Gå til innhold

BullUrge

Medlemmer
  • Innlegg

    99
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BullUrge

  1. Er logget på med kabel sammen med noe sånt som 100 andre. Vi alle har samme IP ut til nettet og med mindre porten blir tatt med, vil alle være like utad. Nå har jeg ikke veldig god peiling på hvordan en ruter skiller mellom inngående trafikk og spre trafikken i lokal-nett, men at [skoleIP] laster ned en film, sier ikke noe om hvem som laster den ned innenfor nettet.

    Eller?

     

    USIT har mottatt en klage fra <firma>. Klagen går ut på at det fra ip:

    ..

    USITs logger knytter denne adressen til en forbindelse på det trådløse

    nettet til UiO, som på det aktuelle tidspunktet ble anvendt av deg:<personalia>

     

    Veldig sikker :wee:

  2. Hva mener du med ren programmering?

     

    En programmeringsutdannelse er aldeles ikke bortkastet. Med mindre du skal jobbe med noe HELT annet...

     

    Tok Java, Python, Scheme, MPI, SQL, og søketeknologi(java-basert søk). Søkte på et dusin java-stillinger, men kom ikke videre. På alle stillinger står det 'Minimum 1-3 år / 3års erfaring". Lærte meg c# på et halvt år mens jeg søkte på stillinger. Allikevel, null treff. Ergo, uten erfaring, kommer du ikke inn på de jobbene du vil.

  3. Python kunne også vært et enkelt alternativ. Funksjoner, script og store mengder data kan behandles på få linjer. Det negative ville være lite frontend..

     

    Men av egen erfaring, er ren programmering lite brukt. Det er mer et hjelpemiddel til å forstå / dele opp oppgaver.

    Dividing an impossibly large task into smaller, solvable problems is a programmer's job.

     

    Kastet bort flere år på en programmeringsutdannelse, for så å finne ut at erfaring er alt. Startet på et annet studiet sist høst

  4. Jeg er enig med alle her inne at tilbudet ifra eks netflix er SHIT/møkk/crap, men ikke kom med alle de dumme argumentene til hvorfor man synes det er greit å stjele noe, å laste ned noe ulovlig er kriminelt, the end..

    Finner meg selv med å være enig med deg :confused: . Bruker ofte dårlige argumenter ovenfor meg selv når jeg finner enkelte videoer på 'youtube' som åpenbart er ulovlige, men bruker dem like fullt. "Det er en smaksprøve" og "Når jeg får råd til den" går ofte igjen. På den ene, eller andre, måten må det bli en endring!

     

    Du vil ende med langt hardere straff blir du tatt for nedlasting en om du blir tatt for simpelt tyveri, så hvis Norges lover skal reflektere befolknings rettsoppfatelese så er det verre laste ned noe en å stjele litt mat..

    Så sant, så sant. Men dette handler like mye om moral og etikk. Ikke noe god på det punktet, men vet at desto mer det står om hvordan fildeling er tyveri, desto mer gnir anti-piratene seg i hendene.

    It's nothing personal, Jack - it's just good business

  5. Ja! la oss kriminalisere den jevnlige mannen i gata, mens dopsalg florerer åpenlyst i deler av Oslo. La oss bruke tid og penger og sette politiet på filmtittere, spillere og musikklyttere i stedet for at de holder ro og orden i gatene og forhindrer overfallsvoldtekter, ran og slosskamper. - Liv og helse får vente på seg! - store selskaper taper jo faktisk penger! (Vel, egentlig ikke så voldsomt...)

    For å sitere Jim Butcher: "We are all ostriches, and the world is sand"

  6. Hadde det vært slik hadde alle produsentene lagt ut lovlige gratis nedlastninger.

     

    En annen ting er alle linker som kommer frem i denne tråden, viser stort sett at de som laster ned ting ulovlig er også de som legger igjen mest penger i det markedet. Selvfølgelig er det det.

    En bilmekaniker kjøper flest deler til en bil. Er det da rett at han kan gå inn på et lager/butikk og "ta med seg" deler som egentlig skulle betales for, ifølge den som selger varen?

    I dette tilfellet hadde det passet bedre med at bilmekanikeren brukte 3d-printer til selv å produsere identiske deler, uten å eie rettigheten til den designet på delen.

    Ja, følger vi din tankegang så kan jo de som ikke har råd til sunn mat bare stjele det isteden ? hva med klær ?

    Filmer lager ikke seg selv, cd'er produserer ikke seg selv..

    Hadde jeg gjort et forsøk på å sette inn alle linkene til barn som er tatt i å stjele mat fordi de var sultne, hadde diskusjon.no sperret kontoen min i mistanke for spamming.. Det er moralsk korrekt, og bør behandles et annet tid og sted.

     

    Den forrige kommentaren din[DaniNichi], som er sitert et halvt dusin ganger etterpå, burde vært:

    En person som aldri blir oppdaget når han sniker seg inn på kino. Han kan se filmer så ofte han vil, det koster ikke han noe. Det koster heller ikke kinoen noe mer, da de allerede viser den for de andre i salen. Det som kommer ut av dette er at personen får et positivt eller negativt inntrykk av filmen, som gjør at han får / får ikke lyst til å kjøpe den.

     

    Det burde sånn sett egentlig vært lov å komme gratis inn på kino, hvis det nesten ikke er solgt billetter, rett og slett fordi det

    1) Gir et mye bedre inntrykk av filmen enn en dårlig kopi fra nettet, som kan øke omsetningen av filmen.

    2) Kinoen får dratt flere kunder, både på gratis visning, og øker interessen for andre filmer.

    3) Folk flest blir mer kultiverte. Ja, dere vet hvem dere er!

     

    EDIT: Ja, jeg vet den siste linjen er usaklig, men prøv å sitt i en kinosal, og hør hvordan raden bak er overrasket at Victoria er en norsk film..

  7. Lovene om opphavsrett er latterlige. Hvorfor skal et firma kunne leve på en manns oppfinnelse/verk i 70 år etter hans død? Hensikten med loven er jo å kompensere opphavsmann og oppfordre til innovasjon.

     

    Dette var et område loven virkelig burde tatt opp, og er virkelig skuffet over at den uteble. Forresten, oppfinnelser er kun dekket i 20 år fra starten av. Dette er åndsverk, såkalte unike produkter skapt av menneske.

    • Liker 2
  8. Samme her. Mange-til-mange deling er for farlig, da en ikke vet hvem andre som ser på. Alternative teknologier som skytjenester og irc er bedre, hvor det er 1-til-1.
    Har du ikke hørt om VPN eller Seedbox?

     

    VPN blir for sakte for meg, og bittorrent har jeg aldri hatt sansen for. For offentlig, og sårbart. Hvis det en sjelden gang deles noe lovlig & interessant via bittorrent, kan jeg finne på å laste ned og dele videre.

     

    Og når en før kunne stole på at politiet ikke tok inn fildelingssaker, da de hadde strafferamme på mindre enn 3 år (grensen for utlevering av id). Nå er det bare private selskapers argument ovenfor en dommer som gjelder.

  9. Litt om ordbruk, hvor mange tror dere vet at bels er en benevning som brukes for tierdesibel ?

     

    Hadde vært morsomt om hw.no kunne testet denne opp mot hitachis normalmodeller, hvor store er forskjellene her ?

    Vel, siden 'desi' i denne sammenhengen betyr ti-del, vil 2,5-2,8 Bels tilsvare 25-28desiBels... Tenk på det som hvor mange desiliter det er i 2,5-2,8 liter! :p

  10. Hei alle!

     

    Har akkurat bestilt meg denne maskinen med Blueray. Noen som har testet å brenne DVDer på bluerayspilleren? Bare lurer på om jeg skal kjøpe en bunke med +R eller -R. Er jo noen drev som er mer kresne enn andre...

     

    Vel, dette kan ha mer med os'et å gjøre, men hver disk jeg stapper inn (CD og DVD+/-) så leser den bare halvparten. Den klarer ikke å brenne data, dvd-film(for sikkerhetskopiering), eller musikk. Jeg bruker samme brenneprogram på en elgammel pc, og den tar neste disk uten et pip. Vær skeptisk!

  11. Noen interessert i et ?

     

    Den norske speedserveren på Travian er oppe!

    For dere som ikke vet hva Travian er så er det et online browserspill, der man kjemper seg opp fra å være en liten landsby til en stor samling av mange landsbyer.

     

    For dere som ikke har prøvd Travian, vil jeg definitivt anbefale å prøve!

     

    ### Lenke fjernet av moderator ###

     

    Håper jeg ser dere online, "in the land of NOD".

×
×
  • Opprett ny...