Gå til innhold

MorraDi

Medlemmer
  • Innlegg

    83
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MorraDi

  1. Hadde samme symptomene som deg på en pc etter en biosoppgradering. Det viste seg at mac-adressen hadde endret seg av en aller annen grunn til 00-00-00-00-00-00.

    Kjør run > cmd > ipconfig /all og sjekk om nettverkskortets mac-adresse (physical address).

    Dersom du har denne ugylige mac-adressen må sette en ny manuelt i device manager > network controller > properties > advanced > network address.Kryss av for value og sett inn din valgte mac-adresse uten - de parviseadressefeltene.

  2. Tennvæske og grilling hører overhode ikke sammen pga. av at det lukter fælt og plager naboene, setter smak på maten, tar lang tid for å få kullene klare og får folk til å gå over til gassgriller (som igjen ikke er i nærheten av å gi den samme grillsmaken som en kullgrill).

    Den absolutt beste måten å fyre opp en grill på er med en elektrisk tenner som gir grillklare kull på ca.15min., og minimal brannfare

    Utover http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=23375726 (på tilbud til 69NOk p.t), så kan hagebutikker (Plantasjen vet jeg) ha den.

    Et lite tips ved anskaffelse av elektrisk tenner: Bøy den til slik at den ligger horisontalt under kullene og passer ordentlig ned i grillen. Pass på at plasthåndtaket alltid skal være på utsiden av grillen.

  3. Hvis det er slik at systemet skal være fremtidsrettet, kan det dessverre bli slik at Q6600 føles noe utdatert i allerede i januar ved introduksjonen av intel 45nm. Q9450 feks.har en clock: 2.66ghz, cache: 12Mb, fsb:1333mhz og til en pris som ligger $50 over q6600.

    Link: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20071012161815.html og les det som står under tabellen mhp ytelse.

     

    Mao. så kan det lønne seg å vente til da med den endelige oppgraderingen.

    I mellomtiden kan vlp3r ta et hvileskjær med en klokkevillig E2180 til en pris av ca. 600NOK.

    Test som viser at en klokket E2160 yter på nivå med en E6850 http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/displ...m-e2160_14.html.

    Og da bør jo en E2180 kunne klokkes høyere, ikke sant? http://www.overclock.net/intel-cpus/239759...ick-review.html og http://xtreview.com/addcomment-id-3247-vie...erclocking.html

     

    For å finansiere hvileskjæret samt merkostnaden for en Q9450, går det jo an å ta et enklere hovekort feks. Asus P5k (støtter crosfire og 1333mhz) til ca. 850NOK.

  4. Det ser ut som M86/M87 leveres standard med DVB-T tuner (MPEG-2).

    Er det sånn å forstå at den også takler analoge signaler?

    Fikk følgende svar fra SHG: "Denne modellen har DVB-T tuner, men min overbevisning er at den også fungerer til vanlig analog signal."

     

    Noen som kan bekrefte/avbekrefte?

  5. Reseting av bios på bærbare? Vel, da må man vel skru litt. Men har du en winxp-cd? Og er første boot=cd? Da kan kjøre repair av winxp, men ikke i første bildet/valget. (Det gir noe console repair eller noe sånt.) Men i andre bildet er der det skal gjøres. Uansett så er ikke filene du vil redde borte. Det finns overganger fra 3.5" disker til 2.5" disker som gjør at du enkelt kan få tak på de siden det ikke er noe feil på selve disken. Dette gjør det mulig å koble den til en stasjonær pc og overføre det du vil til en annen disk.

    For å hjelpe deg videre må du ha hjelp av laptop-personer her på forumet! Tenker på cmos reset etc - som tvinger maskinen inn i bios. Er det ikke F2 som er standard for å inn i laptop-bios BTW?

  6. Ja, da kan du først prøve dumppo; http://www.yafla.com/dennisforbes/On-PC-Po...dumppo-exe.html. Men sjekk først i bios om den er satt til s3. (Powersaving eller noe sånt.)

    Hvis ikke dette funker får du trå til med hardere lut; http://www.xs4all.nl/~hveijk/mst/indexe.htm. Har hatt samme problem med at forskjellige pc-er enten ikke gikk ordentlig i dvalemodus eller brukte uhorvelig lang tid på å komme ut av den.

    Håper dette fikser det for deg.

  7. Det er klart at det er et alternativ å selge hele systemet. Dvs. alt pga av at det ganske så plundrete å selge bare hk, minne, cpu.

    Hvorvidt du velgere å selge hele eller deler av pc-en beror vel egentlig bare på hvor mye arbeid du vil legge i det av egen tid.

    Mao. det er opp til deg å finne ut hvor mye arbeid du vil legge på dette og hvor mye du vil bruke av penger mhp den ytelseforbedringen du vil oppnå i forhold til det du bruker pc'en til.

  8. Jeg har ikke noe problem med å se at en Intel-plattform i dag gir den beste ytelsen. Men er det ingen her som har hørt om kost/nytte?

    Det er en hvis forskjell på å bruke 4.5tNOK (Anslag tidligere i tråden for ny plattform Intel:minne, hk og cpu) og 1.3tNOK (opteron 165). Ytelsesforskjellen er definitivt ikke 3x bedre, og det var det som var mitt poeng.

  9. Ja, kjøp deg en opteron som er lette å klokke. Har gjort det med 2 stk opteron 165 som er stabile på; @2900 respektive @2700 med underklokket ram. Optimale innstillinger er @2700 med ram @245 (1x2Gb) og @2500 med ram @200 (512x2 og 256x2). De siste sier noe om å bruke god ram og at bruk av 2 minneslotter kan være smart.

     

    Uansett så er en opteron en kostnadseffektiv oppgradering som jeg tror kan forlenge livstiden på 939 - basert pc med et par år. Og det er betydelig smartere enn å bytte til en ny plattform som ikke gir en enorm ytelseforbedring.

     

    Men, men. Det er kanskje noen som liker å bruke penger i stedet for hodet?

  10. Saken er denne:

    Jeg skal sette sammen en MCE - PC til jul basert på en del nytt og noe gammelt utstyr.

    I denne sammenhengen så var jeg jakt etter et Hauppauge WinTV PVR-150MCE, men det så heller mørkt ut mhp leveranse før jul fra de mer velkjente webshoppene.

    Så kom jeg over sovida.no i går som reagerte raskt på min epostforespørsel.

    De hadde kortet på lager i Stockholm. Kortet ankom i dag til deres butikk i Oslo og prisen var helt utsøkt; 783 NOK for retailversjonen.

     

     

    Ps. Venter fremdeles på leveransene fra 2 av de mer velkjente webshoppene som sendte det jeg hadde bestilt på mandag.

  11. Tilfredsstillende kommer an på øye som ser og hvilken type display du har samt hva du har tenkt å bruke MCE - tuneren til. Min bror har forøvrig en TV-tuner i en pc-løsning og det fungerer helt ok med CD som signalleverandør.

    Selv kommer jeg til å lage en enkel løsning som kan kjøres uten maskinist og i utgangspunktet kommer vi kun til å bruke kortet kun til å ta opp program. Dvs. istedetfor en DVD-opptaker, til en billigere penge og med bedre redigeringsmuligheter.

     

    Avslutingsvis; By accident så kom jeg over en webshop som heter sovida.no hvor jeg bestilte PVR-150MCE retail til 783 NOK i går. (Kortet er jo ikke å få tak i pt). Og makan til rask leveranse kan man lete etter i disse førjulstider; skal hente det i dag. I går befant kortet seg i Stockholm.

  12. Jeg skal i gang med det samme for en kamerat over nyttår som har en digitaldekoder (UPC) og da vil det være interessant for han å bruke MCE for opptak og plasmaen til å se "live". Så vidt jeg klart å lest meg til på diverse forum, så kan de frie kanalene (grunnpakken) vises via flere TVtunere mens de kodete kanalene bare kan vises via en tuner av gangen.

    Selv er jeg så heldig å ha et meget godt analogt signal fra CD, og noen tilleggspakke for ekstrakanaler er vi ikke interessert i. Så det blir PVR-150MCE til jul og den er sømløs i forhold til MCE.

    Her er foresten en link som du kan begynne å nøste i:

    http://mediacenterpc.no/index.php?showtopic=106

  13. Hadde et lignende problem i går ved bytte fra Netopia til Speedtouch.

    Da jeg endelig forstod at jeg måtte gå inn på routeren for å aktivere den, fungerte det ikke via 10.0.0.1 i Opera. Men den gode nyheten var at det gikk helt greit ved første forsøk via Explorer. Deretter fungert det greit å gå inn på routeren fra Opera også.

     

    Bra. det fikset seg da. Slike ting er irriternde. spesielt hvis man ikke har alternativ oppkobling.

  14. Som Bob Ibsen skriver, så er det substansløst å avfeie 754 med at den suger. Ytelsesforskjellen mellom 939/754 er i utgangspunktet knyttet til dualchannel og er max 5%.

    Når det gjelder PCIe, så finns det 754-hk med støtte for det basert på NF4-4x..

     

    754 kan faktisk i kombinasjon med en Sempron være en meget smart og ikke minst billig oppgradering dersom man har et ok agp-kort og ram man vil beholde. Den kostnadsbevisste kan faktisk klare seg med ca 1200 kroner basert på et demohovedkort og en Sempron 3100+ (Boxed). Dvs. til prisen av en Athlon 3000+ (Boxed).

    Observer også at Semprons E6-versjon som er den siste (BX - merket også hos nettsbutikkene) støtter x86-64 og dermed WinXp 64-bit.

     

    Disse to linkene er nyttig lesing når det gjelder 754/Semprons ytelse/klokkevennlighet:

    http://forums.anandtech.com/messageview.as...MVIEWTMP=Linear

    http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/displ...mpron-3400.html

     

    Når det gjelder Asrock-kortet, er det et budsjettkort som sikkert leverer det det skal, men ikke noe mere. Det er feks ikke mye rom for å stille Vcore/Vdimm i forbindelse med overklokking.

  15. For å unngå at de ikke starter opp når en av de er plugget ut må du gjøre en jumpstart-kopling på Aopen-psuen, og ikke en grønn/grønn - kobling med den andre psuen. Kutt pin 14/15 og bruk en "sukkerbit" til å koble de sammen på en sikker måte.

    Eller du kan lage en felles hovesdstrømbryter dersom du alltid bruker begge PSU-ene og drar ut kabelen på Aopen når pcen er avslått.

    http://www.iamnotageek.com/a/13-p1.php

  16. Tenkte jeg skulle prøve meg på en sammenfatning av dette som har kommet frem her vedr. 6800 LE og noe rundt 6800 generelt når det gjelder biosmods og OC. (Men da blir det jo en OC-tråd! Hrm? Kanskje en moderator i så fall kan flytte denne posten.)

    For det første så tror jeg det er viktig at man søker litt på nettet og setter seg inn i den programvaren man bruker. Utover det er det smart å lese det som de med praktisk erfaring har gjort: bad or good. Og det er noen som virkelig har mer peil enn andre.

    Det er mange religioner. Men bestem deg i utgangspunktet for hvilken OC'er/Modder du vil være. Dvs. hvilken risiko du vil ta, og hvilke nivå du kan si deg fornøyd med. Selv er jeg fornøyd med 410/820 med 1.3v i 3d max temp under load 68 (kan kjøre høyere, men gidder ikke evnt. hazzle) som jeg ikke kommer til å gjøre noe med før jeg bytter mobo, cpu og ram.

    Så til sammenfatningen for en risikofri (nesten, alt har risiko) OC av LE med standard kjøling for Agp-versjonene . Dette gjelder uavhengig av hvor mange pipes/shaders som lar seg åpne uten artifacts.

     

    Jeg tror (fremdeles) det er slik:

    Standard voltage er :

    6800 LE = 1.1V

    6800 NU = 1.2V

    6800 GT = 1.3V

    6800 Ultra = 1.4V

     

    Memory Speeds Table

    - 2.8ns - max around 715MHz

    - 2.5ns - max around 800MHz

    - 2.2ns - max around 910MHz

    - 2.0ns - max around 1000MHz

    - 1.6ns - max around 1250MHz

     

    Og noe meget viktig mht hva du ønsker å oppnå:

    "Also ALL 6800 cards should be able to run at 400+ levels with 1.3v on GPU. It is only people who want 420+ that need to consider using 1.4v. So if you are happy with using a 400 speed, then there should be no need to use any higher than the 1.3v option."

     

    For å biosmodde må du (Guider får google deg til selv):

    1. Lage en copy av biosen på skjermkortet med Nvflash.

    2. Modifisere volten i den originale biosen med Nibitor.

    3. Flashe den modifiserte biosen til skjermkortet med Nvflash.

    Og for all del:

    Du må lagre den original biosen på et sikkert sted slik at du kan flashe tilbake.

     

    Men det viktigste er:

    If you get to greedy; you're in for a complete different ballgame.

    Dvs. jager du flere Mhz, så baller det på seg med vannkjøling. Fysisk voltmod etc.

     

    Velg selv hvilken risiko du vil ta.

×
×
  • Opprett ny...