Gå til innhold

dagstaale

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dagstaale

  1. Her kan vi lese følgende:http://www.vladville.com/2006/07/vladfire-5-its-not-easy-being-green.html

     

    "It’s not easy being green. The SBS R2 project has not been on a pretty road, until today.

     

    For the first time in Microsoft’s history a product group has pulled the product back from manufacturing. They saw a flaw and decided to fix it. They pulled it back before it blew up in their face as a huge PR nightmare. No pointing fingers. No “we’ll fix it in SP1”, no "we'll patch it after new years," no "it's not that big of a big deal", no "we can't test every single piece of software," no "we already burned the DVD's, how big of a problem is this really?" talk of cover-up and denial. No excuses. Just hold tight and we’ll fix it. Amen."

     

    Jeg synes det er tøft av SBS teamet å trekke produktet fra markedet. Det vitner om stort ansvar og en reell vilje til å levere et godt produkt til markedet. For øvrig synes ikke jeg heller at artikkelen var særlig god. Med fordel kunne artikkelen beskrevet de nye sidene av produktet nermere.

     

    Dag Staale Jenssen

    http://smallbizserver.no

  2. Hei!

     

    Jeg antar at du mener en Windows 2003 Small Business Server og at du har problemer med å legge til klient PCer. Den riktige måten å gjøre dette på er å starte Server Management. Klikk på Home page. Da får du frem menypunkter for å legge til brukere (Users) og for å legge til PCer (Computer). Fra User menypunktet kan du legge til en ny bruker for også og tilordne en PC til denne brukeren. Under menypunktet Computer kan du legge til en PC og tilordne denne til en bruker. Det finnes Wizarder for begge deler i Server Management panelet.

     

    Dag Staale Jenssen :)

    http://smallbizserver.no

  3. Hei!

     

    1) Ja, du kan installere flere instanser av MS SQL Server på SBS Serveren. Dvs på den serveren hvor Small Business Server er installert. Du bryter lisensreglene dersom du installerer MS SQL Server på annen hardvare.

     

    2) Ja, det er mulig å ha en server som også inneholder en virtuell server. Nå er det det å si om web servere at disse normalt ikke krever sterke prosessorer dersom man bruker den som en front en web server og ikke kjører tunge applikasjoner. Det er altså mulig å kjøpe en brukt server for formålet. MS Windows Server Web Edition er også billig og har nye muligheter i IIS 6. her bør nevnes komprimering av statisk og dynamisk innhold for å øke ytelsen og for å spare bånd bredde. Dersom man ønsker lavere bredbåndskostnader kan det være en fordel med sterkere prosessorer i det komprimering skjer løpende.

     

    3) Det er absolutt mulig å kjøre en virituell server, men denne trenger også et fult lisensiert operativsystem.

     

    4) Small Business Server Transisjon Pack er ment som en overgangsordning for SBS Server brukere som har flere en 75 devicer eller brukere. Når en bedrift utviler seg å får flere ansatte tilbyr MS en løsning hvor tidligere lisenskostnader krediteres. Man må likevel betale forskjellen mellom krediteringen og den fulle kost av server software og brukerlisenser. Men man blir alså godskrevet for kostnadene med SBS Servweren og de tilhørende CLAs.

     

    5) Spørsmål om SBS Server kan dere stille på følgende link: http://smallbizserver.no

     

    Dag Staale Jenssen :)

  4. Hei!

     

    SBS 2003 kan kun settes i Remote Administration. Dvs at serveren via terminalserver (Remote Administration) kan administreres. Microsoft fikk kolossal kritikk for å tillate SBS 2000 kjørt i terminalserver mode hvor alle brukere kunne logge på. Dette skylles at brukere som logger på via terminalserver har ”log on locally” rettigheter, og det reduserer sikkerheten på serveren betydelig! Derfor ble muligheten for å kjøre SBS 2003 i terminalserver mode redusert til Remote Administration for to brukere dvs to administratorer.

     

    Av diskusjonen fremgår det ikke helt klart hvorfor brukere knytter seg til SBS Serveren utover det faktum at de skal føre regnskaper.

     

    Jeg må derfor gjøre den antagelsen av regnskap er installert på SBS Serveren og at man på jobben bruker PCer som starter regnskapsprogrammet og at man benytter Remote Administration i SBS Serveren for å jobbe for eks hjemme. Basert på overstående er derfor mitt spørsmål hvorfor brukerne ikke får logge på sin jobb PC hjemmen i fra? Hvis Windows XP benyttes kan Eksternt Skrive bor åpnes på kontor PCer. Disse PCer vil da væåre tilgjenglige i Remote Web Workspace for pålogging via terminalserver. Kun en bruker kan logge på en PC. Regnskapsprogrammet kan da kjøres fra PCen som om man var på jobben!

     

    Dag Staale

    http://smallbizserver.no

    post-100361-1148237084_thumb.png

    post-100361-1148237096_thumb.png

    post-100361-1148237109_thumb.png

  5. Hei!

    Her var det mang påstander å rydde opp i!

     

    MS Windows Small Business Server 2003 eksisterer i to utgaver standard og Premium. Premium utgaven inneholder ISA Server, SQL Server og FrontPage i tillegg.

     

    • MS Windows Server 2003

    • MS Windows SharePoint Services

    • MS Exchange Server 2003

    • MS Outlook 2003

    • MS Shared Fax Service

    • MS ISA Server 2004 (premium)

    • MS SQL Server (premium)

    • MS Office FrontPage 2003 (premium)

     

    SBS Server er alså ikke en negradert utgave av Windows Server 2003. Den inneholder tvert i mot hele Windows Server 2003 og alle andre produkter i tillegg!

     

    Litt om SharPoint Services på SBS Serveren

    Når det gjelder SharePoint Services så er det riktig at denne følger med Windows Server 2003. Det er imidlertid ikke denne utgaven som følger med SBS Server. Det er tvert i mot en utvidet utgave som er spesial tipasset for en midre bedrift ferdig oppsatt med CompanyWeb for bedriften og en portal som kan publiseres mot internett. Denne portalen tillater bla hjemmebrukere og andre som ikke måtte være på kontoret å logge på sin e-mail gjennom Oulook Web Access. Den har også en full integrasjon til telefaks som kan kobles til Small Business Serveren. Den portalen som følger med er altså en full ferdig ”out of the box” løsning for mindre bedrifter.

     

    Det er alså viktig å forstå at den etterspurte portalen som MS har utviklet for SBS Server ikke leveres med andre MS produkter. Den leveres kun med SBS Server.

     

    Exchange Server

    Det følger også med en full standard versjon av Exechange server. Dette lar små bedrifter holde sin egen e-mail server på en trygg og effektiv måte. Sammen med Exchange serveren følger Outlook Web Access (OWA). Dette er en ”out of the box” ferdig Web e-mail leser som er integrert til Exchange Server. Den tillater brukere å lese sin e-mail over internett og for eks gjennom Explorer. Typisk blir dette brukt på hoteller og hjemme, eller ute hos kunder hvor man trenger tilgang til sin e-mail på jobben. Man kan også bruke MS Outlook som e-mail klient. Hvis man har en SBS Server og en bærbar PC kan man faktisk synkronisere sin e-mail over internett (RPC)!

     

    Mobil

    Bare så dette er nevnt. SBS Server har ferdige rutiner for e-mail integrasjon til mobiltelefon!

     

    Outlook 2003

    Dette er MS e-mail leser. Sammen med SBS Server følger MS Outlook 2003 med på kjøpet. SBS Server er konfigurert slik at Outlook automatisk kan installeres til PCer i domenet.

    Shared Fax Service

    Dette er ikke Windows Server 2003 faks løsning. SBS Serveren inneholder en fult operativ telefaks løsning som tillater sending og mottak av telefakser. En kan alt i alt sette opp 4 telefaks modemer. Inngående telefakser kan rutes til SharePoint Server og Exchange server, og brukere som har fått anledning til dette vil bli varslet om innkommende telefakser. Selvfølgelig kan man sende telefakser direkte fra MS Outlook og fra Mobil telefon! Det følger også med automatiske arkiv funksjoner.

     

    ISA Server 2004

    ISA Server 2004 er et av MS flaggskip. Det er en full brannmur som I tillegg er ”software” oppmerksom. Hva mener jeg så med det? Jo, en vanlig brannmur utfører inspeksjoner av pakker ol. Det gjør også ISA Server, men der forstår også mange typer av software produkter som Exchange Server, IIS (Internett Information Server) mm. Poenget er at ISA Server kan sile ut kommandoer som ikke hører hjemme til den aktuelle software. For eks hvis Exchange gjennom ISA Server kommuniserer med en e-mail klient, tillater ikke ISA Server kommandoer som ikke hører hjemme I Exchange Server! ISA Server overgår altså langt de aller fleste hardware brannmurer som er aktuelle for små og mellomstore bedrifter. I tillegg blir brannmuren (ISA Server) automatisk konfigurert av SBS Server. ISA Server setter et nytt mål på hva en brannmur skal gjøre og overgår alle små hardware brannmuren I prisklassen 0 – 20.000. Dette på generelt grunnlag. I tillegg inneholder ISA Server en fiks ferdig VPN server hvor du ikke trenger å kjøpe lisenser!

     

    MS SQL Server

    Ja, sammen med SBS Server Premium følger også MS SQL Server. Du kan installere flere instanser, og du kan oppgradere SharePoint Services til å bruke SQL Server istedenfor MSDE som er den nedgraderte utgaven.

     

    Begrensninger i SBS Server

    Hva er så begrensningene i SBS Server?

     

    • Mak 75 samtidige brukere (device eller user cals)

    • SBS Serveren må være root i Aktive Directory (domenet)

    Hva betyr dette? Jo at Aktiv Directory må være installert på SBS Serveren og at den må være sjefen i domenet. Du kan altså ikke unlate å installere Active Directory, for så å installere dette på en annen boks.

    • SBS Server støtter ikke flere domener eller sub domener

    Dette betyr at du ikke kan installere Activ Directory på en annen boks (server) for så å legge det domenet til under SBS Serveren for eks.

    • SBS Serveren kan ikke bruke trust

    Trust benyttes bla når man har flere domener. Pålogging et sted medfører så også pålogging et annet sted og vise versa.

     

    Betyr disse begrensningene noe i praksis? Ja, dersom du driver en større bedrift med server parker over hele verden, hvor Active Directory er installert og forskjellige domene navn benyttes på de forskjellige steder. For en liten eller mellomstor bedrift er dette helt uinteressant.

     

    Noen myter om SBS Server

    Det har over tid utviklet seg myter rundt SBS Server. Her vil jeg gripe fatt i to av dem:

     

    • SBS Server er et vanskelig produkt

    • SBS Server tillater ikke bruk av flere servere

     

    SBS Server er et vanskelig produkt

    Undertegnede har arbeidet med Small Business Server i ca 6 år. I denne tiden har jeg møtt mange for så vidt gode konsulenter som over hode ikke har greie på Small Business Server. Jeg har møtt installasjoner på min vei utført av disse konsulentene hvor serveren er satt opp feil. Noe som har medført store problemer for brukerne. Fordi mange konsulenter ikke kjenner produktet blir det stemplet nord og ned. Denne typen av konsulenter vil helt ha et 2 til 10 servere for en liten bedrift med 10 ansatte, eller Windows Server 2003 som de kjenner og kan konfigurere. Windows Server 2003 er et godt produkt og kan tjene som en plattform for 3 parts software. Den må imidlertid ikke sammenlignes med SBS Server, som er et langt større og utvidet produkt skreddersydd for hjemmebruk, små og mellomstore bedrifter med 0 til 75 brukere. En korrekt konfigurert SBS Server vil kjøre problemfritt i årevis og være meget stabil. Finn deg en konsulent som er autorisert på Small Business Server. Til slutt i anknytning til dette punktet, SBS Serveren er smekk full av Wizard’er som gjør en vanlig konsulent på W2K3 grønn av misunnelse! Dette reduserer virelig TCO!

     

     

    SBS Server tillater ikke bruk av flere servere

    Selvfølgelig tillater SBS Server flere servere innmeldt i domenet. Det er en myte at memberservere ikke kan installeres i tilknytning til SBS Server.

     

    Her er en listen liste for aktuelle tilleggs servere bare for å nevne noen:

     

    • Egen Server konfigurert som terminalserver

    • Additional Domain Controller

    • NAS (network attached storage)

     

    Hva med en løsning for Web Server

    ”Best Practice” tilsier at man ikke skal hoste en eksternt websted på SBS Serveren. Det til tros det er mange som gjør dette. Prinsipielt sett er det ingen ting i veien med å gjøre dette. Hvor bruker mange en SBS Server som ”back bone” da? Vel, det er en kjempepakke man får av MS som inneholder alt du trenger som ”back end server” for ”frontend” web servere! Altså rett å slett en billig plattform med MS SQL Server, E-mail server (Exchange) og Brannmur (ISA Server). Hvordan ser så konfigurasjonen ut? Her har vi flere valg. Se vedlagte figur. Der har jeg laget to forslag til sikker webserver løsning.

     

    Konklusjon

    SBS Server er en meget ”god deal” og om ikke det beste så i alle fall det nest beste produktet fra Microsoft. Sjekk denne linken for spørsmål om SBS http://smallbizserver.no :D Der går det an å få svar fra eksperter.

    post-100361-1148233493_thumb.jpg

    post-100361-1148233513_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...