Gå til innhold

Majordead

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Majordead

  1. Lurer på slags anbefalinger dere har på tidsbestemt / tidsubestemt leieavtaler, samt oppsigelsestid. Jeg har prøvd å sette meg inn i husleieloven, men føler ikke at tolkning av vilkår er min sterke side, og er derfor usikker på hva som bør velges.

     

    Situasjonen er den at vi har kjøpt en enebolig, og har tenkt å leie ut underetasjen med 4 soverom. Dette har vi tenkt å leie ut som 4 hybler (helst studenter) der de deler på resten av underetasjen som består av kjøkken/bad/WC/Stue. Underetasjen er ikke registrert som egen boenhet, men har likevel seperat inngang.

     

    Slik jeg har forstått det er dette da å betrakte som uselvstendige hybler, og man trenger da ikke å søke kommunen om godkjennelse for utleie (rømningsveiene er gode på alle soverom). I leiekontrakten vil en formulering som "Boligen er et enkelt rom i utleiers bolig" være korrekt slik jeg ser det. Korriger meg gjerne her.

     

    Jeg ønsker da en leieavtale som sikrer meg bra i forhold til foutsigbarhet og evenutell økning i leieverdi, samt som er fleksible for studentene med tanke på å kunne si opp kontrakten når studiene opphører, og som er innenfor lovligheten i forhold til husleieloven.

     

    Håper noen på bakgrunn av min situasjon kan anbefale om jeg bør velge tidsbestemt / tidsubestemt leieavtale, oppsigelse på 1 eller 3 mnd og eventuelt om det skal avtales noe seperat i forhold til endt utdanning (tenkte da på paragrag § 11-2 i husleieloven).

  2. Hele forskriften er ganske skrudd.

     

    Her har du §1 og §2 i forskrifter om fjernsynsmottakere.

     

    § 1. Betalingsplikt

     

    Den som har (bl.a. også den som låner eller leier) fjernsynsmottaker plikter å betale den kringkastingsavgift som til enhver tid er fastsatt av Stortinget.

     

    For videospiller kombinert med tuner (mottakerdel) skal det betales kringkastingsavgift som for fjernsynsmottaker med farge.

     

    Kvittering for betalt avgift gis ved kringkastingskort.

     

    § 2. Betaling av avgiften

     

    Kringkastingsavgiften skal betales for et halvt år av gangen. Avgift for perioden 1. januar til 30. juni betales med forfall 31. januar. Avgift for perioden 1. juli til 31. desember betales med forfall 31. juli.1

     

    Avgiftsplikt inntrer fra og med måneden etter at mottakeren ble anskaffet/tatt i bruk. For nye avgiftspliktige avkortes årets kringkastingsavgift for hver måned vedkommende ikke har hatt fjernsynsmottaker, inkludert den måneden mottakeren ble anskaffet.

     

    Det må betales avgift selv om mottakeren brukes lite. Dette gjelder også om mottakeren har vært i ustand eller ute av drift pga. strømmangel, dårlige mottakingsforhold og lignende, eller om den bare brukes en enkelt gang.

     

    Da er saken enkel slik jeg ser det. Du værken har, låner eller leier en fjernsynsmotager, og skal ikke betale lisens.

  3. Kjøpte en leilighet med tilhørende parkeringsplass i et sameie bestående av 5 boenheter juni 2006 sentralt i en norsk by. Det står spesifisert i kontrakten min at en parkeringsplass følger med leiligheten. Selv om det aldri har vært spesisfisert hvilken parkeringsplass jeg eier, har jeg alltid trodd at jeg eide parkeringsplassen rett foran døra til min inngang.

     

    Samtidig har det pågått en tvist mellom min nabo og leilighetens tidligere eiere vedrørende eierskap av parkeringsplassen utenfor hans sin sin inngang. Det står ingenting i kontrakten hans om at parkeringsplass medfølger, men siden det ikke er lov til å selge leiligheter uten parkeringsplass der det allerede er seksjonert med en parkeringsplass, så mener han at han er den rettmessige eier. Til info er det satt opp en parkeringsbolt av de tidligere eierne på denne plassen etter at tvisten ble påbeggynt.

     

    Vi har derfor hentet de siste oppdaterte papierene fra Statens Kartverk/Tingretten der det står spesifisert hvilken parkeringsplass som tilhører hvilken seksjon. Ifølge disse papirene eier min nabo parkeringsplassen utenfor hos meg, og jeg eier parkeringsplassen utenfor hos ham. I tillegg står min seksjon oppført med ytterligere en parkeringsplass, men på denne parkeringsplassen står det en ulovlig oppført bod (som en av mine andre naboer benytter).

     

    Så slik det er nå eier jeg 2 parkeringsplasser, en med ulovlig oppført bod og en med ulovlig oppført parkeringsbolt. Med så mange parter innvolvert har jeg lyst til å innvolvere advokat med engang, men jeg skulle gjerne fått noen kommentarer på denne saken av noen som har peil.

  4. Nativ oppløsningen til lcd tv'en din er 1368x768. For vanlige lcd skjermer til pcbruk er det 1024x768,1280x1024 osv. Overskalering kan du gjøre i driveren til nvidia eller ati. Man strekker skjermbildet ut slik at den passer til tv skjermen. Jeg klarer ikke ikke å få til 1368x768 på min le40m61b. Må sette en lavere oppløsning og overskalere det.

    6722149[/snapback]

     

    Takk for tips,

     

    Det sitter som sagt et Intel Onboard skjermkort på denne pc-en, så jeg lurer rett og slett på om det er en begrensning i driveren som gjør at det ikke er mulig å overskalere.

     

    Har derimot mulighet til å velge 1280 x 768 i windows men det er jo ikke samme oppløsning.

    6722172[/snapback]

     

    Ingen flere råd / tips ?

  5. Nativ oppløsningen til lcd tv'en din er 1368x768. For vanlige lcd skjermer til pcbruk er det 1024x768,1280x1024 osv. Overskalering kan du gjøre i driveren til nvidia eller ati. Man strekker skjermbildet ut slik at den passer til tv skjermen. Jeg klarer ikke ikke å få til 1368x768 på min le40m61b. Må sette en lavere oppløsning og overskalere det.

    6722149[/snapback]

     

    Takk for tips,

     

    Det sitter som sagt et Intel Onboard skjermkort på denne pc-en, så jeg lurer rett og slett på om det er en begrensning i driveren som gjør at det ikke er mulig å overskalere.

     

    Har derimot mulighet til å velge 1280 x 768 i windows men det er jo ikke samme oppløsning.

  6. Hva slags kabel har du brukt til å koble tv'en til pc'en? For vanlige lcd skjermer støtter ikke dataoppløsning via hdmi kabel. Man må overskalere skjermbildet til å få dekket skjermen. Det skal gå an å få til nativ oppløsning med vga kabel.

    6722102[/snapback]

     

    Bruker DVI kabel (dvi-dvi).

     

    Kan du utdype litt mer hva du mener med overskalering og native oppløsning?

  7. Ja, Nokia 6510 ser mye bedre ut enn 8310.

    Nokia 8310 ser ut som en lekemobil som er kjøpt på Brio.

    Men Siemens s45 har større display enn Nokia 6510/8310.

    Klarer dessverre ikke å finne noe som er bedre på 8310 enn s45'en til siemems.

    Nokia 6510 har personal wallet (greit for lagring av passord og koder for de som tør det)

×
×
  • Opprett ny...