Gå til innhold

Bamsemumsen

Medlemmer
  • Innlegg

    1 062
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bamsemumsen

  1. I såfall, kunne du vært så grei å besvart et par enkle spørsmål for meg?

     

    * Hvorfor bestemte du deg for å studere i utlandet?

    * Hvilken skole studerer du ved, hvilke fag er det du har valgt?

    * Vil studiene i utlandet åpne for noen jobber i fremtiden, her i Norge eller eventuelt i utlandet?

    * Til slutt, hvis du har studert ferdig eller nærmer deg slutten på studiene; var det verdt det?

     

    Jeg vil komme meg vekk etter militæret. Jeg vil flytte ut av landet, jeg vil studere noe i en annen del av verden. Nå har jeg blitt trukket opp i muntlig eksamen i faget internasjonal engelsk, hvor jeg har mye å forsvare karaktermessig.

     

    Problemstillingen min er om studier i utlandet kan åpne dører i Norge ved fullførte studier, eller om det ikke er så lett å få jobb her hjemme som de sier det skal være. Gir en uvurderlig utdanning utenfor landets grenser fordeler her hjemme? Det er det jeg lurer på.

  2. Som tittelen sier trenger jeg en ny sykkel snarest for å komme i gang med forberedelsene til Nordsjørittet. Sykkelen bør ligge under fem lapper, være en grei sykkel for en aktiv syklist og kunne brukes til rittet. Nordsjørittet foregår for det meste i terreng, dermed er ikke landeveissykkel noe å vurdere. Jeg tenker terreng eller hybrid, sannsynligvis det sistnevnte.

     

    Problemet er at jeg ikke har peiling på sykkel, men jeg har pengene. Jeg håper noen kan hjelpe meg nå. Rett ut: Det jeg ber om er at du med litt peiling finner en passende sykkel til meg!

     

    Takker på forhånd for hjelpen!

     

    Vet ikke om personopplysninger er nødvendige, men 180 - 70 kg sist jeg sjekket?

  3. Arbeider som servitør på VIP-seksjonen av Viking stadion. Fikk gnagsår av noen gamle dressko jeg brukte, så jeg trenger nye. Tenkte på spisse sko, men er usikker. Trenger noen som er behagelige men som ser bra ut i tillegg, fordi sko er kanskje det eneste du kan ha som kan skille seg litt ut fra antrekket.

     

    Noen forslag? Butikker, nettbutikker? Har diverse skobutikker slike sko tror dere?

     

    Budsjettet er ikke noe å tenke på men vil helst holde meg under 1000-lappen. Rundt 500.....

  4. Hei,

    Skriver dette innlegget i skotråden og sneakerstråden.

     

    Jeg må ha nye sko. Jeg vil ha hvite, stilige sko. Jeg vil bestille fra utlandet pga. billigere pris.

     

    Det jeg lurer på er hvilke sider som anbefales, hva jeg kan regne med i fraktkostnader og hvor mye et par til 100 dollar egentlig vil koste meg etter toll og moms?

     

    Vennlig hilsen.

  5. Hei,

    Skriver dette innlegget i skotråden og sneakerstråden.

     

    Jeg må ha nye sko. Jeg vil ha hvite, stilige sko. Jeg vil bestille fra utlandet pga. billigere pris.

     

    Det jeg lurer på er hvilke sider som anbefales, hva jeg kan regne med i fraktkostnader og hvor mye et par til 100 dollar egentlig vil koste meg etter toll og moms?

     

    Vennlig hilsen.

  6. Hei. Ønsker å avbestille sydentur i sommer som jeg egentlig skulle på med eksen. En rekke årsaker til at jeg ikke gidder å dra, men de trenger vi ikke ta her.

     

    Det jeg lurer på er hvor lett dette lar seg gjøre. Vi har avbestillingsavgift og har fått vite at vi kan avbestille og at depositumet vil bli tilbakebetalt ved eventuell avbestilling. Dette står ikke skriftlig, på Startour sine hjemmesider står det at avbestilling kun er mulig dersom du ikke har innbetalt depositum. Det har vi gjort, har betalt rundt 2000 kroner i depositum.

     

    Jeg må bare vite om det er mulig å avbestille, om depositumet vil bli tilbakebetalt eller om det tapes. I tillegg vil jeg vite hvilke eventuelle muligheter jeg har dersom selskapet skulle nekte meg å avbestille reisen, eventuelt hvis de ikke vil gi fra seg depositumet. Jeg vet hva depositum er, men i og med vi har fått høre noe og jeg leser noe annet på hjemmesidene trenger jeg hjelp av dere.

     

    På forhånd takk for at dere redder sommeren min. :p

  7. Er umyndig og forblir det inntil slutten av neste måned. La oss si at jeg drar på ferie med foreldre til utlandet i julen, type Canari-øyene. Hvis jeg smugler rundt 5 liter sprit og blir tatt, hvilke sanksjoner kan jeg da vente meg?

     

    Mvh,

    Bamsemumsen

  8. Jeg har et prosjekt gående sammen med tre klassekamerater. Jeg skriver om kultur og byggekunsten under Middelalderen, og det går greit men;

     

    Spørsmålene jeg skal stille er hvordan byggekunsten utviklet seg gjennom Middelalderen, fra tidlig middelalder helt opp til renessansen begynner. Hvordan Kirken stod som et sentrum, hvordan sentrumet vokste opp rundt Kirken. Det jeg lurer på da er om det finnes noen gode bøker eller nettsider som tar opp nettopp dette? Jeg anser meg selv som en habil Google-googler men her står jeg rett og slett fast.

     

    Noen idéer? Det jeg spør etter er informasjon, helst bøker jeg kan låne, ikke hjelp.

  9. Hei, har nå sluttet å bite negler. De er lengre enn vanlig naturligvis, og dere som biter negler kjenner vel raskt igjen negler en har sluttet å bite på da det er en hvit linje der fremme. Hva gjør jeg nå? Jeg har for lenge siden passert ukesregelen min om å ikke bite så relaps er ikke et problem, men jeg må vite hvordan jeg skal gå frem for å gjøre neglene "normale" igjen. Det er her problemene har pleid å oppstå.

  10. Heisann, tittelen sier det meste. Vil bare ha begrunnelsen deres. Dette kan oppfattes som trolling men jeg håper det kan bli en sunn diskusjon.

     

    Min mening er at selv hardened edition er noe møl. Art bookleten finner du på internett to dager etter release, coveret alene er ikke verdt 20 dollar ekstra i mine øyne. Og jeg trodde vi var lei WWI og II, hva skal vi med CoD1?

     

    Prestige edition... ikke få meg til å begynne engang. Et dukkehode du kan sminke og billig og ubrukelig, overpriset Nightvision?

     

    Jeg er irritert fordi det ikke er noen ekstra disker som viser hvordan de laget spillet o.l., en dokumentar a la det som fulgte med Oblivion eller Halo 3 for den saks skyld.

     

    Vi spilles i morgen, jeg gleder meg helt vanvittig! Har vanlig edition liggende på Gamestop selv, hvis du lurte. ;)

  11. Heisann dere. Nå har det seg slik at en gjeng på 12-13 stykker +/- planlegger en chartertur til utlandet, nærmere bestemt et sydhavsparadis sommeren 2010. Vi har vurdert:

     

    Hellas, Mallorca og Kypros med flere som Ios, Santorini, Magaluf, Aya Napa o.l.

     

    Valget for de fleste har falt på Magaluf, men jeg og noen andre vil helst til Hellas.

     

    Problemet er at vi ikke har noen bakgrunnsinformasjon så vi trenger DINE tips og DINE råd og erfaringer!

     

    Hva er bra? Hvor bør man ikke dra? Er vel fylletur det er snakk om...

     

    På forhånd takk,

    Bamsemumsen

  12. Overvekt prisen ekke så dyr.

    Jo.

     

    BTW, UPS er dyre om du skal sende noe til Norge

    Må man bruke UPS nå plutselig?

     

    Nei den ekke så dyr, når jeg var i USA i 2008 betalte vi bare 40 dollar for 12 kg overvekt.

     

    Nei, men jeg sa at UPS var dyre jeg sa aldri at hun måtte bruke det! Jeg sa det fordi det er det eneste firmaet jeg har kunnskap til med USA - Norge sendinger.

    Hvem er hun? :D Jeg spurte.

     

    Uansett, snakker om å sende fra USA så jeg lurer på hvilket firma som er rimeligst og "best". I tillegg lurer jeg på hvor mye stress det er for en person der borte å gjenpakke en haug med klær, liksom, hvordan virker det på postkontorene der, kjøper man f.eks. ti kilos esker eller noe?

  13. Heisann, jeg bare lurer på hvordan dere gjorde det da dere sendte ting hjem, eventuelt hvordan dere planlegger å gjøre det. Si at jeg skal bestille en haug med klær, hvordan kunne jeg da pakket haugen inn og sendt den til Norge, og hva hadde det eventuelt kostet? La oss si en sju kilo eller noe. :p

  14. En stund siden jeg var innom her. Jeg husker stresset før jul da jeg måtte ta det endelige valget, da jeg hadde papirer å fylle ut, legeattester og skjemaer som skulle fylles ut, da jeg feiget ut og valgte å ikke gjennomføre et utvekslingsår i USA.

     

    Nå sitter jeg her med en klump i halsen og leser om de som har vært i USA et år. Jeg husker august da tanken slo meg og jeg begynte prosessen, da jeg begynte å lese bloggene til folk som skal dra. Nå slår det meg at tiden har gått sinnsykt raskt og de samme folkene skal hjem eller har reist hjem.

     

    Ville bare oppmuntre de som skal dra og si at jeg er så utrolig lei meg og misunnelig på dere som skal dra, fordi man kan dømme dere ut ifra valget dere har tatt. Å være utvekslingsstudent i et år i utlandet er skikkelig tøft gjort og jeg tror dere vil få mye igjen for det. Jeg er sjalu, jeg vil, men jeg tørr ikke. Og det kommer jeg til å angre på resten av livet, men sånn ble det for min del. Kommer til å følge to-tre blogger hver dag og kommentere, jeg ønsker dere en utrolig opplevelse. Lykke til, ikke lenge igjen nå.

     

    Mvh,

    Bamsemumsen :)

  15. Heisann, jeg har skrevet en nynorsk stil som skal leveres i morgen. Innholdet er jeg fornøyd med så det er ikke temaet, jeg trenger hjelp til å rette den. Luke ut tåpelige skrivefeil o.l.

     

    Noen med nynorsk som skriftspråk som kunne tenke seg å ta to minutter på å hjelpe meg? Jeg tror du vil finne novellen interessant i tillegg, den er bare på litt over to sider. :)

×
×
  • Opprett ny...