Gå til innhold

Boneraw

Medlemmer
  • Innlegg

    558
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Boneraw

  1. Hvis noen har en kjøpsordre på samme/større volum går det fint!

    På nordnet vil du alltid få høyest mulige pris som er i markedet, det vil si at hvis du ved et uhell taster feil pris, så vil aksjene selges til høyeste mulige salgspris uansett :)

  2. Det er alltid lov å tro og basere seg på historikk. Kan jo også ta frem spåstokken og barometeret! Nå er det jo også slik at boligmarkedet i Norge er meget spesielt, med STOR boligmangel, høye byggekostnader, norske boligeiere blir subsidiert, høy lønnsvekst, lav sysselsetting, og olje nok til iallefall 20 år til med god økonomisk vekst. Det er lite som tyder på store krakk i nærmeste fremtid. Hvis du har mulighet til å gå inn i boligmarkedet, så er det bare å slå til. Man skal jo alltid ha seg et hus å bo i, resten av livet! :) Like greit å kjøpe så fort muligheten kommer!

     

    -B

  3. Sant som de andre sier her, valutatrading er i bunn og grunn et nullsumspill hvor det ikke genereres faktiske verdier. Hvis du nå mot formodning skulle begynne med dette, tror jeg at jeg ville ha satt meg litt mer inn i hva valutatrading faktisk dreier seg om. Hva som påvirker valutakurser; ulike faktorer som blant annet renter, inflasjon, økonomisk stabilitet osv... I tillegg så er det som er sagt over her at det kreves egentlig en god del egenkapital for å starte med noe slikt.

     

    Begynn heller med såkalte "aksjespill", e.l og se om dette er noe for deg, hvor det ikke trades med "ekte" penger!

     

    Tjene penger er alltid gøy, men tenk over hvor mange andre som prøver på det samme som deg, men som i tillegg sitter med enorm kunnskap og erfaring, for ikke å si roboter som syrer det hele:)

     

    Men lykke til :)

     

    -B

    • Liker 1
  4. Ser ut til at Techcrunch ikke har fått med seg at både Cupp Computing og FXItech er norske. Eller for den del at Mali GPUen er utvikla her til lands.Men ja, landet vårt lider av "hollandsk syke". Alt som ikke har direkte eller indirekte kontakt med oljebransjen blir nedprioritert.Men jeg tror i det store og hele at mye nork IT-utvikling går folk ett hus forbi fordi det ikke ropes fra hustakene at det er norsk. Mye av det ligger i stedet stille på bakrommet eller under plasten og gjør sitt uten å bråke.

     

    Hvordan kan du si at landet vårt lider av "Hollandsk syke", da dette først og fremst er noen man ser på i retroperspektiv? Jeg har iallefall ikke sett noe behov for en voldsom restrukturering av norsk industri pga. for høy avindustrialisering som ikke er optimalt i forhold til langsiktige næringsstrukturer?

     

    Du har vel et poeng i at " Alt som ikke har direkte eller indirekte kontakt med oljebransjen blir nedprioritert.", men nå er det jo en gang slik at det er ikke mye industri eller næring som ikke er i direkte eller indirekte kontakt med oljeindustrien. Når oljen tar slutt, vil vi fortsatt ha noe av det viktigste igjen: nemlig humankapitalen!

     

    -B

  5. Hei!

     

    Hva tenker dere om denne duoen?

     

    Disse to unge grunderne har blitt omtalt mye i media, senest her:

     

    http://www.dagensit....icle2364371.ece

     

    Det er tydelig at det er "ugler i mosen", men disse gutta har gått langt i å eksponere seg i media og blant kjendiser. Kan påståtte svimlende høye salgstall og eventyrsuksess være en saga blott?

     

    Her er nettsiden deres:

     

    http://www.grontnorge.no/

     

     

    -B

     

    (ps: visste ikke helt hvor jeg skulle poste dette...)

  6. Kul ide, med mange fine aspekter.

    Men, etter min mening er det instrumentene platte, med lite liv i. Fint piano. Men stringssynthen din er ikke mye bra, etter min mening.Hvilket program bruker du?

    Er det litt lite topp i stykket generelt?

    Det er tydelig å høre at du har musikaliteten inne, men jeg synes det mangler litt i overganger og i tonebildet. for lite topp, og bunn :)

     

    Fortsett med flotte musikalske ideer.

     

    Hvor skal du studere?

     

    -B

  7. Restful (I mangel av noe bedre å komme på...)

    JohnDa

    Musiker/produsent/lydtekniker på hobbybasis!

    Stemningsmusikk?

    Pro Tools 10

    Inspirert av Brian Eno

     

    http://soundcloud.com/djohandsome/restful-johnda

     

    Kom gjerne med kommentarer!

    Dette var jo kjempebra:) Jeg fikk følelsen at dette var en slags filmmusikk, et soundtrack . Stemningsfullt var det ihvertfall.

     

    Takk takk:) Det var det som var hensikten med lydsporet! Hør litt på Brian Eno hvis du liker stemningsmusikk!

  8. Det blir litt feil å si at "det er flere som mener".. Skriv heller at BNP justeres for kjøpekraft gir dette et riktigere bilde. (noe sånt...)

    Det med Big mac'en var et eksempel uten riktige tall. Vet ikke om du skjønte det helt, men det kanskje være bedre å skrive at man ppp-justerer indeksen i forhold til Konsumprisindeksen, hvor en måler prisene på en "standard handlekurv med tilsvarende varer i alle land" og ser på forskjellene fra land til land. les dette, så skjønner du det bedre:

    http://www.ssb.no/emner/09/01/sa_98/kap1.pdf

    http://nn.wikipedia.org/wiki/Kj%C3%B8pekraftsparitet

     

    Her står alt du trenger å vite :)

    • Liker 1
  9. Økonomisk vekst er bra for sysselsetting, som gjør at lønnsnivået (sannsynligvis) stiger som gjør at du kan handle mer i butikken. Såfremt vi ikke får en enorm inflasjon.

     

    BNP som velferdsmål sier blant annet ingenting om inntektsforedelingen i landet. Hvem er det som har mye og hvem har lite? Norge er et eksempel på et land med relativt lik inntektsfordeling, mens for eksempel Namibia har en utrolig skjev fordeling. se her: https://www.cia.gov/...r/2172rank.html

    Hvis du ikke vet hva Gini-coefficient er, se her: http://en.wikipedia....ini_coefficient

    BNP sier heller ikke noe om prisnivået i landet. Tenk på "Big Mac-indexen" hvis du har hørt om den? I realiteten så er det flere som mener at BNP burde PPP-justeres for å sammenliknes mellom land. Det vil si at kjøpekraften justeres, slik at hvis en bigmac koster 10 kr i USA og de tjener 10kr timen, men i norge koster den 100 og vi tjener 100kr timen, så vil vi ha lik andel ppp-justert BNP, ettersom kjøpekraften er den samme. (VELDIG forenklet...)

    BNP-målet tar heller ikke høyde for valutafluktuasjoner, slik at det korrekte målet "aldri" blir helt korrekt uansett.

    BNP sier heller ikke noe spesifikt om allerede utbygd infrastruktur osv. Et land kan ha mye bedre helsetilbud, veier og skoler enn et annet med høyere BNP f.eks.

     

    Siste spørsmålet er ekstremt bredt og veldig subjektivt, men jeg kan skrive noen tanker jeg har:

     

    Verdensøkonomien fremover vil nok være preget av at flere land får gjeldsproblemer slik som Hellas. Og om vi får noen konkurser vil tiden vise. Økonomien i EU vil nok fortsatt være preget av at Tyskland er en dominerende økonomisk drivkraft, mens flere øst-europeiske land er på vei fremover, blant annet Polen... Arbeidsledigheten vil nok fortsatt forbli høy i flere land, og vi vil nok måtte belage oss på en voksende andel arbeidsinnvandring på tvers av land, både i eurosonen (og for den saks skyld resten av verden).

     

    Norge vil trolig fortsatt ha en positiv økonomisk vekst, med lav ledighet; altså mange sysselsatte. Vi vil nok heller ikke ha særlig høy inflasjon, men forhåpentligvis ligge på inføasjonsmålet, rundt 2.5%. Vi må nok også belage oss på at det kommer enda flere arbeidsinnvandrere ettersom vi allerede har stor mangel på alt fra sykehusarbeidere (fremtidige eldreboblen...) til ingeniører. Noe som er bra! Den konkurranseutsatte næringen vil nok møte flere vanskelige perioder, ettersom jeg tror forventningene til kronekursen ikke vil gå ned med det første. (en høy kronekurs er dårlig for den konkurranseutsatte næringen som avhenger av å selge produktene sine til utlandet, og dermed får igjen mindre for sine varer og tjenester..

     

    Dette er mine synspunkter akkurat nå, og ingenting er sikkert!

     

    -B

    • Liker 1
  10. Hei!

     

    Kul låt, regner med at dere har hørt en del på Luxus Leverpostei, Bare Egil Band, Jokke, etc. Hør litt mer på disse, og tenk over hvorfor dette låter kult?

     

    Deres låt; Har grei oppbygning. Mangler kanskje en del koring?

    En ting dere virkelig burde bli bedre på er timing:) Kanskje det blir bedre sammen med trommer? Dere må iallefall bli mer samspilte; og det blir man jo ved å øve mye sammen! Stå på:)

     

    -B

×
×
  • Opprett ny...