Gå til innhold

smeck

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av smeck

  1. Laptopen (Acer Aspire 5050 med Vista) fungerte helt greit i går, men da jeg skulle boote i dag begynte problemet. Maskinen slår seg av ved innlogging. Ingen blåskjerm. Får startet i safemod. Event Viewer sier dette:

    DCOM fikk feilen ”1084” ved forsøk på å starte tjenesten WSearch, mfl.

     

    Googlet dette, og i et Microsoft forum ble en med lignende feilmelding anbefalt å prøve en Selectiv Startup fra msconfig, og med alle tjenester disablet, utenom Microsoft egne.

    Dette gjorde dessverre ikke noe forskjell, maskinen slo seg fortsatt av ved innlogging.

     

    Har derfor også prøvd disse; Startup repair, Sist fungerende konfigurasjon, Systemgjenoppretting og til slutt reparasjon fra Vista cd-en. Fremdeles med samme resultat. Har kjørt Windows utvidet minnetest to ganger, men ingen feil ble funnet. Har i tillegg skiftet ut rambrikkene og cmos-batteri for sikkerhets skyld. Ingen forskjell.

     

    Videre har jeg derfor prøvd å sette maskin tilbake til fabrikkstandard med Acer Recovery cd. Alt så bra ut til siste del av prosessen, windows skal lastes inn, og maskinen slår seg av igjen :\

    Satset derfor på fullstendig reinstallasjon med formatering. Alt ser greit ut til siste steg, så kutter maskinen igjen.

    Testet derfor andre os jeg har liggende. XP, Win 7, men akkurat det samme skjer.

    Det siste jeg har gjort er å kjøre Ubuntu fra live-cd. Dette fungerer.

     

    Oppdaterte wlan og lyd drivere for en uke siden, men disse er rullet tilbake i forsøk å fikse problemet. For ca 10 dager siden flashet jeg bios med en nyere versjon, men hvis dette er årsaken til problemet burde jeg vel ha merket noe for lenge siden?... og det skulle vel også ha påvirket maskinen på andre måter?

     

    Noen som har tips?

     

     

    smeck

  2. De fem årene har jeg også brukt som argument når jeg har diskutert med butikken, men de sier at loven om fem års reklamasjonrett på mobiler kom etter at jeg hadde kjøpt mobilen, og at loven ikke har tilbakevirkende kraft.

     

    Kontaktet derfor forbrukerrådet og de sier at loven om fem år kom før jeg kjøpte mobilen (03.02.06), og at jeg derfor har loven på min side.

     

    Da jeg leverte inn mobilen, sa han i servicemottaket hos butikken ingen ting om at datoen for rekjamasjon var utgått, selv om han fikk kjøpskontrakten og lett kunne lest seg til kjøpsdato. I stedet for, noterte han feil nummer som jeg ville kontaktes på når mobilen var ferdig (selv om jeg for sikkerhets skyld ga han både mitt og damas nummer som det var mulig å nå meg på).

     

    Rusultatet av dét, ble at jeg aldri hørte noe fra verksted eller butikk, og jeg måtte selv ringe etter tre uker for å etterlyse mobilen. Da fortalte de at det ville koste kr 744 pluss moms for å få den reparert fordi at keklamasjonstiden var utgått. Men de lovet å ringe meg opp igjen, men jeg hørte ingen ting. Etter to-tre dager ringte jeg butikken på ny, og måtte fortelle hele saksgangen og historien én gang til, til en ny person. Da ble jeg for andre gang lovet at de skulle se på saken og ringe meg opp igjen. Dagene gikk, men ingen kontaktet meg, og for tredje gang var det meg som måtte ringe dem.

    Etter å ha fortalt saksgangen for tredje gang til enda en ny ansatt var det heldigvis denne gangen en våken sjel som oppdaget at de hadde notert feil tlf.mummer på meg og at det var grunnen til at jeg aldri hadde fått sms fra verksted eller tilbakering fra butikk.

    "Endelig" tenkte jeg, da også han lovet å se på saken igjen og ringe meg tilbake. Men tror dere at jeg fikk noen telefon fra butikken? Ikke denne gangen heller, selv med rett tlf.nummer.

    Etter en uke ringte jeg for ente gang butikken, og fikk beskjeden om at loven om 5 års reklamasjon var laget etter at jeg kjøpte mobilen og at den ikke hadde tilbakevirkende kraft. Og siden de ikke hadde fått svar på sms-ene de hadde sendt meg, var nå telefonen returnert butikk. Ureparert :dontgetit:

    Jeg kontaktet forbrukerrådet ang reklamasjonsloven, og de kunne fortelle at det butikken påsto var direkte feil. Loven om fem år var laget før jeg kjøpte telefonen.

     

    Med den nye infoen fra forbrukerrådet dro jeg i dag til butikken for å prøve å forklare hvordan lovene i Norge på dette området fungerte. Beskjeden jeg fikk var at nå var plutselig mobilen returnert til Deltaservice for å "sjekkes" på ny. (Forhåpentligvis for å gjøre det de er lovpålagt)

    I starten påsto de (Deltaservice/butikk) at mobilen ikke ville bli reparert gratis, fordi garantiperioden var utgått, men nå vil de vel gjerne se om de kan finne en annen grunn til at jeg må betale for reparasjonen, siden de ikke kan bruke det første argumentet lengre. Eller kanskje de har innsett realitetene og gjør det de plikter. Nemlig reperasjon uten kostnader, innenfor reklamasjonstiden.

    Har handlet en god del varer fra den butikken tidligere, hvis de nå finner en ny årsak til at tastene ikke reagerer for å slippe å holde seg til forbrukerlovene, så har jeg handlet min siste vare i den butikkenkjeden.

     

     

    smeck

  3. Har levert inn en K750i til verksted gjennom butikken, og Deltaservice skal ha kr 744 pluss moms for å reparere den, fordi jeg kjøpte den i 2006 og da var garantiperioden to år, derfor dekkes den ikke av reklamasjonen, i følge butikken.

    Mobilen lå oppå et skap i fred og ro men da jeg skulle ringe en kompis virket kun 0-er tasten. Tenkte først at en restart, ut med batteri og for sikkerherhets skyld simkort med det samme ville gjøre susen. Der tok jeg feil for jeg fikk bare tastet inn det ene sim-kort nummeret som var 0. De andre tastene reagerte ikke så jeg kom meg ikke inn på mobilen.

     

    Nå har jeg vært i lange diskusjoner med butikken, og for å gjøre en lang historie kort, så er telefonen nå returnert butikk, ureparert. Jeg ville ikke betale nærmere 1000 spenn for å få den reparert, selv om jeg er veldig fornøyd med mobilen ellers og kunne godt tenkt meg å ha den som en reservemobil. Har innsett at jeg måtte kjøpe meg en ny i mellomtiden.

     

    Jeg har aldri skrudd noe særlig på telefoner, men vurderer å åpne den for å mulig å kunne se hva problemet er. At nullertasten virker men ikke de andre vil muligens ikke være sånn tydelig å se grunnen til, så derfor håper jeg at noen her inne har såpas mekkeerfaring at de kan komme med noen tips. Kanskje noen har peiling på hva problemet kan være også?

     

    Det er ikke snakk om fukt eller slagskader bare så det er sagt. Tips og innspill mottas med takk

     

     

    smeck

  4. Tidliger hadde jeg en SE K750i og lastet ned den medfølgende PC-Suiten til telefonen, men var ikke helt fornøyd med hvordan det fungerte og ikke likte jeg brukergrensesnittet heller. Resultatet ble den gang at jeg benyttet programmet MyphoneExplorer i stedet for. Det er noen år siden nå...

     

    Nå har jeg kjøpt meg en W595, men vegrer meg for å laste ned pc-suiten fra SonyEricsson fordi jeg har liksom litt "dårlig erfaring" fra sist.

     

    Mitt spørsmål er da som følger: Er Sony Ericsson PC-Suite like "dårlig" som før (proprietært, dårlig grensesnitt og lite funksjonsrikt), og hvilket program vil dere evt. anbefale i steden for? Trenger et velfungerende program til å synkronisere kalender, sms'er, oppgaver og lignende?

     

    Håper noen har noen gode tips.

     

     

     

    smeck

  5. Du har her valget mellom en veldig problemfylt telefono (W760) og en ganske så feilfri telefon (W595). Siden forskjellene på de er ganske så små og GPS ikke er noe must for deg ville jeg uten tvil valgt W595.

    W760 har problemer med f eks at ladekontakten følger ut med laderen og software-problemer i hopetall! Det er dessverre ikke i alle tilfeller en software-oppdatering hjelper på problemet heller.

    Vi har hatt en del service og reklamasjoner på W760 hos oss alt ja. Men W595 er langt bedre. Geit nok så har W760 GPS, men den er også elendig i mine øyne.

     

    Jeg stemmer for W595 eller eventuelt W715 om man ønske gå opp i pris.

    Jeg har idag w595, etter att jeg slet med problemer hos min w760i, vel, anbefaler egentlig w595, sjølv om forsjellen ekje stor...;)

     

    Var ikke klar over at W760 har datt en del problemer, både hardwaremesssig og med softwaren. Lover jo ikke bra, akkurat.

    Amobil.no har jo anbefalt modellen, så dette var jo litt kjipt å høre men samtidig veldig greit å få vite om problemer som noen har opplevd, og av folk som kjenner disse modellene fra praktisk bruk over tid.

    Utifra hva dere nevner her, så kan det (og bør vel gjerne også;)), bli en W959 på meg.

    Er jo klar over at dette er en veldig populær telefon (sikkert ikke uten grunn) og at mange har den. Liker i utgangspunktet ikke å ha en make mobil som halvparten av de jeg treffer har, men samtidig ønsker jeg jo ha en mobil som har en del tekniske funksjoner uten å koste skjorta, er god på musikk/teksting og gir inntrykk av kvalitet/ok byggematerielaer.

    Takk for konstruktive tilbakemeldinger. De har nok lagt den berømte tungen på vektskåelen mellom disse to ganske like mobilene, for min del.

     

     

    smeck

  6. W760 har GPS det har ikke W595 ellers så blir det samme trille hvem du velger.

    Jeg har W595 og W715 og liker selvsagt sistnevte best grunnet design og størelse.

    Av W595/W760 hadde jeg kjøpt W595 for den ser rett og slett penere ut og kanskje er hakket bedre på musikk men trenger du GPS så er jo saken veldig grei da velger du W760.

    Begge er gode telefoner selv om batteritiden ikke er i nærheten av hva Sony oppgir 3-4 timer samtaletid over 2G nette er mer korrekt en 9...

     

    Takk for kjapp respons. GPS-en har mindre betydning for meg og jeg er vel egentlig litt enig i at W595 ser pen(ere) ut, men akkurat der er jeg litt i stuss. Det er noe med formen/de litt runde kantene på 760-en som tiltaler meg men samtidig er nedre delen av den mobilen (høytalerne og at telefonen har en "knekk" bakover)ikke så smekkert.

    Musikkkvaliteten er viktig, så jeg tror muligens jeg går for W595-en, i svart farge.(den feteste fargen, mener nå jeg).

    Uttalelsen din hjalp meg en del på vei her, så takk for den ;)

     

     

     

    smeck

  7. Halla. Skal ha ny mobil, og valget mitt står nå mellom disse to fra SonyEricsson.

    Innholdsmessig er de vel "ganske like", og jeg har vært rundt i butikker og tatt/trykket litt på begge, men klarer ikke helt å bestemme meg. Dette fordi jeg liker tastene på W760 best og oppfatter den også muligens som en mer påkostet og solid telefon. Samtidig er jo W595 en nyere mobil, har større medfølgende minnekort og koster også litt mindre.

    Akkurat de få kronene det er snakk om har ikke så mye å si (under 500 kr), men jeg skulle gjerne hørt hva noen som har hatt/har begge disse kan si om hva de ville valgt og hvorfor.

     

    Sikkert mange som har én av dem og som også forhåpentlig er fornøyde med dem, men jeg hadde håpet at det er noen som har brukt begge kan komme med noen gode argumenter som overbeviser meg om hvem av de to jeg burde velge :)

     

    Er det noen som har noe spes å si om W760 så er det også selvfølgelig velkomment. Det er nemlig nesten ingen av ekspeditørene i butikkene jeg har vært som kan si meg noe spes om akkurat den mobilen.

     

     

    smeck

  8. Har ikke prøvd Wamp selv, men hos meg finner ikke Xampp, localhost. Ikke IIS (den medfølgende i vista) heller. Får bare beskjed om at nettleseren ikke klarer å koble til nettstedet, når jeg f.eks prøver å forhåndsvise sider jeg lager i Dreamweaver.

     

    Da jeg så løsningen din xatic, ble jeg jo litt happy :new_woot:

    I host filen hos meg ligger det masse igjen etter et program jeg avinstallerte for lenge siden (spybot s&d). Prøvde å slette alt fra spybot, og la det du viser bli igjen men det ble ingen forandring. :hmm:

     

    Møtte du på andre problemer, xatic?

     

    Andre som har tips i sakens anledning? Veldig takknemlig for input...

  9. Vi har to pc-er hjemme som er koblet til ruteren via en hub.

     

    Til tider blir nettet veldig tregt, faktisk ubrukelig tregt. Har da testet hastigheten ved hjelp av programmet TPTEST, og det kan da være helt nede i 900kb, mens det egentlig skal ligge på 4 Mb.

     

    Har prøvd å slå av og på hubben, og det hjelper da en stund/noen dager, men så blir nettet plutselig ulidelig tregt igjen. :(

     

    Noen som peiling på hva dette skyldes? Trenger hjelp.

  10. Min mor bruker den medfølgende epost klienten i Vista.

    "Problemene" begynte plutselig, og arter seg som at; det ikke lagres kopier av sendte elementer i mappen for dette. Samtidig forsvant også alle tidligere sendte meldinger.

     

    Å sende/motta fungerer som det skal, men det er jo selvf problematisk at hun ikke kan sjekke/ha oversikt over hva som er sendt. Mappen forblir tom.

     

    Valget for "Lagre en kopi av sendte elementer" er selvfølgelig huket av i Alternativer.

     

    Noen som har vært borte i det samme, eller som vet hva problemet kan være?

     

     

     

    smeck

  11. Skal bestille bredbånd til min mor, og valget står mellom NextGenTel og Start.no pga av pris og tilgjengelighet.

    Vet at det tidliger har vært en del kritikk av enkelte leverandørers nedetid, kundeservice etc. og lurer derfor på om det er noen som har erfaring med disse to (av nyere dato) som de vil dele.

     

    Hun skal ikke ha trådløst og bruken er enkel surfing og e-post, altså ingen spesielle krav annet enn et stabilt nett, og en kundeservice det kan leves med.

     

     

     

    smeck

  12. Finnes det en funksjon i Windows, eller et program som viser tiden de forskjellige brukerkontoene har vært logget på en maskin, og som viser det på en oversiktlig måte?

     

    Min samboer og jeg blir ikke enige om hvem som bruker PC-en mest, og synes det er tungvint å skulle ta tiden på hverandre.

    Det hadde vært praktisk med en type logg som viste pålogget tid for hver bruker i løpet av en dag/uke el. lignende.

     

     

     

    smeck

  13. Skal reinstallere XP Home for første gang.

     

    Det viser seg å være to partisjoner:

    Partisjon1 C: (NTFS) på ca. 235GB og

    Partisjon2 -: (EISA-programmer) på ca. 4,8GB.

     

    Når jeg prøver å slette partisjon1 C: får jeg denne meldingen:

    Kan ikke utføre den forespurte operasjon på den valgte partisjon da denne partisjon inneholder midlertidige installasjonsfiler som kreves for å fullføre operasjonen.

    Eneste valget jeg får, er å gå tilbake.

     

    Prøver jeg å taste "P" for å opprette en partisjon på det upartisjonerte området, så skjer det ingen ting. Uansett om part1 eller part2 er merket.

     

    Prøver jeg å installere XP på part1 får jeg advarsel om at det ikke bør installeres mer enn et OS pr partisjon.

    Jeg bør vel heller ikke installer XP på part2, eller??

     

    Jeg ønsker i utgangspunktet å lage 3 partisjoner.

     

    Hva gjør jeg ev. feil og hva bør jeg gjøre?

    Er det noen som kan hjelpe?

×
×
  • Opprett ny...