syns jeg hunden har et godt uttrykk, så med litt andre forhold rundt tror jeg dette kan bli riktig bra.

  5. Hva mennesker oppfatter som fremmedord er jo også til en viss grad individuelt. Noen syns jo omtrent et hvert ord man bruker som har litt mange stavelser er et fremmedord ;) Andre igjen slår om seg med ord som jeg kanpt nok forstår betydningen av, dermed posisjonerer jeg meg ganske midt på treet hva angår ordforråd antar jeg.

     

    Det jeg opplever som mest spennende med språk, på generell basis, er hvordan et stort ordforråd, gir større muligheter for å gi farvenyanser. Når man bare har et ord for sint, og et for trist, så blir det ikke lett å forklare hva man mener. Da hjelper det lite om man snakker norsk, engelsk eller fransk.

     

    En annen ting som er lite hjelpsomt er når mennesker skal si ting med "avanserte" ord, og ikke riktig forstår betydnignen av de ordene de bruker. Det er ikke alltid slik at man kan slå oppi synonymordboka, og finne seg et nytt ord. Da er det veldig lurt å undersøke hvor ordet passer inn. Slik unngår man rare blemmer, og å si noe som er direkte feil.

     

    Trådstarter: jeg syns du skal tilstrebe å snakke slik at de du snakker med forstår hva du sier, det er alltid viktigere enn hvor mange fancy ord du klarer å putte inn i en setning. Snakk forståelig, og krydre med noen ord i ny og ne, om du ønsker det. Så klart, noen ganger blir man lei av spørsmål i kategorien "har du spist en ordbok?" etc. men forsøk å overse det, de dukker vanligvis ikke opp så ofte :) Jeg tror at hvis du er dyktig til å bruke språket, og dyktig til å se hvem du snakker med så vil du være i stand til å snakke slik at disse forstår, og ikke syns du er veslevoksen. Samtidig lærer de også kanskje et nytt ord :)

    Å være overlegen for å fortelle at du kan så mange flere ord enn den du prater med gagner ingen.

  6. Kanskje løsningen er å prøve å låne og teste? Hvis det skal brukes innendørs er jeg enig i at 2.8 nesten er et must. Har prøvd å ta bilder i gymsal, og det funker ikke med 70-200 F4. Men jeg hadde likevel kjøpt dette før jeg begynte med faslinser pga fleksibiliteten.

     

    8353470[/snapback]

     

    Hvis han skal fotografere ridende datter er høyst sannsynlig de gymsalene du har besøkt svært godt opplyste i forhold til 80% av de stedene han skal fotografere.

     

    Det samme gjelder vel til en viss grad den skikjørende datterens aktiviteter også, med mindre all fotografering her skal skje på helgebasis. Skianlegg med "flomlys" er jo ikke akkurat et eldorado for å fotografere. Men om rennet går på kvelden vil man vel gjerne ha bilder derfra likevel.

     

    Jeg er ikke god på objektiver, men jeg er god på ridning;) Så om du vil ha konkretisert hva som møter deg ved fotografering av sådant så er det bare å si ifra :)

  7. På bilde tre syns jeg det er altfor mange elementer som prøver å ta oppmerksomhet. Akkurat der hadde nok "less is more" vært en grei ting å holde seg til.

     

    Bilde 5 var type "snapshot" i min verden. Som ivrig hestefotograf vet jeg at man ikke alltid kan jage publikum osv. men det er aldri dumt å bruke litt tid på hvor man plasserer seg.

     

    Bilde 1 syns jeg var fint. Bakgrunnen var litt i tråd med bilen (i min ikke så bilinteresserte verden iallfall ;-)), eneste å plukke på er vel at du kan sladde skiltet før du publiserer bilbilder (eller er det bare jeg som er hysterisk nå?)

  8. Noen ganger får jeg et inntrykk av at mennesker er særs lettlurte, og ikke minst at mange ikke eier kildekritikk. Jeg forventer aldri å få det hele og fulle bildet når jeg oppsøker en kilde til informasjon. Enkelt og greit. Jeg forventer å få en del av bildet.

    Hvis jeg oppsøker prisguide.no så forventer jeg å få et inntrykk av om en vare koster mange eller få penger. Samtidig forventer jeg ikke at prisguide.no skal være et leksikon for "nettbutikker som leverer til norske forbrukere".

     

    Dermed er lista lagt iallfall for meg. For alle dere som forventer at verden drives framover av mennesker uten behov for å tjene penger, og utrolig nok bare "Polyanna tanker" så er det jo bare å sette igang selv føler jeg. Hvis du kjeklulf tror du kan bygge opp et konsept som er like bra som de eksisterende prisguider (ikke bare prisguide.no) uten at det behøver å koste deltakerene noe så er jo det flott, og det er bare å gå igang.

     

    Og før du angriper meg og forteller meg at det ikke er det som er poenget, men Amund og co's villedende markedsføring så opplever jeg ikke den som direkte villedende, men det kan jo igjen ha noe å gjøre med at jeg leser all reklame med en klype med salt. Samtidig skjønner jeg ikke helt hvor du mener informasjonen om betaling for deltakelse bør befinne seg, og hvordan den bør presenteres. Det kan jo være av interesse å se :) Hvis man ønsker informasjon om hvordan prisguide.no drives, noe man kanskje bør ønske seg når man er innom første gang, ja da er det bare å lese "om oss".

     

    Summen av mitt innlegg er altså at hvis man forventer seg "den hele og fulle sannhet" når man stikker nesa innom prisguide.no så er det ikke rart man blir skuffet når man oppdager at slik er det ikke. Men hvis man som meg forventer en rettledning på hvilket prissegment man kan forvente på en vare, ja så syns man det er en helt ok tjeneste, selvom butikkene må betale for å delta.

     

    Forøvrig enig i at det innimellom mangler produkter jeg gjerne skulle sett i prisguiden.

  9. Det er vel sikkert litt større forskjell i de linjene som er mer konjungturavhengige. (både opp og ned). Noen linjer har jo også større andel i det offentlige.

     

    7837061[/snapback]

     

    Jeg går jo på en slik fin konjungturavhengig linje ;) Og det er ikke -så- mange år siden det var inntaksstopp hos alle de store oljeselskapene, og folk "tok det de fikk" av jobber. Mens det per i dag er lettere å få jobb, og dermed lettere å få litt høyere lønn også.

     

    Stemmer forøvrig i om at forskjellene er såpass små at det nok er vesentlig lurere å velge en linje/retning man tror man vil trives med, framfor den bransjen som i -dag- har høyest begynnerlønn (det er jo gjerne ikke gitt at det er samme bransje som om 5 år). Begynnerlønna sier jo gjerne ikke så mye om lønnsutviklingspotensialet heller :)

  10. Jeg ville gått til en ordentlig butikk, med personale som vet hva de holder på om jeg skulle slipt stålkanter iallfall. Det utrolig hvor mye rart de klarer å gjøre innimellom. jeg har fått igjen stålkanter som har vært alt annet enn skarpe, og alt annet enn greie vinkler når jeg har hatt mitt inne.

     

    En annen ting:

    Dere vokser sålen -en- gang ??

    Jeg vokser min et par ganger minimum hver vinter (alt etter hvor mye jeg kjører), også smelter jeg voks under, som bare ligger på over sommeren. Men jeg er kanskje litt mer ivrig enn godt er ;)

  11. Julie: Litt sånn standard-lærdom man får på Media-linja. I dette tilfellet, når det er snakk om en valp, syns jeg det er et godt poeng å overvinkle for å forsterke at valpen faktisk er liten, harmløs (se bort fra de sylskarpe tennene og klørne) og søt. :)

    7819680[/snapback]

     

    Jeg er enig med Julie i hvordan man plasserer seg. Hvis man skal oppnå den effekten du snakker om syns jeg som (veldig mange andre) at beina må være med, og det hjelper også om man jobber litt med "godbit" evt leke slik at hunden er litt interessert i å "kikke" på kamera om man skal ha "liten og hjelpeløs" taktikken.

     

    Helt sånn personlig så syns jeg at enten får man ha med hele dyret, eller så får man gjøre et utsnitt av noe slag som virker litt gjennomtenkt i det minste.

    Dette syns jeg virket veldig tilfeldig.

     

    Så: søt hund, det skal du ha :)

  12. sånn, nå har jeg oppdatert litt her og håper på at problemet som noen har opplevd har blitt løst, har lagt ut et par nye bilder på begynnelsen som jeg håper faller i smak :)

    7812212[/snapback]

     

    Antar at dette betyr at de to bildene i første post ikke er de samme som de alle har kommentert (iom at det ikke er noen blomst i første post).

    Bildene var i grunnen helt ok, men jeg syns det er litt ... dumt (i mangel av et bedre ord) at du endrer bildene etter å ha fått mange kommentarer, da vi andre som leser tråden (iallfall jeg) gjerne vil se bildene, og senere lese kritikken, for å lære mer selv.

  13. (..)

     

    du må heller ikke kjøpe den for stor, siden den vil krype opp i nakken på deg, noe som fører til stiv nakke...veldig stiv nakke

     

    bruker selv dainese

    7792796[/snapback]

     

    Jeg har også en ryggstøtte fra Dainese, med *skal vi se* 5 deler (tror jeg), den er uten skulderstropper (begynner å dra på årene), men fungerer helt fint og fordeler trykket utover ryggen veldig greit når jeg faller.

     

    Tenkte bare at det er greit å tenke over at i tillegg til den stive nakken som nevnes av Legion så vil sjansen for at du faktisk ødelegger nakken også øke om du har for lang ryggstøtte (den kan trykke mot nakken ved fall). Jeg vil foreslå at du går på en "ordentlig" butikk (for øyeblikket regnes ikke XXL osv. til disse) og prøver hva som er passe langt, og føles ok å ha på. Der vil de forhåpentligvis kunne hjelpe deg.

     

    Nå har jeg så lyst til å kjøre at jeg snart går på veggen, men har ikke tid før tidligst neste helg *frustrasjon*

  14. Annen vinkling av spm.: Hva arbeider en ingeiør mest med, matte eller fyskk?

    7791433[/snapback]

     

    Det spørs vel akkurat hva slags ingeniør du skulle finne på å bli. Enkelte jobber vel minimalt med begge deler. Eksempelvis en bekjent som har gått bygg, som i dag er konsulent innenfor vann og vannrensing hos NorConsult, han jobber mest med kjemi :)

     

    Men du klarer det nok helt fint uten 3 fy om det er det du stiller spørsmål ved :)

  15. Jeg tror det til en viss grad finnes enkelte diversiteter mellom språket hos menn og hos kvinner. Kanskje er ikke den norske kulturen den som har de største forskjellene. Men noen finnes nok.

     

    At man "kjenner damer som banner mer enn seg selv" er ikke noe godt grunnlag for å avfeie at det finnes en feminin og en maskulin tilnnærming til språket vårt. Enten kan du som mann være feminin i ditt språk, eller så kan kvinner du kjenner til være mer maksuline enn hva som er normalt.

    Jeg tror personlig at noen av forskjellene vil forsvinne iom at det er mange av de kjønnsbestemte tingene som forsvinner. Og mange menn er etterhvert oppdratt av en alenemor, som sender sine barn i barnehage, hvor det kun er kvinnelige voksenpersoner osv.

     

    Alt overstående er mine meninger, ikke noe jeg har grunnlag for å mene grunnet studier etc. bare en "for meg logisk" tilnærming til trådstarters spørsmål.

     

    I forhold til dette med at kvinner prater mer enn menn, det er noe jeg opplever det som at det er hold i. For å si det enkelt: jeg kan utdype i 20 minutter hva som har skjedd i løpet av "min dag", og kan prate med hankjønn som har opplevd akkurat like mye, de bruker som oftest to minutter. Det kan jo ha noe å gjøre med at de ikke føler at det er viktig å videreformidle det de har opplevd, men det igjen må jo til en viss grad kunne skrive seg til "hvordan man uttrykker seg".

     

    Jeg banner svært lite, dette kommer nok ikke av at jeg er kvinne, men av at jeg har en mor som har lært meg at man ikke behøver å banne (dette har hun lært brødrene mine også;)) Men generellt sett så er nok flere jenter -lært- opp til at man ikke banner. Så ja, det er nok helt sikkert snakk om minst like mye lærdom/miljø som det er "genetiske forskjeller" når det kommer til hvordan man snakker.

  16. Jeg hadde tysk på ungdomsskolen og videregående, kan dessverre lite i dag. Men har veldig lyst til å ta det opp igjen.

     

    I tillegg har jeg litt spansk, som jeg har lært i en blanding av å være i et spansktalende land, samt at jeg har et grunnkurs i spansk fra universitetet.

    Spansk er gøy :) (og jeg kan kommunisere greit selvom jeg innimellom bøyer verbene håpløst feil, de fleste legger godviljen til og forstår hva jeg prøver å si)

×
×
  • Opprett ny...