Gå til innhold

AMDBunny

Medlemmer
  • Innlegg

    377
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AMDBunny

  1. Det du skal ha er en M.2 PCIE X4 (32Gb/s M.2 )

     

    Vet før med eldre hovedkort før var at noen bare hadde 10Gb/s M.2 men tror alle z370 / z390 kort har 32gb m2 så =)

    Tusen takk  :)

     

    Et rimelig hovedkort som dere vil anbefale? Jeg har følgende deler (hvis det har noe å bety):

     

    CPU: 8600K

    Minne: Corsair Vengeance LPX

    Trådløst nettverkskort: Asus PCE-AC88

    CPU-kjøler: Noctua NH D14 (gjenbruk)

    OS-disk: 970 EVO 500GB M.2 SSD

  2. Jeg har kjøpt meg Samsung 970 EVO 500GB M.2 SSD

     

    Men jeg skjønner ikke hva jeg skal se etter når det gjelder M.2-tilkoblinger. Er det store forskjeller i hastigheter? Hva må jeg velge for å slippe å begrense hastigheten til 970 EVO? Jeg trenger et Z370/Z390 hovedkort. Helst et rimelig, hvis det ikke er gode grunner for at jeg bør velge et dyrere. Jeg har en 8600K prosessor som skal brukes.

     

    På forhånd takk for alle tips  :)

  3. Virker fornuftig på meg. Hadde nok vurdert å legge til enda en SSD, og sjekk ut homeplug/powerline som et alternativ til trådløskort. Luftbårne signaler er drepen for ping, som er viktig i spill. Kjøp isåfall hos noen som er enkelt og greit å returnere til (de fleste større kjeder opererer med 30+ dager åpent kjøp nå til dags) i fall det fungerer dårlig hjemme hos deg. Stabilitet osv er veldig avhengig av strømnettet i huset.

    Hvorfor en ny SSD? Er 250GB for lite i dag?

  4. Virker fornuftig på meg. Hadde nok vurdert å legge til enda en SSD, og sjekk ut homeplug/powerline som et alternativ til trådløskort. Luftbårne signaler er drepen for ping, som er viktig i spill. Kjøp isåfall hos noen som er enkelt og greit å returnere til (de fleste større kjeder opererer med 30+ dager åpent kjøp nå til dags) i fall det fungerer dårlig hjemme hos deg. Stabilitet osv er veldig avhengig av strømnettet i huset.

    Takk for tips  :) Kanskje jeg bare skulle kjøpt en 10m lang nettverkskabel, siden det er mindre enn det til routeren fra der PCen skal stå. Blir liggende litt i veien så må dessverre fjerne den etter bruk.

  5. Jeg har lenge vurdert å oppgradere min gamle PC, men slo det i fra meg da jeg egentlig ikke har tid til å spille uansett. Men nå kan jeg få tak i en Intel Core i5 8600K til 1800kr og da synes jeg det er vanskelig å si nei  ;)

     

    Dette tenker jeg at jeg trenger:

     

    - Hovedkort: Et rimelig ATX Z370 (Det er vel ingen poeng i Z390, eller?)

    - Minne: DDR4 16GB

    - Trådløst nettverkskort (Her har jeg ikke peiling)

     

    Jeg vurderer å kjøpe et GTX 1060 6GB brukt til ca 1600kr.

     

    Dette har jeg tenkt å gjenbruke fra min gamle PC fra 2011:

     

    - Strømforsyning: Seasonic X-660 GOLD

    - CPU Kjøler: Noctua NH-D14

    - Harddisk: Hitachi Deskstar 7K3000 2TB SATA3

    - Mus: Logitech G5 Laser Gaming Mouse USB, 2000dpi (fra 2007)

    - Kabinett: Lian Li Miditower, Aluminium, Sølv, PC7ASCANDV2 (fra 2007)
    - SSD: Samsung 850 EVO 250GB 2.5" SATA-600 (fra 2015)
    - Skjerm: Samsung 24" LCD Syncmaster 2443BW (fra 2008?)
     
    Siden det faktisk er sju år siden jeg oppgraderte sist så trenger jeg bare høre fra dere som er mer oppdatert om dette høres fornuftig ut eller ikke. Så jeg slipper å gjøre noe dårlige valg  :)
  6. Takk for innspill :)

     

    Jeg ønsker å ha mulighet til å kunne utvide til et 5.1 anlegg på litt sikt. Hovedpoenget med å ha aktive høyttalere må jo være å slippe å ha en egen forsterker i tillegg. En forsterker i forkant vil jo bare ødelegge for de fordeler aktive høyttalere har etter det jeg har forstått.

     

    Det er egentlig ikke så veldig viktig for meg om det er kabler eller ikke, men det hadde jo vært en fordel om det var trådløst så lenge det ikke går på bekostning av lydkvaliteten.

     

    Det må være litt store høyttalere for planen er å la de stå ved siden av TVen i stua. De vil derfor hovedsaklig brukes til TVen, men også til å spille musikk fra PCen og eventuelt mobilen.

     

    Jeg har sett på følgende aktive høyttaler på prisjakt.no: http://www.prisjakt.no/category.php?l=s161439609

    Men foreløpig er det vanskelig å vite hva jeg bør velge :hmm:

  7. Jeg vurderer å kjøpe meg et nytt stereo-/surroundanlegg for bruk til TV, PC og mobiltelefon.

     

    Ut i fra det jeg har lest på nettet så virker det på meg at det mest optimale oppsettet, ihvertfall teoretisk, er å bruke aktive høyttalere.

     

    Link til artikel om aktive høyttalere.

     

    Det hadde også vært fint om høyttalerne var trådløse.

     

    En aktive tråløs høyttaler jeg vurderer er: Audio Pro Living LV.3 Resultatet i denne testen var ikke helt på topp, og jeg vurderer derfor også andre alternativer.

     

    Er det noen som har erfaring eller meninger om aktive høyttalere? Eller som vet om noen gode alternativer?

     

    På forhånd takk for alle innspill :)

  8. Tenkte å importere en veteran porsche 944, for morro skyld, så jeg har noe å skru på.. men tror noen dette er svindel? 68,390 km, for en 82..??? selgeren er jo fra nederland, og ser ut til at han selger flere veteran porscher, med lav km.

     

    Ser forresten ut at dette er samme selgeren; http://www.frawi.com/

     

    Frawi Porshe, som selger står på.

    Det må vel bety at motoren er overhalt? Bilen kan jo ikke ha kjørt så lite med mindre den har stått på et museum eller hos en samler. Det viktigste er vel uansett å se om det er et servicehefte på den, uten det er det vel mer eller mindre uvesentlig hva kilometertelleren står på.

  9. Hei

     

    Jeg ønsker å oppgradere røykvarslerne i huset. I den forbindelse har jeg lest litt på nettet og funnet ut at det er best å velge optiske brannvarslere. I tillegg har jeg tenkt å kjøpe flere og seriekoble disse for å bedre sikkerheten, derfor må de også være trådløse.

     

    Jeg vurderer å kjøpe denne:

     

    Brannpakka - 7 stk. MTS-166SRF trådløs OPTISK røykvarsler

     

    Er det noen som har noen erfaring med denne? Er den bra eller dårlig? Er den overfølsom? Osv..

     

    Eller bør jeg heller kjøpe denne som er en god del dyrere?

    På forhånd takk for alle tips
  10. Gipsen i seg selv alene er ikke med på å stoppe lydgjennomgang. For at det skal bli mest mulig lydtett bør det også være isolasjon i bjelkelaget og hvis det er beboelig rom på andre siden av taket ditt anbefales det for eksempel lydplater på golvet under parketten. For best resultat bruker man lydplater, isolasjon og lydbøyler, men bare isolasjon gir også bra resultat.

     

    Poenget er at lyden forplanter seg gjennom fast materiale og luft, og så lenge det ikke er noe mellom fest materiale og det er luft mellom bjelkelaget forplanter lyden seg. Dess mer tiltak dess mer resultat.

     

    Sparkel liker jeg best å sparkle med. Akrylen sprekker for lett opp syns jeg. Er det mye å sparkle bør du også bruke armering.

     

    Tror ikke lapping i gipsen skal si noe for lyden så lenge det blir skikkelig tett med sparkel. Rart at det ikke er spikerslag bak gipsen som er skjøtet. Er den skjøtet på bjelke kanskje?

     

    Takk for svar :)

     

    Ja, det er en avstand mellom takbjelkene på ca 30 cm. Det er kun i disse bjelkene langsiden av den nye gipsplaten er skrudd fast i. Det er altså ingen spikerslag i mellom bjelkene, så avstanden mellom skruene er på minst på 30 cm. Vil mangelen av spikerslag mellom gipsplatene medføre mer lydlekkasje?

     

    De opprinnelige lange gipsplatene i taket var kun festet i skjøtene langs takbjelkene. Det er også Glava i taket.

  11. Hei,

     

    Jeg lurer på hvordan taket bør gipses for at det skal bli minst mulig støy. Jeg har ikke tenkt å bruke lydbøyler, men det er allikevel måter som kan forbedre lydisolasjonen, ikke sant?

     

    Tidligere var taket dekket med ekstra lange gipsplater (i håp om å gi best mulig lydisolason). Etter at taket ble skadet av håndverker så har håndverker skåret ut gipsen der hvor skaden var og lagt i en ny plate. Vil ikke da lydisolasjonen være dårligere enn før?

     

    Jeg ser også at håndverker ikke har lagt inn strø i den nye skjøten, det er derfor 40cm mellom hver skrue. Vil ikke dette også svekke lydisolasjonsevnen?

     

    Må det brukes akryl i tillegg til sparkel for best mulig resultat?

     

    På forhånd takk for alle tips!

×
×
  • Opprett ny...